واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: حسن روحاني:استراتژي حماس ايجاد حكومت اسلامي استاسلام تكيهگاه نيروهاي حماس است
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: غزه در يك ماه گذشته چهره جديدي به خود گرفت و حماس نيز سرافرازتر از هميشه در صحنه جهاني به جايگاه رفيع خود يعني جهاد ، مقاومت و ايستادگي دست يافت و اسرائيل بيشتر از هميشه ددمنشي ، آدمكشي وتجاوز خود در جهان را به نمايش گذاشت.
به گزارش خبرنگار ايلنا، حسن روحاني در سمينار "ابعاد بين المللي و حقوقي تجاوز اسرائيل به غزه و سناريوهاي پيش رو" كه در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، گفت: غزه به سرزمين سلحشوران معروف بود. اسرائيليها از همه فلسطينيان عصباني بودند ، اسحاق رابين ملعون ميگفت، آرزوي ما اين است كه صبح از خواب برخيزيم و ببينيم آب غزه را برده، امروز نيز ببينند آب خود او را برده است و غزه سرافراز تر از هميشه به حيات خود ادامه ميدهد.
روحاني با بيان اينكه اسراييل و همپيمانانش بار ديگر در محاسبات خود دچار اشتباهات عجيب و غريبي شدند، اظهار داشت: روشن بود كه حماس پايان آتش بس شش ماهه را نميپذيرد، اسرائيل در آن زمان هر كه از رهبران حماس را خواست شكار كرد و كشت، از سوي ديگر غزه را به يك زندان دائمي تبديل كرد و از ورود دارو و غذا ممانعت به عمل آورد، بنابراين روشن بود كه حماس آتش بس را نميپذيرد.
وي اضافه كرد: آغاز سال 2009 ميلادي ايام تعطيلات بود و اسرائيل تصور كرد هر جنايتي كند، كسي توجه ندارد و مردم مشغول تعطيلات هستند، پايان دوره بوش، شرايط جديد دنيا و خلاء قدرت در آمريكا به اسرائيل اين فرصت را ميداد كه از اين شرايط بهره برداري كند. از ديگر سو نزديك شدن به انتخابات اسرائيل كه ميبايست بيآبروي حزب حاكم در جنگ 33 روزه را جبران كند و پايان يافتن دوران حاكميت ابومازن از ديگر شرايط اين دوران بود و اسرائيل به آمريكا قول داده بود كه ضعف چند روز جنگ را به اتمام برساند.
وي نابودي حماس را از اهداف اصلي اسرائيل در جنگ غزه عنوان و در خصوص ساير اهداف آن تاكيد كرد: مسلط كردن سلطه به غزه، ايجاد امنيت براي شهركها و مناطق جنوبي اسرائيل و جبران شكست 33 روزه در لبنان از اهداف اسرائيل بود، كه آن را هم مخفي نكرد. رايس هم گفت كه آتش بس زود است و حماس بايد از بين برود.
رئيس پيشين شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به بهانههاي اسرائيل براي حمله به غزه خاطرنشان كرد: آنان جنگ را به بهانه دفاع از امنيت اسرائيل و جلوگيري از راكت پراكنيهاي حماس شروع كردند و در آغاز حمله 40 هدف را در غزه بمبباران نمودند.
حسن روحاني با اشاره به وسعت باريكه غزه تصريح كرد: يك ارتش مجهز با تمام توان خود به مردم بيدفاع كه حتي يك تانك هم ندارند، حمله كرد، تجهيزات مردم غزه تنها موشكهاي دست ساز و سلاحهاي سبك بود، به همين دليل اسرائيل فكر ميكرد كه با حمله هوايي ميتواند كار را تمام كند ، حمله هوايي اسرائيل دو هفته ادامه يافت اما وقتي ديدند نميتوانند به اهداف خود دست يابند، حمله زميني را آغاز كردند و تصور ميكردند كه ظرف چند روز مناطق شمالي و جنوبي غزه را فتح ميكنند و در نهايت وارد غزه ميشوند، آنان حتي اردوگاهي را براي دستگيري سران جنبش مقاومت حماس آماده كرده بودند، اما ديديم اسرائيل با چه فضاحتي شكست خورد.
وي با اشاره به تغيير ماهوي منطقه در دهههاي اخير و عدم توجه آمريكا و اسرائيل به اين تغييرات، تصريح كرد: 60 سال پيش يك حادثه بي نظير در تاريخ اتفاق افتاد، عدهاي را از سراسر دنيا جمع كردند و در سرزمين جديد ساكن نمودند و دولت جديد شكل دادند، غرب يك پايگاه قوي و دائمي براي تضمين منافعش در خاورميانه ميخواست كه محل اتصال سه قاره اروپا، آسيا و آفريقا باشد، سرزميني كه مورد توجه تمام مذاهب است ،از طرف ديگر ميخواست از دست صهيونيست هم خلاص شود و همه را به يك جا منتقل نمايد و در نهايت اسرائيل تبديل به قدرتي شود كه در مقابل ناسيوناليست آن زمان مقاومت كند، بايد گفت تكيهگاه نيروهاي مقابل اسرائيل نيز شرق بود و اسرائيل به عنوان حافظ منافع غرب و قدرت مقاوم در برابر نهضتهاي سوسياليستي در منطقه محسوب ميشد با اين ماموريت هر بار در گذشته جنگي رخ ميداد، اسرائيل پيروز ميشد و قدمي به جلو ميگذاشت.
روحاني با تاكيد بر اينكه در اواخر دهه 70 و 80 بسياري از مسايل در منطقه دگرگون شد، بيان كرد: تكيهگاه نيروهاي مقاوم در منطقه نه ايدئولوژي سوسياليست است و نه شرق. تكيه گاه اصلي امروز اسلام است و اسلام تكيهگاه نيروهاي مردم حماس است.
وي با اشاره به چگونگي پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داد: استراتژي امام ايستادگي و مقاومت ملت در برابر همه قدرتها بود، ملت ايران در برابر همه قدرتهاي خارجي و رژيم تا دندان مسلح پيروز شد، بعد از انقلاب نيز هرگاه تكيهگاه ما ملت بود، پيروزي قطعي شد و هرگاه از مردم فاصله گرفتيم، شكست قطعي بود؛ براي مثال اكنون اقتصاد بر عهده دولت است و از سوي ديگر بايد يادآور شد در جنگ تحميلي دليل پيروزي ما آمدن مردم به صحنه بود.
روحاني افزود: اين الگو در سال 1989 به منطقه صادر شد و از آن به بعد اسرائيل و آمريكا پا به فرار گذاشتند و به همين دليل است كه غرب در برابر اين قدرت جديد پا به فرار ميگذارد.
وي ادامه داد: ضربه اولي كه غرب از اين استراتژي خورد، همين بود و ضربه دوم نيز زماني آغاز شد كه از جنوب لبنان فرار كرد، ضربه سوم نيز ايستادگي مردم لبنان و جنگ 33 روزه و شكست مفتضحانه اسرائيل بود.
روحاني استراتژي حماس را ايجاد حكومت اسلامي عنوان و بيان كرد: با اين استراتژي بود كه حركت آغاز شد، ملت مقاوم فلسطين در انتفاضه اول و دوم در برابر اسرائيل ايستادگي كردند و پيروز شدند، اسرائيل هنوز فكر ميكند دوران جنگ سرد است، از طرف ديگر ابهت آمريكا نيز در جهان به دليل 11 سپتامبر ، حمله به افغانستان، حمله به عراق، ماجراي لبنان ، سوريه و فلسطين و خاورميانه بزرگ و خاورميانه جديد شكسته شد ،آمريكا قبلا شعار ميداد اما وقتي وارد صحنه شد، ابهت او نيز شكست ، ابهت اسرائيل نيز در جنگ با غزه و جنگ 33 روزه شكسته شد؛ زيرا اسرائيل قرار بود امنيت و منافع غرب را در اين منطقه تضمين كند؛ اما امروز در تامين امنيت خودش مانده و قادر نيست امنيت خويش را تضمين كند.
اسرائيل در اين جنگ گفت كه ميخواهد مانع راكت پراكنيهاي حماس شود اما روز آخر هم راكت به سوي او پرتاب شد.
روحاني دلايل شكست اسرائيل را در اين جنگ برشمرد و توضيح داد: اولين شكست اسرائيل شكست اطلاعاتي بود آنان بيش از آنكه به ارتش خود ببالند به اطلاعاتشان مي باليدند اما در جنگ 33 روزه فهميدند كه اساسا نميدانند قدرت نظامي حزب الله چه ميزان است، و آنان فكر ميكردند كه برد موشكهاي حماس 15 كيلومتر ميباشد، اما ديدند موشكهايي پرتاب شد كه برد آن 40 كيلومتر بود و آن موقع اسرائيل به هوش آمد و فهميد اطلاعاتش نسبت به غزه صفر است.
وي خاطرنشان كرد: اسرائيل در جبهه داخلي و نيروهاي مردمي نيز شكست خورد. 22 روز بمب بر مردم غزه ريخته شد، حتي شاهد يك تظاهرات كوچك در غزه بر عليه حماس نبوديم، مردم در اين مدت در كنار حماس ايستادند، غزه كلاس درس بود ما كه 8 سال جنگيده بوديم، در برابر اين عظمت سر فرود آورديم، پيروزي از آن مردم غزه بود. بحث حماس و جهاد اسلامي نيست، مساله اصلي ملت است. از طرف ديگر اسرائيل از نظر وضعيت داخلي شكست خورد، از نظر بين المللي هم روشن است، تمام دنيا به حركت درآمد و قدرت مردمي در جهان اعلام كرد كه سازمانهاي بين المللي كارآمدي لازم ندارد و عدم كارآمدي اين سازمانها را مردم اعلام كردند.
رئيس پيشين شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به صدور قطعنامه بر عليه اسرائيل از سوي سازمان ملل پس از دو هفته آغاز جنگ، تصريح كرد: اين قطعنامه در حالي تصويب شد كه متن آن را انگلستان نوشته بود؛ يعني همان كشور فتنه انگيزي كه اين وضعيت را ايجاد كرده است، آنان در اين قطعنامه به جاي آن كه بگويند، كشتار محكوم است، گفتهاند بايد جان غير نظاميان را مورد توجه قرار داد و گويا آن قطعنامه بيشتر توصيهاي است. در اين قطعنامه از آتش بس صحبت ميشود اما از خروج فوري نيروهاي رژيم صهيونيستي صحبت نميكند. در مجمع عمومي سازمان ملل كه كشورها به صحنه آمدند، متاسفانه قطعنامهاي كه توسط ايران نوشته شد، به بهانه قاطعيت كنار گذاشتند و گفتند نبايد از خروج فوري نيروها و بازگشايي مرزها صحبت كنيم.
در عوض پيش نويس نوشته توسط مصر، تصويب شد كه تنها سه مخالف داشت، بنابراين مردم از سازمانهاي بين المللي پيشي گرفتند.
روحاني با بيان اينكه حماس محبوب بود و در جهان محبوبترهم شد، تاكيد كرد: اسرائيل منفور بود و منفورتر هم شد، معناي آتش بس بي قيد و شرط را همگان ميفهمند و وقتي حماس موشك باران را ادامه ميدهد به دنيا ميگويد كه اولمرت دروغ ميگويد و موشكهاي حماس تمام نشده است.
وي با بيان اينكه مردم اسرائيل از لحاظ رواني در وضعيت بدي هستند و مناطق جنوب اسرائيل احساس عدم امنيت ميكنند، گفت: هيچ كس نميگويد كه اسرائيل پيروز شد، پيروزي از آن حماس و مردم غزه و كودكان و شيرزنان غزه است كه مقاومت كردند.
روحاني در پايان خاطرنشان كرد: اكنون بار سنگيني بر دوش ماست و بايد فعاليتهاي بين المللي براي جنايات جنگي اسرائيل ادامه يابد و بايد به آنها كه سازش كارند و يا با سكوت خود از اسرائيل حمايت كردند، گفت از انتقام ملت خود مصون نميمانند و پايگاه آنان ضعيف شده است.
پايان پيام
كد خبر: 469439
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]