واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: پاره سنگ هاي داوود در نبرد با جالوت
بين الملل > خاورميانه - ريشه يابي پيدايش جنبش هاي مقاومت اسلامي و عملكرد موفق آنها در تقابل با رژيم صهيونيستي
حمله اسراييل به نوار غزه بار ديگر خاطره جنگ 33 روزه لبنان را براي مردم جهان زنده كرد به گونه اي كه اين روزها در وراي همه تحليل ها و اظهار نظرهاي مختلف كارشناسان بين المللي ردي از شباهت هاي بسيار حماس و حزب الله نيز به چشم مي خورد.
در وهله نخست خاستگاه و ريشه اصلي اين دو گروه است كه مورد مشترك آنها شمرده مي شود. حماس و حزب الله هر دو تا پيش از سال 1980 ميلادي وجود نداشتند. در واقع اين گسترش تجاوزات و اهداف اشغالگرانه رژيم صهيونيستي بود كه مردم لبنان و فلسطين را به ايجاد تشكيلاتي منسجم براي مبارزه با توسعه طلبي هاي اسراييليان واداشت. هر قدر كه اسراييل اهداف بلند پروازانه اي براي خود ترتيب مي داد به همان ميزان نيز قدرت حماس و حزب الله بيشتر مي شد. حماس و حزب الله را مي توان فرزند خوانده جنگاوري هاي هرباره حزب ليكود به خصوص دوران رياست آريل شارون دانست چرا كه خشونت ورزي و نژاد پرستي او در تقابل با دولت هاي عربي منطقه در نهايت نتيجه اي جز پيدايش جريان هاي مقاومت در منطقه نداشت.
به نظر مي رسد مثلت اولمرت، باراك و ليوني كه ميراث دار جنايات شارون است چشم بر اين واقعيت بسته است كه هر بار افزايش نيروي نظامي بازخوردي به غير از افزايش محبوبيت و مقبوليت مردمي جنبش هاي مقاومت در ميان كشورهاي منطقه و حتي جهان نداشته است.
شباهت دوم حماس و حزب الله در نحوه تقابل و رويارويي آنها با اسراييل است. مهارت هاي تكنيكي آنها در مواجهه با اسراييل طي دوران جنگ 33 روزه و تقابل امروز حماس شباهت هاي بسياري دارد. اين دو گروه بدون هيچ تفاوتي تمامي توانايي و عزم خود را در پرتاب راكت به سوي اسراييل گذاشته اند. در اين ميان دفاع كم نظير آنها از سكوهاي پرتاب موشك هاي خود در برابر گزند اسراييلي ها موضوعي است كه هر دو به آن شهرت دارند.
طي سالهاي اخير شمار قربانيان راكت هاي حماس و حزب الله كمتر از هزار تن برآورد شده است، در مقايسه با هزاران فلسطيني كه تا به حال قرباني حملات اسراييليان بوده اند. اما مقايسه آمار و ارقام كشته شدگان يا ميزان ويراني شهرهاي مختلف در اسراييل و فلسطين موضوعي نيست كه اهميت داشته باشد. آنچه اين روزها در عرصه سياست اهميت دارد مساله آسيب پذيري ارتش چهارم دنيا و افزايش قدرت مقاومت فلسطيني هاست كه حتي سرزنش و نكوهش كشورهاي غربي را نيز متوجه اسراييل كرده است. شايد براي اسراييل و غربي ها بسيار تاسف آور باشد اما بايد اين حقيقت را پذيرفت كه حماس با پرتاب مداوم 30 تا 40 راكت در روز به طور حتم در آينده نزديك به پيروزي دست مي يابد. اين در حالي است كه اسراييل براي انهدام حماس تمامي زيرساخت هاي امنيتي و شهري غزه را مورد هدف قرار داده است. اين روزها جنگ داوود و جالوت دوباره تجلي يافته است. غزه اين روزها بابل روزگار كهن را تداعي مي كند.
نهايت ناكامي و سستي اسراييل را مي توان در حمله اسراييلي ها به ساختمان دانشگاه اسلامي غزه يا پارلمان قلسطيني ها مشاهده كرد. نمادهاي مدرنيته و دموكراسي دنياي امروز كه اسراييل و ايالات متحده مدعي اعتلاي آن در جهان عرب هستند در زمان مخاصمه مناسب ترين و راحت ترين گزينه هايي بودند كه آنها دست با نابودي شان زدند. مردمان فلسطين و لبنان تا به حال بهاي سنگيني براي مقاومت و ايستادگي خود پرداخته اند. مادامي كه عده اي راهي پرهزينه تر را براي تعامل با اسراييلي ها در پيش مي گيرند اين چرخه نبرد تا هميشه ادامه خواهد داشت.
پخش تصاوير تلويزيوني از كودكان و زنان قرباني جنگ غزه بيش از پيش اراده مردم فلسطين را براي ادامه مقاومت تحريك كرد. چنان كه حتي مردم ساير كشورهاي جهان نيز در همنوايي با آنها فرياد ظلم ستيزي سر دادند. اسراييل از اين حقيقت غافل است كه فلسطيني ها به روشي مشابه آنها پاسخ همه ناروايي قوم صهيون را خواهند داد.
طي هفته هاي گذشته حتي شمار فراواني از مردم اسراييل بر ادامه حمله رژيم صهيونيستي بر غزه تاكيد كردند. اسراييلي ها با اين باور كه حق پاسخ به راكت هاي حماس را دارند دست به تظاهرات زدند اما آيا واقعا فلسطيني ها از همان حقوق مشابه براي تقابل با حملات اسراييليان برخوردار نيستند؟
و در نهايت شباهت ديگر حماس و حزب الله در همگرايي هاي مذهبي، ملي، حكومتي و سياسي آنها خلاصه مي شود. در فلسطين و لبنان دولت هاي سكولار حاكم تا به حال چنان در ورطه فساد اداري و ضعف دروني خود گرفتار بوده اند كه كمتر توانسته اند مردم خود را در برابر حملات اسراييليان مصون دارند. در چنين شرايطي بود كه گروه هايي مانند حماس و حزب الله در خلاء حضور يك دولت كارآمد و فقدان امنيت در برابر اسراييلي ها زاده شدند. البته نتايج مختلفي كه آنها در اين سالها به آن دست يافته اند به رغم همه موفقيت ها، ويراني و كشتارهاي بسياري را نيز به همراه داشته است.
اما همه اتهام هايي كه در اين سالها به حماس و حزب الله وارد شده است ذره اي از اعتبار و ارزش مقاومت آنها نكاسته است. اتهاماتي مانند فعاليت هاي تروريستي، حمله به غير نظاميان، حمل اسلحه و همراهي با ايران و سوريه براي نابودي اسراييل همگي تبليغاتي هستند كه هيچ گاه كارساز واقع نشده اند. چرا كه در تمامي دوران مقاومت روش هاي ساختاري آنها در تامين نياز شهروندان به امنيت و دفاع ملي امري اساسي بوده كه به خوبي ازعهده آن برآمده اند، در حالي كه دولت هاي سكولار لبنان و فلسطين در همه اين سالها از انجام آن عاجز بوده اند.
مجموعه اين خصوصيات منحصر است كه تا به حال روياي نابودي حماس و حزب الله را در شرايط كنوني براي اسراييل ناممكن كرده است، خواه هر ميزان آتش و گلوله كه بر سر مردم فلسطين و لبنان فرود آيند.
روزنامه ديلي استا پانزدهم ژانويه 2009/ ترجمه: ليدا هادي
Print چاپ مطلب
پنجشنبه 26 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]