واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: از سوي مركز طبع و نشر قرآن كريم قرآن ملي جمهوري اسلامي ايران به چاپ مي رسد
قرآن چاپ شده در مركز طبع و نشر قرآن كريم (مصحف جمهوري اسلامي ) پس از كتابت هنري توسط يكي از خوش نويسان برجسته به قرآن ملي جمهوري اسلامي تبديل و از سوي مركز طبع و نشر قرآن كريم به چاپ مي رسد.
« علي سرابي » معاون مركز طبع و نشر قرآن كريم در گفت وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت : برنامه اي كه در رابطه با قرآن چاپ شده در مركز طبع و نشر قرآن كريم (مصحف جمهوري اسلامي ) در دست داريم كتابت هنري آن است و شايد اين كار با توجه به وضعيت خوش نويسي نسخ در ايران كمي به طول انجامد چرا كه كار حساسي است و بايد نشانگر هنر ايراني و ارادت هنرمندان ايراني به ساحت قرآن كريم باشد; بنابراين اثري متفاوت و نمونه خواهد بود و هدف از اين كتابت هنري تبديل مصحف جمهوري اسلامي ايران به قرآن ملي جمهوري اسلامي ايران )قرآني داراي خط و هنر ايراني و چاپ شده در كشور( است .
او ادامه داد : در ديگر ويژگي هاي جنبي نظير ترجمه و تذهيب و جلدسازي آن هم از بهترين هنرها و هنرمندان ايراني بهره خواهيم برد. براي چاپ قرآن ملي رسم الخطي ملي نياز است كه بايد با تحقيق و مطالعه استخراج شود و رسم الخطي باشد كه هم مبتني بر مراجع و مصادر علمي رسم الخط قرآن باشد و هم در اين رسم الخط ويژگي آساني كار آموزشي لحاظ شود.
معاون مركز طبع و نشر قرآن كريم درباره استقبال از مصحف جمهوري اسلامي (قرآن چاپ شده در مركز چاپ و نشر قرآن كريم ) گفت : تاكنون نزديك به 6 ميليون نسخه از اين مصحف توزيع شده كه نشان دهنده استقبال فراوان از اين مصحف است مصحف جمهوري اسلامي ايران تاكنون چاپ هاي متعددي و از رسم الخط آن در بيش از 100 قرآن با قطع هاي مختلف استفاده شده است .
او ادامه داد : البته در شرايط فعلي اين قرآن (مصحف جمهوري اسلامي ) مانند « مصحف مدينه » كه عربستان آن را چاپ مي كند و مصحف رسمي اين كشور به حساب مي آيد مصحف رسمي جمهوري اسلامي ايران نيست و ما هنوز قرآني ملي نداريم چرا كه براي اين امر لازم است پس از تحقيق در مورد رسم الخط و روش علامت گذاري از سوي يكي از خوش نويسان برجسته كتابت قرآن صورت گيرد.
سرابي با بيان اين نكته كه در نگارش قرآن چاپ شده در مركز طبع و نشر قرآن كريم « مصحف جمهوري اسلامي ايران » از فونت هاي كامپيوتري استفاده مي شود تصريح كرد : در نگارش آنچه كه اكنون به عنوان « مصحف جمهوري اسلامي ايران » چاپ مي شود از فونت هاي رايانه اي كه در مركز طبع و نشر قرآن طراحي شده استفاده مي شود يكي از اين فونت ها از خط خوش نويس مشهور عرب « عثمان طه » اقتباس شده و به نام فونت « عثمان طه » معروف است و فونت ديگر از خط مرحوم نيريزي نسخ نويس ايراني اقتباس و تبديل به فونت رايانه اي شده است . يكي از ويژگي هاي اين رسم الخط آموزش و يادگيري آسان قرآن با اين فونت است تا جايي كه وزارت آموزش و پرورش در سال جاري براي دانش آموزان پايه اول راهنماي مصحف جمهوري اسلامي را با فونت عثمان طه چاپ و توزيع كرده است .
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]