واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مهمترين رويدادهاي نانوتكنولوژي در سال 2008
توليد نانو كاغذهاي جذب نفت با استفاده از نانوسيمهاي پيچيده اكسيد منگنز، توليد الياف ضد آب، ابداع ريز تراشههاي نانويي و ابداع و استفاده از گرافن از جمله حوادث بزرگ و پر اهميت در جهان نانوتكنولوژي در سال ميلادي گذشته به شمار ميروند. به گزارش خبرگزاري مهر، بهترين انواع مواد زماني كه در ابعاد يك بيليونيوم متر قرار بگيرند داراي خواص شگفتانگيز و جديدي ميشوند. در صورتي كه بتوان ساختار صحيح نانويي اين مواد را به دست آورد استقامت، چسبندگي و جذب را ميتوان در همه ابعاد ماده چند برابر كرد. عملياتي كه دانشمندان بسياري در سال 2008 آن را با موفقيت به انجام رساندند.
تكنولوژي نانو در سال 2008 در بسياري زمينهها ايجاد بهبود و پيشرفت كرده است كه از آن جمله ميتوان به زمينههاي انرژي و تجهيزات الكترونيكي اشاره كرد كه با به ميان آمدن كنترلهاي ايمني به منظور نظارت بر پخش نانو تركيبات در طبيعت، احتياط در فعاليت در اين زمينه از علم افزايش يافت.
انرژي: نظريههاي بديع در تكنولوژي نانو در سال 2008 توانسته است جايگزينهاي مناسب و قابل اطميناني را براي منابع رو به اتمام انرژي جهان ارائه كند. يكي از اين ايدهها استفاده از نانو لولههاي كربني انباشته از طلا و تركيبات ليتيومي است كه ميتواند تشعشعات و تابشهاي موجود در محيط را به صورت مستقيم به انرژي الكتريكي تبديل كند. چنين سيستميميتواند به عنوان منبع انرژي قابل قبول در فضاپيماها مورد استفاده قرار گيرد.
نانولولههاي كربني كه يكي از اصليترين پايههاي نانوتكنولوژي به شمار ميروند در تحقيقي به منظور خلق نوعي جديد از فرايند فتوسنتز نيز شركت داده شده است. اين لولهها نقش منابع ذخيره موقت الكترونهاي به دست آمده از نور را با استفاده از رنگدانهها به عهده دارند و اين الكترونها قبل از وارد شدن در واكنشهاي شيميايي گاز دي اكسيد كربن را از هواي اطراف خود حذف ميكنند. در اين صورت يكي از گزينههاي ممكن در اين فرايند تبديل گازهاي گلخانه اي به انرژي الكتريكي خواهد بود.
از ديگر مصارف نانوتكنولوژي در زمينه انرژي ميتوان به توليد و بهبود باطري اتومبيلهاي الكتريكي نيز اشاره كرد.
الكترونيك: طراحان تراشههاي الكتريكي سيليكوني از سالها قبل اقدام به توليد تراشههايي در ابعاد كوچك كردهاند. در حال حاضر كوچكترين تراشه سيليكوني در ابعاد 45 نانومتر توليد شده است اما به دليل اينكه استفاده از سيليكون در ابعاد كوچكتر ممكن نخواهد بود، نانوتركيبات ميتوانند به عنوان جايگزيني مناسب در توليد ريز تراشهها مورد استفاده قرار گيرند. يكي از معروف ترين اين تركيبات گرافن نام دارد- لايهاي از اتمهاي كنار هم چيده شده كربن- كه بر اساس كشفياتي كه در سال 2008 انجام گرفت اين تركيب توانايي عبور جريان الكتريسيته را در دماي محيط خواهد داشت.
به گزارش مهر، اين تكنولوژي با استفاده از يكي از نانو ساختارهاي طبيعي- رشتههاي دي ان اي- كه تنها 2نانومتر ضخامت دارند، توليد فيبرهاي نوري به منظور انتقال اطلاعات از طريق نور در آيندهاي نزديك ممكن خواهد شد.
كنترل ايمني: از ديگر شگفتيهاي علم نانو در سال 2008 ايجاد نگراني مبني بر اثرات منفي اين تركيبات- كه در توليد درمانهاي پزشكي نيز كاربرد دارند- بر سلامت انسان است. نگراني كه با گسترش جهاني استفاده از نانو تكنولوژي و پراكندگي اين مواد به صورتي نامحدود در طبيعت ايجاد شده است. به همين دليل برخي سازمانهاي جهاني به رهبري كميته سلطنتي آلودگيهاي زيست محيطي انگلستان در حال انجام تحقيقات وسيعي به منظور هشدار و كشف آثار منفي نانو ذرات بر روي سلامت انسان و محيطزيست هستند.براساس گزارش نيوساينتيست، به اعتقاد متخصصان اين علم، مضر خواندن تمامينانو ساختارهاي مصنوعي راه چاره مناسبي براي حل اين مشكل نخواهد بود زيرا طبيعت نيز از اين ساختارها در انجام امور مختلف استفاده ميكند و علاوه بر آن تا به حال هيچگونه دليل قطعي و رسميمبني بر مضر بودن اين مواد براي سلامت بشر و محيط زيست به اثبات نرسيده است.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]