واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: مسوولان برگزاري سومين جشنواره شعر فجر از تدوين سند شعر انقلاب خبر دادند مشهد ميزبان سومين جشنواره شعر فجر
نشست خبري سومين جشنواره شعر فجر با حضور محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و برخي از مسوولان جشنواره برگزار شد.
محسن پرويز با بيان اين مطلب اظهار داشت: به دليل تقارن سومين جشنواره شعر فجر با سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي بخشي از برنامه ها به اين مناسب اختصاص داده شد تا سي امين سالگرد پيروزي انقلاب تداوم داشته باشد.
وي افزود: مطلوب ترين حالتي كه در شوراي سياست گذاري مي توانست وجود داشته باشد، برنامه منحصر به يك محدوده زماني خاصي نباشد و در طول سال برنامه هاي ديگر تدارك ديده شود.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: مسوولان بخش هاي مختلف جشنواره علاوه بر استاد علي معلم(دبيرجشنواره)، مصطفي اميدي(دبيراجرايي جشنواره) و فاضل نظري(دبيرعلمي جشنواره)، موسوي بيدج به عنوان مسوول بخش بين الملل در اين دوره از جشنواره شعر فجر حضور دارد.
پرويز اظهار داشت: چاپ آثار برگزيده به نوعي حمايت از شاعران جوان است چرا كه اگر جواني قصد چاپ آثارش داشته باشد كار برايش سخت و دشوار خواهد بود چرا كه هيچ ناشري نمي تواند به لحاظ اقتصادي اين ريسك را كند كه چاپ اثر شاعر جوان را خريداري كند.
وي عنوان كرد: ميزان بودجه اي كه در سال گذشته به وزارتخانه ارائه كرديم، حدود يكصد و 70 ميليارد تومان بود اما اين ميزان زماني كه به وزارتخانه تحويل داده شد كمتر شده و پس از تصويب آن در مجلس به همين منوال كمتر از ميزان اوليه شد و نتوانستيم افزايش بودجه اي را داشته باشيم.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي تصريح كرد: بودجه سال 85 معاونت فرهنگي 43 درصد بيشتر از بودجه اي بود كه در اختيار گذاشته شده بود.
وي يادآور شد: معتقديم نبايد كمبود بودجه دستاويزي باشد تا از فعاليت هاي مان كم باشد و بايد سعي كنيم با اين ميزان فعاليت هاي خود را عملي كنيم.
دكتر پرويز با اشاره به تامين اعتبار سومين جشنواره شعر فجر گفت: با جابه جايي در اعتبارات مان توانستيم اينچنين جشنواره اي را برگزار كنيم.
وي عنوان كرد: ادامه جشنواره كه قرار است برنامه هايي متداوم داشته باشيم، اعتبار آن از طريق بودجه سال آينده تامين مي شود.
دكتر پرويز برگزاري جشنواره ادبيات فجر را يك پيشنهاد اعلام كرد و گفت: برگزاري جشنواره ادبيات فجر مي تواند يك پيشنهاد باشد كه از سوي بنياد ادبيات داستاني پيگيري شود.
وي يادآور شد: اميدواريم بتوانيم دبيرخانه جشنواره شعر فجر را دائمي كنيم.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: در تعجب هستم كه چرا اصحاب رسانه در نشست هاي خبري جشنواره هاي دولتي سوالاتي درباره بودجه، داوران و ديگر مسائل مي پرسند اما آيا سوالات مشابه اين موارد در نشست هاي جشنواره هاي خصوصي هم جويا مي شويد.
وي افزود: اصحاب رسانه بايد در جشنواره هاي خصوصي جويا شوند كه چه كسي با چه اعتباري جشنواره را برگزار مي كنند؟
مصطفي اميدي دبيراجرايي ضمن ارائه گزارش اجمالي از روند جشنواره اظهار داشت: شوراي سياست گذاري سومين جشنواره شعرفجر فعاليت خود را از مهرماه سالجاري با تشكيل جلساتي با حضور صفارهرندي وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامي كار خود را آغاز كرد كه در اين شورا دكتر پرويز به عنوان رييس شوراي سياست گذاري به همراه چند تن از مديران شاغل در معاونت فرهنگي قرارداشت.
وي افزود: 12 تن از شاعران برجسته معاصر در اين عرصه با شوراي سياست گذاري همكاري داشتند تا جشنواره را با كيفيت بيشتري شاهد باشيم.
دبيراجرايي سومين جشنواره شعرفجر تصريح كرد: سومين جشنواره شعر فجر 10 بهمن ماه سالجاري مصادف با ميلاد امام محمدباقر(ع) در شهر مشهد فعاليت خود را آغاز خواهد كرد و در 10 اسفند ماه در شهر تهران به كار خود پايان خواهد داد.
وي يادآور شد: اين دوره از جشنواره فعاليت خود را در سه بخش اساسي شامل بخش جوان، بزرگسال و بين الملل آغاز خواهد كرد.
اميدي اظهار داشت: علاقه مندان در بخش جوان مي توانند آثار خود را براي رقابت در سطح استاني به دبيرخانه مركزي سومين جشنواره ارسال كنند كه اين بخش داراي دو سطح استاني و كشوري است.
وي با اشاره به سطح استاني بخش جوان اظهار داشت: در اين سطح تمامي دبيرخانه هاي استاني زيرنظر اداره كل فرهنگ و ارشاد فعاليت مي كنندو پس از دريافت آثار و بررسي و ارزيابي و داوري در بخش جوان در سطح استاني حداكثر 10 نفر از شاعران برجسته و برگزيده استاني خود را به دبيرخانه مركزي معرفي و آثار آن ها را براي دبيرخانه ارسال كنند.
دبيراجرايي سومين جشنواره شعر فجر خاطرنشان كرد: در سطح كشوري بخش جوان، آثار مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفته و نهايتا افراد برگزيده در سطح كشور در مراسم اختتاميه تقدير و تجليل مي شود.
وي با اشاره به بخش دوم سومين جشنواره شعر فجر گفت: در بخش دوم تجليل از شاعران پيشكسوت را خواهيم داشت كه در طول سه دهه اخيرانقلاب اسلامي خدمات قابل توجهي را به ادبيات پس از انقلاب كرده و درتعيين ارزش هاي انقلابي و انساني كوشيده اند.
اميدي اظهار داشت: كارتحقيقاتي و پژوهشي و ماندگار كه در حوزه شعر انقلاب انجام شده در اين دوره از جشنواره شعر فجر داوري و مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
وي يادآور شد: سند جامعه شعر انقلاب اسلامي تدوين شده و قرار است پس از بررسي و ارزيابي به تصويب برسد.
دبيراجرايي سومين جشنواره شعر فجر با اشاره به بخش بين الملل تصريح كرد: در شوراي سياست گذاري اين مساله مورد تاييد قرار گرفت كه بخش بين المللي را در اين دوره از جشنواره تقويت كنيم به همين جهت علاوه بر حضور شاعران يادي از كشورهاي مختلف دنيا داشتيم تا شاعران جهاني كه همزمان با برگزاري جشنواره در ايران به سر مي برند، در برگزاري اين دوره از جشنواره مشاركت داشته باشند.
وي عنوان كرد: براي استمرار فعاليت هاي جشنواره شعر فجر تصميم گرفتيم كه همايش شاعران جوان ايران را در مرداد سال آينده با حضور شاعران برگزيده كشورهاي ايراني و ديگر كشورها در سطح بين المللي را برگزار كنيم.
دبيراجرايي جشنواره با اشاره به ديگر موضوعات مورد توجه در سومين جشنواره شعر فجر گفت: با توجه به نظر اعتلاي شوراي سياست گذاري تصميم بر اين شد كه موضوعات امام و انقلاب اسلامي، نهضت بيداري انسان، پايداري و دفاع مقدس، اشعار آييني و مذهبي، اشعاري با رويكرد اخلاقي و مذهبي، اشعار ايثار و شهادت را مورد عنايت قرار دهيم.
وي يادآور شد: حوزه رقابت در بخش جوان شامل سه بخش شعر سنتي، شعر نيمايي(سپيد) و شعر كودك و نوجوان است.
اميدي اظهار داشت: درحال حاضر آثار به يكصد و 60 اثر رسيده و اين تعداد جدا از آثار ارسالي به دبيرخانه استاني است.
فاضل نظري اظهار داشت: امروز ما با جشنواره هاي مواجه هستيم كه با افتتاحيه آغاز و با اختتاميه كار تمام مي شود و فلسفه وجودي شان اتفاق مي افتد اما آن اهدافي كه در پشت ذهن طراحان جشنواره شعر فجر بوده هدف بر روي ابزار كار است به اين معنا كه در سومين جشنواره شعر فجر به سنجش ابزار مي پردازيم.
وي افزود: پس از جشنواره اين موضوع در چند بخش استمرار خواهد شد به اين معنا كه پس از زمان اختتاميه به معرفي شعر ايران و ادبيات جهاني، نشستي با حضور فعالان ايران و كشورهاي ديگر، موضوع ترجمه شعر فارسي، توجه متقابل شعر ايران در جهان و معرفي شعر ايران به ادبيات جهان خواهيم پرداخت.
دبيرعلمي سومين جشنواره شعر فجر تصريح كرد: موضوع تدوين سند شعر انقلاب در دستور كار قرار خواهد گرفت و دستاوردهاي آن عرضه خواهيم كرد.
وي يادآور شد: سند تاريخي، حوادث و انقلاب هستند و شايد در هيچ حكومتي نتوان شاهد بوده و نگاه به شعر امروز مرور تاريخ انقلاب اصلي خواهد بود.
نظري اظهار داشت: در اين دوره از جشنواره شعرفجر توجه خاصي به شعر جوان كرده ايم و و نگاه به شعر امروز مرور تاريخ انقلاب اسلامي است.
وي عنوان كرد: در دوره گذشته با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اشعار شاعران جوان را در قالب كتابي چاپ كرده و به جامعه ادبي عرضه كرديم.
دبيرعلمي سومين جشنواره شعر فجرداوري ها را در دو بخش بزرگسال و جوان اعلام كرد و گفت: براي شعر نمي توان موضوعي قائل شد و قانوني در چارچوب ويژه اي طرح كرد به همين دليل امسال با نظر شوراي سياست گذاري و نگاه دقيق و كارشناسانه استاد معلم تصميم گرفتيم كه نگاه موضوعي به آثار جشنواره داشته باشيم.
وي يادآور شد: تصميم گرفتيم كه آثار در قالب كلاسيك، سنتي و شعر نو بررسي شود و در كنار آن بخش شعر كودك و نوجوان را مورد توجه قرار دهيم.
نظري اظهار داشت: در بخش داوري ها شوراي سه نفره اي در بخش جوان و شوراي سه نفري در بخش بزرگسال تشكيل شده و اين آثار پس از بررسي به پالايش آثار پرداختند.
وي عنوان كرد: از داوراني استفاده كرديم كه سبقه دانشگاهي و تجربيات بيشتري داشته باشند كه به جاي خنثي كردن نظرات يكديگر به تقويت نظرات بپردازند.
دبيرعلمي جشنواره تصريح كرد: در بخش بزرگسال نيازي به ارسال اثرات نداشتيم و افراد بايد 14 قطعه ا ثر در 5 نسخه به جشنواره ارسال مي كردند و درحال حاضر هم مهلت ارسال اثر تمام شده است.
به گفته وي 26 داور در مجموع به ارزيابي آثار پرداخته اند.
وي خاطرنشان كرد: در بخش بزرگسال تنها تجليل از آن ها را خواهيم داشت و نفرات اول تا سوم معرفي نمي شوند.
نظري با اشاره به جوايز جشنواره گفت: جوايز در بخش جوان 10 سكه و دربخش بزرگسال بيشتر تجليل معنوي و مادي مي شود.وي عنوان كرد: ما در بخش جوان در هر سطح بايد 40 اثر را داشته باشيم كه مجموع آثار به يكصد و 20 اثر برسد.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 842]