واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: راه دشوار تا انتخابات رياستجمهوري؛ اصولگرايان منتقد احمدينژاد در تعليق
به نظر ميرسد كه اصولگرايان منتقد احمدينژاد در شرايط بسيار نامساعدي از منظر آمادگي براي انتخابات رياست جمهوري آينده به سر ميبرند. در حاليكه از يكسو محمود احمدينژاد به بررسي تاكتيكهاي پيروزي خود در انتخابات آينده مشغول است و از سوي ديگر، اصلاحطلبان نيز به سمت انتخاب يك كانديداي نهايي براي رقابت با محمود احمدينژاد در حال حركت هستند، مسير گفتگو و اجماع در ميان اصولگرايان منتقد احمدي نژاد اما به كندي طي ميشود.
آفتاب-گروه سياسي: يك روز پس از آنكه سعيد ابوطالب نماينده پپيشين مجلس از كليدزده شدن پروژه عبور از احمدينژاد در اصولگرايان و به ويژه طيف سنتي اين جريان خبر داد، روح الله حسينيان اعلام كرد كه شرايط موجود، مجموعه نگرانيها و ضرورتهاي اجتماعي و سياسي، اصولگرايان را به يك وحدت جدي خواهد رساند و هنگام انتخابات رياست جمهوري در يك موضع مشترك كه از نظر او، همانا محمود احمدينژاد است، توافق خواهند كرد.
روح الله حسينيان همچنين حمايت از احمدينژاد را تكليف و وظيفه اصولگرايان دانسته و طرح وحدت ملي را نيز صرفا يك جنگ رواني توصيف كرده و گفته است: «كساني كه پيروزيهاي دولت نهم را برنميتابند و هر چقدر عملكرد دولت نهم شفافتر، آشكارتر و روشنتر ميشود، عملكرد خودشان زير سوال ميرود اين جنگ رواني تشكيل دولت وحدت ملي را به وجود آوردهاند».
اظهارات حسينيان اما با واكنش برخي اصولگرايان سنتي و نزديك به جامعه روحانيت و موتلفه مواجه شد؛ آنچنانكه حجت الاسلام محسن دعاگو در گفتگويي با يك سايت خبري، اظهارات روحالله حسينيان مبني بر اينكه حمايت از احمدينژاد تكليف و وظيفه اصولگرايان است را، خواسته قلبي و شخصي او قلمداد كرد و تعميم آن به كل اصولگرايان را غيرقابل قبول خواند. او همچنين درباب نظر حسينيان مبني بر اجماع اصولگرايان بر روي احمدي نژاد نيز توضيح داده است كه «پيشبيني من قطعاً با پيشبيني آقاي حسينيان متفاوت است».
اين درحالي است كه حسن بيادي نيز در گفتگوي ديگري اجماع اصولگرايان بر روي محمود احمدينژاد در انتخابات آينده را غير ممكن دانسته و اعلام كرده است كه احمدينژاد حاضر به قرار گرفتن در چارچوب گروههاي اصولگرا نيست و بدين ترتيب امكان برقراري هرگونه رابطه دوسويه ميان جبهه اصولگرا و محمود احمدي نژاد همچون پيش ناممكن است.
بيادي كه اكنون درجايگاه نايب رئيسي شوراي شهر تهران قرار دارد در پاسخ به اين سوال كه آيا اصولگرايان به فرد ديگري به جز احمدينژاد فكر ميكنند
” از مجتبي هاشمي ثمره نيز به عنوان يكي از چهرههاي اصلي هدايت ستادهاي احمدينژاد نام برده ميشود.... “
يا نه [؟] نيز گفته است كه «اگر فكر كنيم منجي يك كشور يك نفر است به بنبست رسيدهايم. در حال حاضر در بين اصولگرايان ظرفيتهاي زيادي براي احراز پست رياست جمهوري ايجاد شده است و افراد توانمندي داريم كه ميتوانند در اين پست انجام وظيفه كنند. ما هنوز به مصداق مشخصي نرسيدهايم، ولي احتمال دارد به فردي به جز احمدينژاد هم برسيم».
