واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سهم بخش تعاون دراقتصاد ملي تا پايان برنامه پنجم بايد به ۲۵درصد برسد
اقتصاد. اتاق تعاون. اصل . ۴۴راهبرد پنجم
دبير كل اتاق تعاون مركزي ايران گفت: بخش تعاون بر اساس سياستهاي كلي اصل ۴۴قانون اساسي ملزم به دستيابي به سهم ۲۵درصدي در اقتصاد ملي تا پايان برنامه پنجم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي كشور است.
حسين رحماني نيا روز شنبه با بيان اين مطلب افزود : شرايط و فضايي كه در زمينه اصل ۴۴قانون اساسي ايجاد شده است ، بر تقويت جايگاه بخش تعاون تاكيد دارد و عملي شدن اين قانون در برنامه پنج ساله توسعه اقتصادي كشور ميسر است.
وي در ادامه اظهار داشت : به همين منظور مشاركت در تدوين برنامه پنج ساله براي اتاق تعاون مهم بوده و به همين منظور اين اتاق از مدتها قبل كار گروهي را با كمك بخشهاي كشاورزي، معدن ، فرش دستباف و ... فعال كرده است رحماني نيا افزود: رسيدن به سهم ۲۵درصدي توسط بخش تعاون در اقتصاد كشور از مهمترين برنامههاي اتاق تعاون طي پنجمين برنامه توسعه اقتصادي است.
اين برنامه در سالهاي ۱۳۸۹تا ۱۳۹۳به اجرا در خواهد آمد.
به گزارش هفته نامه خبري - تحليلي برنامه ، رحماني نيا در ادامه تاكيد كرد: اگر اين موضوع به عنوان يك قانون كلي و عام در نظر گرفته شود ، بايد سازو كار آن نيز در برنامه پنجم ديده شود و مبناي بودجه بندي سالانه قرار گيرد.
وي گفت: از آنجايي كه بخشي از برنامه پنجم توسعه ، اقتصادي است ، بخش تعاون بايد در تمام موضوعهاي مورد بررسي در برنامه، مشاركت داشته باشد تا بتوانيم شاهد ارتقاي سهم ۲۵درصدي بخش تعاون در محورهاي عنوان شده ، باشيم.
اين مقام مسئول با اشاره به اين كه در برنامه پنجم توسعه فصلي با عنوان بهره وري تعاونيها ، وجود دارد ، افزود: اين بهره وري و توانمندسازي با حمايت جدي دولت محقق خواهد شد.
دبير كل اتاق تعاون مركزي ايران در خصوص ظرفيت و توانمنديهاي تعاونيهاي كشور گفت: تعاونيها اين ظرفيت و آمادگي را دارند كه در تمام زمينههاي اقتصادي وارد شوند و در راستاي كاهش تصديگري دولت، كار را از دولت دريافت كنند.
وي تصريح كرد: از آنجايي كه تعاونيها به دنبال تكاثر ثروت نيستند و در پي توزيع عادلانه ثروت هستند ، ميتوانند شيوه و مدل مناسبي براي اقتصاد كشور باشند.
رحماني نيا اظهار داشت: با تدوين الگوي اسلامي - ايراني ميتوان از دستورها و اعتقادهايي كه ريشه در احكام اسلامي و قرآن كريم دارد، الهام گرفت و در تمام زمينههاي اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي و... از روش تعاوني استفاده كرد.
وي افزود: در برنامه پنجم توسعه ، الگوي اقتصادي دولت بايد تغيير كند و دولت وظيفه حاكميتي و سياستگذاري داشته باشد و وظيفه تصديگري به بخش غيردولتي واگذار شود.
رحماني نيا گفت: تقسيم بندي سالانه سهم ۲۵درصدي بخش تعاون در اقتصاد ملي بايد در برنامه پنجم ديده شود تا مشخص گردد كه هر سال بايد به چه ميزان اين سهم اجرايي شود.
وي گفت: اگر اين واگذاريها به صورت كامل و دقيق انجام و تمام محورهايي كه در اصل ۴۴قانون اساسي آمده است ، در برنامه پنجم لحاظ شود ، در سال پاياني برنامه پنجم ( سال ، ( ۱۳۹۳انقلاب اقتصادي در كشور رخ ميدهد.
رحماني نيا افزود: در قانون برنامه چهارم توسعه به صراحت آمده كه دولت مكلف است به توانمندي تعاونيها كمك كند ، اما اين امر به دليل موانعي به درستي اجرا نشده است ، در حالي كه به نظر ميرسد اگر توانمندسازي تعاونيها به طور كامل در برنامه چهارم انجام ميشد ، تاكنون بسياري از مشكلات بخش تعاوني رفع شده بود.
دبيركل اتاق تعاون مركزي ايران افزود: آزادسازي قيمتها در صورتي قابل پذيرش است كه به عدالت ، توزيع عادلانه ثروت ، ايجاد زمينههاي كسب و كار براي فعالان اقتصادي ، از بين بردن موانع كسب و كار و انجام فعاليتهاي اقتصادي در محيط رقابتي سالم و منطقي منجر شود.
به اعتقاد رحماني نيا ، نسخه شفابخش اقتصاد كشور در آزادسازي منطقي قيمت ها است.
دبير كل اتاق تعاون مركزي ايران تاكيد كرد: يكي از فرصتهايي كه اصل ۴۴ قانون اساسي پيش روي اقتصاد كشور قرار داده ، تشكيل شركتهاي تعاوني سهامي عام است كه با قانون تجارت اداره ميشوند و قانونگذار اين فرصت را ايجاد كرده تا افرادي كه ميخواهند بتوانند از شيوه تعاوني استفاده كنند و سرمايه خود را در جايي به كار بگيرند.
وي در پايان افزود: اين موضوع در حل معضل بيكاري در كشور نيز تاثير دارد ، زيرا ماموريت بخش تعاون اشتغالزايي در جامعه است و اگر اين مساله در قالب شركتهاي تعاوني متعارف يا شركتهاي تعاوني سهامي عام صورت بگيرد ، خروجي آن اشتغال خواهد بود.
شنبه 5 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]