تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827933268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارنامه‌ي ادبي محمد رمضاني فرخاني نقد شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارنامه‌ي ادبي محمد رمضاني فرخاني نقد شد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

ششمين نشست «حكايت شعر» روز گذشته (دوشنبه، پنجم دي‌ماه) با حضور يوسفعلي ميرشكاك و سيداحمد نادمي در سالن شماره 2 تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين دور از سلسله نشست‌هاي «حكايت شعر» كه به برسي كارنامه شاعران انقلاب مي‌پردازد، كارنامه ادبي محمد رمضاني فرخاني نقد و بررسي شد.

محمود حبيبي كسبي، مجري جلسه، در آغاز اين نشست به معرفي شخصيت و فعاليت‌هاي هنري رمضاني فرخاني پرداخت و يكي از غزل‌هاي او را خواند.

در ادامه، محمد رمضاني فرخاني با سپاس‌گزاري و تقدير از منتقدان و شاعران و همچنين حاضران در جلسه، بخشي از سروده‌هايش را خواند.

سپس سيداحمد نادمي كه به عنوان منتقد در اين جلسه حاضر بود، در سخناني كار ادبي فرخاني را جدي و قابل قبول خواند و گفت: واقعيت اين است كه امروز شعر به امري سهل‌الوصول تبديل شده و همه به نوعي شاعر هستند و هركس كه از كارش خسته مي‌شود، يك كتاب شعر چاپ مي‌كند، با اين وجود، امروز براي پيدا كردن يك اثر از محمد فرخاني با دردسر روبه‌رو مي‌شويم و اين در حالي است كه او همواره در فضاي شعري ما حضور داشته است.

نادمي رضايت نداشتن فرخاني براي چاپ آثارش را نشانه جديت در كار او و مقاومت براي حل نشدن در جريان شعري حاكم از سوي او دانست و گفت: هنگامي كه با شعرهاي فرخاني مواجه مي‌شويم، شاعرِ آن‌ها را انساني جدي و اهل فكر مي‌يابيم كه مي‌خواهد با شعرهايش حرفي بزند و اگر بيت به بيت اشعارش را دنبال كنيم، مي‌توانيم حرف‌هاي زيادي از آن‌ها استخراج كنيم.

او در ادامه افزود: از اواخر دهه 60 و اوايل دهه 70 كه فرخاني كار خود را به عنوان شاعر آغاز كرد، تا به امروز، نام او در فضاي شعري همواره براي من نامي جدي بوده و از نظر من، شعرهاي او بسيار موفق است.

منتقد ديگر اين جلسه، يوسفعلي ميرشكاك درباره فعاليت شعري رمضاني فرخاني گفت: محمد فرخاني به حساب جوهر شاعري، شاعر است؛ اما به حساب آثارش پس از دوره نخست فعاليتش، دگرديسي‌هايي در تفكر او پديدار شد و اين ابتدا موجب دگرديسي‌هاي زباني او و در نتيجه سبب دگرديسي در ساخت شعرش شد.

ميرشكاك در ادامه با بيان اين‌كه در جامعه ما خيلي‌ها براي اين‌كه وارد دايره روشنفكري شوند، حاضر مي‌شوند روي سر يا روي دست‌هاي‌شان راه بروند، گفت: يك روشنفكري‌زدگي در محمد رمضاني فرخاني و آثارش صورت بست كه هيچ‌گاه نتوانست از آن انصراف دهد.

اين شاعر و منتقد ادامه داد: پراكندگي فكري فرخاني كه از پلوراليسم (كثرت‌گرايي) فكري او ريشه گرفته است، منجر به پراكندگي شعري او شد.

ميرشكاك با بيان اين‌كه زبان نخستين حقيقتي است كه شاعر بايد در هر موقعيتي كاملا به آن التزام داشته باشد، گفت: اگر اين التزام در شاعري وجود نداشته باشد، خود زبان، شاعر يا اديب را ضايع مي‌كند و از بين مي‌برد.

اين شاعر دو نقص عمده را در كارهاي محمد رمضاني مورد تأكيد قرار داد و گفت: اولين نقص در كارهاي اين شاعر، افراط او در نوآوري است و ديگر اين‌كه شاعر نسبتش را با سنت از دست مي‌دهد.

يوسفعلي ميرشكاك محمد رمضاني را از نظر فكري و ذوقي شاعري توانمند خواند و گفت: فرخاني توانمندي‌هاي زيادي دارد؛ اما نبايد همه توانمندي‌ها را يك‌كاسه كرد. او بايد با بازنگري در ساختار آثارش به شكل و فرم آن‌ها تناسب بدهد.

انتهاي پيام

چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن