واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور در گفتگو با ايلنا:طرح جامع فرودگاه امام (ره) آخر دي ارائه ميشوداميدواريم مديريت يكپارچه يه نتيجه برسدضرر 15 ميليارد توماني براي فرودگاه بندرعباس
تهران- خبرگزاري كار ايران
طرح جامع فرودگاه امام(ره) تا پايان ديماه توسط شركت فرانسوي به شركت فرودگاههاي كشور ارائه خواهد شد تا پس از بررسي بيشتر، تصويب و اجرا شود.
احمد مؤمنيرخ، مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور در گفتوگو با خبرنگار ايلنا درباره طرح جامع فرودگاه امام(ره) با بيان اين مطلب اظهار داشت: شركت فرانسوي طرح جامع فرودگاه را در ماه گذشته براي اخذ نقطه نظرات و نكات مهم به شركت فرودگاههاي كشور ارائه داد و پس از اخذ نظرات اعلام كرد كه تا آخر ديماه طرح نهايي را ارائه خواهند داد، البته طرح نهايي كه ارائه ميشود به گونهاي نيست كه در وزارت راه تصويب نهايي شود و بر روي آن بحث وجود دارد.
وي درباره ايراد وارده بر اين طرح از سوي وزارت راه اظهار داشت: وزارت راه بر روي 90 ميليون مسافري كه در اين طرح بحث شده، نظر دارد و معتقد است كه بايد بازنگري شود و طرح ارائه شده فرانسويها بيشتر از آن چيزي است كه انتظار ميرود.
مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور ادامه داد: طرح جامع نياز به زيرساختهاي لازم از جمله توسعه پاركينگها، توسعه مترو به صادقيه و پرند، ساختمانها و... دارد.
15 ميليارد تومان براي فرودگاه بندرعباس ضرر كرديم
مؤمنيرخ درباره خريد تجهيزات راداري براي فرودگاه بندر عباس اظهار داشت: برخي از اين تجهيزات فرستاده شد ولي برخي از اين تجهيزات پس از انتخابات در فرانسه و روي كار آمدن رييس جمهور جديد به ايران متوقف شد كه براي احقاق حق با سازمانهاي جهاني مكاتبه كرديم و دائماً به ما اعلام ميكنند كه در حال پيگيري است.
وي ارزش اين تجهيزات را 10 ميليارد تومان خواند و اظهار داشت: در آخرين پاسخها به ما اعلام كردهاند كه نميتوانند اين تجهيزات را فعلاً به ما بدهند. با توجه به اين كه تجهيزات لازم نيز در اينجا ايجاد شده، عملاً 15 ميلياردتومان به ما ضرر زدند.
همه شركتها هواپيمايي بايد از خدمات ايراناير و سامان استفاده كنند
وي همچنين درباره واگذاري خدمات فرودگاهي به دو شركت و اعتراض برخي از شركتهاي هواپيمايي اظهارداشت: اگر قرار باشد هر شركتي براي خودش هندلينگ انجام دهد، تجمع شديد از تجهيزات هندلينگ در فرودگاههاي ايجاد ميشود كه متاسفانه با توجه به اين كه افرادي كه از اين ماشينآلات استفاده ميكنند دوره ديده نيستند، طي سالهاي گذشته موجب افزايش آمار حوادث پروازي در طول ماه در فرودگاههاي كشور شدند و در برخي از ماهها آمار بالاي از اين تصادفات وجود دارد.
وي با عدم ذكر آمار دقيق از اين تصادفات اظهار داشت: در يك فرودگاه مثل مهرآباد كه داراي سرويس رود و سه پاركينگ است، بعيد به نظر ميرسد كه تصادف وجود داشته باشد اما درمهرآباد تصادفاتي داشتهايم كه حتي منجر به كشته شدن راننده شده است و حتي تصادفي داشتيم كه ماشين به هواپيما خورده و هواپيما از خط پرواز خارج شده است.
مؤمني رخ ادامه داد: براي ساماندهي به اين امور شركت فرودگاهها ضمن حفظ و رعايت اصول قانوني كه اين نوع خدمات به شركتهاي خصوصي واگذار شود، اقدام و اعلام كرده كه در فرودگاههاي كشور تنها دو سرويسدهنده خدمات فرودگاهي فعاليت كنند و شركتهاي هواپيمايي بايد جهت انجام خدمات فرودگاهي با اين دو شركت قرار داد ببندد.
به گفته وي، شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي و سامان دو شركتي هستند كه قانوناً ميتوانند خدمات فرودگاهي ارائه كنند. شركت سامان در فرودگاه امام(ره) و فرودگاه مشهد اين كار را انجام ميدهد و البته هيچ وابستگي به شركت فرودگاههاي كشور ندارد.
مؤمنيرخ درباره مكانيزم اين امر نيز خاطر نشان كرد: اين شركتها بر اساس داشتن امور هندلينگ و توانمندي تخصصي واجد انجام اين امور شدهاند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه سامان تنها در سال جاري دو بار دچار تخلف شده و هيچ تضميني بر صحت انجام امور توسط اين شركت وجود ندارد، اظهار داشت: در اين موارد سازمان هواپيمايي بايد از اين شركت خلع يد كند ولي در شركتهايي كه هندلينگ ميكنند در حال حاضر پس از ايراناير، شركت سامان كه تشكيل شده از سهام شركت آسمان و ماهان است، اين خدمات را ارائه ميكند.
وي درباره برخي مخالفتهاي شركت تابان براي استفاده از خدمات اين دو شركت خاطر نشان كرد: اگر به خدماتي كه شركت هواپيمايي تابان در برخي از فرودگاهها انجام ميدهد نگاه كنيد، ملاحظه ميكنيد كه اين شركت اتوبوس 302 شهري را به رمپ پروازي آورده و مسافر را سوار ميكند، در صورتي كه اين اتوبوسها استاندارد شركت فرودگاهها براي ارائه خدمات پروازي را ندارند؛ به خاطر همين قراردادشان را در چند هفته پيش با سامان منعقد كردند و ديگر از ارائه خدمات فرودگاهي بازماندند.
مديرعامل شركت فرودگاهي ايران درباره اين كه واگذاري اين امور موجب ايجاد انحصار توسط اين دو شركت نميشود، خاطر نشان كرد: سازمان هواپيمايي كشوري رسماً اعلام كرده كه براي اين كه شركتهاي هواپيمايي بتوانند خدمات بهتري را ارائه كنند، صلاح بر اين است كه اين شركتهاي كوچك در هم ادغام شودند و يك شركت بزرگتري با توانمندي بيشتر ايجاد شود تا بتوانند سرويسهاي مطلوب بدهند.
وي ادامه داد: پس وقتي خود سازمان هواپيمايي ايرلاينها را تشويق ميكند كاري كه شركت فرودگاهي ميكند، اين است كه هندلينگها با هم ادغام شوند كه اين كار خلاف قانون نيست؛ اين سامان دهي امور پاركينگ هواپيمايي است.
مديريت يكپارچه تا كنون سه رييس جمهور به خود ديده است
مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور درباره بحث مديريت يكپارچه فرودگاههاي كشور اظهار داشت: در تمامي فرودگاههاي كشور از 12 سال پيش پيگيري ايجاد مديريت يكپارچه آغاز شد و تا كنون اين طرح سه رئيس جمهوري را به خود ديده است اما با وجود برگزاري جلسات متعدد در شوراي عالي امنيت ملي نتيجهاي در برنداشته است.
وي افزود: از اسفند تا ارديبهشت حداقل 10 جلسه در شوراي عالي امنيت ملي بحث شده ولي عليرغم اين كه از زماني كه بهبهاني آمده و من به فرودگاهها آمدم پيگير اين موضوع هستيم، نياز به يك توافقاتي بين كليه ارگانهاي ذيربط وجود دارد تا در شوراي عالي امنيت ملي آييننامهها و مصوبات قبلي اصلاح شود و بتوانيم اين طرح را به مرحله اجرا بگذاريم.
وي ادامه داد: به اين جهت تا پيش از اين كه اين مهم انجام شود با تدبيري كه در فرودگاههاي كشور انجام شده، به ويژه در فرودگاه امام(ره) با هماهنگي با گمرك، سپاه، نيروي انتظامي و ساير مبادي هماهنگيها به گونهاي اجرا شده كه ايستاييها كاهش پيدا كرده است.
مؤمني رخ درباره زمانهاي قبلي ايستايي در فرودگاهها اظهار داشت: متاسفانه اطلاعات زمانهاي قبلي را ندارم اما اگر اجازه بدهيم زماني مثلاً در حد دو ماه بگذرد، ميتوان زمان را اعلام كرد.
مؤمنيرخ درپاسخ به اين سؤال كه مديريت يكپارچه چه زماني به نتيجه ميرسد، اظهارداشت: ما اگر اميدوار به نتيجه نباشيم كه نميتوانيم كار كنيم. جلسات در شوراي عالي امنيت ملي در حال انجام است و به دنبال اصلاح مقررات هستيم.
عدم همكاري گمرك و نيروي انتظامي
مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور ادامه داد: در فرودگاهها گمرك داراي قوانين خاص است و هرگز حاضر نيست قوانين خود را در برخي شرايط تغيير دهد؛ به عنوان مثال به هنگام ازدحام جمعيت در فرودگاه از گمرك درخواست ميشود تا جامهدان مسافر را مورد بازرسي قرار ندهند اما گمرك در جواب ميگويد قانوني مبني بر عدم انجام چنين اقدامي وجود ندارد. البته طي جلسات مختلف ما با مديران گمرك و بازديد هاي مختلف آنها از فرودگاه به صورت مقطعي در برخي مواقع تسهيلاتي فراهم شده است.
مؤمنيرخ با بيان اينكه اين امور توافقي است، افزود: به دنبال اين مشكل نيروي انتظامي نيز طبق قوانين و مقررات موجود موظف به بازرسي بدني مسافران است اما در شرايط بحراني حاضر به همكاري نيستند. در بخش گذرنامه نيز اين مشكل كماكان وجود دارد اما با نصب شبكههاي جديد تا حدودي اين مشكل رفع شده است.
وي با تاكيد بر اصلاح قوانين پيش روي ارگانهاي ذيربط فعال در فرودگاه امام(ره) اظهار داشت: اين قوانين بايد در جهت كاهش ايستايي بار و مسافر تسهيل شود اما متاسفانه به دليل سوءاستفادههايي به هنگام سفر، حمل قاچاق از سوي برخي مسافران وساير مشكلات تاكنون اين امر محقق نشده است.
مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور در پاسخ به اين سؤال كه تا قبل از اينكه پروازها به فرودگاه امام(ره) منتقل شود با وجود برقراري حجم عظيمي از پروازها با چنين مشكلي در فرودگاه مهرآباد مواجه نميشديم، اظهار داشت: درست است كه پروازهاي خارجي به فرودگاه امام(ره) منتقل شده اما بايد درنظر داشته باشيم كه ظرف اين مدت تعداد ناوگان هوايي نسبت به گذشته افزايش چشمگيري داشته است، به گونهاي كه در حال حاضر در فرودگاه مهرآباد 32 موقعيت پارك استاندارد وجود دارد، در حالي كه شبها 50 تا 60 هواپيما پارك ميكند و اگر شصت و يكمين هواپيما قصد ورود و پارك داشته باشد بايد از قبل هماهنگيهاي لازم به عمل آيد.
وي ادامه داد: همچنين به دليل پارك شدن هواپيماها پشت سرهم، هواپيمايي كه قصد خروج از پارك را داشته باشد با مشكل مواجه شده و بايد منتظر خروج هواپيماي جلويي بماند كه اين امر نيز باعث بروز مشكلاتي از جمله تاخير پروازها خواهد شد.
پايان پيام
كد خبر: 466077
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]