واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آيتالله جوادي آملي:حكمت متعاليه در سخنان صدرالمتالهين خلاصه نمي شود
قم - خبرگزاري مهر: آيتالله جوادي آملي با بيان اينكه نبايد حكمت متعاليه را در سخنان صدرالمتالهين خلاصه كنيم تاكيد كرد: حكمت متعاليه علاوه بر نقش دادن به انسان و عقل در شؤون مختلف زندگي به ساير جنبهها نيز ميپردازد.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، آيتالله عبدالله جوادي آملي قبل از ظهر پنجشنبه در همايش سياست از منظر حكمت متعاليه كه در سالن همايشهاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد طي سخناني به تبيين سياست متعاليه پرداخت و اظهار داشت: سياست متعاليه اقتضا ميكند كشور را برادرانه و به دور از گزند دشمنان اداره كنيم.
وي ادامه داد: سياستي كه به انسان بفهماند با آتش بازي نكن، راهي كه ميداني اشتباه است نرو، سياستي كه تنش ايجاد ميكند پيشه نكن و... اين سياست متعاليه است و ريشه در حكمت متعاليه و الهي دارد.
استاد درس خارج حوزه علميه قم تصريح كرد: اگر در حكمت متعاليه سخن از سياست به ميان ميآيد به خاطر اين است كه انسان شناسي نيازمند سياست و حكمت متعاليه است.
آيتالله جوادي آملي نامه حضرت امام(ره) به گورباچف را مصداق بارز سياست متعاليه دانست و يادآور شد: امام راحل با ژرف انديشي به گورباچف نامه نوشت و هيئت ايراني نيز نامه را به او تعليم كردند نه تسليم.
وي خاطرنشان كرد: گورباچف نيز كه منتظر بود نامه به او تسليم شود در جواب گفت اين نامه دخالت در امور داخلي ماست در حالي كه نامه حضرت امام (ره) مربوط به هويت بود نه مرزهاي داخلي آنها.
اين مفسر قرآن روي آوردن برخي از كشورها به موش و گاوپرستي را ناشي از دور شدن از سياست متعاليه دانست و گفت: اگر در كشور نيز حوزه، دانشگاه و معارف الهي حاكم نباشد چنين وضعيتي پيش خواهد آمد.
آيتالله جوادي آملي در ادامه قانون اساسي كشور را قانوني مستحكم و بر پايه مباني فقهي خواند و بيان داشت: با پيروزي انقلاب برخي باور نميكردند بتوان بر اساس فقه اسلام قانون اساسي تنظيم كرد اما اين قانون تنظيم شد والان سي سال است كه قوانين مجلس، شوراي نگهبان و... منطبق بر فقه است.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه نبايد حكمت متعاليه را در سخنان صدرالمتالهين خلاصه كنيم تاكيد كرد: حكمت متعاليه علاوه بر نقش دادن به انسان و عقل در شؤون مختلف زندگي به ساير جنبهها نيز ميپردازد.
آيتالله جوادي آملي اختلاف سليقه و نظر را امري طبيعي و مفيد براي كشور ارزيابي كرد و گفت: اختلاف سليقه چيز خوبي است كه منجر به تكامل خواهد شد ولي اين موضوع بايد در كنار ترازوي عدل و عقل قرار گيرد.
استاد فلسفه حوزه علميه قم در بخش پاياني سخنان خود ضمن يادآوري وظيفه سنگين جامعه در قبال انتخابات آينده رياست جمهوري تصريح كرد: همه بر اساس اين مبنا كه سياست ما عين ديانت ماست بايد در انتخابات شركت كنيم.
در اين همايش همچنين حجتالاسلام نجف لكزايي دبير علمي همايش سياست متعاليه از منظر حكمت متعاليه گزارشي از اقدامات و مقالات ارسال شده به اين همايش ارائه كرد.
پنجشنبه 3 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]