تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813360121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي تحريفات عاشورا از منظر شهيد مطهري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي تحريفات عاشورا از منظر شهيد مطهري
گروه خبرنگاران افتخاري / محمد جوادي‌ماديه: با فرارسيدن به ايام محرم و عاشوراي حسيني، در ذيل به بررسي تحريفات عاشورا از ديدگاه شهيد «مطهري» مي‌پردازيم.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، شهيد مطهري، در كتاب «حماسه حسيني» بحث تحريف را حول چهار محور قابل بررسي مي‌دانند:

الف) معني تحريف و انواع تحريف‌ها و اينكه در حادثه عاشورا، چه انواعي از تحريف واقع شده است.

ّّب) عوامل تحريف به طور عموم و عوامل تحريف به طور خصوص در حادثه عاشورا و به عبارت ديگر مسئولان تحريف در حوادث به طور عموم و در اين حادثه به طور خصوص.

ج) تشريح تحريف‌هايي كه لفظاً يا معنياً، شكلاً يا روحاً در حادثه عاشوراي حسيني صورت گرفته است.

د) وظيفه علماء امت در اين باب به طور عموم و در اين حادثه به طور خصوص و وظيفه ملت مسلمان دراين باب به طور عموم و در اين حادثه به طور خصوص از نظر حرمت شركت در استماع و لزوم مبارزه عملي و نهي از منكر.

در معني تحريف، راغب اصفهاني در مفردات مي‌گويد: حرف يك چيز طرف و كنار آن است...و تحريف يك چيز كج كردن آن است. مانند كج كردن و مايل ساختن قلم و تحريف سخن آن است كه آن را بر يكي از دو طرف احتمال حل كني، در حالي كه امكان هر دو معني را دارد.

خداوند عزوجل فرمود: سخن را از جاي خود تحريف مي‌كنند.... در تفسير امام فخر رازي، ذيل آيه 75 سوره بقره آمده است:تحريف، تغيير دادن و عوض كردن است و ريشه آن از منحرف شدن از چيزي است.(تفسير كبير، ج3،ص134).

عوامل تحريف را شهيد مطهري به سه عنصر عداوت و غرض، اسطوره‌سازي و دوستي و تمايل مربوط مي‌دانند.

ايشان بعد از بررسي عامل عداوت و غرض، در مورد اسطوره‌سازي مي‌گويند كه اسطوره‌سازي خود يك حس اصيل در بشر است و به برخي از آنها اشاره مي‌كنند، همچون افسانه مجروح شدن پر جبرئيل در جنگ خيبر و افسانه دونيم كامل شدن مرحب و نفهميدن خودش. همچنين افسانه پرتاب كردن هشتاد نفر به هوا در صفين كه هشتادمين رفته بود بالا و هنوز اولي برنگشته بود، توسط ابوالفضل(ع) و پس از برگشتن يكي يكي را دو نيم كرد. همچنين است افسانه ششصد هزار كشته و هفتاد و دو ساعت بودن روز عاشورا.

وي مي‌نويسد كه عوامل سه‌گانه فوق در همه جهان بوده و هست. اما عامل خصوصي كه از طرف اولياء دين پيشنهاد شده كه اقامه عزاي حسين بن علي بشود و قبرش زيارت شود و او به عنوان يك فداكار بزرگ هميشه نامش زنده و پاينده باشد.

اين موضوع تدريجاً سبب شد كه بعضي مرثيه خوانان حرفه‌اي پيدا شوند و كم كم مرثيه‌خواني به صورت يك فن و هنر از يك طرف و وسيله زندگاني از طرف ديگر در آيد، از طرفي فكري پيدا شود كه چون گرياندن بر ابي‌عبدالله ثواب جزيل و اجر عظيم دارد پس به حكم «الغائات تبردالمبادي»، هدف، وسيله را مباح مي‌كند و از هر وسيله‌اي مي‌شود استفاده كرد. اينجاست كه جعل و دروغ در نظر عده‌اي مشروع مي‌شود.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن