واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تبليغ ديني در فضاي مجازي؛ آسيبها و ظرفيتها/ 45رئيس ستاد پاسخگويي به مسايل ديني دفتر تبليغات اسلامي: براي تبليغ دين بايد تهديد تكنولوژيهاي جديد را به فرصت تبديل كرد
گروه فضاي مجازي: رئيس ستاد پاسخگويي به مسايل ديني دفتر تبليغات اسلامي با بيان اينكه تكنولوژيهاي جديد داراي دو بعد فرصت و تهديد هستند، بر استفاده از جنبه هاي مثبت اين ابزار در تبليغ ديني تأكيد كرد.
حجتالاسلام «صادق گلزاده»، رئيس ستاد پاسخگويي به مسايل ديني دفتر تبليغات اسلامي و دبير هيئت علمي بعثه مقام معظم رهبري در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: در تبليغ دين و بيان معارف اسلامي، اصل تبليغ مدنظر است و انواع تبليغ، به اقتضاي زمان و مكان تنوعپذير و تغييرپذير است.
وي با بيان اينكه روزگاري تبليغ دين مبتني بر خطابه و منبر بوده و امروز نيز در تبليغ دين خطابه و منبر بر قوت خود باقي است، تأكيد كرد: مهمترين ركن تبليغ ديني ارتباط حضوري و مستقيم با مخاطب است، اما روزگار ما تكنولوژي و رسانههاي گوناگوني را پيش آورده كه بهرهگيري از اين رسانهها در امر تبليغ دين يك ضرورت دارد.
دبير هيئت علمي بعثه مقام معظم رهبري افزود: به عنوان نمونه ماهواره و تلويزيونهاي ماهوارهاي اگر خطر است، فرصت نيز ميتواند باشد و پيام را در بستر آنها ميتوان در سراسر دنيا انعكاس داد.
گلزاده ادامه داد: فضاي مجازي نيز فرصت و خطر است، بعد خطر آن دو جنبه دارد؛ يكي منكرات و ديگري جنبه امنيتي است، وقتي وزارت دفاع آمريكا از اين اينترنت استفاده كرد، به اين اميد بود كه در شاهراه اطلاع جهاني حضور داشته باشد و اطلاعات دنيا را به دست بياورد، در شرايط و وضعيت كنوني از اينترنت بايد بهره لازم را در معرفي دين برد چراكه در بستر اينترنت افراد مختلف از سراسر دنيا ميتوانند به اطلاعات دسترسي داشته باشند، بنابراين با استفاده از فضاي مجازي ميتوان از سخنراني و تفسير و پرسش و پاسخ اينترنتي به طور زنده در تالارهاي گفتمان بهره برد و من نيز از آن سالها استفاده كردم.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: از طريق ابزارهاي نوين ميتوان به سؤالات مخاطباني كه شيعه هستند ولي اهل مسجد و حسينه و تكيه نيستند يا اگر اهل سنت هستند اهل مسجد نيستند، ارتباط برقرار كرد؛ اين دسته مخاطبان افرادي هستند كه ميتوان از ظرفيت اينترنت براي پاسخگويي و گفتوگو با آنها بهره برد و راه ديگري براي ارتباط با آنها بهره برد.
ظرفيتهاي فضاي مجازي در تبليغ دين
وي يادآوري كرد: گفتمان زنده و حضوري و گفتمان آفلاين و نيز رسانه ديگري همچون وبلاگ از ابزارهاي جدي تبليغ دين است و بايد تمام كساني كه اين ظرفيت را دارند اين همت را براي استفاده از اين ابزار در تبليغ دين داشته باشند.
رئيس ستاد پاسخگويي به مسائل ديني دفتر تبليغات اسلامي ادامه داد: يك عالم بزرگ و يك شخصيت برجسته كه نميتواند در يك زمان به همه جا سفر كند تا بتوان از وجود او استفاده كرد، درحالي كه با حضور در اينترنت مخاطبان بسياري از ظرفيت آن شخص بهره ميگيرند.
گلزاده از پيامك، بلوتوث، اماماس به عنوان ابزارهاي ديگر تبليغ نام برد و افزود: بايد از تمامي اين وسايل اطلاعرساني براي بهرهگيري ديني استفاده كرد.
وي با تأكيد بر اينكه تبليغ ديني يعني اطلاعرساني از دين، گفت: اگر تبليغ دين بيان حقايق و معرف و اطلاعرساني از دين است، ما در تمام فضاها بايد از آن بهره بگيريم.
رئيس ستاد پاسخگويي به مسايل ديني دفتر تبليغات اسلامي در ارزيابي خود از عملكرد اين سازمان در اين حوزه گفت: حدود 75 مركز در جريان پاسخگويي ديني با ستاد همكاري دارند و اكثر آنها، از شرايط استفاده از فضاي مجازي بهرهمند هستند و در اين ميان بعضي از اين مراكز به وسعت كل كشور هستند؛ به عنوان نمونه مركز ملي پاسخگويي ديني دفتر تبليغات اسلامي، با شماره تلفن 09640 از سراسر كشور با 110 خط به طور گستره در كشور با امكان برقراري ارتباط، چهار ساعت صبح و چهار ساعت بعد از ظهر در حال فعاليت است.
وي افزود: تعدادي از فضلا و محققان پاسخگويان اين بخش هستند و نزديك به دويست نفر در مجموعه فضاي اينترنتي و كتبي و تلفني در اين مركز مشغول به پاسخگويي هستند.
گلزاده در ادامه اضافه كرد: بخش پاسخگويي نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها يا فضاهاي مجازي گسترده ديگري، مانند سايت رواق حكمت وابسته به حجتالاسلام هادوي تهراني، به چندين زبان زنده دنيا مشغول پاسخگويي ديني هستند.
دبير هيئت علمي بعثه مقام معظم رهبري ادامه داد: همچنين مؤسسه در راه حق و يا آستان قدس رضوي، آستان حضرت عبدالعظيم و قم از مراكز ديگري به پاسخگويي تخصصي ديني در فضاي مجازي ميپردازند.
اين مدرس حوزه ارزيابي خود را از فعاليت اين مؤسسات مثبت دانست و گفت: اگرچه فعاليت اين مراكز روند بسيار خوبي داشته، اما نسبت به آنچه در پيش رو داريم، توسعه و بهرهوري هر چه بهتر و بيشتر از اين فضا را دنبال ميكنيم.
ادامه دارد ...
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 523]