تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830785064




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عارف درگفت‌‏و‌‏گو با ايلنا:نشانه‌‏هاي قانون‌‏گريزي در‌‏كشور نگران‌‏كننده استمداخله نظاميان در سياست مغاير قانون استنمونه بارز اصلاح‌‏ طلبي امروز در غزه است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: عارف درگفت‌‏و‌‏گو با ايلنا:نشانه‌‏هاي قانون‌‏گريزي در‌‏كشور نگران‌‏كننده استمداخله نظاميان در سياست مغاير قانون استنمونه بارز اصلاح‌‏ طلبي امروز در غزه است


تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از وجود نشانه­هاي قانون‌‏گريزي و اصرار بر آن در‌‏كشور، ابراز نگراني كرد.

محمد‌‏رضا عارف در گفت‌‏و‌‏گو با خبرنگار "ايلنا" ،در پاسخ به سوالي در مورد چالش­هاي موجود پيش­روي تحقق ايده مردم سالاري ديني و اصلاح‌‏ طلبي در‌‏كشور با اشاره به ايام محرم و شهادت سالار شهيدان ،ضمن بيان تسليت به مناسبت اين ايام‌‏، اظهار داشت: ما بايد از اين ايام و اين وقايع درس بگيريم و به بهره­هاي احساسي آن بسنده نكنيم. امام حسين(ع) در واقع هدف از نهضت خود را اصلاح دين جدش معرفي مي­كند. بنابراين بحث اصلاح طلبي‌‏ نه با آمدن خاتمي آغاز شده است و نه با نيامدن او به پايان خواهد رسيد، اين خواست تاريخي ملت ايران بوده و خواهد بود.
وي ادامه داد: دوستان اصولگرايي هم كه اعتقادات ديني خوبي دارند هرگز نمي­توانند و نبايد اصلاح­طلبي را نفي­كنند، چرا كه سلسله انبيا و ائمه اطهار همگي اصلاح­طلب بوده­اند. حالا اگر اشكالاتي هم به برخي اصلاح­طلبان امروزي وارد باشد، بحث ديگري است كه قابل بحث و‌‏تامل است. ولي من گاهي متاثر مي­شوم كه برخي از عزيزان بدون توجه به حجت كلام؛ اصل اصلاح طلبي را زير سوال مي­برند كه شايسته مومنين و متدينين نيست. نقد غيرمنصفانه و خودزني در نقد خود در طيف اصلاح­طلبان هم از جمله چالش­هاي توسعه مردم سالاري ديني است.
نمونه بارز اصلاح‌‏ طلبي امروز در غزه است
معاون‌‏ اول رئيس‌‏جمهور در دولت اصلاحات در ادامه با اشاره به حديثي از امام حسن (ع) در مورد واقعه كربلا ،اظهار داشت: حديث معتبري از امام حسن (ع) داريم (كل يوم عاشورا و كل ارض كربلا)، ‌‏كه اين حديث حجت بر همه تمام كرده است. اگر حسين (ع) در‌‏عاشورا و در‌‏كربلا براي اصلاح طلبي قيام كرد، ما نيز در هر زمان و در هر مكاني بايد به او ياري برسانيم. نمونه بارز اين اصلاح طلبي را شما امروز در غزه مشاهده مي‌‏كنيد. مردان و شيرزناني كه با هديه علي اصغرها و علي اكبرهاي خود در‌‏صدد اصلاح انحراف، سازش و تسليم در مقابل زور­گويي­هاي يزيدان زمانه هستند.
عارف با بيان اينكه براي مردم عزيز و مظلوم غزه پيروزي و نصرت الهي را خواستارم،ادامه داد: امروز اگر به هر دليلي امكان حضور مستقيم مردم ما در غزه و ياري­رساني در‌‏آن مكان فراهم نيست، اما همه ما بايد با حمايت سياسي، مالي در اين عرصه فعال باشيم.
يكي از‌‏ انحرافات در كشور عدم تمكين به قانون است
عارف در بخش ديگري از سخنان‌‏ خود با تاكيد بر‌‏ اينكه به نظر من يكي از انحرافاتي كه در شرف تكوين است و مي­تواند در‌‏صدر توجه اصلاحات قرار گيرد، عدم تمكين به قانون است ،تصريح كرد: بازگشت به قانون بايد در صدر برنامه­هاي همه گروه­هاي اصلاح­طلب و غير اصلاح­طلب قرار‌‏گيرد. شما اين روزها به كرات شنيده­ايد كه قانون برنامه چهارم را داراي ايرادها و نواقصي عنوان‌‏كرده و آن را دليلي بر غير اجرايي بودن يا متوقف گذاشتن آن قلمداد مي‌‏كنند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: من اشكالي نمي­بينم كه كسي در مرحله نظر، به قانون اشكالي داشته باشد، اما راه برطرف كردن آن اشكال در خود قوانين آمده و بديهي است كه راه آن زير پا گذاشتن قانون نيست. رد صلاحيت گسترده داوطلبان به استناد مراجعي غير از مراجع چهارگانه قانوني، عدم اجراي قوانين متعدد از جمله عدم تشكيل شوراهاي عالي و موارد متعدد ديگر از جمله موارد صريح قانون شكني و قانون­گريزي هستند.
مداخله نظاميان در سياست مغاير قانون است
عارف در ادامه با اشاره به بحث ورود نظاميان در‌‏عرصه سياست گفت: در همين ايام شما شاهد هستيد كه برخي از فرماندهان نظامي به صراحت از ضرورت مداخله نظاميان در امور سياسي صحبت مي­كنند. ورود نظاميان به سياست نه تنها برخلاف قانون است ،بلكه مغاير با وصيت صريح امام راحل و بنيانگذار جمهوري اسلامي است. من نمي­دانم با چه استدلالي مي­توان پذيرفت نيروهايي كه از امكانات بيت‌‏المال استفاده مي­كنند و داراي نيروي قهريه و قدرت نظامي هم هستند، مجاز به مداخله در سياست باشند و گروهي را اصيل و گروهي را منحرف بنامند و در انتخابات از فرد يا جناحي جانبداري كنند؟
وي تصريح‌‏كرد: نظاميان همواره بايد مورد حمايت همه آحاد ملت باشند. جانبداري نظاميان از افراد يا يكي از جناح­ها يا گروه­هاي قانوني موجود در كشور مي­تواند موجب تضعيف پايگاه آنها و كاهش محبوبيت­شان شود كه ظلمي نابخشودني به نيروهايي است كه جان خود را در كف گرفته­اند تا حافظ امنيت و استقلال كشور باشند.
معاون اول رئيس جمهور در دولت اصلاحات در عين حال خاطر‌‏نشان كرد: البته مفهوم عدم ورود نظاميان به سياست اين نيست كه در مقابل تحركات گروه­هاي غير قانوني هم ساكت باشند. براي مثال چه كسي تا به امروز از دفاع جانانه نظاميان از امنيت ملي در مقابل گروه‌‏هاي غيرقانوني و افراد شرور حمايت نكرده يا آن را مداخله غيرقانوني در سياست ناميده است؟ پس عدم ورود نظاميان به سياست مساوي با انفعال و بي­تفاوت شدن آنها نيست.
وي ادامه داد: اما در جايي كه نهادهاي قانوني، احزاب، گروه‌‏ها و سلايق مختلف سياسي را قانوني مي‌‏پندارند و بر طبق قانون، آن­ها را مجاز به فعاليت و ابراز عقيده مي­كنند، حتي در صورت تخلف و اقدام مجرمانه نبايد از سوي نيروهاي نظامي مورد تهاجم قرار گرفته و مورد برخورد قرار بگيرند. از سوي ديگر، نيروهاي نظامي نبايد به خود اين اجازه را بدهند كه يكي از سلايق موجود در جامعه را با تفسير فرماندهان خود به اسلام، امام راحل يا مقام معظم رهبري نزديك‌‏تر بدانند و خود و نيروهاي تحت فرمان خود را تكليف كنند كه از آن سليقه و تفكر يا گروه و جناح سياسي خاص حمايت كنند! اينها همه نشانه­هاي عدم اجراي قانون است و بايد به سرعت اصلاح شوند.
در صدر واردكنندگان گندم دنيا قرار داريم
عارف در مورد استيضاح وزير جهاد كشاورزي در مجلس نيز گفت: كاري ندارم كه با توجه به همه شاخص­ها و آمارهاي مورد قبول دولت (نظير بانك مركزي و گمرك) وضعيت كشاورزي ايران امروز بسيار وخيم و در آستانه بحران قرار گرفته است يا نه. منتقدين وزير و عملكرد وي از وابستگي بيش از 40 درصدي امنيت غذايي كشور به واردات خبر مي­دهند. اما چون بخشي از اين‌‏ها به عملكرد دولت جناب آقاي خاتمي و ما برمي­گردد، دوست دارم چند عدد ساده را كه مورد اتفاق نظر هست را ارائه كرده و وضعيت كشورمان را در پايان سال 1383 (سال پاياني دولت ما) با امروز مقايسه كنم.
وي تصريح كرد: ما در آن سال در گندم خودكفا شده بوديم و گندم وارد نمي­كرديم، اما امسال به نظر مي­رسد كه ما با واردات بيش از 7 ميليون تن در گندم هم ركورد واردات گندم تاريخ خودمان را بشكنيم و هم در صدر واردكنندگان گندم دنيا قرار بگيريم. در حبوبات سال­ها بود كه صادركننده بوديم اما حالا سه سال پياپي است كه واردات داريم. در شكر ما تقريبا خودكفا شده بوديم يعني در سال 1383 ما حدود 200 هزار تن شكر آن هم با تعرفه بالا وارد كشور كرديم و در سال 1384 قطعا بايد صادركننده شكر مي­شديم چون خيلي از زير ساخت­ها را درست كرده بوديم كه توليد بذر اصلاح شده چغندر و سيستم رابطه خوب چغندكاران و كارخانجات قند و بهره­برداري از طرح عظيم نيشكر خوزستان از جمله آنها بود.
عارف خاطر‌‏نشان كرد: اما حالا در طي سه سال گذشته قريب به 5 ميليون تن شكر وارد كشور‌‏كرده­ايم آنهم با تعرفه نازل. اين امر موجب شده صنعت قند و شكر در كشور در آستانه نابودي قرار گيرد. در محصولات ديگر هم وضع به همين منوال است. در پنبه هم گزارش شده است كه پائين­ترين سطح زير كشت تاريخ پنبه را داشته­ايم. در برنج، ذرت و دانه­هاي روغني واردكننده­تر شده­ايم. كار به­جايي رسيده كه سيب­زميني خوراكي وارد كرده­ايم. در مجموع ميزان واردات محصولات كشاورزي در سال 1387، دو برابر سال 1386 و معادل 12 ميليارد دلار شده است. رشد ارزش افزوده در اين بخش در سال جاري منفي پيش­بيني مي­شود.
وي ادامه داد : امروز متاسفانه پروژه­هاي عظيم بيوتكنولوژي متوقف شده يا عقب افتاده­اند، واكسن و سرم­سازي رازي كه با مرارت بسيار زياد مسئولين اين موسسه و پيگيري­هاي مستمر به جايي رسيده بود كه بالاترين ميزان توليد تاريخ اين موسسه (4 ميليارد دوز) و بهترين كيفيت را داشت؛ اما اكنون در شرايط نامطلوبي قرار دارد و الان داريم واكسن­ وارد مي­كنيم، و توليد واكسن­هاي موردنياز كاهش يافته است. به اين ترتيب طبيعي است كه تعدادي از نمايندگان بخواهند توضيحات وزير محترم در مورد اين مسائل را بشنوند و حتي در رفع اين مشكلات به او كمك كنند. اين كار در قانون اساسي و قوانين جاري كشور آدابي دارد كه به آن استيضاح مي­گويند.
عده‌‏اي براي عدم اجراي قانون استدلال مي آورند
عارف با بيان اينكه متاسفانه كه امروز براي عدم اجراي قانون استدلال مي‌‏آورند، گفت: استدلال براي تغيير قانون است، نه عدم اجراي آن! مثلا استدلال مي­آورند كه شرايط منطقه و ايران خاص است و نبايد استيضاح بكنيم. خوب اگر بنا بود در شرايط خاص يا مثلا در سال پاياني دولت استيضاح صورت نگيرد، مي­شد اين كار را به صورت قانوني به تصويب رساند و اجازه نداد كه نمايندگان اين‌‏قدر بر حق قانوني خود پافشاري كنند. البته از نظر من اين استدلال­ها كمي عجيب هستند. اينكه ما در سال پاياني دولت يا در هنگامي كه دولت ممكن است از حد نصاب بيفتد نبايد استيضاح داشته باشيم كه اصولا قابل قبول هيچ عقل سليمي نيست. مگر مي­شود به قوه مجريه كه بر اساس قانون اساسي بايد پاسخگوي مقننه باشد و به ملت گزارش بدهد در مواقع خاص (مثلا چند ماه مانده به انتخابات و غيره) مصونيت داد؟
عارف ادامه داد: اينكه ما بياييم و با بي­قانوني حق قانوني نمايندگان مجلس را زير سوال ببريم كه گويا آنها شرايط منطقه و كشور را نمي­دانند و از حساسيت موضوع آگاه نيستند و به طور غير قانوني طرحي را از دستور مجلس خارج كنيم، قطعا يك بدعت در قانون‌‏شكني است. موضوعاتي همچون "عدم اعلام وصول استيضاح"، "تعويق استيضاح"، "خروج طرح استيضاح از دستور جلسه" و نظاير آن فاقد هرگونه وجه قانوني است و بايد در اين موارد اگر لازم باشد، اصلاحات لازم از سوي خود نمايندگان و مردم صورت گيرد. گروه‌‏هاي سياسي هم بايد اين نوع تخلفات را بيشتر تحت بررسي قرار داده و اصلاح جدي آن را خواستار شوند.
عارف در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه اگر شما رئيس جمهور بوديد چه مي‌‏كرديد، گفت: با درايت بايد طوري مديريت كرد كه كار به اينجا نكشد. با انتخاب افراد شايسته براي وزارت و تاكيد بر شايسته­سالاري، دانايي­محوري و اجراي دقيق قوانين مصوب ،سعي مي­كردم چنين اتفاقاتي رخ ندهند. همچنين با نظارت عاليه بر امور اجازه نمي­دادم كه اگر اشكالي هم هست؛ ادامه يابد. ما همه به خاطر داريم كه قريب به يك سال، اصل وجود تورم به ويژه در ارزاق عمومي و محصولات كشاورزي نظير گوشت و برنج و گوجه فرنگي انكار مي­شد و مردم به خريد از برخي از محلات خاص دعوت مي­شدند.
وي ادامه داد: من اگر رئيس­جمهور بودم سعي مي­كردم به جاي 4 سال فعاليت براي انتخاب شدن؛ به هشدارها و آمارها دقت كنم و مشكل را انكار نمي­كردم و يا مدعي نمي­شدم كه بخش عمده­اي از ميليون‌‏ها تن شكر وارداتي دوباره به خارج از كشور صادر شده است. اما به فرض بروز چنين بحراني اگر من جاي رئيس­جمهور بودم از استيضاح وزير و حق قانوني نمايندگان استقبال مي­كردم و با ارج نهادن به انصاف، استقلال و حق­طلبي نمايندگان، از وزير خود مي­خواستم تا در صحن علني مجلس حاضر شود و فرصت را براي رفع ابهام‌‏ها و پاسخ به سوالات و جلب حمايت قانوني نمايندگان مغتنم بشمارد.
وي ادامه داد: البته در صورتي كه با اشراف خودم بر كار همكارم، وي را قابل دفاع مي­دانستم، با تمام توان براي حمايت از وي و مساعدت به كسب راي اعتماد دوباره در مجلس حاضر مي­شدم و وي را تنها به مجلس نمي­فرستادم. آنچه من يقينا انجام نمي­دادم، لابي براي خروج غيرقانوني طرح استيضاح از دستور­جلسه مجلس شوراي اسلامي يا هر كار غير­قانوني ديگر بود.
عضو‌‏مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد‌‏كرد:معتقدم بايد به قانون و حق قانوني نمايندگان مجلس در‌‏ استيضاح احترام گذاشت، اگر ما به قانون احترام نگذاريم، چه انتظاري از مردم است.
پايان‌‏پيام

كد خبر: 468226
 چهارشنبه 25 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن