واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: اخبار بازارهاي مالي جهان در طول يك هفته گذشته
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز :مهمترين اخبار بازارهاي مالي جهان در طول يك هفته گذشته منتشر شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران « ايسكانيوز »،به نقل از پايگاه اطلاعرساني بازار سرمايه، مهمترين اخبار اين بازارها به شرح زير است:
الف) بـازار سهـام
شاخص سهام آمريكا سال جديد را با افزايش بيسابقه آغاز كرد و به بالاترين حد خود در دو ماه گذشته رسيد .
علت عمده اين افزايش قيمت ترزيق كمكهاي نقدي دولت آمريكا به جنرال موتورز و افزايش سهام شركتهاي بخش انرژي در پي افزايش قيمت نفت اعلام شده است.
شاخص سهام كانادا نيز بهترين شروع خود را از سال 1977 تا كنون شاهد بود كه علت عمده آن افزايش سهام شركتهاي توليدكننده كالا به علت افزايش قيمت نفت ، فلزات ، چشمانداز مصرف هزينه از سوي دولت و رشد تقاضا بود.
شاخص سهام برزيل هم بهترين شروع ممكن را از سال 1992 تا كنون شاهد بود كه علت عمده آن افزايش قيمت كالا و شايعه انجام اقداماتي از سوي دولت مبني بر احياي اقتصاد بود.
همچنين شاخص سهام اروپا (DJ STOXX 600) بهترين شروع سال را به جا گذاشت كه علت آن افزايش قيمت فلزات و افزايش سهام شركتهاي بخش معدن و نيز شايعه اقدامات دولتها براي احياي اقتصاد اعلام شده است.
شاخص سهام بريتانيا (FTSE 100) بهترين شروع ممكن را در سال جديد شاهد بود كه علت آن نيز افزايش بهاي فلزات و در پي آن افزايش قيمت شركتهاي معدن بود.
شاخص سهام بورسهاي آلمان و فرانسه و ساير كشورهاي توسعه يافته اروپايي نيز سال نو را با روند صعودي آغاز كردند.
هنگكنگ با پيشگامي شركتهاي بخش مخابرات و توليدكنندگان نفت، بهترين شروع سال را در 39 سال گذشته شاهد بود.
پس از اعلام دولت هند مبني بر معرفي اقداماتي جهت احياي اقتصادي، شاخص بورس هند با پيشگامي بخش بانكي افزايش يافت.
به گفته شركت Aseambankers Malaysia ، به علت پيشبيني كاهش بيشتر نرخ بهره و معرفي دومين بسته اقتصادي مالزي، شاخص سهام بورس مالزي تا پايان سال جديد ميلادي ميتواند 900 واحد افزايش يابد.
ب ) بـازار كـالا
در پي تقويت ارزش دلار در برابر يورو و كاهش تقاضاي خريد فلزات قيمتي به عنوان سرمايهگذاري جايگزين، قيمت طلا كاهش و بهاي نقره و پلاتين افزايش يافت.
به علت افزايش بهاي نفت و تقاضاي خريد سوخت گياهي، بهاي ذرت و همچنين گندم افزايش يافت اما بهاي ساير اقلام كشاورزي نظير سويا، كاكائو و قهوه كاهش يافتند.
پ) بـازار انـرژي
قيمت نفت خام بيشترين رشد هفتگي را از سال 1986 تاكنون بدست آورد كه علت آن افزايش مناقشات در غزه ، احتمال نگراني از قطع عرضه نفت از خاورميانه و احتمال جلوگيري از صادرات گاز روسيه به اوكراين بود.
اوپك اعلام كرد حمل ونقل دريايي نفت خام را در چهار هفته منتهي به 17 ژانويه يك درصد كاهش خواهد داد، اين تصميم در اجلاس پيشين اوپك گرفته شده بود.
شركت گاز پروم روسيه به علت بروز مناقشه در رابطه با قيمت گاز با اوكراين، انتقال گاز به اروپا از طريق بلاروس را افزايش داد.
لهستان و ساير مصرفكنندگان اروپايي گاز روسيه كه گاز خود را از اوكراين دريافت ميكنند تاكنون شاهد تغييرات چنداني در عرضه گاز روسيه تحويلي از اوكراين نبودند.
در پي شايعه اقدامات دولت ايالات متحده مبني بر احياي اقتصادي و نيز پيشبيني دماي پايينتر از حد نرمال در كرانه شرقي آمريكا، بهاي گاز طبيعي در نيويورك افزايش يافت.
ت) بازارهاي در حال توسعه
مازاد تجاري برزيل در سال 2008 به كمترين ميزان خود در 6 سال گذشته رسيد كه علت آن تقويت ارزش پول ملي و افزايش تقاضاي واردات بود.
پس از تخصيص 2500 دلار به ازاي هر نفر مسافر در ونزوئلا ، اين كشور سال آينده حدود 5/2 ميليارد دلار ذخيره خواهد كرد. اين ميزان ارز براي مسافرين خروجي ونزوئلا پيشتر 5000 دلار بود.
بانك مركزي بلاروس براي اولين بار واحد پول خود (روبل بلاروس) را به سبدي از ارزها وابسته كرد و جهت مواجه با اقتصاد پرنوسان حاصل از بحران مالي جهاني كه بازارهاي درحال توسعه اروپا را تحت تأثير قرارداده است، نرخ بهره را كاهش داد./144/110
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]