تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835309297
3 ( در شهر )
واضح آرشیو وب فارسی:قدس: 3 ( در شهر )
يك معضل جدي درگفتگو با مسوولان و كارشناسان بررسي شد؛ افزايش مهاجرت روستائيان؛ خطر بيخ گوش شهرهاي بزرگ خراسان
خراسان امروز- محمداحمدي: وارد روستا كه مي شوي، ردپاي مهاجرت را در همه جا مي بيني. هر روز خانواده هايي را مي بيني كه وسايل خود را جمع كرده اند و راه شهر را در پيش گرفته اند، خانواده هايي كه براي ادامه زندگي ناچار به مهاجرت هستند. مردمي كه همان اندك سرمايه را هم مي فروشند تا دستكم بتوانند زندگي ساده اي در اطراف شهر براي خود دست و پا كنند.
اين روزها خشكسالي، مردم روستا را با مشكلات متعددي مواجه كرده است. خشك شدن مزارع و بيكار شدن مردم روستا موجب شده كه اهالي اش ديگر اميدي به ماندن نداشته باشند.
* پيامدهاي مهاجرت
مهاجرت روستاييان به شهرها پديده پيچيده اي است كه در كنار تمام مشكلاتي كه به بار مي آورد، مي تواند به پيدايش آسيبهاي اجتماعي و فرهنگي منجر شود.
استانهاي خراسان نيز مانند بيشتر نقاط كشورمان طي چند دهه اخير درگير پديده مهاجرت از روستا به شهر و آثار و تبعات اجتماعي آن بوده است. خالي شدن روستاها از سكنه و در مقابل آن رشد جمعيت حاشيه نشين، افزايش تعداد كارگران غير ماهر و نيمه ماهر در شهرها، ظهور خرده فرهنگهاي جديد، رشد تصاعدي آمار فقر و حاشيه نشيني و گسترش آمار جرم در شهرهاي مهاجر پذيري مانند مشهد و... بارزترين تبعات اين پديده بوده است.
علاوه بر اين، بخش اقتصادي نيز از اين پديده به شدت متضرر شده است. مهاجرت بي رويه به شهرها علاوه بر كاستن از فعاليتهاي سالم اقتصادي مانند كشاورزي و دامداري و كاهش توليدات كشاورزي در روستاها، به رشد فعاليتهاي كاذب و ناسالم اقتصادي و انباشته شدن نيروهاي انساني در بخشهاي خدماتي و غيرتوليدي منجر مي شود.
بنا بر آمار سرشماري سال 85، مهاجرت بي رويه از روستاها در بيشتر مناطق كشور و از جمله خراسان افزايش يافته است. آمارها نشانگر رشد مهاجرت روستاييان استانهاي خراسان به شهرهاي بزرگ و بخصوص مشهد است و اين نگراني وجود دارد، در صورتي كه برنامه ريزي و بررسي هاي لازم از سوي مسؤولان صورت نپذيرد، در چند سال آينده با توجه به افزايش مهاجرت به شهرها، برخي از روستاهاي خراسان به روستاهاي خالي از سكنه تبديل شود.
شهر مشهد كه همواره به عنوان يكي از شهرهاي مهاجرپذير مطرح بوده، به همراه ديگر مراكز استانهاي خراسان از مراكز اصلي مهاجرپذيري است كه مهاجرت روستاييان به اين شهرها در وهله اول باعث كاهش جمعيت روستاها و در وهله بعدي منجر به افزايش جمعيت شهرها شده است. همچنين علاوه بر مراكز استانهاي خراسان، رشد مهاجرت روستاييان به مراكز شهرستانها به تمركز و انباشت جمعيت در شهرهاي كوچك منجر شده است.
مهاجرت بي رويه باعث شده هزار و 113 آبادي خراسان كمتر از 20 خانوار و دو هزار و 557 روستا بين 20 تا 100 خانوار داشته باشند.
همچنين رشد نرخ بيكاري، ايجاد سكونتگاه هاي غير رسمي در حاشيه شهر مشهد و درخواست براي افزايش ميزان ارايه خدمات شهري و از بين رفتن زمينهاي كشاورزي و باغهاي پيرامون شهر در پي ساخت و سازهاي غيرقانوني از جمله پيامدهاي مهاجرت روستاييان به اين شهر بوده است.
* بمانيم چه كار كنيم؟
مهاجرت از روستا به شهر تابع شرايط خاصي است. روستاييان عمدتاً فضاي بيكاري حاكم در روستاها و نبود فرصتهاي شغلي و در كنار آن وجود فرصتهاي اشتغال بيشتر در شهرها را مهمترين دليل مهاجرتشان به شهرها عنوان مي كنند.
همچنين روستانشينان معتقدند، محدوديتها و مشكلات طبيعي نيز به طور مستقيم يا غيرمستقيم موجب دفع جمعيت از روستاها مي شود و به عنوان مثال در سالهاي اخير مسايلي مانند خشكسالي و سرمازدگي محصولات و... ، مشكلات زيادي را براي روستانشينان ايجاد كرده است.
يك كشاورز روستايي مي گويد: سرمازدگي و خشكسالي عملاً كشاورزي را با مشكل تعطيلي مواجه كرده و باعث شده جوانان ما يا بيكار شوند و يا براي كارگري به شهرها مهاجرت كنند.
علي ميزان مي افزايد: متأسفانه بيكاري در روستا و نبود شغل و درآمد مناسب باعث شده تا به جز تعدادي انسان پير و از كارافتاده، همه از روستا به شهرها مهاجرت كنند.
يك روستانشين ديگر نيز مي گويد: وقتي در روستاها كاري براي انجام دادن نيست، بمانيم چه كار كنيم؟
او توضيح مي دهد: اخيراً چند زوج جوان ساكن در روستا هم بار سفر را بستند و به شهرها رفتند.
ارگي، وضعيت بهداشتي درماني روستا را هم نامطلوب دانسته و مي گويد: تنها يك پزشك عمومي در هفته يك روز به روستا مي آيد و به مداواي بيماران مي پردازد.
وي بحث عدم تأمين آب شرب را نيز از ديگر مشكلات روستا عنوان مي كند.
يك جوان روستايي نيز مي گويد: براي ساخت مسكن مقاوم، بارها به مؤسسات مالي و بانكها مراجعه كرده ايم، اما با بي اعتنايي آنها مواجه شده ايم، در صورتي كه اگر تسهيلات بدهند مردم بيشتر در روستاها مي مانند.
عضو شوراي اسلامي يك روستا نيز مي گويد: اجراي طرح هادي روستايي نيز نتوانسته است آن طور كه بايد مشكلات روستاييان را برطرف كرده و ساختار روستا را حفظ كند.
* ساخت مسكن روستايي در چرخه بروكراسي بانكها
وي مي افزايد: همچنين درحال حاضر رسيدگي به پرونده هاي ساخت مسكن روستايي در سيستم بانكي بسيار كند است و روند كند پرداخت تسهيلات بانكي علاوه بر تعويق اجراي برنامه هاي ساخت و بازسازي مسكن روستايي مشكلات فراواني ايجاد كرده است.وي مي گويد: وقتي روستانشين براي تأمين سوخت با مشكل روبروست و مانند شهرها گازكشي ندارد، بيشتر وقتش را بايد در صف طولاني نان و نفت بماند.
وي افزود: همچنين يك روستايي در منطقه محروم امكانات خاصي براي تحصيل، تفريح و ورزش در اختيار فرزندانش نيست و همچنين براي جزئي ترين موارد درمان مانند تزريق آمپول مجبور است به شهر رفته و هزينه بسياري را متحمل شود كه به همين دلايل ديگر علاقه اي به ماندن در روستا نخواهد داشت.
يك معلم ساكن در يكي از روستاهاي محروم خراسان رضوي نيز مي گويد: علاقه به سواد آموزي و ادامه تحصيلات از يك طرف و نبود امكانات تحصيلي كافي در روستاها در مقاطع مختلف تحصيلي از سوي ديگر، خيل عظيمي از دانش آموزان را راهي شهر نموده تا آرام آرام جذب شهر و جاذبه هاي فريبنده آن شوند.
وي مي افزايد: كمبود و حتي نبود فضاي آموزشي مناسب براي نوجوانان و جوانان باعث شده تا خانواده ها به صورت موقت براي تحصيل فرزندانشان به شهرها مراجعه كنند و چنانچه شرايط را براي ادامه زندگي در شهرها مناسب ببينند، به صورت دائمي در شهرها ماندگار شوند.
* ارايه امكانات و تسهيلات راه حل بازگشت روستاييان
كارشناسان معتقدند، حل مشكلات معيشتي و رفاهي و آموزشي روستاها مي تواند جلوي مهاجرت روستانشينان به شهرها را بگيرد.
يك كارشناس امور روستايي با بيان اينكه اگر امكانات بيشتري به روستاها بدهند، همانهايي هم كه رفته اند برمي گردند، معتقد است: تخصيص امكانات و وامهاي اشتغالزايي به روستاييان و ايجاد صنايع دامي و كشاورزي در روستاها به منظور توسعه اشتغالزايي و تسريع در روند پرداخت تسهيلات ساخت مسكن از عواملي است كه مي تواند مانع تشديد مهاجرت روستاييان شود.
وي معتقد است: در بعضي مواقع مهاجرت از روستا به شهرها به علت فقر اقتصادي نيست، بلكه بعضي از افراد تنها براي بهره مندي از رفاه بيشتر به شهرها مهاجرت مي كنند.
يك دانشجوي روستايي نيز معتقد است: بيشترين افراد مهاجر را قشر جوان تشكيل مي دهند كه براي تأمين آينده و رسيدن به آرزوهايشان به نقدينگي نياز دارند.
وي مي گويد: به عقيده آنها در شهرها به راحتي مي توان با شغل هاي واسطه اي و خدماتي، درآمدي چند برابر بيشتر از درآمدي كه در روستا مي توانند به دست آورند را كسب كنند.
يك مدرس دانشگاه نيز معتقد است: عوامل طبيعي، اقتصادي و نيازهاي آموزشي و فرهنگي از مهمترين عوامل بروز پديده مهاجرت از روستاها به شهرهاست.
وي توضيح مي دهد: سياستهاي مالي كلان اقتصادي دولتها در سالهاي گذشته باعث شده تا بسياري از مزاياي اقتصادي و زيرساختهاي اجتماعي و فرهنگي به شهرها تعلق گيرد، بنابراين هر فردي در مقام سنجش عقلي، زندگي در شهر را به ماندن در روستا ترجيح مي دهد تا بتواند از رفاه بيشتري كه مردم شهرها برخوردارند، بهره گيرد.رئيس حوزه معاونت فرهنگي و اجتماعي شهرداري مشهد، در ارتباط با تبعات فرهنگي مهاجرت روستاييان به شهرها توضيح مي دهد: مهاجرت بي رويه مي تواند به انقطاع از هويت و پيشينه شخص مهاجر بينجامد.
وي مي افزايد: وقتي روستايي به شهر مي آيد، ابتدا كنترل اجتماعي و رفتارهاي ثابت شده گذشته خويش را از دست مي دهد و چون زندگي اش ريشه در شهر نداشته، حضور شخص مهاجر در شهر سيال مي شود.
وي مي افزايد: شخص مهاجر به دليل حضور در شهر و خارج شدن از محيط كوچك روستا كه نظارت و كنترل بيشتري نسبت به شهر داشته، كنترلهاي اجتماعي را از دست داده و بيشتر در معرض آسيبهاي اجتماعي قرار مي گيرد.
* حاشيه شهر مشهد هدف مهاجران
برادران معتقد است: شخص مهاجر از يك طرف مي كوشد با آمدن به شهر، مشكل بيكاري خود را حل كند، در حالي كه نمي داند با آمدنش، چند مشكل ديگر هم بر مشكلاتش افزوده مي شود.
وي مي گويد: مهاجرت بي رويه به حاشيه نشيني و ساخت و سازهاي غيرقانوني و خارج از نظارت انجاميده است، زيرا اكثر مهاجران مشكل اقتصادي دارند و توانايي خريد آنها پايين است.
وي با يادآوري اينكه در شهر مشهد نيز از اين گونه سكونتگاه ها فراوان هستند كه بدون پروانه ساخت و پرداخت عوارض شهري تشكيل شده اند، مي افزايد: در كنار همه مشكلات اقتصادي كه ساكنان اين مناطق دارند، بحث فقر فرهنگي در اين مناطق به شدت مشاهده مي شود كه بيشتر به دليل دوگانگي و تضاد الگوهاي زندگي روستايي و شهري است كه به نابسمانيهاي اخلاقي و اجتماعي انجاميده است.
اين استاد دانشگاه در زمينه پديده مهاجرت معكوس شهرنشينان به روستاها نيز يادآور مي شود: در حال حاضر اين پديده در بين شهرنشيناني كه فهميده اند روستا چه مزيتهايي بر شهر دارد و تا چه حد بستر آرام و مناسبي براي زندگي است، رونق گرفته است.
وي در پايان با بيان اينكه تا زماني كه روستا كانون توليد باشد، دائماً استوار خواهد ماند، به مسؤولان توصيه مي كند: دولت با ايجاد كارگاه هاي توليدي كوچك، ايجاد مراكز درآمدزايي، اختصاص مراكز و زيرساختها و امكانات علمي، آموزشي و تحقيقاتي به روستاها، افزايش سطح درآمد اقتصادي و بهبود وضعيت معيشتي روستاييان، ايجاد راههاي جديد ارتباط همگاني مانند اينترنت و... در روستاها و تأمين شرايط اجتماعي برابر با شهرها و بيمه همگاني روستاييان مي تواند روستاييان را به ماندن در روستا تشويق كرده و زمينه مهاجرت معكوس از شهر به روستا را فراهم كند.
* حمايت دولت از دهياريها
يك مسؤول در حوزه دهياريهاي استان خراسان رضوي نيز مي گويد: چون در بيشتر روستاها نظام تك شغلي حاكم است و بيشتر اين مشاغل تابع آب و هوا و تأثير اقليم هستند، توسعه پايدار از طريق ايجاد بازارهاي محلي و چند منظوره مي تواند شرايط مناسبي را براي ادامه فعاليت در روستاها ايجاد كند.
عليرضا داروغه با اشاره به سياست كلان دولت در حمايت از دهياريها مي گويد: حمايت از دهياريها و قوت بخشيدن به فعاليت آنها مي تواند در رونق زندگي و اقتصاد روستايي مؤثر واقع شود.
مديركل دفتر امور روستايي استانداري خراسان رضوي با اشاره به تشكيل بيش از هزار و 900 دهياري در استان خراسان رضوي، مي افزايد: سازماندهي دهياريها مي تواند زمينه سرمايه گذاري و فعاليت بخش خصوصي براي ايجاد مشاغل مختلف در روستاها را ايجاد كند.
وي با اشاره به اينكه صندوق مهر امام رضا (ع) نيز در راستاي حمايت از روستاييان، اقدام به پرداخت تسهيلات به آنها كرده است، مي افزايد: همچنين تلاش شده با تشكيل صندوق كارگروه اشتغال و اختصاص اعتبار به كارگاه هاي زودبازده و مكانيزه كردن كشاورزي در روستاها، زمينه افزايش درآمد روستاييان را فراهم آوريم.
وي ادامه مي دهد: در بخش آموزشي نيز جهت گيري استان اين است كه تا پايان برنامه چهارم توسعه با تكميل ساختمانها و اماكن آموزشي و احداث ساختمانهاي جديد در روستاها، مشكلات تحصيلي روستاييان را برطرف سازيم.
وي با قبول اينكه برخي از روستاها از داشتن مكان مناسب براي تحصيل محرومند، توضيح داد: سياست دولت اين نيست كه همه جا ساختمان بسازد، بلكه برنامه اين است در جاهايي كه طرح و برنامه گسترش فضاي آموزش امكان پذير است، نسبت به ساخت اماكن جديد اقدام شود و در نقاطي كه جزو برنامه نيست، امكانات جنبي مانند حمل و نقل دانش آموزان روستايي توسعه يابد.
داروغه در خصوص بخش درماني روستاها نيز يادآور شد: وزارت بهداشت طرحي تحت عنوان گسترش مراكز بهداشتي درماني روستايي را تهيه و ابلاغ كرده است كه با توجه به نقشه جغرافيايي استان، روستاهايي كه براي تخصيص مراكز درماني مركزيت دارند، شناخته شوند تا نسبت به ساخت مراكز بهداشت در روستاهاي پرجمعيت و نيز خانه بهداشت در روستاهاي با جمعيت كمتر اقدام شود.وي مي افزايد: سعي شده روستاهاي خيلي كوچك هم به صورت «روستا گردشي» تحت پوشش خانه بهداشت روستاهاي مجاور قرار گيرند.
طلب يك ميليارد توماني شهرداري درگز از ادارات و نهادهاي شهرستان
درگز- خبرنگار قدس: شهردار درگز اعلام كرد: شهرداري از ادارات و نهادهاي شهرستان بيش از 10 ميليارد ريال طلبكار است كه با وجود مكاتبات فراوان تاكنون نسبت به پرداخت بدهي خود اقدام نكرده اند.
مهندس علي پور افزود: در صورتي كه ادارات بدهي خود را پرداخت نمايند بسياري از مشكلات شهرداري حل خواهد شد.
وي افزود: طبق اسناد موجود، مجموعه اداري و ساختمان اورژانس سابق شبكه بهداشت و درمان متعلق به شهرداري است و از طريق دستگاه قضايي نيز حكم تخليه و تحويل آن صادر شده ولي متأسفانه تاكنون اقدامي براي تحويل آن انجام نشده است.
شهردار درگز افزود: چنانچه محل ياد شده به شهرداري تحويل شود بخش وسيعي از مشكلات شهرداري حل خواهد شد.
در اين جلسه حديدي رئيس شوراي اسلامي شهر درگز نيز بخشي از مشكلات شهرداري را يادآور شد و افزود: با وجود تلاشهاي اعضاي شوراي شهر تاكنون مشكلات مالي شهرداري همچنان وجود دارد و ما نيازمند كمك بيشتر از سوي وزارت كشور هستيم.
نماينده مردم درگز در مجلس شوراي اسلامي نيز افزود: با توجه به سابقه كار در شوراي شهر مشكلات شهرداري را به خوبي مي دانيم.
محمدعلي دلاور افزود: شهرداري و شوراي شهر بايد فرصتها را غنيمت بدانند و از توانمندي مسؤولان كشوري نهايت بهره را ببرند و يقين بدانند اگر مشكلات را از كانالهاي مربوطه پيگيري نمايند موفقيت بهتري را به دست خواهند آورد.
وي قول داد براي حل مشكلات شهرداري نهايت تلاش خود را انجام دهد.
فرماندار درگز نيز افزود: در صورتيكه ادارات و نهادها نسبت به پرداخت بدهي خود به شهرداري اقدام نكنند از طريق ادارات كل پيگيري به عمل خواهد آمد.
ابوالحسن وحيدي افزود: اگر هر كاري از مسير خودش پيگيري شود، نتيجه بهتري خواهد داشت.
كشف 35 هزار ليتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبي
بيرجند- خبرنگار قدس: مأموران انتظامي خراسان جنوبي موفق به كشف و ضبط 19 هزار ليتر انواع سوخت قاچاق در اين استان شدند.
براساس اين خبر، مأموران انتظامي سربيشه با انجام عملياتهاي متعدد، موفق به كشف 13 هزار و 900 ليتر سوخت قاچاق شدند.
در اين خصوص 24 دستگاه خودرو نيز توقيف شد.
خبر ديگري نيز حاكي است، مأموران انتظامي قاين موفق به كشف پنج هزار و 160 ليتر سوخت قاچاق در اين شهرستان و نيز توقيف دو دستگاه خودرو شدند.
* دستگيري 78 قاچاقچي در خراسان جنوبي
همچنين فرمانده انتظامي خراسان جنوبي از دستگيري 78 متهم به حمل موادمخدر در اين استان خبرداد. به گزارش مركز اطلاع رساني فرماندهي انتظامي استان خراسان جنوبي، سرهنگ شرفي افزود: مأموران پليس مبارزه با مواد مخدر اين فرماندهي با همكاري ساير يگانهاي انتظامي استان در اجراي مرحله سوم طرح ارتقاي امنيت اجتماعي مقدار 842 كيلو انواع مواد مخدر را از قاچاقچيان و توزيع كنندگان مواد مخدر كشف و ضبط كردند كه در همين رابطه 78 نفر متهم نيز دستگير شدند.
همچنين با تلاش مأموران هنگ سوم تكاوري سلمان بيرجند 16 هزار و 356 ليتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبي كشف و ضبط شد.
رزمندگان اين يگان طي چند روز گذشته در اجراي مأموريتهاي محوله موفق شدند مقدار هزار و 806 ليتر سوخت قاچاق از نوع گازوئيل را از قاچاقچيان كشف كنند.در اين راستا نيز دو دستگاه خودرو توقيف شد.
همچنين رزمندگان اطلاعات و نيز يگان 131 اميرالمومنين(ع) اين هنگ طي دو عمليات جداگانه موفق شدند سه هزار و 180 ليتر سوخت قاچاق را كشف و يك خودرو را نيز در اين خصوص توقيف نمايند.مأموران اين يگان همچنين در سه عمليات جداگانه موفق به توقيف 6 دستگاه خودرو سوخت كش و كشف مقدار 11 هزار و 370 ليتر گازوئيل از قاچاقچيان شدند.
كشته شدن يك نفر در اسفراين بر اثر تركيدگي كپسول هوا
اسفراين- خبرنگار قدس: تركيدگي كپسول هوا در يكي از روستاهاي بخش مركزي اسفراين يك كشته و چهار مجروح بر جاي گذاشت.
اين خبر حاكي است، كارگران مشغول جوشكاري اسكلت ساختماني بودند كه بر اثر تركيدگي كپسول هوا و گاز يك نفر در دم جان باخت و چهار نفر ديگر نيز راهي بيمارستان شدند.
باقري مسؤول آتش نشاني اسفراين در اين زمينه گفت: بر اثر اين حادثه فرد 33 ساله اي كه پاي وي قطع شده بود، در دم جان باخت و سه نفر از كارگران و يك نفر رهگذر در اثر اين حادثه نيز مجروح شدند كه حال يكي از مجروحان وخيم مي باشد. وي گفت: شدت انفجار به حدي بود كه باعث شكسته شدن شيشه هاي منازل مسكوني اطراف محل حادثه گرديد.
هشدار دامپزشكي خراسان رضوي به دامداران و مرغداران
خراسان امروز: با توجه به فرا رسيدن فصل سرما و احتمال بروز نوسانات دما در استان، روابط عمومي اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي، در اطلاعيه اي از تمامي پرورش دهندگان دام و طيور خواست تا با رعايت توصيه هاي ذيل از بروز بيماري در گله هاي پرورشي دام و طيور جلوگيري به عمل آورند.
در اين اطلاعيه آمده است: حيواناتي كه در آنها هر نوع علايم ظاهري بيماري ديده مي شود بايد حتماً از ساير حيوانات جدا نگه داشته شوند تا باعث گسترش بيماري در ساير دامها نگردند. همچنين لازم است آب مصرفي براي حيوانات سرد و يخ زده نبوده و در اين مورد دامداران بايد آب مصرفي را در محل گرمتري نگهداري نموده و در فواصل معين به مصرف دامها برسانند.
در ادامه اين اطلاعيه آمده است: در صورت استفاده از وسايل گرمازا در محل نگهداري دامها نيز طوري برنامه ريزي گردد تا گازهاي حاصل از احتراق اين وسايل به خارج از محل دامها هدايت شود. همچنين با توجه به حساس بودن حيواناتي نظير اسب به نوسانات درجه حرارت محيط، به تمام باشگاه هاي سواركاري و دارندگان انواع اسب، توصيه مي شود تمهيدات لازم براي يكنواختي درجه حرارت محيط را فراهم نموده و حتي المقدور اسبها را با پوشش مخصوص نگهداري نمايند.
در اين اطلاعيه توصيه شده است؛ در ساعات گرمتر، دامداران دامها را از اصطبل خارج نموده و براي مدتي درهاي اصطبل را باز باقي گذارند.
همچنين با توجه به اهميت تغذيه در اين فصل، توصيه شده تا تغذيه دامها در فواصل زماني مناسب صورت پذيرد و تا حد امكان ميزان مواد خشك و انرژي زا به جيره غذايي دام ها افزوده گردد.
در بخش ديگري از اين اطلاعيه نيز آمده است؛ دارندگان و پرورش دهندگان انواع طيور لازم است، دقت نمايند دماي آب مصرفي طيور با دماي سالن يكي باشد. همچنين لازم است، از ورود هواي مستقيم به سالن پرورش طيور جلوگيري شده و در صورت استفاده از وسايل گرمازا به جز هيتر كه باعث مصرف اكسيژن سالن پرورش مي گردند، قسمتي از سالن براي خروج گازها تعبيه گردد. همچنين با توجه به سردي هوا و افزايش مصرف دان لازم است، فرمول غذايي طوري تنظيم گردد كه انرژي مورد نياز براي تمامي گله طيور تأمين گردد.
78 درصد جمعيت سبزوار تحت پوشش برنامه رابطان بهداشت هستند
سبزوار- خبرنگار قدس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهرستان سبزوار گفت: ترويج مسايل بهداشتي و سلامت در جامعه با مشاركت داوطلبان سلامت امكانپذير است.دكتر كاظم حسن پور ابراز اميدواري كرد: با همكاري داوطلبان سلامت در راستاي ارتقاي سطح سلامت جامعه گام برداريم.وي در خصوص رابطان بهداشت تصريح كرد: اين افراد، زنان داوطلبي هستند كه ضمن پيگيري مراقبتهاي بهداشتي اوليه، پيامهاي بهداشتي را به افراد خانواده و محله خود مي رسانند.
وي تعداد كل رابطان را در سبزوار 1528 نفر عنوان كرد و افزود: 369 هزار و 710 نفر و به عبارتي 78 درصد جمعيت سبزوار تحت پوشش برنامه رابطان مي باشند.
شهردار سبزوار تأكيد كرد؛ ضرورت استفاده از نيروي متخصص در حوزه خدمات شهري
سبزوار - خبرنگار قدس: اولين جلسه خدمات شهري و تجهيزات شهرداري استان خراسان رضوي در سبزوار برگزار شد.
كارشناس مسؤول خدمات شهري شهرداريهاي استان خراسان رضوي در اين جلسه گفت: شناسايي نارسايي ها و كمبودها در حوزه خدمات شهري از جمله اهداف تشكيل اين كارگروه است، بنابراين بايد كمبودها و نيازها شناخته شود.
مهندس حسين شيرافكن بر تشكيل بانك اطلاعاتي در اين كار گروه تأكيد كرد و افزود: بعد از ايجاد بانك اطلاعاتي مي توان به بررسي مشكلات پرداخت، چرا كه با توجه به اطلاعات مي توان نقاط قوت را تقويت و نقاط شعف را برطرف نمود.
شهردار سبزوار نيز در اين جلسه بررسي مسايل و مشكلات، ارائه راهكارها و بهبود خدمات و تجهيزات شهري را از جمله وظايف اين كار گروه برشمرد.
مهندس محمود عيدي از تشكيل پنج كارگروه زيرنظر مديرگروه خدمات شهري استانداري خبرداد و اين كار گروه را يكي از پنج كارگروه ذكر شده معرفي كرد.
وي شهرداري سبزوار را مدير اين كار گروه دانست و افزود: در اين كار گروه با استفاده از تجربيات شهرداريها، تقسيم بندي مشكلات و ارائه راهكارها تلاش مي شود در جهت حل مشكلات گام مؤثري برداشته شود.
وي در خصوص توان تخصصي در حوزه خدمات شهري گفت: در گذشته توان تخصصي بيشتر در بخش فني و شهرسازي به كار گرفته شده است، كه امروز نياز به مدرن سازي و استفاده از نيروي متخصص در حوزه خدمات شهري به خوبي احساس مي شود.
وي حوزه كاري كارگروه را در چند بخش شامل رفت و روب زباله، تفكيك و جمع آوري زباله و بازيافت، رفت و روب عمومي، حمل و نقل شامل اتوبوسراني، تاكسيراني و خدمات بهداشتي- رواني شامل جمع آوري متكديان و كارتن خوابها، رفع سد معبر و پاكسازي محيط، ساماندهي تابلوهاي شهري، ساماندهي ميادين و پايانه ها شامل روزبازارها، پايانه هاي بار و مسافر و بحث تجهيزات و ماشين آلات شامل تجهيزات سيستم اداري و ماشين آلات عمراني و امدادي و خدمات شهري عنوان كرد.
صدور 200 كارت بهداشت براي كاركنان آشپزخانه هاي تكاياي خليل آباد
خليل آباد- خبرنگار قدس: رئيس واحد بهداشت محيط و حرفه اي شبكه بهداشت و درمان خليل آباد بازديد از آشپزخانه هاي تكايا، صدور اطلاعيه بهداشتي، تشكيل كلاسهاي آموزشي براي دست اندركاران امور طبخ و پذيرايي در تكايا، ترويج فرهنگ استفاده از ظروف و سفره يكبار مصرف و توجه بيشتر به رعايت بهداشت را از جمله خدمات ارائه شده توسط واحد بهداشت محيط اعلام كرد.
وي با بيان اينكه سال گذشته در پي استقبال و همكاري هيأتهاي مذهبي بيش از 700 مورد كارت بهداشتي ويژه محرم براي كاركنان در آشپزخانه هاي تكايا صادر گرديد، افزود: در سال جاري و طي چند روز گذشته براي بيش از 200 نفر كارت بهداشتي موقت صادر شده كه با شروع مراسم ويژه محرم اين ميزان افزايش خواهد داشت.
در ادامه امام جمعه خليل آباد ذبح دام در معابر عمومي و هنگام حركت هيأتهاي مذهبي را به دليل خطر افتادن بهداشت عمومي و مشكلات روحي- رواني و اجتماعي كه در پي دارد جايز ندانست. وي از روحانيون خواست در اين باره با اطلاع رساني به وظايف شرعي خود عمل نمايند.
عضو هيأت مديره يكي از تكاياي شهر خليل آباد نيز در مورد ذبح دام در كشتارگاه خليل آباد گفت: وضعيت بهداشتي كشتارگاه بعضي از تكايا از كشتارگاه شهرستان خليل آباد بسيار بهتر است.
امام جمعه اين شهرستان خواستار شد؛ احداث جاده بشرويه به طبس از طريق دهستان «رقه»
بشرويه- خبرنگار قدس: امام جمعه بشرويه در ديدار جمع زيادي از مردم اين شهر گفت: مصوبه سفر هيأت دولت به استان يزد مبني بر احداث جاده بشرويه به طبس از طريق دهستان «رقه» تاكنون اجرايي نشده است.
وي افزود: احداث اين جاده مي تواند فاصله 140 كيلومتري بشرويه به طبس را به نصف كاهش داده و ارتباط استانهاي تهران، اصفهان، يزد و شيراز را با استان خراسان بزرگ برقرار نمايد.وي افزود: از آنجايي كه احداث اين پروژه تأثير به سزايي در توسعه و پيشرفت بشرويه دارد لذا بازگشايي اين مسير و اجراي اين پروژه در صدر مطالبات مردم بشرويه قرار دارد.
حجة الاسلام والمسلمين شمس الدين، گره گشايي از كار مردم را اولويت كاري مسؤولان دانست و گفت: با تدبير و انديشه مي توان در جهت صنعتي شدن شهر بشرويه گام برداشت، زيرا ذخاير معدني موجود در سطح شهرستان بشرويه اميدوار كننده است.
چه خبر
سبزوار: قائم مقام مؤسسه كار و تأمين اجتماعي كشور گفت: كارآفريني بخش نوپا و جديدي است.
مهندس محمود نثاري در حاشيه همايش برگزاري دوره هاي كارآفريني در روستاهاي سبزوار با بيان اين مطلب افزود: مؤسسه كار و تأمين اجتماعي كشور در زمينه هاي مختلفي چون پژوهش، انتشار كتابهاي آموزشي و... فعاليت مي نمايد كه داراي رديف اعتباري در بودجه كشور مي باشد.
وي تصريح كرد: اين مؤسسه با توجه به هرم جمعيتي و جمعيت جوان جوياي كار فعاليت خود را در زمينه كارآفريني آغاز نموده است.
جوين: فرماندار جوين گفت: با تشكيل كميسيون بانوان، مشكلات اين قشر از جامعه جمع بندي و راهكارهاي آن ارائه شد تا نسبت به رفع موانع و مشكلات اقدام گردد و نقش مهم و مؤثر زنان در رشد و توسعه نيز نمودار شود.وي با اشاره به اينكه ما به نقش زن در جامعه واقفيم، گفت: بانوان در تربيت نسل آينده جامعه و فرزندان نقش مؤثري دارند.وي افزود: به همين علت نسبت به تشكيل كميسيون بانوان اقدام گرديد تا آنان نقش اصلي خود را در جامعه با مشاركت مؤثر در عرصه هاي فرهنگي- اجتماعي، اقتصادي، سياسي و ورزشي ايفا نمايند. مسؤول كميسيون بانوان نيز براي رفع مشكلات بانوان ايجاد كلاسهاي مهارت زندگي و جذب بانوان بومي در ادارات را خواستار شد.
بجنورد: مديركل و معاونان كميته امداد خراسان شمالي در بازديد از كميته امداد شهرستان مانه و سملقان به بررسي مشكلات و مسايل نيازمندان و محرومان اين شهرستان پرداختند.
مسؤول روابط عمومي كميته امداد امام خميني (ره) خراسان شمالي گفت: مسؤولان و مديران علاوه بر رسيدگي به عملكرد واحدهاي مختلف و برطرف كردن موانع و مشكلات كاري آنان، كاركنان اين اداره را در راستاي عملكرد مطلوب و پيشرفت كار و در نهايت خدمت رساني به محرومان راهنمايي و هدايت كردند.
وي هدف از برگزاري بازديدهاي گروهي از ادارات استان را بررسي موانع و مشكلات مددجويان استان عنوان كرد و تصريح كرد: اميد است با اين بازديدها بتوان علاوه بر رسيدگي به امور محرومان، خدمت رساني هر چه بهتر در اين نهاد را تقويت كرد.
ششطراز: مدير آموزش و پرورش خليل آباد گفت: شركت در نماز جماعت و تشكيل جلسات پرسش و پاسخ مسايل و احكام ديني شالوده اصلي تربيتي جامعه است و اقامه نماز در مدارس اولويت اول تعليم و تربيت است.
