واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: عليرغم تصريح وزير كار بر افزايش نرخ بيكاري؛مركز آمار: نرخ بيكاري در پاييز با كاهش 0.7 درصدي تك رقمي شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
نتايج طرح آمارگيري از نيروي كار در پاييز 1387 منتشر شد.
به گزارش "ايلنا"، مركز آمار ايران اعلام كرد براساس اين نتايج ميزان بيكاري در سه ماهه سوم امسال" پاييز" نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 دهم و نسبت به فصل تابستان امسل هفت دهم درصد كاهش يافته است.
به گزارش ايلنا، اين در حالي است كه وزير كار و امور اجتماعي در مصاحبههاي اخير خود به صراحت از افزايش نرخ بيكاري و دو رقمي شدن آن در كشور طي سال جاري خبر داده است و اعلام كرد كه نرخ بيكاري تا پايان سال بازهم افزايش خواهد يافت.
بر اساس گزارش اخير مركز آمار ايران، بررسي نرخ بيكاري افراد 10 ساله و بيشتر نشان ميدهد كه در فصل پاييز 5/9 درصد از جمعيت فعال (شاغل و بيكار)، بيكار بودهاند.
بررسي روند تغييرات نرخ بيكاري حاكي از آن است كه اين شاخص، نسبت به پاييز سال گذشته 2/0 و نسبت به فصل تابستان سالجاري 7/0 درصد كاهش يافته است.
در پاييز 1387، 9/36 درصد جمعيت در سن كار (10 ساله و بيشتر) از نظر اقتصادي فعال بودهاند؛ يعني در گروه شاغلان يا بيكاران قرار گرفتهاند. بررسي تغييرات نرخ مشاركت اقتصادي حاكي از كاهش 7/2 درصدي اين نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل و كاهش1/1 درصدي نسبت به فصل گذشته است.
نرخ بيكاري جوانان 15 تا 24 ساله حاكي از آن است كه در فصل پاييز 5/21 درصد از فعالان اين گروه سني بيكار بودهاند. بررسي تغييرات فصلي نرخ بيكاري جوانان 15 تا 24 ساله، نشان ميدهد اين نرخ نسبت به پاييز سال گذشته 2/0 درصد و نسبت به فصل گذشته ، 6/1 درصد كاهش يافته است.
نرخ بيكاري جوانان 15 تا 29 ساله حاكي از آن است كه در فصل پاييز 0/19 درصد از فعالان اين گروه سني بيكار بودهاند. بررسي تغييرات فصلي نرخ بيكاري جوانان 15 تا 29 ساله، نشان مي دهد اين نرخ نسبت به پاييز سال گذشته 1/0 درصد و نسبت به فصل گذشته ، 5/1 درصد كاهش يافته است.
بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد استان هاي لرستان با 9/16 درصد و كهگيلويه و بويراحمد با 2/15 درصد بالاترين نرخهاي بيكاري و استانهاي آذربايجان شرقي با 2/6 درصد و مازندران با 3/6 درصد كمترين نرخهاي بيكاري را در پاييز 1387 به خود اختصاص دادهاند.
بررسي سهم اشتغال ناقص نشان ميدهد كه در فصل پاييز 6/8 درصد جمعيت شاغل، به دلايل اقتصادي (فصل غيركاري، ركود كاري، پيدا نكردن كار با ساعت بيشتر و…) كمتر از 44 ساعت در هفته كار كرده و آماده براي انجام كار اضافي بودهاند.
بررسي اشتغال در بخش هاي عمده اقتصادي نشان مي دهد كه در فصل پاييز بخش خدمات با 7/46 درصد بيشترين سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است و در مراتب بعدي بخش هاي صنعت با 4/33 و كشاورزي با 9/19 درصد قرار دارند.
پايان پيام
كد خبر: 467427
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]