واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست سريال «كارآگاه علوي2» در خبرگزاري فارس/3شيرازي: براي اولين بار در ايران از نرمافزارهاي هاليوودي استفاده كرديم
خبرگزاري فارس: سازنده جلوههاي ويژه تصويري در سريال كاراگاه علوي معتقد است در اين سريال براي اولين بار از نرم افزارهاي بسيار عظيم هاليوود استفاده شده و دانش آن با چنگ و دندان بهدست آمده است.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، نشست نقد و بررسي مجموعه تلويزيوني «كارآگاه علوي2» با حضور حميدرضا يراقچيان تهيه كننده، احمد نجفي بازيگر و مجري طرح سريال، داريوش حافظ الكتب(شيرازي) مدير جلوههاي ويژه سريال، محمد عباسنژاد و ولي اويسي دستيار اول كارگردان و بازيگر سريال در خبرگزاري فارس برگزار شد.
در بخشي از اين نشست، داريوش شيرازي كه جلوههاي ويژه تصويري اين سريال را ساخته در اين نشست در گفتوگو با خبرنگار راديو وتلويزيون فارس گفت: اين كار تاريخي است و چيزي نيست كه شبيه كارهاي والتديزني يا كمپانيهاي بزرگ آمريكا باشد و حسن ويژوال افكت آن اين است كه اصلاً ديده نشود و شايد در خيلي از جاهايي كه ما از اين نوع افكت استفاده كردهايم، بسياري از مردم و مخاطبان عادي متوجه نشوند كه اتفاقي براي اين تصوير افتاده است.
وي ادامه داد: ما سه دسته مختلف ويژوال افكت در اين كار داريم كه يكسري از آنها سر صحنه اتفاق افتاده است كه مربوط به ويژوال افكتهاي ميداني مي شود.يك دسته كروماكي است كه خيلي از جاها براي ساده كردن خيلي از پلانها و كمهزينه درآوردن يك پلان مشكل، ما از اين روش استفاده كردهايم و خيلي از قسمتها در سوله استفاده شد و بعد بكراندها ساخته شده است. بخش مهم ويژوال افكتهاي ما نيز بخشي بوده كه اصلا وجود نداشتهاند.
شيرازي تصريح كرد: شبيه همين ميدان توپخانه كه از اول آن در رايانه ساخته شده و موسيقيهاي مختلفي در آن استفاده شده و براي اولين بار در ايران از نرمافزارهاي خيلي خيلي عظيم هاليوود استفاده كردهايم كه كاركردن با آن خيلي مشكل است.متأسفانه ما در تحريم هستيم و در برخي از مسائل واقعا خودكفا شدن بسيار مشكل است. مثلاً براي آموزش چنين نرمافزاري كه در حقيقت هوش مصنوعي است، شما بايد دو سال كنار دست يك نفر در دانشگاه درس بخوانيد. اين دانش را ما با چنگ و دندان را به دست آورديم. از درون مقالات مختلف بهصورت خيلي خلاصه و بيشتر هم آزمون و خطا بوده است.
وي با بيان اين كه ما حدود 2 ماه قبل از شروع پروژه فقط تحقيق كردهايم كه از اين نرمافزار كجاها ميتوان استفاده كرد و كجا مقرون به استفاده نيست، اظهار داشت: من خوشحالم كه براي اولينبار در ايران يك كارگردان و يك تهيهكننده به ما اعتماد كردند تا كارهايي را انجام بدهيم كه تا به حال اتفاق نيفتاده است. تا وقتي اين وادي باز نشود، ما در مرحله تئوريك قرار داريم و زماني كه وادي آن باز شود و من شروع به تحقيق و طراحي كنم، خود يك فاز بزرگ را ميطلبد. فكر ميكنم اين سريال بهترين زمينه بود براي اينكه ما اين نوع ويژوال افكت را براي فيلمهاي بعدي، بزرگتر و حجيمتر تجربه كنيم.
وي ادامه داد: اگر ما احتياج به رقابت با كشورهاي خارجي مثل اروپا و كشورهاي آسيايي مثل چين داريم بايد اين دانش را بيندوزيم و مدنظر من اين نيست كه از لحاظ مضمون نيز شبيه به هاليوود بشويم اما از لحاظ ساختار اين امكان را داريم كه حتي بالاتر باشيم و كساني كه در ايران كار ميكنند بدون اين كه درسش را خوانده باشند و بدون اين كه كسي كمكشان كند و حتي بتوانند نرمافزار آن را تهيه كنند، اين كارها را انجام ميدهند و ما در اين زمينه به حمايت احتياج داريم.
مدير جلوههاي ويژه سريال كاراگاه علوي گفت: در يكي از كارهايي كه اخيراً انجام دادم، يك نوزاد بايد زير آب از طريق ويژوال افكت به دنيا ميآمد. اين شاتي كه من ساختهام، 15 ثانيه است و تنها يك شات همطراز آن ساخته شده كه در سال 1996 و 1997 بوده است و 200 ميليون تومان فقط خرج آن 10 ثانيه شده و 3 ماه برايش كار كردهاند. اما ما اين كار را در ايران انجام دادهايم آن هم در مدت يك ماه با رقمي كه قابل گفتن نيست و آبروريزي است.
شيرازي گفت: وقتي ما ميتوانيم چنين كارهايي انجام بدهيم، حيف است كه استفاده نشود آن هم در فيلمهاي پرمضمون ما. چون در ساير كشورها بيشتر به دنبال ايجاد شگفتي در فيلمهايشان هستند در حالي كه ما به دنبال مضمون هستيم.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/ا
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]