واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: محمدرضا سنگري:داوريهاي جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس» منطبق بر باطن ادبي آثار است
گروه ادب: دبير علمي جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس داوريهاي انجام شده در اين جشنواره را منطبق با روح ادبي آثار دانست و افزود: به دليل اينكه داوريهاي اين جشنواره محدوده زماني بالايي را دربرميگيرد، بديهي است كه برخي مسائل بايد در نگارش آثار برگزيده جشنواره لحاظ شود و داوريها نيز بر اساس باطن ادبي آثار صورت گيرد.
«محمدرضا سنگري» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در مورد نحوه داوريهاي جايزه ربع قرن كتاب دفاع مقدس گفت: سنت جشنوارههايي كه وسعت داوري بالايي را برخوردارند، معمولاً معرفي ممتازترين و درخشانترين اثر است و ما نيز در انتخاب برگزيدگان جشنواره به اين موضوع نگاه داشتهايم، ولي با اين وجود قرار است كه به معرفي يك اثر اكتفا كنيم و در هر شاخه يك يا دو اثر تقديري هم خواهيم داشت، به گونهاي كه جشنواره بتواند نشاندهنده رهاورد ربع قرن تلاش علمي و عملي نويسندگان ما باشد.
سنگري ادامه داد: البته بايد پذيرفت كه در حوزههايي هم نتوانيم به معرفي اثر برتر دست يابيم، اما بايد توجه داشت در اين جشنواره قرار نيست مسابقه برگزار شود، بلكه سعي ما مورد كاوش قرار دادن ربع قرن تلاش در عرصه كتاب دفاع مقدس است و به همين دليل در بسياري از حوزهها ما دست داوران را باز گذاشتهايم و خواستار انعطاف زيادي در معرفي آثار تقديري و برتر از سوي آنها شدهايم.
سنگري درباره معيارهاي داوري در اين جشنواره گفت: ملاكها و معيارهاي سنجش آثار در اين جشنواره كاملاً منطبق با باطن ادبي آثار است، ولي چون اين جشنواره محدوده زماني بالايي را در انتخاب آثار در بر ميگيرد، بديهي است كه بايد در نگارش آثار برگزيده جشنواره لحاظ شده باشد.
دبير علمي جشنواره در ادامه گفت: در فرمهاي داوري اين جشنواره علاوه بر وجود معيارهاي ادبي، قابليت عرضه ملي كتابها نيز در نظر گرفته شده است، زيرا براي كتابي كه در اين جشنواره به عنوان برتر معرفي ميشود، نبود اين فاكتور نشاندهنده ضعف آن اثر و در نتيجه داوريها است. علاوه بر اين وقتي صحبت از جريانسازي به ميان ميآيد، معني آن دارا بودن سطحي از قدرت در آن اثر است كه بتواند ديگران را تحت تاثير قرار دهد و لذا اگر اثري تاكنون نتوانسته در مقطعي برگزيده باشد، بيشك فاقد اين تاثيرگذاري عمومي بوده است.
سنگري با بيان اينكه در داوري اين جشنواره سعي شده است هيچ حوزهاي ناديده گرفته نشود، گفت: بخش جنبي جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس مختص به معرفي نويسندگان، ناشران و حتي كتابفروشيهاي فعال در اين حوزه است كه حتي گاهي اين تاثيرات در دورههايي خاص مطرح بوده و اين امر نيز در داوريهاي جشنواره ناديده گرفته نشده و سعي شده مقطع زماني تأليف يك اثر در داوري آن در نظر گرفته شود.
او در پايان با اعلام آغاز مرحله دوم داوريهاي اين جشنواره گفت: بر اساس هماهنگيهاي به عمل آمده قرار است از آثار برگزيده اين جشنواره حمايت شده و علاوه بر چاپ آنها، امكان ترجمه و معرفي آنها در سطح بينالمللي نيز فراهم شود.
يادآوري ميشود «محسن پرويز» معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي 22 دي در نشست نويسندگان و ناشران دفاع مقدس با انتقاد از روند داوري در انتخاب برگزيدگان جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس» گفته بود: گزينش يك اثر در هر گروه داوري جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس، امري غير قابل قبول از نظر علمي و كارشناسي بوده و نظر وزارت ارشاد بر انتخاب آثار برگزيده متعدد است.
جشنواره ربع قرن ادبيات دفاع مقدس در خردادماه سال 88 با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس برگزار ميشود.
اظهار نظر محسن پرويز درباره انتخاب يك اثر در جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس»
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]