واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فاصله گرفتن كلينتون از سياستهاي ستيزه جويانه و تاكيد بر ديپلماسي
سياسي. كلينتون. ايران. ديپلماسي
نيويورك- هيلاري كلينتون وزير خارجه دولت اوباما روز سه شنبه در مقابل كميته تاييد صلاحيت سناي اين كشور به افول شهرت و محبوبيت آمريكا در جهان اعتراف كرد و ديپلماسي و اعمال سياست قدرت مدبرانه را تنها راه بازگرداندن محبوبيت سابق اين كشور دانست.
وي همچنين كوشيد تا حد امكان از ديدگاههاي ستيزه جويانهاش در قبال مسايل جهاني فاصله بگيرد و تا حد امكان با نزديك كردن ديدگاههايش به دولت اوباما، چهرهاي خواهان گفت و گو و ديپلماسي از خود به نمايش بگذارد.
كميته تعيين صلاحيت سناي آمريكا روز سه شنبه به طرح سولاتي از هيلاري كلينتون نامزد كرسي وزارت خارجه آمريكا در كابينه باراك اوباما رييس جمهوري آينده آمريكا كه از روز ۲۱ژانويه رسما كار خود را آغاز خواهد كرد پرداخت.
كلينتون در پي سخنان افتتاحيه جان كري سناتور دموكرات كه رياست اين كميته را به عهده داشت و نيزبرخي ديگر از سناتورهاي آمريكايي طي سخناني به ترسيمي كلي از رئوس برنامههاي سياسي آينده خود درمقام وزير خارجه اين كشور پرداخت.
كلينتون در سخنان خود ضمن تاكيد بر اين كه درروزگار فعلي آمريكا و جهان با بحرانهاي پيچيده و عظيمي از قبيل سلاحهاي هسته اي، تروريسم و سقوط اقتصادي جنگهاي منطقهاي و فقر وبيماري روبه رو است بر ضرورت آنچه كه استحكام مقام رهبري آمريكا توصيف نمود، اصرار ورزيد. وي گفت كه اين جايگاه رهبري آمريكا در سالهاي رياست جرج بوش دچار ضعف و ناتواني شده است.
وزير خارجه منتخب اوباما با تكيه بر تجربههاي ۱۶سالهاش در عرصه سياست چه در مقام بانوي اول آمريكا در زمان رياست جمهوري همسرش و چه در دوره هشت ساله فعاليت هايش به عنوان عضو سناي اين كشور بر اين نكته تاكيد كرد كه در جهان فعلي نه آمريكا به تنهايي و بدون نياز به كمك ديگران قادر به حل مشكلات خود خواهد بود و نه جهان بدون كمك آمريكا قادر به رفع مشكلات خود است.
وي با اين جمله كه من خيال ندارم هر روز صبح با فكر كردن به خطراتي كه ما را تهديد ميكند سر از بالين بردارم و تاكيد بر اين كه هنوز فرصت ها ي مثبت و اميد بخش زيادي در سراسر جهان وجود دارد گفت كه آمريكا نبايد از اميد به تحقق صلح در جهان و بويژه خاور ميانه دست بردارد.
كلينتون با اشاره به اين كه ديپلماسي درجهان امروز كار دشواري است بار ديگر تاكيد كرد كه موثرترين راه برخورد با مشكلات بينالمللي استفاده از ديپلماسي است.
در مورد مسئله روابط ايران و آمريكا خانم كلينتون گفت ترديدي نيست كه ايران با پيگيري جاه طلبيهاي هستهاي و حمايت از تروريسم خطري جدي محسوب ميشود اما خاطر نشان ساخت كه سياستهاي آينده دولت جديد و وزارت خارجه اين كشور ادامه ديپلماسي و در صورت نياز اعمال تحريمهاي سنگين ترخواهد بود ولي گزينههاي ديگر را از نظر دور نخواهد داشت.
وي تا كيد كرد كه با پيگيري ديپلماسي خواهد كوشيد تا به دوستان و دشمنان آمريكا بفهماند كه يك ايران مسلح به سلاح هستهاي در منطقه به نفع هيچ كدام از آنها نخواهد بود.
كلينتون تصريح كرد كه همه گزينهها در قبال ايران مدنظر است. سياستهاي بوش در خصوص ايران تاكنون ناكارامد بوده و اين سياستها بايد مورد بازنگري قرار گيرد.
وزير خارجه پيشنهادي اوباما اظهارداشت: ما پيش از هرگونه ارتباطي با ايران ابتدا با متحدان خود گفت و گو و نظرات آنها را كسب خواهيم كرد و مي كوشيم در كنار تشديد تحريمها و مذاكره، مانع دسترسي ايران به تسليحات اتمي شويم.
وي گفت كه بحث گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران نيز در قالب همان بازنگري كلي سياستها در قبال تهران، بررسي ميشود.
وزير خارجه كابينه اوباما همزباني با همه دولتهاي جهان را در زمينه سياست كاري دشوار و تقريبا غير ممكن خواند اما بر اين نكته تاكيد كرد كه دوام و بقاي آمريكا در جهان به سياستهايي كه اين كشور در رابطه با كشور هاي ديگر دنيا در پيش ميگيرد بستگي دارد و اشاره كرد كه آمريكا ممكن است با همه دولتهاي جهان موافق و همسو نباشد اما با مردمان اين كشور ها عواطف مشترك و پيوندي ناگسستني دارد.
كلينتون گفت كه برخي بر اين انديشهاند كه دوره درخشش و قدرت آمريكا در جهان به پايان خود رسيده است اما به نظر من اين طور نيست و اين كشور مي تواند با پيش گرفتن سياستهاي درست بار ديگر به محبوبيت جهاني خود دست يابد.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]