واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فاجعه غزه و افكار عمومي جهان
اشاره: رژيم صهيونيستي به شدت تلاش ميكند تا ابعاد فاجعهاي را كه در غزه آفريده از نگاه جهانيان بپوشاند و اين تقلا از
نگاه رسانهها پنهان نمانده است.اشغالگران مرزهاي غزه را به روي خبرنگاران خارجي بستهاند كه اين امر با واكنش شديد جامعه جهاني مطبوعات مواجه شده است. يك روزنامه معتبر اروپايي در اين ارتباط سوالي را مطرح كرده است: با شما مطلب را پي ميگيريم:
***
افكار عمومي جهان از خود ميپرسد: از زماني كه توني بلر به عنوان نماينده اروپاييها در ماجراي صلح اعراب و اسرائيل مدام به تل آويو رفت و آمد ميكند، چه اتفاق خاصي افتاده است و يا فرانسهاي كه تاكنون نان دفاع ديپلماتيك از اعراب را ميخورده است، در زمان رياست خود بر اتحاديه اروپا براي فلسطينيان چه كرده است؟
امروز ديگر نميتوان اين واقعيت را كتمان كرد كه اتحاديه اروپا با اين اقدام، در حال تنبيه مردم غزه است. مردمي كه بعد از آنكه دولت خويش را براي حل بحران بهصورت دمكراتيك انتخاب ميكنند، امروز چوب همين دمكراسي انتخابي را ميخورند كه چرا دولت خوشايند مجامع سياسي غرب و رژيم صهيونيستي را انتخاب نكردند!
افكار عمومي جهان با اين اقدام اتحاديه اروپا دريافته است كه حقوق بشر، دمكراسي انتخابي و حق آراي شهروندان، مقولاتي اخلاقي در سطح بينالمللي نيست و تا آن اندازه نسبي است كه ميتواند نسبت به زمان و مكان و كشور و ملت، فرق كند.
ملتي ميتواند به خاطر تمرين دمكراسي حتي تنبيه شود و حق ندارد هر چه دوست داشت انتخاب كند، ولي در جاي ديگر، اگر رژيمي مانند اسرائيل تجاوز هم كرد بايد او را تشويق كرد، و براي ايجاد روابط بهتر و فوق قانوني با او، مسابقه داد.
شعار عدالت، آزادي، برادري و برابري را كه فرانسه مدعي آن است چگونه ميتوان باور كرد؟
اسرائيل چه چيز را پنهان ميكند
روزنامه پرسه اتريش در مطلبي با عنوان اسرائيل رسانهها را محروم ميكند، نوشت: معلوم نيست اسرائيل چه چيزي را در غزه از رسانهها پنهان ميكند.
پرسه در ادامه، خبرنگار الجزيره در غزه را به عنوان تنها منبع اطلاعاتي توصيف كرده و افزوده است: اسرائيل مرزها را بر روي خبرنگاران خارجي بهطور كامل بسته است و رسانههاي بينالمللي كه چشم جهانيان هستند از سوي اسرائيل محروم شدهاند.
پرسه در ادامه، از نامه اعتراض آميز انجمن مطبوعات خارجي (كه نمايندگي 400 رسانه را برعهده دارد) به رژيم صهيونيستي خبرداده و به نقل از آن افزوده است: تاكنون هرگز خبرنگاران به اين طريق از انجام كار خود منع نشده بودند. پرسه همچنين به نقل از ، رئيس دفتر آسوشيتدپرس افزوده است: ممانعت از ورود خبرنگاران، تقليل دادن بيشرمانه آزاديهاي اساسي مطبوعات را نشان ميدهد. اسرائيل تنها راه خبرنگاران براي ورود به غزه را تحت كنترل دارد و موظف است به آنها اجازه ورود دهد.
اين روزنامه مينويسد: طرف اسرائيلي علت جلوگيري از ورود خبرنگاران را دلايل امنيتي بيان ميكند اما مدير اجرايي انجمن مطبوعات خارجي ميگويد: آنها ظاهرا قصد حفاظت از ما را دارند، ولي هيچ كس از اسرائيل نخواسته است كه از خبرنگاران خارجي محافظت كند!
پرسه افزود: بسياري از خود ميپرسند كه اسرائيل واقعا چه چيز را ميخواهد پنهان كند؟
پرسه با ذكر نقل قولي از يك مدير ارشد كه اين كار را غيرقانوني توصيف كرده افزود: تقريبا تمامي روزنامهها و شبكهها تلويزيوني خارجي فاقد خبرنگار در نوار غزه هستند و مطبوعات بينالمللي اكنون تمامي گزارشهاي خود را تنها از منابع فلسطيني دريافت ميكنند. البته به نظر ميرسد كه اين امر براي اسرائيل اهميتي نداشته باشد، چرا كه به هر حال ، رسانههاي خارجي را ضداسرائيل ميداند.
بزرگترين قرباني سياسي
در اين حال، روزنامه فايننشال تايمز چاپ لندن در گزارشي درباره حملات رژيم صهيونيستي به نوار غزه تصريح كرد: محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين ميتواند به بزرگترين قرباني سياسي اين درگيري تبديل شود.
اين روزنامه در گزارش خود به قلم نوشت: حمله اسرائيل به نوار غزه با هدف تخريب زيرساختهاي سياسي و نظامي حماس برنامهريزي شده است، اما اين محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين و رقيب اصلي حماس است كه ميتواند به بزرگترين قرباني سياسي اين درگيري تبديل شود.
روزنامه انگليسي ادامه داد: آقاي عباس و متحدانش در كرانه باختري از زمان آغاز بمباران غزه توسط اسرائيل، تاكنون موضعگيري منسجمي در اينباره نداشتند، زيرا آنها در ابتدا حملات هوايي اسرائيل را محكوم كرده و با يك و نيم ميليون فلسطيني ساكن در غزه ابراز همدردي كردند، اما اين پيام آنها به تدريج و با ادامه يافتن حملات محو شد، تا حدي كه برخي از مقامات ارشد تشكيلات خودگردان، حماس را مسئول تخريب و مرگ و مير تحميل شده بر غزه معرفي كردند.
فايننشال تايمز نوشت؛ محمود عباس نيز با اتخاذ موضع مشابهي، اعلام كرد كه اگر حماس از پرتاب موشك به اسرائيل خودداري ميكرد، اين حملات قابل پيشگيري بود!
اين روزنامه افزود: اين اظهارات آقاي عباس، پيامي نيست كه فلسطينيان ساكن كرانه باختري در زمان قتل هموطنان خود در نوار غزه توسط دشمن منفور اسرائيلي، مايل به شنيدن آن باشند. اين درحالي است كه حماس ميتواند بار ديگر خود را به عنوان دشمن هميشگي اسرائيل معرفي كند.
فايننشال تايمز در ادامه به نقل از از اساتيد علوم سياسي دانشگاه در كرانه باختري نوشت: اين درگيري جديد باعث خواهد شد كه ذهنيت منفي مردم درباره محمود عباس، حداقل در كوتاه مدت افزايش يابد، زيرا فلسطينيان محمود عباس را به عنوان يك رهبر نميشناسند. وي جذبهاي نداشته و واكنشهايش نيز بسيار آهسته است، در صورتي كه مردم در چنين زماني خواستار رهبري قوي و مواضع شفاف هستند كه عباس از آنها برخوردار نيست.
روزنامه انگليسي افزود: مذاكرات صلح عباس با اسرائيل كه از حدود يك سال پيش آغاز شد، پيشرفتي نداشته و تاثيري نيز بر بهبود زندگي فلسطينيان نگذاشته است و به همين دليل، بسياري از فلسطينيان اكنون اين سوال را مطرح ميكنند كه چرا عباس قصد دارد به خواستههاي اسرائيل و آمريكا براي نابود كردن فعالان حماس در كرانه باختري، تن دهد.
فايننشال تايمز ادامه داد: ناتواني عباس در متحد كردن فلسطينيان درپي درگيري ايجاد شده بين اين گروه و حماس در نوار غزه در سال 2007 نيز از ديگر دلايل عدم محبوبيت وي در ميان فلسطينيان است.
اين روزنامه نوشت: حتي اگر حملات اسرائيل و يا اشغال نظامي غزه باعث سرنگوني دولت حماس در اين منطقه شود، باز هم اطميناني وجود ندارد كه پس از آن، آقاي عباس به همراه ديگر اعضاي فتح وارد غزه شده و براي ايجاد اتحاد در ميان فلسطينيان تلاش كنند، زيرا وارد شدن به خرابههاي غزه در پشت يك تانك اسرائيلي، بزرگترين توهين تلقي شده و اين حادثه احتمالا اتفاق نخواهد افتاد.
دولت فاسد و بياختيار
در اين ميان، با افزايش انتقادات از دولت مصر و وارد آمدن اتهامات به حسني مبارك براي تباني با اسرائيل و تشكيلات خودگردان براي حمله به غزه، ستوننويس معروف روزنامه اينديپندنت، دولت مصر را دولتي بسيار فاسد، بياختيار و فاقد قدرت براي هرگونه اقدامي توصيف كرد.
در يادداشتي نوشت: زماني در گذشته همه ميپرسيدند آيا انور سادات ميتواند خشونت مردم مصر را خنثي كند؟ اما امروز نيز كه 30 سال از حكمراني حسني مبارك ميگذرد، همان سوال دوباره پرسيده ميشود.
پاسخ به اين سوال اين است: البته مردم مصر، كويت و اردن اجازه دارند در خيابانهاي پايتختهايشان فرياد اعتراض سر دهند، اما پس از آن سركوب خواهند شد، زيرا دهها هزار نيروي امنيتي و پليس مخفي وجود دارند كه ميخواهند به پادشاهان و شاهزادههاي عرب خدمت كنند.
فيسك گفت: مصريها از مبارك ميخواهند گذرگاه رفح را بازگشايي و روابط ديپلماتيك با اسرائيل را قطع كند و حتي به حماس سلاح ارسال كند، اما دولت مصر در پاسخ ميگويد: چرا از اينكه سه گذرگاه غزه در مرز با اسرائيل بسته است، شكايت نميكنيد؟ گذرگاه رفح به صورت سياسي توسط چهار نيروي درگير در تدوين براي صلح خاورميانه، از جمله انگليس و آمريكا كنترل ميشود. پس چرا شما مبارك را محكوم ميكنيد؟
فيسك گفت: اگر بپذيريم كه دولت مصر حتي براي بازگشايي مرز خود بايد از واشنگتن اجازه بگيرد، بنابراين آشكار است كه چه دولت بي قدرتي در حال حكومت بر صلح خاورميانه است.
وي نوشت: اگر مصر گذرگاه رفح را باز و روابط ديپلماتيك خود را با اسرائيل قطع كند، پايههاي اقتصادياش سقوط ميكنند. در حقيقت هر كدام از دولتهاي عربي كه اين اقدام را انجام دهند، در عوض حمايت اقتصادي و نظامي غرب را از دست ميدهند و اين نشان ميدهد كه كشورهايي مانند مصر، ورشكسته هستند.
فيسك در ادامه نوشت: شرمساري دولت مصر در بستن گذرگاه رفح نيست، بلكه شرمساري آن در فاسد بودن دولت مصر است. در آن كشور امنيت وجود ندارد و خدمات بهداشتي و آموزشي در سطح بسيار پاييني قرار دارد.
مصر كشوري است كه وظيفه اصلي پليس آن، حفاظت از رژيم و سركوب مخالفان است.
آغاز نابودي اسرائيل
در واكنشي ديگر، مسئول روابط خارجي شوراي متحد ملي افغانستان در مراسم بزرگداشت شهداي غزه در كابل گفت: مقاومت امروز فرزندان فلسطين، آغاز نابودي اسرائيل است.
در مجلس بزرگداشتي كه افغانستان براي شهداي غزه در كابل برگزار كرد و جمع كثيري از شهروندان در اين مراسم و مسجد جامع بهارستان اين شهر شركت داشتند، سخنرانان با محكوم كردن حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي، از كشورهاي جهان به خصوص دولتهاي عرب به علت عدم واكنش قاطعانه و صريح نسبت به اين حملات، انتقاد كردند.
مسئول روابط خارجي شوراي متحد ملي افغانستان در اين مراسم گفت:
وي افزود: مقاومت امروز فرزندان فلسطين آغاز نابودي اسرائيل است.
مسئول روابط خارجي شوراي متحد ملي، همچنين با اشاره به همزماني اين حملات با سالروز قيام عاشورا و ذكر تشابهات مقاومت مردم غزه با مقاومت ياران امام حسين(ع) از تمامي انسانها خواست تا آزاده باشند و در برابر ظلم و ستم بيتفاوت نباشند.
وي گفت:
منبع: ايرنا
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]