واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قزوين:سالانه 2500 نفر در قزوين دچار مسموميت ميشوند
خبرگزاري فارس: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قزوين گفت: سالانه 2 هزار و 500 نفر در استان قزوين دچار مسموميت ميشوند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، فرزاد پيرويان پيش از ظهر امروز در كنفرانس مسموميت كه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشكي قزوين برگزار شد، اظهار داشت: مسموميت بحثي مهم و دامنهدار است چراكه حتي مواد غذايي با استفاده بيش از حد ممكن است سم محسوب شده و ايجاد مسموميت كنند.
وي افزود: مسموميت به دو صورت خواسته و ناخواسته رخ ميدهد كه برگزاري دوره آموزشي مسموميتهاي عمدي و آگاهانه امري لازم است و مفيد واقع ميشود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قزوين خاطرنشان كرد: بيشترين نوع مسموميتها در استان ما از نوع دارويي، حشرهكشها، شيميايي و صنعتي است كه سالانه 2 هزار و 500 نفر در استان قزوين دچار انواع مسموميتها ميشوند.
وي تصريح كرد: در اين فصل نيز مسموميت با مونوكسيدكربن بايد مورد توجه قرار گيرد، البته اين سبب نميشود كه نسبت به ديگر مسموميتها بيتوجه باشيم.
پيرويان با اشاره به لزوم سرعت عمل در درمان مسموميتها اضافه كرد: مهمترين نكته در مسموميتها درمان سريع است، چراكه اگر زمان درمان برخي مسموميتها بگذرد غير قابل كنترل است و با درمان به موقع ميتوان تا حد زيادي از پيشرفت مسموميت جلوگيري كرد.
در ادامه دبير علمي كنفرانس مسموميت اظهار داشت: طب اورژانس از شاخههاي مهم پزشكي است كه آشنايي با آن براي همه پزشكان لازم است و با توجه به پيشرفت علم و صنعت و كشفيات مواد شيميايي و دارويي مختلف، مسموميت از موارد مهم در طب اورژانس است.
همايون شيخالاسلام تصريح كرد: همه موادي كه در طبيعت وجود دارند اگر خارج از عرف مصرف شوند، سبب مسموميت ميشوند به طوري كه در سال 2005، 32 هزار نفر در آمريكا دچار مسموميت شدند كه 72 درصد از مسموميتها تصادفي بود و همچنين طبق آمار مركز اطلاعرساني مسموميت در آمريكا، 2 ميليون نفر دچار مسموميت شدند كه 200 هزار مورد آن به خاطر اقدام به خودكشي بوده است.
وي با تأكيد بر لزوم راهاندازي مركز اطلاعرساني مسموميت گفت: راهاندازي اين مركز در استان قزوين امري ضروري است تا كساني كه با اين مشكل مواجه ميشوند به راحتي اطلاعات كسب كرده و رفع نگراني صورت گيرد.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي قزوين بيان داشت: ما امروز شاهد بار عظيمي از مراجعات به بيمارستان بوعلي هستيم كه فرد مسموم را يا دير به اين بيمارستان ميآورند و يا مشكل فرد مسموميت نيست، از اينرو وجود مركز اطلاعرساني مسموميت اين مسئله را حل ميكند.
وي عنوان داشت: يكي از موارد مهم در پيشگيري از مسموميتها، آگاهسازي است زيرا براي نمونه بسياري از افراد نميدانند كه قرص برنج كشنده است از اينرو ممكن است فردي براي جلب توجه از اين قرص استفاده كند و دچار مرگ شود.
شيخالاسلام به مسموميت با ارگانوفسفره اشاره كرد و ادامه داد: ارگانوفسفره نوعي سم حشرهكش و آفتكش است كه 200 هزار مورد مرگ در اثر مسموميت با ارگانوفسفره در شرق آسيا گزارش داده شده است.
وي افزود: گاز ارگانوفسفره توسط آلمانيها و در زمان نازيها كشف شد كه آنها از اين گاز براي از بين بردن مردم استفاده كردند كه از اين گاز، رژيم بعثي عراق و در كشور ژاپن نيز يك گروه تروريستي به صورت غير انساني استفاده كردند.
دبير علمي كنفرانس مسموميت تصريح كرد: البته ارگانوفسفرهاي كه امروز در بازار استفاده ميشود ميزان مواد سمي آن كم است و از آن ميتوان هم به صورت مفيد و هم مضر استفاده كرد.
وي افزود: در مسموميت نوع شديد با ارگانوفسفره كه در زمان جنگ اين مسئله ديده ميشد خود پزشكان نيز حين درمان مسمومان، به اين مسموميت دچار شدند به طوري كه پزشكان در درمان اين نوع مسموميت شديد حتي بايد از دستكش و ماسك ويژه استفاده كنند.
در ادامه استاديار دانشگاه علوم پزشكي قزوين اظهار داشت: آسيبهاي مسموميت در سه سطح است كه در مرحله نخست اثرات مستقيم سم روي خود فرد است، در مرحله بعد اثر غير مستقيم مسموميت سبب ميشود تا فرد دچار استرس شود و در اين نوع اثرگذاري اگر فرد داراي بيماري قلبي، ديابت و ... شود مشكلات ديگري براي وي نيز ايجاد ميشود.
سيد مصطفي ميراكبري عنوان داشت: آسيب ديگر به خانواده فرد مسموم وارد ميشود و آنها را دچار استرس ميكند، البته مسموميت در سطح اجتماع نيز اثرگذار است چراكه برخي مسموميتها جنايي محسوب ميشود.
وي يادآور شد: فرآيند مسموميت آگاهانه و عمدي و يا در صورتي كه فرد سومي نيز دخيل باشد هميشه نگاه اجتماعي را به دنبال دارد به ويژه در مواردي كه مسموميت منجر به مرگ شود بايد سيستم قضايي نظر دهد كه فرد مسموم از لحاظ 12 نوع سم جنايي، در پزشكي قانوني مورد آزمايش قرار ميگيرد.
مسئول قسمت مسموميتهاي بيمارستان بوعلي سينا ادامه داد: 4 ميليارد ماده شيميايي در طبيعت وجود دارد كه 60 هزار نوع آن سبب آزار جسمي ميشود و مضر بودن 2 هزار نوع آن اثبات شده است.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه تشخيص مضر بودن يك ماده شيميايي تنها به صورت آزمايش روي حيوانات ممكن است از اينرو بسياري از اين نمونهها به لحاظ سمي بودن براي انسان اثبات نشده و شناسايي لازم در زمينه برخي مواد سمي وجود ندارد در نتيجه نميدانيم بسياري از فرآيندهاي مسموميت چگونه است.
ميراكبري گفت: مسموميت داراي انواع مختلفي است كه بر اثر مسموميتهايي از طريق دارويي، مارگزيدگي، زنبورزدگي و ... عوارضي نظير مشكلات رفتاري، متابوليسمي، مشكل در سيستم اعصاب محيطي و مركزي و ... ايجاد ميشود.
انتهاي پيام/ح10
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]