واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير بازرگاني: برنامههاي ساماندهي و حل مشكلات مربوط به چاي، بايد منطبق با اصل 44 و برنامه پنجم توسعه باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: شهرستانها
معاون وزير بازرگاني و رييس سازمان مركزي تعاون روستايي كشور، گفت: برنامههايي كه در مورد ساماندهي و حل مشكلات مربوط به چاي، تنظيم و تدوين ميشود، بايد منطبق با اصل 44 و برنامه پنجم توسعه باشد.
به گزارش ايسنا، مهندس موسوي، در نشستي با استاندار گيلان، در مورد ساماندهي و حل مشكلات مربوط به چاي، با تشريح وضع موجود در سازمان تعاون روستايي، خاطرنشان كرد: اميدوار هستم كه در مقوله چاي با توجه به اهميتي كه دارد، بتوانيم از همه توانمنديها، ظرفيتها و قابليتها در جهت ساماندهي و توسعه كمي و كيفي و ايجاد رقابت در بازارهاي داخلي و خارجي، بر اساس برنامه جامع و كاملي عمل كنيم.
وي با اشاره به پيچيدگيهايي كه در بخش چاي وجود دارد، تصريح كرد: همكاري همه جانبه مديران و مسئولان امر و تعامل اجزاي درگير در اين كار و تدوين برنامه جامع در اين بخش بايد با جديت و در زمانبندي معين و مشخصي صورت گيرد.
معاون وزير بازرگاني و رياست سازمان مركزي تعاون روستايي كشور، گفت: بايد بستر را به گونهاي فراهم كنيم تا توليد چاي، رقابتي شود و از لحاظ كمي و كيفي و قيمت اين محصول، بازار را تصاحب كنيم.
وي با بيان اينكه برنامهاي كه تنظيم و تدوين ميشود بايد منطبق با اصل 44 و برنامه پنجم توسعه باشد، اظهار داشت: سازمان تعاون روستايي كشور 183هزار تن برگ سبز چاي در سال 1387 خريداري كرد كه برگ سبز چاي درجه يك را به قيمت 4500 ريال و درجه دو را 2700 ريال را از كشاورزان خريد و برگ سبز چاي درجه يك 1590 ريال و درجه دو را 790 ريال به كارخانجات تحويل داد. با توجه به فرآوري كه كارخانجات بر روي برگ سبز چاي انجام ميدهند، بخشي از اين محصول توسط كارخانجات به فروش ميرسد و بخشي ديگري نيز به سازمان تعاون روستايي برگردانده ميشود.
وي افزود: قرار گرفتن چاي خشك موجود در سبد حمايتي خانوارها كه جزو مصوبات هيأت محترم دولت است، از نكات مهم و موثري است كه ميتواند بخشي از مشكلات موجود در صنعت چاي را حل كند.
به گزارش ايسنا، رييس سازمان مركزي تعاون روستايي، با بيان اينكه ايجاد تعاوني تخصصي چايكاران استان گيلان ميتواند نقش بسزايي در جهت حل مشكل اين محصول ايفاء كند، خاطرنشان ساخت: با تشكيل اين اتحاديه ميتوانيم در آينده كل بحث چاي را به آن بسپاريم و بنده مطمئن هستم كه با جديت و مديريتي كه در اين استان در بحث چاي وجود دارد، ميتوانيم در تحقق اين هدف به عنوان كار اختصاصي سازمانمان، اين كار را عملياتي كنيم و متخصصان و مديران بخش كشاورزي وقوف كامل به اين طرح دارند و بنده اميدوار هستم كه با حمايت استاندار گيلان اين طرح اجرا شود.
وي افزود: براي اينكه كشاورزي برنامهپذير شده، مديريت و ساماندهي شود، راهي جز هدفمند كردن برنامهها نداريم و اين، تجربهاي است كه در كشورهاي مختلف به اثبات رسيده است.
مهندس موسوي افزود: اتحاديه تخصصي تعاوني چايكاران ميتواند مديريت هماهنگ تعاونيها را بر عهده بگيرد و با توجه به جامعيتي كه در اين اتحاديه وجود دارد، به ياري خداوند ميتوانيم بحث ساماندهي چاي را با سرعت هر چه بيشتر پيگيري كنيم.
انتهاي پيام
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]