واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اعتبار اندك سرانه دانش آموزي، مجوزي براي استمداد از اوليا
سرانه دانش آموزي ميانگين مبلغي است كه دولت براي هر دانش آموز هزينه مي كند و به گفته رئيس سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي ميانگين سرانه اختصاص داده شده به دانش آموزان استان 150 هزار ريال است كه اين ميزان جوابگوي نيازهاي دانش آموزان نيست.
در اين ميان مديران آموزش و پرورش از پايين بودن اين مبلغ گلايه دارند و معتقدند بر روند آموزش تأثير منفي داشته است.
يكي از والدين مي گويد: امكانات و تجهيزات آموزشي در مدارس عادي به گونه اي است كه والديني كه درآمد بالاتري دارند ترجيح مي دهند فرزند خود را در مدارس غير انتفاعي و ... ثبت نام كنند.
حاتمي اضافه مي كند: برخي از مديران مدارس دولتي سعي دارند به هر شيوه اي براي جبران كمبود اعتبارات دولتي مدارس از والدين پول دريافت كنند.
وي بيان مي كند: مسئولان بين دانش آموزان مدارس خاص و دولتي تبعيض قائل مي شوند
يكي از معلمان مي گويد: با سرانه ناچيز دانش آموزي كه به مدارس اختصاص داده مي شود نمي توان انتظار تحول بنيادين در آموزش و پرورش را داشت.
وي ادامه مي دهد: به دليل كمبود سرانه دانش آموزي انجمن اوليا و مربيان مدارس درخواست كمك هاي نقدي از والدين را مي كنند.
وي مي افزايد: سرانه در نظر گرفته شده در بخش آموزش، بهداشت و برنامه هاي پرورشي ناچيز است و جوابگوي نياز دانش آموزان نيست.
وي بيان مي كند: تجهيزات آموزشي، ورزشي و بهداشتي در مدارس حاشيه اي نسبت به مدارس داخل شهر كمتر است.
وي مي افزايد: با توجه به اهميت آموزش در مدارس ناديده گرفتن اين موضوع لطمات جبران ناپذيري بر نظام آموزشي وارد خواهد كرد.
يكي از دبيران هنرستان فني و حرفه اي هم اظهار مي دارد: 37 درصد دانش آموزان كشور در رشته هاي فني و حرفه اي مشغول به تحصيل هستند و اين ميزان تا پايان برنامه چهارم توسعه بايد به 45 درصد افزايش يابد.
وي مي افزايد: با وجود تشويق دانش آموزان به رشته هاي فني و كاردانش اما تجهيزاتي كه در اختيار اين گروه از دانش آموزان قرار گرفته است مربوط به 20 سال گذشته است.
وي تصريح مي كند: براي كسب مهارت بيشتر اين دانش آموزان نياز است سرانه دانش آموز افزايش يابد.
وي بيان مي كند: اعتباري كه آموزش و پرورش براي سرانه دانش آموزي اختصاص مي دهد جوابگوي نياز آن ها نيست.
يكي ديگر از دبيران مي گويد: اعتبار اختصاص يافته براي سرانه دانش آموزان شاخه فني و حرفه اي جوابگو نيست و اين گروه از دانش آموزان با امكانات اندك و محدود مشغول به تحصيل و يادگيري هستند.
وي بيان مي كند: با توجه به اين كه مسئولان دانش آموزان را به سمت يادگيري مهارت تشويق مي كنند نياز است امكانات مورد نياز را نيز در اختيارشان قرار دهند.
يكي از مديران مي گويد: اگر سرانه دانش آموزي به طور كامل پرداخت نشود براي فعاليت هاي مختلف در مدرسه با مشكلات جدي مواجه خواهيم شد.
وي تصريح مي كند: مسئولان قبل از هر كاري بايد به فكر ساماندهي وضعيت مالي مدارس باشند زيرا در حال حاضر تأمين نيازهاي مالي اصلي ترين دغدغه مديران است.
وي بيان مي كند: مديران مدارس بايد به دنبال افزايش سطح آموزشي و پرورشي واحدهاي آموزشي باشند و اين كار هم مستلزم افزايش سرانه دانش آموزي است.
يكي ديگر از مديران مي گويد: مبلغي كه به عنوان سرانه به دانش آموز داده مي شود بيشتر صرف هزينه هاي آب، برق و گاز مي شود.
وي مي افزايد: در صورت افزايش سرانه و پرداخت به موقع آن مديران مي توانند برنامه ريزي بهتري براي برنامه هاي علمي، فرهنگي و اردوي دانش آموزان داشته باشند.
وي اظهار مي كند: مدارسي مانند غيرانتفاعي، استعدادهاي درخشان به دليل گرفتن شهريه از والدين امكانات بهتري دارند.
وي يادآور مي شود: سرانه دانش آموزي كه از سوي دولت براي دانش آموزان اختصاص داده مي شود بسيار ناچيز است و براي بهبود كيفيت آموزشي بايد افزايش يابد.
وي بيان مي كند: در حال حاضر برخي از مدارس حاشيه اي و روستايي از حداقل امكانات استفاده مي كنند.
يك كارشناس ارشد علوم اجتماعي مي گويد: سرانه دانش آموزي در كشورهاي توسعه يافته هزار دلار است.
سورني مي افزايد: اين در حالي است كه در مقابل سرانه اندك دانش آموزي مديران مدارس بايد پاسخگوي مسئولان و اولياي دانش آموزان باشند و به زبان ساده تر با دست خالي كارهاي اساسي در مدارس انجام دهند.
نماينده مردم بجنورد، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شوراي اسلامي هم مي گويد: طبق اصل 30 قانون اساسي آموزش و پرورش تا پايان تحصيلات متوسطه رايگان است و براساس اين اصل اين نهاد بايد آموزش رايگان و نيازهاي مدارس را تأمين كند.
موسي الرضا ثروتي مي افزايد: سرانه اي كه براي دانش آموزان تعيين مي شود كافي نيست و مديران مدارس ناگزيرند از والدين پول دريافت كنند و اين موضوع هر ساله چالش هايي را به وجود آورده است.
وي تصريح مي كند: توانايي دولت براي تخصيص بودجه كافي نيست و مدارس در پرداخت هزينه هاي آب، برق و گاز و ... با كمبود مواجه هستند.
وي ادامه مي دهد: سازمان نوسازي و تجهيز مدارس نيز براي تأمين نيازهاي اساسي در مدارس همواره با مشكل مواجه است.
وي مي گويد: برخي از مدارس استان قديمي و بدون تجهيزات و همواره با كمبودهايي مواجه است.
وي تصريح مي كند: در حال حاضر براي رفع مشكلات، انجمن و اوليا و مربيان جلساتي را براي دريافت پول از والدين برگزار مي كنند.
وي ادامه مي دهد: در صورتي كه فرهنگ كمك به مدارس در بين شهروندان نهادينه شود بسياري از مشكلات رفع خواهد شد.
وي مي گويد: از كل بودجه اي كه به آموزش و پرورش داده مي شود 95 درصد آن براي حقوق و مزاياي كاركنان در نظر گرفته مي شود و 5 درصد براي نيازهاي دانش آموزان صرف مي شود.
رئيس سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي نيز مي گويد: تعداد دانش آموزان استان 185 هزار است كه به ازاي هر دانش آموز ميانگين سرانه هر دانش آموز 150 هزار ريال در نظر گرفته شده است.
باقرزاده مي افزايد: بخش عمده سرانه دانش آموزي صرف هزينه انشعابات مي شود.
وي تصريح مي كند: با توجه به نيازهاي دانش آموزان در هر رشته و پايه تحصيلي سرانه اختصاص داده شده بين آن ها تقسيم مي شود.
وي ادامه مي دهد: سرانه اختصاص يافته در سال 87 نسبت به سال گذشته افزايش نداشته است.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]