واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پژوهشگر فرانسوي: عربستان تأمين كننده اصلي هزينه جنگ عليه غزه است
خبرگزاري فارس: يك پژوهشگر فرانسوي در مقالهاي عربستان و مصر را شركاي اصلي رژيم صهيونيستي در حمله به مردم بيدفاع غزه و رياض را تامين كننده اصلي هزينه اين جنگ دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در پاريس، "تي يري ميسان" پژوهشگر و مسئول پايگاه اينترنتي "ولتر" در مقالهاي كه در اين پايگاه منتشر كرده، عملاً مصر و عربستان سعودي و رژيم صهيونيستي را سه عضو مثلثي ميداند كه طرح حمله به غزه را طراحي و به اجرا در ميآورند.
وي در مقاله خود مينويسد: حمله اسرائيل به غزه سمي است كه تركيب آن از مدت ها قبل ريخته شده بود.
اين پژوهشگر با مرتبط دانستن اين طرح به انتخاب باراك اوباما به رياست جمهوري آمريكا ميافزايد: از نظر اسرائيل تغيير استراتژي امريكا با اهداف توسعه طلبانه اين رژيم همخواني ندارد، بنابراين اسراييل كوشيد تا دولت جديد امريكا را در برابر عمل انجام شده قرار دهد اما اين رژيم براي تحقق اين طرح خود مي بايست روي متحدان جديد نظامي خود يعني مصر و عربستان سعودي تكيه كند.
اين تحليلگر همچنين مينويسد: مقامات اسرائيل با اشاره به اينكه حماس از سوي امريكا يك گروه تروريستي شناخته شده است، اين عمليات را در راستاي تلاش هاي امريكا در مبارزه با تروريسم معرفي كرده و مي كوشند كه در اين زمينه غزه را با پاكسازي قومي از آن خود سازند يا دست كم در اين سرزمين ها به برقراري نظام آپارتايد در آن مبادرت ورزد.
به نوشته اين كارشناس فرانسوي رژيم صهيونيستي ميكوشد هر 5 تا 10 سال با انجام يك عمليات سنگين ريشه هر نوع مقاومت در بين فلسطينيها بخشكاند، از همين روست كه روزنامه صهيونيستي هارتص در مقاله اي فاش ساخت كه اين ايهود باراك، وزير دفاع اسراييل بود كه آتش بس شش ماهه را نپذيرفت تا به اين ترتيب كاري نكند كه حماس بار ديگر از سايه بيرون آيد، او از اين فرصت سود جست تا با نقشه در زمان مناسب به نابودي آن ها مبادرت ورزد.
اين تحليلگر مي افزايد: از نظر آمريكا و اسرائيل مساله ايجاد يك حكومت فلسطيني ممكن است روزي تحقق بيابد اما اين كشور يا اين حكومت هاي پيشنهادي هيچگاه قرار نيست حاكم و مقتدر باشند. آن ها ارتش، سياست خارجي و ... نخواهند داشت و قدرت مالي آن ها تحت كنترل اسرائيل خواهد بود. از همين روست كه آن ها مي خواهند با حذف نيروهاي مقاومت زمينه ايجاد مراكزي مانند اردوگاه هاي نگهداري سرخپوستان را فراهم آورند.
ميسان در ادامه به نقش عربستان و مصر اشاره دارد و مي افزايد: هيئت هاي مصر، اسرائيل و سعودي در ماه هاي سپتامبر و اكتبر 2008 در مصر گرد هم آمدند، به گفته يك منبع مقاومت فلسطيني در پايان اين مذاكرات هيئت هاي حاضر توافق كرده بودند كه در صورت تحول انتخاباتي در آمريكا اسرائيل حمله وسيعي را به حماس آغاز كند كه در اين خصوص عربستان هزينه اين عمليات را تقبل نمايد و مصر نيز قرار است شبه نظامياني را به اين منطقه وارد سازد. اگر چه در گذشته نيز دولتهاي عربي دست اسرائيل را براي حمله به فلسطينيها بازگذاشته بودند اما اين نخستين بار است كه آن ها در طراحي جنگ اسرائيل مشاركت ميكنند.
وي ميافزايد: اين نخستين بار است كه هزينه جنگ اسراييل در منطقه را نه امريكا بلكه يك كشور عربي آن هم عربستان سعودي تامين ميكند، رياض با تامين اين هزينه ميكوشد مهمترين جنبش سياسي سني را كه در كنترل خود ندارد از بين برد، هدف سعودي هاي از اين كار كاملا بارز است سران عربستان مي داند كه بايد هر آلترناتيو سني در منطقه را از بين ببرد تا خود بتواند بر قدرت باشد. به همين دليل است كه عربستان گزينه همكاري با صهيونيستها را برگزيده است. اما مصر نيز نگران شورش اجتماعي از طريق خيزش اخوان المسلمين است.
ميسان تأكيد كرده است: اما كماكان استراتژي نظامي همچون حمله اسراييل به لبنان در سال 2006 امريكايي است. بمباران ها براي حذف نيروهاي مقاومت نيست بلكه با هدف فلج كردن تمامي جامعه فلسطين است. اين همان اجراي نظريه پنج گانه "جان آ واردن سوم" است، به نوشته هاآرتص ايهود اولمرت و ايهود باراك و زيپي ليوني 18 دسامبر تصميم به انجام اين جنگ در پايان آتش بس گرفتند.
اين تحليلگر مي نويسد: در عرصه ميدان اسرائيل ابتدا با حملات هوايي سپس با وارد كردن نيروي زميني خود راه را براي حضور شبه نظاميان عرب باز مي كنند. بر اساس اطلاعات موجود 10 هزار نيرو در نزديكي گذرگاه رفح مستقر شده اند. اين نيروها در مصر و اردن آموزش ديده اند و تحت فرماندهي ژنرال محمد دهلان، مشاور سابق امنيتي محمود عباس و همان كسي كه ياسر عرفات را مسموم كرد ميباشند.
وي اضافه مي كند: آن ها قرار است همان نقشي را كه نيروهاي الي هبيقه در زمان حمله آريل شارون به اردوگاه صبرا و شتيلا سال ها قبل ايفا كردند را بازي كنند.
تي يري ميسان در ادامه اضافه مي كند: اگر چه اكنون اين مثلث صهيونيستي سگهاي شكاري خود را رها كرده اند اما مساله اين است كه طي دو سال گذشته شمار زيادي از نيروهاي مقاومت فلسطيني با تكنيك هاي جنگي شبيه حزب الله آشنا شده اند. به رغم آن كه آن ها از نظر تسليحاتي فاقد امكانات رزمي بايسته مي باشند و از توان دقيق آن ها اطلاعاتي در دست نيست اما در صورت شكست اسرائيل در عرصه زميني، بعد از شكست اسرائيل در لبنان و ناكامي مربيان آن در گرجستان، اين امر مي تواند رسوايي بزرگي براي اين رژيم باشد.
اين تحليلگر كه هم اكنون به دليل مواضع خود در خارج از فرانسه به سر مي برد در بخش ديگري از اين مقاله به جنايات اسرائيل اشاره مي كند و مي نويسد: اسرائيل در هر جنگي به نقض بارز قوانين بين المللي مي پردازد اما براي اين كار در هر مرحله مقدمات ديپلماتيك فراهم مي شود تا فرصت كافي براي اين رژيم فراهم آيد و امريكا نيز در مرحله بعد در شوراي امنيت به وتوي هر قطعنامه مي پردازد.
در بخش ديگري از اين مقاله آمده است: در سال 2006 در زمان حمله اسرائيل به لبنان رياست اتحاديه اروپا را "رومانو پرودي" از ايتاليا بر عهده داشت. در حمله اخير نيز نيكلا ساركوزي از فرانسه رياست اين اتحاديه را برعهده داشت. او اعلام كرد كه با گذاشتن دو روز از وقت گرانبهاي خود مي خواهد مشكلي را كه ديگران طي شصت سال نتوانستند حل كنند، حل كند. او بدون رعايت بي طرفي ابتدا زيپي ليوني، وزيرامور خارجه اسرائيل را در اليزه به حضور پذيرفت. بعد از وي نيز سعد حريري، رهبر سنيهاي هوادار سعودي لبنان را پذيرفت و بعد از آن نيز با حسني مبارك، رئيس جمهوري مصر و محمود عباس، رئيس حكومت خودگران فلسطين و ايهود اولمرت، نخست وزير اسراييل تلفني گفتگو كرد، از 27 دسامبر 2008 در ساعت 11 و نيم به وقت محلي نيروهاي رژيم صهيونيستي ابتدا با انجام حملات هوايي و در ساعت 18 و نيم به وقت محلي روز سه ژانويه حملات زميني به غزه را آغاز كردند.
اين مقاله ميافزايد: مقامات اسرائيل اعلام كردهاند كه هدف آن ها تنها توقف موشك پراني نيروهاي حماس مي باشد اما در عمل هدف نابودي اين حزب سياسي، نابودي ساختمان هاي آن و منازل نيروهاي آن و ... مي باشد. به عبارت ديگر هدف اين عمليات از بين بردن تمام اشكال اداري اين سازمان در غزه ميباشد.
در بخش ديگري از اين مقاله به نقل از "پنرال دان هارل" رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم صهيونيستي آمده است: اين عمليات با عمليات هاي گذشته تفاوت دارد. ما سطح عمليات را بسيار بالا بسته ايم و ما در اين مسير حركت مي كنيم. ما فقط تروريست ها يا موشك هاي حماس را نشانه نگرفته ايم بلكه مجموعه دولت حماس را نشانه رفتيم ايم. ما تمام ساختمان هاي اداري، دولتي، نيروهاي امنيتي و .. را مي زنيم و مسئوليت تمام اين اقدامات را متوجه حماس مي دانيم. بديهي است نمي توان بدون اينكه سكنه ساختمان هاي مجاور آن ها آسيب نبينند اين اقدامات را انجام داد.
وي مي افزايد: مقامات اسراييل مدعي اند كه اين كار آن ها دفاع مشروع است. به ادعاي آن ها شليك راكت هاي حماس از زمان لغو آتش بس در 19 دسامبر 2008 علت اصلي حملات كنوني آن هاست، اين در حالي است كه اين حماس نبود كه آتش بس را لغو كرد. آتش بس منعقده بين حماس و اسراييل با وساطت مصر براي مدت 6 ماه منعقد شده بود و اسراييل متعهد شده بود كه در اين مدت به محاصره غزه پايان دهد و مصر نيز گذرگاه رفح را بگشايد و متقابلا حماس نيز شليك موشك هاي خود را متوقف سازد.
اين مقاله ميافزايد: با اين وجود مصر و اسراييل به تعهدات خود عمل نكردند. حماس ماه ها جلوي راكت پراكني خود را گرفت اما بعد از نفوذ اسرائيل به نوار غزه در نوامبر گذشته به حماس نيز به بيهودگي اين توافق يك طرفه پي برد.
به نوشته اين تحليلگر شليك موشك هاي حماس از سال 2001 عليه اسراييل آغاز شد و در اين مدت 2500 راكت به سمت اسراييل شليك شد كه طي اين 7 سال تنها 14 اسراييلي كشته شده اند. اين در حالي است كه حملات چند روز اسراييل صدها كشته و هزاران مجروح برجاي گذاشته است و حتي از زمان شكسته شدن آتش بس نيز اين موشك ها تلفات چنداني در اسراييل نداشته است.
وي مي نويسد: مفهوم دفاع مشروع به نسبيت ميان امكانات بستگي دارد. ارتش اسراييل در اين ميان با بمباران وسيع و بسيج بيش از 20 هزار نيروي مجهز عملاً به جنگ با راكت هاي دست ساز و نوجوانان مسلحي كه با سنگ به مقاومت مي پردازند، رفته است.
انتهاي پيام/ق
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]