تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833438407




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاورقي سير تمدن غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي سير تمدن غرب


مردم فرانسه در يك همه‌پرسي ديگر كه در ماه مه 1870 در مورد قانون اساسي جديد كه مي‌توانست يك نظام پارلماني را به روي كار آورد، يك پيروزي چشمگير ديگر نصيب ناپلئون كردند.

اين پيروزي كوتاه مدت بود و شكست سياست خارجي وي منجر به افزايش انتقادها شد و جنگ با پروس در سال 1870 نسيم مرگي بود كه بر رژيم ناپلئون سوم وزيد.

سياست خارجي: جنگ كريمه

ناپلئون سوم به عنوان وارث امپراتوري ناپلئون، آرزوي نجات فرانسه از قيود معاهده صلح 1815ـ1814 و تبديل فرانسه به اولين حاكم اروپا را داشت.

هرچند سياست خارجي وي عاقبت منجر به فاجعه و نابودي وي شد ولي وي در ابتداي جنگ كريمه شاهد پيروزي بود (1856 ـ 1854).

جنگ كريمه يك فصل ديگر در داستان «قضيه شرقي» بود و اين كه چه كسي برنده اصلي تجزيه امپراتوري عثماني خواهد شد.بيشتر مناطق اروپاي جنوب شرقي سالها در تصرف امپراتوري عثماني بود، اما در آغاز قرن نوزدهم اين نفوذ شروع به كاهش كرد.از زماني كه نفوذ ترك‌ها در سرزمين‌هاي پيرامون جنوب شرق اروپا رو به كاهش گذاشت، دولت‌هاي اروپايي علاقه جدي به سقوط مشهود امپراتوري پيدا كردند.

نزديكي روسيه به امپراتوري عثماني و پيوندهاي مذهبي موجود بين مسيحيان ارتدوكس روسيه و مسيحيان ارتدوكس يوناني در سرزمين‌هاي جنوب شرقي اروپاي تحت كنترل ترك‌ها طبيعتاً به روسيه امكان بخصوصي براي توسعه حوزه نفوذ در حوزه قدرت ترك‌ها مي‌داد.ساير قدرت‌هاي اروپايي نه تنها از جاه‌طلبي روس‌ها بيم داشتند، بلكه خود نيز مدعي اين امر در منطقه بودند.

اتريش مدعي زمين‌هاي بيشتري در بالكان بود، كه تحقق آن متضمن درگيري ناگزيري با روسيه بود. فرانسه و بريتانيا نيز به دنبال موقعيت‌هاي تجاري و پايگاه‌هاي دريايي در مديترانه شرقي بودند.

جنگ بين روس‌ها و ترك‌ها در سال 1853 زماني آغاز شد كه روس‌ها خواستار حقي در دفاع از زيارتگاه‌هاي مسيحيان در سرزمين فلسطين را داشتند، امتيازي كه فرانسويان قبلاً از آن برخوردار شده بودند.

زماني كه ترك‌ها با اين درخواست موافقت نكردند، روس‌ها به مولداوي و والانچياي ترك‌ها حمله كردند. عدم حل مسالمت‌آميز مساله منجر به اعلام جنگ ترك‌ها عليه روسيه در 4 اكتبر سال 1853 شد.

در 28 مارس سال بعد، بريتانياي كبير و فرانسه عليه روسيه اعلام جنگ كردند.

علت اين اقدام بريتانيا و فرانسه چه بود؟ يكي از دلايل روشن آن، احتمال به هم خوردن توازن قوا بود. بريتانيا به خصوص از يك روسيه متجاوز كه سعي در سوءاستفاده از موقعيت ضعيف دولت عثماني و تسخير سرزمين‌هاي ترك‌ها و تنگه داردانل كه مدتها روسها به آن چشم داشتند، بيمناك بود.

اين اقدام مي‌توانست روسيه را به يك قدرت عمده در اروپاي شرقي تبديل كند و آنها را قادر سازد تا با قدرت دريايي بريتانيا در كنترل مديترانه شرقي به مبارزه برخيزد.

ناپلئون سوم معتقد بود كه روس‌ها اول بار در كنگره وين به فرانسه توهين كرده‌اند و اكنون هم با اصرار قصد گرفتن جاي فرانسه را در حمايت از مسيحياني كه در امپراطوري عثماني زندگي مي‌كنند، دارند.روس‌ها نيز فكر مي‌كردند كه آنها مي‌توانند بر روي حمايت اتريشي‌ها حساب كنند (چون سپاهيان روس دولت اتريش را در سال 1849 نجات دادند).

اما، نخست‌وزير اتريش، با خوشرويي توضيح داد: «ما دنيا را با ناسپاسي خود به تعجب وامي‌داريم.» و اتريش در اين جنگ بي‌طرف ماند (از آنجا كه اتريشي‌ها تصور مي‌كردند مداخله در اين جنگ به نفع آنها نيست) و روسها در اين جنگ تنها ماندند.

برنامه‌ريزي و انجام جنگ كريمه، هر دو ضعيف بود. بريتانيا و فرانسه تصميم به حمله به شبه جزيره كريمه متعلق به روس‌ها در درياي سياه گرفتند.پس از يك محاصره طولاني و با هزينه بسيار گزاف انساني براي دو طرف، در سپتامبر 1855 پايگاه عمده روس‌ها در سواستوپول1، درست شش ماه پس از مرگ تزار نيكولاي اول سقوط كرد.

جانشين نيكولا، الكساندر دوم پيشنهاد صلح داد. در معاهده پاريس كه در مارس 1856 امضاء شد، روسيه مجبور شد تا بسارابيا2 در دهانه دانوب را از دست بدهد و در درياي بالتيك بي‌طرفي اختيار كند.به علاوه، نواحي مولداوي و والاچيا تحت حمايت قدرت‌هاي بزرگ قرار گرفتند.

جنگ كريمه، روابط طولاني قدرت‌هاي اروپايي را با همديگر به هم زد و عملاً توافق اروپا را نابود ساخت. اتريش و روسيه، دو قدرت عمده كه در نيمه اول قرن نوزدهم حالت وضع موجود را حفظ كردند، اكنون به علت خودداري اتريش در حمايت از روسيه در اين جنگ در مقابل هم قرار گرفتند.

پي‌نويس ها‌:

1. Sevastopol

2. Bessarabia




 دوشنبه 16 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن