تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850726357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كاهش جهش صادراتي ايران در پي بحران اقتصادي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كاهش جهش صادراتي ايران در پي بحران اقتصادي جهان


سرمايه ، مريم موسي پور: معاون وزير بازرگاني و رئيس سازمان توسعه تجارت ايران اگرچه معتقد است روند صادراتي ايران همچنان ادامه خواهد يافت اما پيش بيني مي كند جهش صادراتي ايران نسبت به آنچه كه تا پيش از اين ارزيابي مي شد كمتر شده و رشدي آهسته تر را پيش گيرد.بنابر تحليل كارشناسان اقتصادي با توجه به بحران مالي ايجاد شده در جهان به نظر مي رسد در بخش بازرگاني كشور، صادرات آسيب پذيرترين نقطه باشد كه كارشناسان نسبت به كاهش 30 تا 40 درصدي ارزش آن در آينده نزديك اظهار نگراني مي كنند.

اما مهدي غضنفري فرصت ايجاد شده فعلي را بيش از تحديد آن مي داند. وي در گفت وگو با «سرمايه» اگرچه منكر امكان كاهش صادرات و مشكلات به وجود آمده براي صادركنندگان نمي شود اما معتقد است شرايط فعلي ناشي از بحران مالي جهان است كه تنها گوشه اي از آن گربيانگير ايران شده است. به گفته او در شرايط فعلي رسانه ها نبايد مشكلات ايجاد شده را به حساب نقطه ضعف سيستم اقتصادي كشور بگذارند.«اجازه دهيد جريانات سياسي كار خود را انجام دهند و مسوولان اقتصادي، جريانات اقتصادي را به صورت شفاف براي مردم توضيح دهند.» وي در بخش ديگري از سخنان خود از آمادگي سازمان توسعه براي كمك به صادركنندگان خبر مي دهد. گفت وگوي «سرمايه» را با وي در ذيل مي خوانيد:
---
¦شما از جمله افرادي بوديد كه در روز ملي صادرات ابراز اميدواري كرديد كه تراز بازرگاني كشور از حالت منفي بودن خارج و واردات و صادرات برابر شود. با توجه به بحران مالي جهان، باز هم احتمال مي دهيد كه اين موضوع عملي شود.
اين موضوع هدفي است كه تحقق آن را در برنامه اي بلندمدت مدنظر قرار داده ايم. همزمان با برگزاري جشن صادرات 20 ميليون دلاري، اعلام شد جشن دوم را زماني برگزار مي كنيم كه ميزان صادرات و واردات با هم برابر شود.در حال حاضر با در نظر گرفتن صادرات 21 ميليون دلاري به، واردات 48 ميليون دلاري و با قراردادن صادرات در صورت كسر، نسبت يك به 3/2 را خواهيم داشت. ما فكر مي كنيم به تدريج اين نسبت را در صورت كسر بزرگ تر كنيم و به نظر من اين موضوع بيش از پنج سال زمان نياز دارد.
¦با توجه به آنكه در حال حاضر با بحران مالي جهان روبه رو هستيم از نظر شما بيشترين آسيب گريبانگير كدام بخش در اقتصاد كشور خواهد بود؟
اين بحران سطوحي را درگير خود كرده است؛ اول سطح مالي است و از آنجا كه سيستم مالي كشور ما مانند بورس با سيستم مالي دنيا در هم تنيده نيست، كشور درگير اين سطح نشد. سطح بعد سيستم بانكي است كه در اين سطح هم كشور درگير نيست زيرا سيستم بانكي ما سيستم جدايي است و قوانين و مقررات خاص خود را دارد.در سطح سوم اين بحران وارد بدنه اقتصاد كشورهاي بحران زده شده و به سراغ خودروسازها و كارخانجات بزرگ رفت و بيكاري ايجاد كرد. در اين وقت، بحران وارد سطح چهارم و زندگي توده مردم شد كه به علت از دست دادن شغل دچار كم درآمدي شدند و اين سطح چهارم است كه با اقتصاد كشور ما ارتباط برقرار مي كند.
¦پس اين بحران در سطح پايين گريبان ما را هم گرفته است.
بله، مشترياني كه در دنيا خريدار برخي كالاهايي مانند فرش و خشكبار بودند به دليل آنكه اين نياز، نياز سطح اول نبود و خريداران نيز دچار مضيقه مالي بودند بنابراين ممكن است در برخي خريدها تجديدنظر كرده يا با آهنگ كمتري خريد كنند.در حوزه مواد خام مانند نفت و پتروشيمي نيز پايين آمدن قيمت ها در بورس باعث شد قيمت اين اقلام پايين آمده و عددهاي تجاري را كمتر كند كه اين مساله به سطح سوم بحران يعني كارخانجاتي مانند كارخانه هاي خودروسازي و كارخانه هاي فولاد برمي گردد كه نياز زيادي به مصرف انرژي و آهن دارند و از آنجايي كه اين كارخانه ها بازاري براي كار خود ندارند ممكن است خريد خود را كمتر كرده يا با قيمت پايين تر خريد كنند. پس ما با سرچشمه بحران مواجه نشديم بلكه شاخه هاي انتهايي اين بحران كه وارد زندگي مردم غرب و كارخانه هاي آنها شد، ما را درگير كرد.
¦تا به حال گزارشي در زمينه تاثير بحران دريافت كرده اند؟
صادركنندگان مواد معدني كشور با افت شديدي در قيمت ها مواجه بوده اند و نمي توانند كالاي خود را با قيمت هاي قبلي به فروش برسانند. البته پس از ايجاد اين بحران ما جلسه اي را با حضور رئيس سازمان توسعه تجارت، رئيس صندوق ضمانت صادرات و گمرك و بانك توسعه صادرات با صادركنندگان نمونه برگزار كرديم. تا آن موقع گزارشي مبني بر اينكه صادركنندگان ما دچار مشكل جدي شده باشند دريافت نكرديم. البته برگزاري اين جلسات ادامه دارد.
¦اين جلسه چند روز قبل برگزار شد؟
حدود 30 روز قبل، البته كار رسانه اي نيز مي تواند منجر به اين مساله شود كه بخش هاي آسيب ديده، راحت تر مشخص شوند تا اگر كمكي از دست ما برمي آيد انجام دهيم. البته من انتظار دارم كه اگر خريداران خارجي دچار بحران شده و خريد خود را كم مي كنند و به اين دليل نيز امكان كاهش صادرات ما وجود دارد، رسانه ها اين موضوع را به صورت ناتواني در امر فروش و مديريت ضعيف صادرات كشور القا نكنند. چنين كاري باعث مي شود افرادي كه داراي يك پيش آگهي هستند و مي توانند با دادن اين پيش آگهي ها به مردم و صادركننده كمك كنند از ترس آنكه به سوءمديريت متهم شوند، اين پيش آگهي را ابراز نكنند چراكه ممكن است به حساب نقطه ضعف سيستم اقتصادي كشور گذاشته شود. اجازه دهيد جريانات سياسي كار خود را انجام دهند و مسوولان اقتصادي، جريانات اقتصادي را به صورت شفاف براي مردم توضيح دهند. اگر گوشه اي از بحران مالي جهان دامنگير ما شده به معناي آنكه صادركننده ما ضعيف است يا مديريت صادرات ما ضعيف است، نمي باشد.
¦در آخرين جلسه هيات نمايندگان اتاق تهران از دولت خواسته شد كه اگر ممكن است كمكي براي جبران ضرر و زيان صادركنندگان كه ناشي از اين بحران بوده است، در نظر گرفته شود. با توجه به آنكه به نظر مي رسد شما در مورد بودجه جوايز صادراتي نيز دچار مشكل هستيد، آيا صادركنندگان مي توانند انتظار كمكي از جانب شما را داشته باشند؟
بسياري از صادركنندگان درخواست استمهال وام ها يا تجديدنظر در اين وام ها را دارند به طوري كه ضمانتي مي خواهند تا با تصفيه وام هايشان، مجدداً بتوانند وام بگيرند. بيشتر درخواست هاي صادركنندگان از اين دست است. البته اگر صادركنندگان دچار مشكلات ديگر نيز هستند آن را عنوان كرده و نوع كمكي را كه مي توان به آنها كرد بيان كنند تا ما با يك جمع بندي، پيشنهادي را به دولت براي كمك ارائه كنيم. آنها بگويند انتظار چه نوع كمكي را از ما دارند تا ما بررسي كرده و به دولت پيشنهاد دهيم، همانند موضوع خشكسالي. البته تا اين لحظه صادركنندگان انتظار هيچ نوع كمك بلاعوضي را از ما نداشته اند، تنها درخواست آنها در مورد موضوعات بانكي، طولاني تر كردن زمان بازپرداخت ها و لغو جريمه ها بوده است.
¦در مورد پرداخت جوايز صادراتي مشكل نداريد. رئيس اتاق ايران اعلام كرده است كه اگر بودجه مورد نظر شما براي پرداخت جوايز سال آينده مصوب نشود، صادرات با توجه به شرايط بحران مالي جهان دچار مشكلات جدي تري خواهد شد.
براي بودجه جوايز صادراتي سال آينده حدود 550 ميليارد تومان پيشنهاد داده ايم كه حدود 350 ميليارد تومان آن براي پرداخت جوايز صادراتي شركت هاي صددرصد خصوصي است و 200 ميليارد تومان آن مربوط به شركت هايي است كه 50 درصد سهام شركت آنها خصوصي است. در حال حاضر اين بودجه در حال بررسي است.
¦پس چرا رئيس اتاق ايران از احتمال مصوب نشدن آن سخن گفت؟
من در مورد اين موضوع چيزي نشنيده ام. البته براساس سابقه چند سال اخير و از آنجا كه همواره سيستم طراحي بودجه انقباضي شده است، عدد در نظر گرفته شده براي جوايز صادراتي نيز كوچك تر از پيشنهاد ما بود. البته شايد آقاي نهاونديان اطلاعات دقيق تري از اين موضوع دارند.
¦در نهايت وضعيت و آينده صادرات ما را با توجه به بحران مالي جهان چگونه ارزيابي مي كنيد؟
به نظر در شرايط فعلي فرصت هاي ما بيش از تحديدات است. فكر مي كنم روند صادرات را بتوان حفظ كرد. صادرات مثل گذشته انجام مي شود البته اين موضوع را نمي توان انكار كرد كه ممكن است تنها بخشي از جهش را كه قبلاً پيش بيني مي كرديم به دست آوريم و جهش صادراتي ما آهسته تر شود اما در شرايط فعلي مي توان از سرمايه هاي سرگردان در كشورهاي همسايه، از فرصت هايي كه براي مناطق آزاد كشورمان به وجود مي آيد، استفاده كرد. در شرايط فعلي مي توان شرايط بانكي كشور را بهبود داد و خريد هاي خوبي نيز در زمينه تكنولوژي و خريد كارخانه هايي كه توان پابرجا بودن را ندارند، انجام داد. اين شرايط خوب براي كشورهايي مانند ايران است كه در ميان مشكلات نبوده و كنار هستند. اميدواريم در شرايط فعلي بتوان سرمايه هايي كه در كشورهاي بحران زده است به خصوص سرمايه هاي ايرانيان دوبي را به سمت ايران سرازير كنيم. تا باز هم اين سرمايه هاي با ارزش نصيب كشورهاي ديگر نشود.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن