واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سخنگوي وزارت خارجه: نگرش ايران به فلسطين مقطعي نيست
جام جم آنلاين: حسن قشقاوي گفت: نگرش ما به موضوع فلسطين نگرشي مقطعي نيست و سابقه حمايت اصولي ما از مردم فلسطين به سي سال قبل باز ميگردد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه كشورمان پيش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي ضمن تسليت به مناسبت فرا رسيدن ايام سوگواري سيد الشهداء(ع) با اعلام خبر ارسال نامه منوچهر متكي به همتاي مصري اش جهت پذيرش و مداواي مجروحان غزه گفت: در حال حاضر در انتظار پاسخ قاهره به اين نامه هستيم.
ايران از اقدامات قاطع براي جلوگيري از حملات رژيم صهيونيستي حمايت ميكند
وي ضمن اعلام حمايت كشورمان از اقدامات قاطع براي جلوگيري از حملات رژيم صهيونيستي به مردم مظلوم غزه اظهار داشت: ما از هر اقدامي براي تحقق دو هدف اساسي قطع فوري تجاوز و رفع محاصره غزه پشتيباني مي كنيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور كه در واكنش به سئوالي در خصوص موضع اخير سردار باقرزاده مبني بر لزوم قطع صادرات نفت كشورهاي اسلامي به رژيم صهيونيستي سخن ميگفت ، به تشريح انتظار كشورمان از كشورهاي اسلامي در اين باره پرداخت و افزود: در ارتباط با مصر با توجه به عمق فاجعه و شرايط مظلومان فلسطيني و سابقه رهبران اين كشور مانند عبدالناصر و حسن البنا و نيز با توجه به وضعيت جغرافيايي و وجود گذرگاه رفح طبعا انتظار دو چندان است.
نامه منوچهر متكي به وزير خارجه مصر
قشقاوي با اشاره به نامه اي كه روز گذشته از سوي منوچهر متكي براي همتاي مصري اش ارسال شده ادامه داد: بر اساس اين نامه جمهوري اسلامي ايران براي پذيرش و مداواي مجروحان غزه به طور كامل اعلام آمادگي كرده و در اين خصوص جدي است.
وي همچنين گفت: متكي در اين نامه براي استقرار بيمارستان صحرايي و كادر درماني در نزديكترين نقطه به غزه با نظر دولت مصر خواستار همكاري اين دولت شده و البته در حال حاضر ما در انتظار پاسخ مصريها در اين باره هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: حقيقت اين است كه امروز عمق فجايع دلخراشي كه جهان در غزه شاهد آن است، علاوه بر وجدان اسلامي، وجدان انساني مردم دنيا را نيز تحت تاثير قرار داده و انتظارات را از همه كشورها به ويژه كشورهاي عربي و به خصوص همسايه فلسطين، يعني مصر، دوچندان كرده است.
قشقاوي ادامه داد: بدون شك مصر با توجه به سوابق تاريخي، روحيات مردم و رهبراني نظير عبدالناصر و حسنالبنا از سويي و سوابق مبارزات ضد صهيونيستي در سال 1973 از ديگر سو، زمينه هاي بسياري براي مضاعف شدن انتظارات از قاهره را فراهم كرده است.
وي با اشاره به ابعاد مختلف مظلوميت مردم فلسطين گفت: تعداد موشك ها و بمب هاي ريخته شده بر سر مردم غزه بسيار بيشتر از تعداد بيانيه هاي صادره جهت محكوميت اين جنايات بوده و شكي نيست كه بايد با ساماندهي اقدامات دسته جمعي جدي و ديپلماتيك در جهت مقابله با ددمنشي هاي رژيم صهيونيستي اقدام كنيم.
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه تشديد فعاليتهاي سياسي جمهوري اسلامي ايران براي ياري مردم غزه را مورد اشاره قرار داد و گفتگوهاي تلفني وزير خارجه با مقامات خارجي و اعزام فرستادگان رئيس جمهور به نقاط مختلف جهان را به عنوان بخشي از اين اقدامات برشمرد.
لاريجاني به تركيه ميرود
قشقاوي همچنين خبر داد كه در همين چارچوب دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس كشورمان در مجمع روساي مجالس آسيايي در تركيه كه قرار است 25 دي ماه برگزار شود شركت خواهد كرد.
وي در خصوص مواضع آيتالله هاشمي رفسنجاني، خطيب نماز جمعه تهران مبني بر لزوم صادرات انواع كمكهاي انساني و تسليحاتي به نوار غزه گفت: اظهارات خطيب جمعه تهران درباره صدور تسليحات به غزه به تاكيد ايشان بر ضرورت حمايت جهان اسلام از مردم مظلوم اين منطقه و لزوم حمايت از آنان به هر صورتي مربوط ميشود بر همين اساس در اين خصوص بايد رايزنيهاي همه جانبه شكل گيرد تا كمكهاي لازم به غزه ارسال شود.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: شما ميدانيد كه نگرش ما به موضوع فلسطين نگرشي مقطعي نيست. امروز حماس و ساير گروههاي فلسطيني و حتي مسيحيهاي غزه نيز در اين فاجعه حضور داشته و در اين ماجرا به هيچ وجه بحث تشيع و تسنن مطرح نيست. نگاه ما به موضوع غزه و فلسطين نيز نگاهي مقطعي يا كاسبكارانه نيست چرا كه سابقه حمايت اصولي ما از مردم فلسطين به سي سال قبل باز ميگرد.
قشقاوي همچنين از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي همكاري با تمام گروههاي فلسطيني در جهت دفاع از حقوق مردم فلسطين و رفع اشغال نوار غزه خبر داد و گفت: ما در اين خصوص هيچ محدوديتي نداريم.
وي درباره احتمال شركت ايران در مذاكرات احتمالي موسوم به صلح نيز گفت: ما اصولا رژيم صهيونيستي را به رسميت نميشناسيم، ضمن اين كه سوابق 60 ساله جنايات رژيم صهيونيستي و نقض صلح ها مشخص و روشن است. در همين حال البته رايزنيهاي ما با كشورهاي عربي در موضوعات متفاوت از جمله تحولات غزه جريان داشته و خواهد داشت.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور در پاسخ به سئوالي درباره انتخابات اخير بنگلادش گفت: اين انتخابات يك گام در جهت توسعه و پيشرفت بنگلادش است و همانطور كه ميدانيد ايران رابطه خوبي با اين كشور دارد كه اميدواريم پس از اين انتخابات نيز بيش از پيش گسترش و توسعه يابد.
سفر مالكي مثبت و مفيد بود
سخنگوي وزارت خارجه در بخش ديگري از اين نشست خبري سفر اخير نوري مالكي به تهران را مثبت و مفيد دانست و گفت: اين سفر براي برگزاري اجلاس كميسيون عالي دو كشور به رياست پرويز داوودي و نوري مالكي انجام شد كه در همين چارچوب نيز 110 سند مربوط به همكاريهاي دوجانبه مطرح است موضوع ارائه تسهيلات كنسولي و صدور ويزا نيز از جمله بحثهايي است كه در جريان اين سفر مطرح شد.
قشقاوي ادعاهاي مطرح شده درباره قيمت گاز وارداتي به كشورمان از تركمنستان را تائيد نكرد و افزود: بر خلاف مباحثي كه مطرح شده قيمت خريد گاز ما از تركمنستان با قيمت 20 تا 30 درصد كمتر از قيمت فروش آن بوده و دقيقا بر عكس ادعاهاي مطرح شده، مبلغي كه براي خريد پرداخت ميشود بيش از مبلغ فروش آن نيست.
وي در واكنش به موضع يكي از خبرنگاران درباره آنچه كه تبادلات فرهنگي ايران و آمريكا ميخواند نيز اظهار داشت: نفس تبادلات مردمي ايران و آمريكا همواره مورد استقبال ايران بوده اما اين تبادلات در آمريكا به شدت تحت كنترل بخش ديپلماسي عمومي وزارت خارجه آمريكاست كه گويا در پي بهرهبرداري از تبادلات مردمي در راستاي اهداف سياسي است و بر همين اساس هم ايران به هيچ وجه مايل نيست كه مورد سوء استفاده كسي قرار بگيرد؛ به هر حال اگر اين مسئله نبود، هيچ مشكلي در نفس تبادلات وجود نميداشت.
سخنگوي وزارت خارجه اخبار مربوط به اقدام امارات متحده عربي جهت راه اندازي گشتيهاي دريايي و دستگيري برخي از صيادان ايراني را تاييد نكرد.
پلمپ دفتر كانون حقوق بشر قانوني بود
قشقاوي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران كه موضوع تامين امنيت جاني شيرين عبادي را مورد اشاره قرار داد گفت: البته بهتر است كه ايشان به جاي دخالت در امور داخلي كشورها به مسائل بينالمللي توجه داشته باشند. اين فرد موضعي ديرهنگام در خصوص كشتار غزه اتخاذ كرد در حالي كه افكار عمومي جهان نسبت به اين هولوكاست واقعي و نقض حقوق زنان و كودكان در فلسطين به طور جدي اعتراض دارد.
وي پلمپ دفتر كانون مدافعان حقوق بشر را اقدامي قانوني توصيف كرد و يادآور شد: علاوه بر موضوع عدم كسب پروانه قانوني، بحثهايي هم مبني بر عدم پرداخت ماليات از سوي خانم عبادي مطرح بوده و طبعا با توجه به اين موارد كسي نبايد تقاضاي اقدامات فراقانوني از ما داشته باشد.
سخنگوي وزارت خارجه با يادآوري وظايف وكلا اظهار داشت: وكلا بايد خود در خط مقدم قانونگرايي حضور داشته باشند و از اتكا به بيگانگان در اين موارد خودداري كنند. اين رويكرد اصلا مناسب نيست چرا كه ايران كشوري آزاد است و هيچ محدوديتي براي فعالان حقوق بشر در آن وجود ندارد.
قشقاوي راه حل اين مسئله را طي روال طبيعي و قانوني آن دانست و خواستار تحمل پذيري بيشتر نسبت به اعتراضات انجام گرفته در خصوص تجاوزات رژيم صهيونيستي به نوار غزه شد.
وي تاكيد كرد: وكلا بايد از آزادي و نشاط مدني در فعاليتهاي دانشجويي استقبال كنند و درجه تحمل خود را افزايش دهند بدون شك تك صدايي نميتواند در جامعه مفيد باشد، اگر خانم عبادي هم احساس مي كنند مزاحمتي برايشان وجود دارد ميتوانند از طريق نيروهاي انتظامي عمل كند كه در اين صورت دولت گارد محافظ در اختيار ايشان قرار خواهد داد چرا كه جمهوري اسلامي ايران از تمام شهروندان خود حمايت ميكند.
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]