واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليل مهر/حمايت اروپا از گروهك منافقين؛ عاملي براي گسترش تروريسم
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل: در حالي كه روز گذشته وزراي خارجه اتحاديه اروپا گروهك منافقين را از فهرست گروههاي تروريستي اين اتحاديه خارج كرد، بلژيك همچنان بر تروريستي بودن اين گروه در قاموس اين اتحاديه تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، وزراي خارجه اتحاديه اروپا در نشست روز گذشته خود در بروكسل در سياستي متناقض در برابر تروريسم، به خروج گروهك منافقين از ليست سياه خود راي مثبت دادند.
سازمان مجاهدين خلق ايران ( گروهك منافقين ) از سال ۲۰۰۲ميلادي به پيشنهاد انگليس در ليست سياه ترويستي اتحاديه اروپا قرار گرفت. ولي تاكنون دو نهاد عالي قضايي انگليس اين تصميم را لغو كرده اند و اين گروهك همچنين از دسامبر سال ۲۰۰۶ميلادي از راي موافق دادگاه اروپايي براي حذف اين گروهك از ليست سياه تروريستي برخوردار شد.
گروهك منافقين يك گروه تروريستي است كه تا كنون جنايتهاي بي شماري را عليه دولت و ملت ايران و عراق انجام داده و اقدام اتحاديه اروپا نقض قوانين بين المللي و در تضاد با ادعاهاي كشورهاي غربي در مبارزه با تروريسم است.
گرچه اين اقدام منسوخ بر اين استدلال قرار دارد كه اين گروهك از سال 2001 طي بيانيه اي اقدامات خشونت بار را كنار گذاشته، اما مروري بر اقدامات شاخه نظامي آن در فرانسه حاكي از آن است كه پاريس طي چند سال گذشته در صدد بوده است تا اقدامات مسلحانه آنها را در يك قالب كنترلي تعريف كند.
تاكيد اروپا بر غير تروريستي بودن اين گروه در حالي است كه مقام هاي امنيتي عراق از برنامه هاي تروريستي اين گروه و ضرورت خروج آنها به عنوان يك گروه تروريستي و نامشروع سخن مي گويند.
در همين رابطه يكي از اعضاي گروهك اخيراً با تسليم خود به نيروهاي عراقي از تصميم براي انجام عمليات تروريستي عليه نيروهاي عراقي پرده برداشت.
در عين حال يك ديپلمات اروپايي گفت كه بلژيك تاكيد دارد كه پذيرش فهرست جديد تنها يك اقدام آئين نامه اي براي احترام به دادگاه لوكزامبورگ به عنوان دومين تريبون اروپا تلقي مي شود و اين تصميم به معني خروج گروهك منافقين از فهرست گروههاي تروريستي بحساب نمي آيد.
اما اين اظهارات در حالي است كه رياست اتحاديه نظر ديگري دارد و نشان مي دهد كه اقدام وزراي خارجه اروپا همان معنا را دارد كه ديگران برداشت مي كنند.
"آلكساندر ووندرا" نخست وزير چك كه كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را برعهده دارد، بدون توجه به وقايع موجود و مدارك مستند درباره اقدامات تروريستي اين گروهك گفت: "البته اگر شواهد جديدي در رابطه با اين گروه بدست آيد آنگاه شوراي اروپا مي تواند با تصميم مجدد بار ديگر آن را وارد فهرست گروههايي تروريستي نمايد".
فرانسه نيز اعلام كرده است كه اين كشور نسبت به راي دادگاه فرجام خواهد خواست.
برنار كوشنر وزير خارجه فرانسه مي گويد: هركسي حق فرجام خواهي خواهد داشت. تمامي كشورها و شوراي اتحاديه اروپا هم مي تواند و طي دو هفته آنچه را كه اتفاق مي افتد خواهيم ديد.
سفارت ايران در بلژيك طي بيانيه اي از تصميم اتحاديه اروپا بشدت انتقاد كرده و آورده است:"اين تصميم اتحاديه اروپا كاملاَ در تناقض با تعهدات بين المللي اتحاديه و اعضاي آن در رابطه با مبارزه با تروريسم و همچنين مغاير با تدابير ضد تروريسم پذيرفته شده از سوي نهادهاي بين المللي است.
تحليلگران بر اين باورند كه اين اقدام اروپا مي تواند پرسش هاي بسياري را درباره اصول مبارزه با تروريسم مطرح كند.
سوال اين است كه چرا گروهي كه دست به كشتار شهروندان ايراني و عراقي زده و تروريستي بودن آن اثبات شده فقط بدليل سياست و شعارهاي متناقض غرب، از ليست تروريسم خارج مي شود و از آن براي جنايت بيشتر حمايت مي شود.
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]