تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826649994




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مزاحمت خيابانى يك بيمارى است


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مزاحمت خيابانى يك بيمارى است
مزاحمان خياباني معمولا در رده هاي سني متفاوتي ظاهر مي شوند. از مردي 50 ساله با ظاهري متشخص و متمول، تا كارگري 17 ساله كه در ساختمان نيمه كاره اي مشغول كار است. ايجاد مزاحمت هاي خياباني از سوي مردان آن قدر زياد است كه بعضي وقت ها نمي شود تشخيص داد كه اين مرد با اين سر و وضع يك مزاحم است يا عابري معمولي. لذا گاهي مي توان ريشه اين نوع رفتارها را درنوعي ساديسم اجتماعي دانست.

مزاحمت هاي خياباني به هر نوع عمل و لفظي كه به نوعي آرامش و احساس امنيت عابران را از بين ببرد و نوعي احساس نگراني و ناراحتي براي عابران ايجاد كند اطلاق مي شود.

مزاحمت هايي كه براساس قوانين و مقررات مصوب قانون مجازات اسلامي از جمله رفتارهايي هستند كه جزء مفاسد اجتماعي تلقي شده و مشمول مجازات مي شوند. مستفاد از ماده 619 قانون مجازات اسلامي چنين است: هركس در اماكن عمومي يا معابر، متعرض يا مزاحم اطفال يا زنان شود يا با الفاظ و حركات مخالف شئون و حيثيت به آنان توهين نمايد به حبس از 2تا 6ماه و تا 74 ضربه شلاق محكوم خواهدشد. با وجود چنين ماده اي در قانون دراين خصوص، بازهم روزانه شاهد مزاحمت هاي زيادي براي دختران و زنان هستيم كه حضور در جامعه را براي آنان مشكل مي سازد.

مزاحمت خياباني بخشي از تجربه اجتماعي بسياري از دختران و زنان است كه مربوط به زمان ما هم نيست بلكه قدمتي بس طولاني دارد و در جوامع شهري بيشتر به چشم مي خورد. ضمنا از عمده رفتارهاي نابه هنجار اجتماعي است كه در ايجاد ناامني اجتماعي و سلب آرامش افراد نقش مهمي را ايفا مي كند. متلك پراني، ولگردي، تنه زني و اعمال غيراخلاقي در مجامع عمومي و هتك حرمت به نواميس مردم از مصاديق مزاحمت هاي خياباني است.

با توجه به اينكه از ديدگاه روان شناسي هرگونه روابط با جنس مخالف از غيرطريق طبيعي و پذيرفته شده اجتماعي و عرف حاكم بر جامعه به عنوان امري غيرعادي محسوب مي شود لذا مزاحمت هاي خياباني نيز كه نوعي ارتباط- ارتباط غيرصحيح- با جنس مخالف است به عنوان امري مرضي و غيرعادي به حساب مي آيد. روان شناسان معتقدند بيكاري در كنار داشتن اوقات فراغت طولاني مدت، از جمله عوامل بروز بسياري از رفتارهاي ناهنجار اجتماعي، علي الخصوص در نوجوانان و تا حد كمتري در جوانان است.

روزانه شاهد اين هستيم كه در مراكز غيرتفريحي مانند خيابانها، فروشگاهها و مراكز خريد برخي جوانان به صورت گروهي و بدون هيچگونه برنامه و هدفي دائم در حال تلف كردن اوقات خود مي باشند. طبيعي است كه دراين حالت بايد منتظر رفتارهاي ناهنجاري چون مزاحمت هاي خياباني ازسوي آنان باشيم.

گاه مي توان گفت: تمام اين مزاحمت ها از تفكر ي نشأت مي گيرد كه زن را حقير مي داند و حريم شخصي براي او قائل نيست به همين دليل مردان به خود اجازه مي دهند كه نسبت به زن هتك حرمت و بي احترامي كنند. اين مزاحمت ها بيشتر به روح و روان دختران و زنان آسيب مي رساند، زيرا دراين حالت زن تحقيرشده و اعتماد به نفس خود را از دست مي دهد و همواره در حالت ترس و نگراني به سر خواهد برد. دراين جاست كه ديگر آرامش ندارد و هميشه به دنبال سايه اي در پشت خود است.

البته نبايد از نظر دور داشت كه نوع پوشش و ظاهري كه زنان و دختران با آن در جامعه ظاهر مي شوند تا حد زيادي درتصميم گيري مزاحمين، نسبت به پيش قدم شدن جهت مزاحمت يا عدم آن، دخالت مستقيم دارد.آمار نشان مي دهد غالب زنان و دختراني كه در دام مزاحمين گرفتار شده اند با پوششي نامطلوب و در اماكن خلوت ظاهر شده اند كه البته اين آمار، صددرصد قربانيان را شامل نمي شود.

لذا آموزش هاي تربيتي و اخلاقي و ديني نه به عنوان عوامل سركوب كننده نيازهاي جوانان بلكه به عنوان هدايت كننده و آرامش دهنده روان، مي تواند در تعادل رفتاري ايشان، چه زن و چه مرد، موثر واقع شود.

متاسفانه امروزه اين معضل به قدري در جامعه رواج پيدا كرده است كه اكثر مردم نسبت به آن واكنشي نشان نمي دهند و با بي تفاوتي با آن برخورد مي كنند. گويا مردم آن را به صورت يك هنجار در جامعه قبول كرده اند!

پرواضح است كه ما ابزار قانوني براي مبارزه با اين معضل اجتماعي و فرهنگي را داريم؛ اما ابزاري در دسترس تر از قانون نياز است و آن فرهنگ درستي است كه از كودكي آموخته شود. هر انساني جدا از جنسيت اش، حق آزادي و احساس امنيت و آرامش دارد و هيچ فردي حق تجاوز به اين حريم شخصي را ندارد.

عبدالحميد گل افشان- اهواز
 سه شنبه 24 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن