واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مديرعامل ايران خودرو عنوان كردخودروهاي ناامن را معرفي كنيد
حميدرضا بهدادعكس: حميد جاني پورنقص فني خودرو پژو 405، ملي بودن سمند يا مينياتور و كيفيت پايين خودروهاي توليد داخل برخي محورهاي اصلي گفتوگوي شنبهشب گذشته مجري شبكه يك سيما با مديرعامل ايران خودرو بود.
محورهايي كه هر كدام به نوعي جزو چالشهاي گذشته و پيش روي بزرگترين خودروساز خاورميانه به حساب ميآيد.
بروز حريق در پژو405هاي توليد سال 83 و 84 كه ايران خودرو طي آن دوران به خودكفايي در توليد قطعات اين محصول نيز رسيده بود همواره به عنوان يكي از خاطرات تلخ صنعت خودرو كشور در اذهان عمومي باقي مانده و شايد مسوولان وقت ايران خودرو نيز اين نقطه تاريك را هيچوقت فراموش نكنند. هرچند بزرگترين خودروساز خاورميانه، بحران 405 را از سر گذراند اما هنوز هم گهگاه از گوشه و كنار، اخبار ضد و نقيضي مبني بر آتشسوزي در 405 و برخي محصولات ديگر ايران خودرو به گوش ميرسد كه خاطرات سه چهار سال گذشته را براي مسوولان اين شركت زنده ميكند و احتمالا به همين دليل هم بود كه آغاز گفتوگوي منطقي با سوژه داغ 405 آغاز شد.
405، تلفات جاني نداشت
آنطور كه رسانههاي خبري كشور طي روزهاي داغ سالهاي 83 و 84 عنوان ميكردند، در جريان آتشسوزيهاي پژو 405، پروندههايي در سازمان قضايي كشور در اين خصوص تشكيل شد.
بنابر اطلاعات انتشار يافته، ظاهرا هنگام بروز حريق در 405، درهاي خودرو قفل و سرنشينان، دچار سوختگي ميشدند. همچنين علت بروز حريق در اين محصول نيز آنطور كه گفته شد، نقص فني قطعات سيستم سوخترساني 405 بود، قطعاتي كه چند سال پس از ورود 405 به خط توليد، در داخل به توليد ميرسيد و كيفيت پايين آن موجبات ثبت نقطهاي تاريك را در صنعت خودرو كشور فراهم آورد.
اين در حالي است كه منطقي در برنامه زنده شنبه شب گذشته ضمن مرور اقدامات ايران خودرو در جريان آتشسوزي 405 گفت: بروز آتشسوزي در پژو 405 زماني اتفاق افتاد كه 96درصد قطعات اين محصول به داخليسازي رسيد و متاسفانه قطعات به كار رفته در سيستم سوخترساني اين خودرو نيز به علت كيفيت نازل دچار نقص فني شده و در نتيجه بروز حريق در اين محصول را موجب شد. مديرعامل ايران خودرو با بيان اينكه براي رفع مشكل دو اقدام كلي از سوي اين شركت صورت گرفت، تاكيد كرد: ايران خودرو ابتدا براي تمام 405هاي توليدي سالهاي 83 و 84 فراخوان زده و عيب آنها را برطرف كرد و پس از آن نيز سيستم سوخترساني همه مدلهاي توليدي سال 85 اين خودرو را از لحاظ كيفي ارتقا داد به نحوي كه تاكنون بيش از 400هزار دستگاه پژو 405 ارتقا كيفي يافته و 87درصد از كل 405هاي فراخوان شده نيز طي مراجعه به نمايندگيهاي مجاز ايرانخودرو رفع نقص شد. وي همچنين در پاسخ به سوال مجري برنامه مبني بر تلفات ناشي از آتش سوزي خودروهاي 405 اظهار داشت: در جريان آتشسوزيهاي 405، به هيچ وجه خسارت جاني به وجود نيامد و اين كه ميگويند چندين نفر در جريان اين حوادث كشته شدهاند، تنها يك ادعا است، چرا كه اسناد و مدارك واهي بودن اين ادعا موجود است. وي همچنين با بيان اينكه آتش سوزي در خودرو اتفاق نادر و منحصر به فردي در دنيا به حساب نميآيد، تصريح كرد: از ديگر اقداماتي كه ما در جريان آتش سوزيهاي 405 انجام داديم، اخراج و تنبيه برخي مديران مسوول شركت و قطع رابطه با قطعهسازان مقصر در اين حادثه بود. منطقي ادامه داد: ايران خودرو 15ميليارد تومان بابت آتشسوزيهاي پژو 405 از قطعهسازان خسارت گرفت.
ارتقاي كيفي محصولات ايرانخودرو
حدود 40 سال از عمر بزرگترين خودروساز خاورميانه ميگذرد و اين در شرايطي است كه مشتريان اين شركت در برخي از محصولات توليدي، رضايت چنداني ندارند به طوري كه برخي را كم كيفيت و برخي را بيكيفيت ميخوانند. اين موضوع، طي مصاحبههاي مردمي كه در جريان گفتوگوي منطقي با شبكه يك سيما پخش شد نيز به خوبي قابل مشاهده بود، چرا كه غالب مصاحبه شوندگان خواستار ارتقا كيفي توليدات ايرانخودرو بوده و از وضعيت فعلي رضايت نداشتند.
منطقي در اين زمينه گفت: براي ارتقا كيفي توليدات اين شركت آنها را به دو دسته محصولات قديمي و جديد تقسيم كردهايم كه كيفيت محصولات جديد در حد كارخانههاي مادر است. وي ادامه داد: پژو 206 جزو خودروهاي با كيفيت اروپا به حساب ميآيد و ايرانخودرو نيز در سطحي يكسان با استاندارد اين قاره و با همان كيفيت مدنظر شركت پژو، اين خودرو را توليد ميكند منطقي در اين زمينه به گرند ويتارا محصول ژاپني و مونتاژي سايت خراسان ايرانخودرو نيز اشاره و مونتاژ اين شاسي بلند را از پيشرفت كيفي شركت تحت مديريت خود دانست. مديرعامل ايرانخودرو حتي سمند را نيز نمادي ديگر در اين زمينه عنوان و تاكيد كرد: مشتريان خارجي كه صاحب سمند هستند نيز هيچ گاه از كيفيت آن ايراد نگرفته و اين محصول را در حد خودروهاي كرهاي ميدانند.منطقي همچنين از رضايت مشتريان مصري، سوري و عراقي نسبت به كيفيت پژو روآ خبر داد. اين در حالي است كه روآ هماكنون در بازار ايران چندان خودرو محبوب و پرفروشي به حساب نيامده و حتي قيمت بازار آن از نرخ كارخانه حدود يكميليون تومان ارزانتر است.
البته مديرعامل ايرانخودرو نيز كيفيت نامناسب پژو روآي فعلي را مورد تاييد قرار داد و گفت: قبول دارم مشتريان از كيفيت روآ شكايت دارند ولي به هر حال بايد اين نكته را هم مدنظر قرار دهيم كه روآ با قيمت پاييني عرضه ميشود. منطقي ادامه داد: برنامه كاري ما بدين شكل است كه خودروهاي كمكيفيت خود را تا حد ممكن ارتقاي فني ميدهيم كه روآ جزو اين دسته محسوب ميشود، به همين منظور روآ 2 را با ضريب كيفي خوبي در آينده نزديك به بازار عرضه ميكنيم. وي تاكيد كرد: آن دسته از محصولات ايرانخودرو كه قابل ارتقا نباشد، از خط توليد حذف خواهد شد.
بيكيفيتها را اعلام كنيد خوشحال ميشويم
اين روزها خيلي از مراجع مرتبط و غير مرتبط با صنعت خودرو كشور در باب كيفيت خودروهاي داخلي اظهار نظر كرده و در اين بين ايرانخودرو به لحاظ گستردگي محصولات خود، بيش از ساير خودروسازها در تيررس انتقادات قرار دارد. اين در حالي است كه بين انتقادات مطرح شده، موضع سردار رويانيان رييس ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت و رييس پليس راهور ناجا، بيش از ديگران جديتر به نظر ميرسد. وي حتي طي تهديدي به خودروسازها گفت كه در صورت عدم افزايش سطح كيفي خودروهاي توليدي، محصولات بيكيفيت داخلي را اعلام خواهد كرد. اين در حالي است كه منطقي نيز به طور غيرمستقيم در اين زمينه پاسخ داد. وي تاكيد كرد: خوشحال ميشويم ليست خودروهاي ناامن و بيكيفيت را اعلام كنند، چرا كه محصولات ايرانخودرو در اقليت قرار دارد.
در كسب درآمد، عكس دنيا عمل ميكنيم
خدمات پس از فروش در تمام خودروسازهاي دنيا، فاكتوري اساسي، مهم و درآمدزا به حساب ميآيد و حتي درآمدي عمده از بابت اين فاكتور نصيب خودروسازها ميشود اين در شرايطي است كه درصد رضايت مشتريان ايراني از خدمات پس از فروش فاصله نسبتا زيادي با استاندارد جهاني دارد. هماكنون آن طور كه مسوولان ايساكو (شركت خدمات پس از فروش ايرانخودرو) عنوان ميكنند، درصد رضايت مشتريان ايراني در اين زمينه 69درصد است در حالي كه فرانسويها اين رقم را به 80درصد رساندهاند. بيشتر مصاحبهشوندگان برنامه شنبه شب گذشته شبكه يك نيز معتقد بودند ايرانخودرو بهرغم پيشرفت نسبي در زمينه ارائه خدمات پس از فروش، هنوز به سطح مورد انتظار نرسيده است. مديرعامل ايرانخودرو در اين زمينه گفت: طي چند سال گذشته سعي كردهايم درصد رضايت مشتريان را در اين زمينه گام به گام بالا ببريم كه البته بنده هم قبول دارم سطح فعلي راضيكننده نيست. وي با بيان اينكه براي رفع كمبود قطعات، شيفتهاي اضافه در نظر گرفتهايم گفت: طرحي را نيز با همكاري وزارت آموزشوپرورش ايران و فرانسه راهاندازي كردهايم كه طي آن به قطعهسازان و فروشندگان قطعات آموزش ميدهيم و اولين فارغالتحصيلان ديپلم اين طرح نيز طي زمستان امسال مدرك خواهند گرفت. منطقي ادامه داد: همه جاي دنيا خدمات پس از فروش درآمد عمدهاي را نصيب خودروسازها ميكند اما در ايران، پيشفروش خودرو فاكتور اصلي در اين زمينه است. يعني دقيقا سياستي عكس خودروسازهاي بزرگ دنيا.
بدقولي به ٩/١درصد مشتريان
منطقي درباره پيشفروشهاي شركت ايران خودرو نيز گفت: در حال حاضر ٦٠ درصد توليد خود را به صورت پيش فروش عرضه ميكنيم و حداكثر زمان براي تحويل خودرو پيش فروش شده نيز حدود ٦ ماه است. البته در شش ماه نخست امسال براي تحويل خودرو تاخير داشتيم و حدود ٨هزار و ٥٠٠ دستگاه خودرو را نتوانستهايم تحويل مردم دهيم كه دليل آن نيز محدوديت تامين قطعه بوده است و به 9/1درصد از مشتريان بد قولي كردهايم كه تا پايان ديماه اين عقبماندگي را جبران خواهيم كرد.
دوست داشتم در ژاپن كار ميكردم
وي همچنين درباره سود كامل ايران خودرو در شش ماهه اول امسال گفت: اين سود چيزي معادل ١٣ ميليارد تومان بوده است و سود شركت به ازاي توليد هر خودرو پس از كسر ماليات ٣ تا ٥درصد است.
همچنين در بحث ترافيك تهران و تلفات جادهاي، منطقي با اشاره به اينكه ٢٠ تا ٣٠ درصد از ترافيك تهران مربوط به خودروهاي ايرانخودرو است، گفت: طبق آمار پليس، شش درصد از تلفات جادهاي به دليل نقص خودرو بوده است. او همچنين در پاسخ به اينكه دوست داريد در كدام يك از كارخانههاي خارجي خودروسازي كار مديريتي انجام دهيد؟ گفت: دوست داشتم در يكي از شركتهاي خودروسازي ژاپني كار كنم. ريِيس هياتمديره ايران خودرو همچنين درباره استراتژيهايي كه ايران خودرو دنبال ميكند، گفت: بحث ايمني، راحت بودن و عملكرد خوب خودرو و قيمت آن از مواردي است كه بايد توجه بيشتري روي آنها كرد؛ چرا كه در حال حاضر كيفيت در خودروهاي امروزي مسالهاي حل شده است. سياست ما اين است كه از نظر طراحي خودرو بتوانيم تا سال ١٣٩٠ خودروهاي روز دنيا را طراحي كنيم و استراتژي بعدي ما در اين زمينه صادرات نيمي از توليدات شركت تا سال ١٣٩٥ است.
ما مليتريم
مديرعامل ايرانخودرو كه در جريان رونمايي از محصول جديد سايپا يعني مينياتور گفته بود محصول ايران خودرو داخليتر است، طي گفتوگوي شنبه شب گذشته با شبكه يك سيما باز هم ادعاي قبلي خود را تكرار كرد و گفت: محصولي كه طي دهه فجر امسال رونمايي ميكنيم، داخليتر از مينياتور به حساب ميآيد چون هم موتور، هم اكسل، هم بدنه و هم
پلت فرم آن، متعلق به ايران خودرو است. اظهارات منطقي در حالي است كه سايپاييها نيز دقيقا معتقدند، موتور، اكسل، بدنه و پلت فرم مينياتور كاملا ايراني محسوب ميشود.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]