تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه (س):آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم، گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834998871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سير تمدن غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سير تمدن غرب


عصر ناسيوناليسم و رئاليسم، 1871ـ1850

انقلاب سال 1848 در سراسر قاره اروپا به شكست منتهي شد. تا سال 1850 با استقرار دوباره دولت‌هاي استبدادي در سراسر اروپا، نيروهاي آزاديخواه و ملي‌گرا به نحو فاحشي شكست خوردند. اين درحالي است كه به نظر مي‌رسيد بسياري از اهداف آزاديخواهان و ملي‌گراها در نيمه اول قرن نوزدهم محقق شده است.

درحالي كه در بسياري از كشورهاي اروپايي دولت‌هاي پادشاهي مشروطه بوجود آمده بود و اغلب آنها تنها داراي ظاهري پارلماني بودند؛ به وجود آمدن وحدت ملي در ايتاليا و آلمان به يك واقعيت تبديل شد.

در همان زمان، اين اهداف توسط رهبران آزاديخواه و ملي‌گرا جامه عمل نپوشيد، بلكه توسط نسلي از رهبران محافظه‌كار كه به استفاده از سياست واقعي1 افتخار مي‌كردند به مرحله اجرا درآمد.

يكي از بازتاب‌هاي شكست انقلاب سال 1848 بروز نوعي خشك مغزي بود كه در آن افراد نسبت به واقع‌بين بودن در اعمال قدرت افتخار مي‌كردند.

رهبران جديد محافظه‌كار از نيروي نظامي و سياست زور براي رسيدن به اهداف سياست خارجي استفاده مي‌كردند.

آنها همچين از به‌كارگيري ابزار آزاديخواهي براي رسيدن به اهداف محافظه‌كاري خود ابائي نداشتند.

در سال‌هاي 1848 و 1849 ملي‌گرايي به عنوان يك حركت انقلابي شكست خورده بود و از وحدت ملي منتسب به محافظه‌كاري براي منحرف كردن اذهان استفاده مي‌شد.

در طي دوره 1850 تا 1871، روابط بين‌المللي به شدت تغيير پيدا كرده بود. بين سال‌هاي 1815 تا 1850، دولتمردان اروپايي، در عكس‌العمل به تحولات دوره انقلاب فرانسه و ناپلئون و هراسان از اين كه جنگ مي‌تواند بار ديگر نيروهاي انقلابي را رها سازد، سعي در حل اختلافات خود از طريق ديپلماسي داشتند. پس از سال 1850، يك نسل جديد از دولتمردان ظهور كردند كه ترسي از وقايع سال 1815 نداشتند و در استفاده از جنگ در رسيدن به اهداف خود ترديد نمي‌كردند.

اين نحوه رفتار جديد، نتايج خطرناكي را براي صلح اروپا به بار آورد.

فرانسه و ناپلئون سوم

پس از سال 1850 نسل جديدي از رهبران محافظه‌كار در اروپا به قدرت رسيدند. از همه معروف‌تر ناپلئون سوم (1870 ـ 1852) در فرانسه بود كه به هم عصران خود آموخت، چگونه دولت‌هاي استبدادي مي‌توانند از نيروهاي آزاديخواه و ملي براي تقويت قدرت خود استفاده كنند. اين درسي بود كه ديگران نيز به سرعت آن را فراگرفتند.

لوئي ناپلئون: به سوي امپراطوري دوم

حتي پس از انتخاب او به عنوان رئيس جمهور فرانسه، بسياري از هم‌عصران لوئي ناپلئون (ناپلئون كوچك) را به عنوان يك فرد خيالاتي كه موفقيت او تنها به خاطر نام وي بود را از قدرت خلع كردند.

لوئي ناپلئون سياستمدار زيركي بود كه خصوصاً در شناخت نيروهاي معمول روز خود موشكافي مي‌كرد. بعضي از تاريخ‌نويسان معتقدند كه لوئي ناپلئون خود را يك بناپارت مي‌پنداشت كه حكومت فرانسه براي وي مقدر شده است. اما در حقيقت، همان‌طور كه بعد از انتخابات به يكي از دوستان خود گفته است، انتخابات جمهوري تنها نقطه شروع بود: ما هنوز در اوج نيستيم. اين تنها يك توقف در راه است، يك بهار خواب است كه مي‌توان در آن لحظه‌اي آرميد تا افق را تماشا كرد.

لوئي ناپلئون مرد صبوري بود. براي مدت سه سال براي جلب حمايت مردم فرانسه استقامت به خرج داد و از منابع دولتي براي دست آوردن وفاداري ارتش و كليساي كاتوليك استفاده كرد. او با مخالفت عمده‌اي از سوي شوراي ملي روبرو بود كه پس از انتخابات سال 1849 داراي اكثريت محافظه‌كار ـ سلطنت‌طلب بود.

وقتي شورا سه ميليون نفر مرد از حق رأي دادن محروم كرد، لوئي ناپلئون به عنوان ناجي حق رأي عمومي مردان مقبوليت عمومي بيشتري كسب كرد.

زماني كه شورا درخواست او را براي تجديدنظر در قانون اساسي رد كرد و به او اجازه انجام دوباره انتخابات را داد، لوئي به كودتا متوسل شد. در اول دسامبر سال 1851، سپاهيان وفادار به رئيس جمهور ساختمان‌هاي اصلي اداري را به تصرف درآوردند و رهبر مخالفان را دستگير كردند. پس از برقراري دوباره حق رأي مردان، لوئي ناپلئون از مردم فرانسه خواست تا با انتخاب وي به مدت 10 سال به عنوان رئيس جمهور به تغيير ساختار دولت كمك كنند.

مردم با هفت و نيم ميليون رأي مثبت و 640 هزار رأي منفي اين درخواست را تأييد كردند. يكسال بعد در 21 نوامبر 1852 لوئي ناپلئون دوباره به مردم رجوع كرد و درخواست استقرار دوباره امپراطوري را كرد.

پي‌نويس‌ها:

1- Real politics




 جمعه 13 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن