واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي تشريح كرد:رشد پايدار و عدالت اقتصادي هدف طرح تحول اقتصادي
خبرگزاري فارس: سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي گفت: لايحه هدفمندكردن يارانهها ابزاري است كه به افزايش رشد اقتصادي كشور و برقراري رفاه توأم با عدالت اجتماعي در جامعه كمك ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارايي، محمدرضا فرزين، مشاور وزير امور اقتصادي و دارايي و سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در نشستي كه به همت بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شده بود تصريح كرد: طرح تحول اقتصادي يكي از بزرگترين طرحهاي اقتصادي است كه از ابتدا در دستور كار دولت قرار داشت.
وي تشريح كرد: از سالها پيش شاهد نرخ تورم دو رقمي در كشور هستيم كه براي حل اين مشكل بايد به مسائل و مشكلات اقتصادي كشور توجهي ويژه داشته باشيم.
وي اظهار داشت: اقتصاد كشور ما در مقايسه با ساير كشورهاي آسيايي از نرخ رشد پرنوسان و كندتري برخوردار است ضمن اينكه در كنار آن شاهد نرخ بيكاري دو رقمي نيز هستيم كه براي كشوري با اين همه منابع زيرزميني و امكانات قابل توجه پسنديده نيست.
فرزين توزيع نامناسب درآمد را مشكل ديگر اقتصاد كشور برشمرد و افزود: اين مسائل موجبات نارضايتي دولت را از وضعيت اقتصادي نامناسب كشور را فراهم كرد و دولت را بر آن داشت كه طرح تحول اقتصادي را در دستور كار خود قرار دهد.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي تأكيد كرد: روند فعلي اگر به همين منوال ادامه يابد، در افق 1404 ضمن اينكه كشور به كشوري وارد كننده گاز بدل خواهد شد، ديگر نفتي هم براي صادرات نخواهيم داشت و اقتصاد كشور با بن بست مواجه خواهد شد.
وي افزود: طرح تحول در پي تشكيل شوراي راهبردي در دولت با حضور رئيس جمهور توسط شوراي راهبردي طراحي و تدوين شد.
فرزين با اشاره به روششناسي جديد در اين طرح اظهار داشت: طرح نويسي در برنامههاي جامع نياز به تعريف پروژهاي طرح، در جهت تمركز دولت بر روي پروژه و اجراي آن دارد كه تنها راهكار تبيين روششناسي جديد در طرح است.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي با بيان اهداف اين طرح گفت: طرح تحول اقتصادي دو هدف مهم رشد پايدار يعني رشدي كه دائماً دستخوش نوسانات شديد نشود و عدالت اقتصادي به معناي فرصتهاي برابر اقتصادي براي كليه بخشهاي اقتصادي را دنبال ميكند.
فرزين با اشاره به ضعفهاي موجود در روششناسي درست در نظام مالياتي اظهار داشت: هنوز آمار دقيقي از تعداد واحدهاي صنفي در اختيار نيست و نميتوان شناخت دقيقي از مؤديان مالياتي داشت.
وي گفت: همه اين مسائل در هفت محور اصلي اصلاح نظام يارانهها، گمرك، ماليات، بانكي، توزيع كالا و خدمات، بهرهوري و ارزشگذاري پول ملي، خلاصه و متمركز شده است كه با اجراي طرح تحول اقتصادي سعي در رفع كاستيها خواهيم داشت.
وي متذكر شد: يارانه و ماليات دو روي يك سكه هستند و يارانه در واقع همان ماليات منفي است و در كشورهايي كه بخش اصلي درآمدشان را نفت تشكيل ميدهد، پرداخت ميشود.
سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي تأكيد كرد: نظام پرداخت يارانه در كشور نظامي غيرعادلانه است بدين معني كه هر كس بيشتر انرژي مصرف كند از يارانه بيشتري برخوردار خواهد شد.
وي افزود: دولت براي برقراري عدالت اجتماعي بايد طرح تحول را اجرا كند چرا كه در حال حاضر، دهك دهم از 32 درصد يارانه انرژي و دهك اول 1/1 درصد از يارانه انرژي بهرهمند ميبرند و اين در حالي است كه با ادامه اين روش توزيعي ، دولت در جهت ترويج نابرابري و بي عدالتي گام خواهد برداشت.
فرزين درخصوص بخشهاي اصلي لايحه هدفمندسازي يارانهها، تصريح كرد: لايحه هدفمندسازي يارانهها به دو بخش اصلاح قيمتها و پرداخت نقدي تقسيم ميشود.
وي خاطرنشان كرد: لايحه هدفمند كردن يارانهها يكي از ابزارهايي است كه كشور را در جهت رشد اقتصادي و برقراري رفاه در بين عموم افراد جامعه رهنمون ميشود.
وي اظهار داشت: از آنجا كه پايه ماليات پايينتر از نرخ ماليات در كشور است و ماليات لازم از منابع مالياتي اخذ نميشود و گمرك نيز به دليل گستردگي قوانين، از شيوه ارزيابي مناسبي برخوردار نيست، اقتصاد كشور در زمينههاي گمركي و مالياتي با مشكلات عديدهاي روبروست.
وي گفت: در حال حاضر ميزان نقدينگي در جامعه بسيار بالاست، ولي بنگاههاي اقتصادي از كمبود نقدينگي رنج ميبرند و مشكلات بانكداري در كشور باعث بروز مشكلات زيادي در روند توسعه اقتصاد كشورمان شده است.
به گفته فرزين بهرهوري يك رقم غالب در هر برنامهاي بوده و برابر با ستاده بيشتر در برنامههاي تدوين شده است.
وي گفت: طرحها در شوراي مشورتي با حضور مجموعهاي از اقتصاددانان و كارشناسان بررسي شده و سپس در جلسه كارگروه با رياست رئيس جمهوري مجددا بررسي و به تصويب خواهد رسيد.
فرزين درخصوص تبعات اجراي طرح اظهار داشت: در يك دوره كوتاه مدت فشارهايي بر اقتصاد كشور وارد خواهد شد، اما از طرفي در حال حاضر چارهاي جز اصلاح اقتصاد كشور و اجراي طرح تحول اقتصادي نداريم زيرا در آينده فرصتي براي اصلاح اقتصاد نخواهيم داشت.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اذعان داشت: در اجراي لايحه هدفمندكردن يارانهها، سازوكاري پيشبيني شده است كه در صورت جهش قيمت در برخي كالاها، 60درصد پول به 7 دهك اول جامعه پرداخته شود.
وي درخصوص اطلاعرساني طرح تحول افزود: هدف از برگزاري جلسات در دانشگاهها، كار سياسي و انتخاباتي نيست، بلكه هدف باز كردن ابعاد طرح و آگاهسازي دانشگاهيان در خصوص موضع و موضوع طرح تحول ميباشد.
وي ضمن تاكيد در جلسات و همايشها بر مبحث ملي بودن طرح تحول اضافه كرد: در راستاي اطلاعرساني بهتر بايد در تمامي استانها همايشهاي استاني برگزار و اطلاعات لازم ارائه شود.
وي خاطر نشان كرد: كشورهايي كه به سمت هدفمند كردن يارانهها ميروند سه راه براي شناسايي وضعيت اقتصادي افراد جامعه دارند.
فرزين سه راه مذكور را بدين صورت تشريح كرد: آزمون وسع، آزمون تقريب وسع و آزمون جغرافيايي كه در ايران، در جهت هدفمندكردن يارانهها و اجراي طرح تحول اقتصادي از آزمون تقريب وسع استفاده شده است و در اين آزمون به كمك دو تا سه روش، وسع اقتصادي مردم مشخص ميشود./انتهاي پيام/
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]