اين اظهارنظرها كه همگي از عدم امكان اجماع اصولگرايان بر احمدي نژاد در انتخابات آينده رياست جمهوري حكايت دارد، نشاندهنده آن است كه نميتوان انتظار حمايت دستوري و تحميلي عموم اصولگرايان از احمدي نژاد در انتخابات آينده را داشت. چراكه هم اكنون در ميان اصولگرايان نيز گرايشهاي مختلفي بر سر رياست جمهوري آينده در رقابتي دروني به سر ميبرند و عدم امتيازدهي احمدينژاد به اين گرايشها احتمال حمايت آنها از كانديداتوري او را ضعيف ميسازد. همچنانكه سعيد ابوطالب نيز بر مبناي چنين تحليلي اشاره كرده است كه «جريان راست سنتي كه بخشي از جريان اصولگرايي را تشكيل ميدهد، مدتي است
” به نظر ميرسد كه اصولگرايان منتقد احمدينژاد در شرايط بسيار نامساعدي از منظر آمادگي براي انتخابات رياست جمهوري آينده به سر ميبرند.... “
كه عبور از احمدينژاد را كليد زدهاست. چراكه احمدينژاد با همه انتقادات و اعتراضات حاضر نشد در انتخابات رياست جمهوري گذشته، به سهمخواهي جريانهاي راست سنتي توجهي كند و اگر اين دوره نيز سكان رياست جمهوري را به دست گيرد، سهم اصولگرايان سنتي باز هم كم خواهد شد».
ابوطالب البته اشاره كرده است كه اگر برخي اصولگرايان با هدف امتيازگيري خط عبور از احمدينژاد را دنبال ميكنند در اشتباهند؛ چراكه محمود احمدينژاد حاضر به امتيازدهي به هيچ گروه سياسي نيست.
هم اكنون اما در جبهه اصولگرا كانديداهاي مختلفي در برابر احمدي نژاد به صف آرايي پرداخته اند كه حكايت از جدي بودن رقابت و بازي درون خانگي در جبهه گسترده اما پر اختلاف اصولگرايان دارد. در شرايط فعلي درحالي علي لاريجاني و محمدباقر قاليباف و محسن رضايي ائتلافي سه نفره را سامان دادهاند كه هيچكدام، بي تمايل به نامزدي در انتخابات آينده به نظر نميرسند.
از سوي ديگر درحاليكه برخي از اصولگرايان همچون علي مطهري از كانديداتوري علي اكبر ولايتي دفاع ميكنند، مصطفي پورمحمدي نيز خالي از يك عقبه سياسي، تمايل خود به حضور در رقابتهاي
” اظهارنظرهايي كه همگي از عدم امكان اجماع اصولگرايان بر احمدي نژاد در انتخابات آينده رياست جمهوري حكايت دارد، نشاندهنده آن است كه نميتوان انتظار حمايت دستوري و تحميلي عموم اصولگرايان از احمدينژاد در انتخابات آينده را داشت.... “
انتخاباتي آينده را اعلام كرده است و برخي گزارشها از تمايل ناطق نوري به حمايت از كانديداتوري جهرمي در انتخابات آينده حكايت دارد. اين درحالي است كه در خط ميانه، حسن روحاني نيز براي كانديداتوري در انتخابات آينده، مورد توجه برخي لايههاي عملگراي راست و همچنين بخشي ازميانهروهاي نزديك به جناح اصلاح طلب و حزب كارگزاران قرار دارد.
اما در چنين شرايطي كه عموم احزاب شناسنامه دار راست با برخورداري از كانديداهاي متبوع خود به سمت عبور از محمود احمدينژاد ميروند، او نيز مستقل از گروههاي اصولگرا همچون انتخابات گذشته رياست جمهوري، برنامههاي تبليغاتي و انتخاباتي خود را آغاز كرده است. به اين منظور برخي گزارشها از فعال شدن ستادهاي حامي محمود احمدينژاد در تهران و شهرستانها حكايت ميكند و از مجتبي هاشمي ثمره نيز بهعنوان يكي از چهرههاي اصلي هدايت ستادهاي او نام برده ميشود.
درچنين شرايطي به نظر ميرسد كه اصولگرايان منتقد احمدينژاد در شرايط بسيار نامساعدي از منظر آمادگي براي انتخابات رياست جمهوري آينده به سر ميبرند. در حاليكه از يكسو محمود احمدينژاد به بررسي تاكتيكهاي پيروزي خود در انتخابات آينده مشغول است و از سوي ديگر، اصلاحطلبان نيز به سمت انتخاب يك كانديداي نهايي براي رقابت با محمود احمدينژاد در حال حركت هستند، مسير گفتگو و اجماع در ميان اصولگرايان منتقد احمدي نژاد اما به كندي طي ميشود.
بدين ترتيب و در صورت ادامه اين روند، آيا راي اصولگرايان منتقد احمدينژاد در نهايت در يكي از دو سبد كانديداي اجماعي جناح اصلاح طلب، ميانهروها و يا محمود احمدينژاد ريخته نخواهد شد؟
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]