شكوهي با تأكيد بر لزوم توجه جدي به فريضه نماز در مدارس گفت: زمينه مقيد شدن فرزندانمان به انجام واجبات ديني بايد از ابتداي تحصيل انجام شود.
مه ولات: رئيس دامپزشكي مه ولات گفت: در اجراي طرح مبارزه با بيماري تب برفكي تعداد 2084 رأس دام عليه اين بيماري واكسينه شدند، با اين كار شهرستان مه ولات از جمع كانونهاي ابتلا به بيماري تب برفكي خارج شد.آذري، واكسيناسيون 60 هزار رأس دام عليه بيماريهاي دامي و سم پاشي 193 هزار متر مربع فضاهاي نگهداري دام را از ديگر اقدامات دامپزشكي مه ولات در سال جاري عنوان كرد.
هدف
پايان مسابقات تنيس روي ميز مدارس راهنمايي و متوسطه سبزوار
خراسان امروز: مسابقات تنيس روي ميز دانش آموزان دوره راهنمايي شهرستان سبزوار برگزار شد.
در اين مسابقات كه به مدت سه روز و در دو رشته تيمي و انفرادي در محل سالن ورزشي بانوترابي برگزار گرديد، تيمهاي مدرسه راهنمايي شهيد بهشتي، مدرسه راهنمايي ولي عصر(عج) و مدرسه راهنمايي شاهد 3 به مقامهاي اول تا سوم دست يافتند.
خبر ديگري حاكي است، مسابقات آمادگي جسماني دانش آموزان دوره راهنمايي شهرستان سبزوار برگزار شد.
در اين مسابقات كه به مدت سه روز و در دو رشته تيمي و انفرادي برگزار گرديد، تيمهاي مدرسه راهنمايي خيام، مدرسه راهنمايي شهيد خنده رو و مدرسه راهنمايي توحيد شهر مقامهاي اول تا سوم را كسب كردند.
همچنين مسابقات تنيس روي ميز دانش آموزان دوره متوسطه سبزوار برگزار شد.
در اين مسابقات نيز دبيرستان شهيد بهشتي، هنرستان ديواندري و هنرستان تربيت بدني اول تا سوم شدند.
براساس خبري ديگر، مسابقات آمادگي جسماني دانش آموزان دوره متوسطه در اين شهرستان برگزار گرديد كه در اين مسابقات در دو رشته تيمي و انفرادي دبيرستان ارشاد، دبيرستان نمونه باقرالعلوم و دبيرستان اسرار عناوين اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
پيروزي تيم واليبال صنعت گاز سرخس مقابل كاله مازندران
سرخس - خبرنگار قدس: مسابقات واليبال دسته اول باشگاه هاي ايران، جام شكوفايي و نوآوري، با ديدار تيمهاي صنعت گاز سرخس و كاله مازندران به داوري خليل يگانه مجد و داوود نافعي در سالن ايثار سرخس دنبال شد.
در اين ديدار تيم كاله كه هدايت آن را بهروز عطايي مربي تيم ملي به عهده داشت، با نتيجه سه بر دو مغلوب صنعت گاز سرخس شد. ناظر فدراسيون واليبال نيز قربان توسن بود.
همايش پياده روي در بخش شادمهر مه ولات
مه ولات- خبرنگار قدس: از سوي هيأت ورزش روستايي و عشايري شهرستان مه ولات همايش پياده روي خانوادگي در مركز بخش شادمهر اين شهرستان برگزار شد.
در پايان همايش به 20 نفر از شركت كنندگان به قيد قرعه جوايزي اهدا گرديد.
اخبار ورزشي شهرستان چناران
خراسان امروز: از سري مسابقات ليگ دسته اول واليبال استان يك مسابقه بين تيمهاي شهرداري نوخندان و تربيت بدني چناران در سالن ورزشي بعثت برگزار گرديد.
در اين مسابقه تيم شهرداري نوخندان موفق شد در سه گيم پياپي بر ميزبان خود غلبه كند.
* برگزاري مسابقات فوتسال در روستاي خرم آباد چناران
همچنين يك دوره مسابقات فوتسال با حضور 8 تيم از روستاي خرم آباد چناران در محل دبستان روستا آغاز شد، اين مسابقات كه به صورت ليگ آغاز شده است، نيم فصل اول آن با قهرماني تيم شهيد آراسته به پايان رسيد.
سرپرستي اين مسابقات برعهده محمدرضا خدادادي، عقيل قاسمي، حسن قنبري و مرتضي محتشم نياست. در پايان نيم فصل اول نيز قنبري با 19 گل زده آقاي گل مسابقات است.
* صعود تيم فوتسال بهمن نوين
خبر ديگري حاكي است، تيم فوتسال بهمن نوين كه به عنوان نماينده شهرستان چناران در مرحله دوم مسابقات زير گروه ليگ استان به درود رفته بود، با كسب 3 پيروزي برابر تيمهاي مه ولات، كلات نادر و خواف و يك شكست برابر تيم ميزبان در رده دوم ايستاد.
اين مسابقات به مدت دو روز و با حضور 5 تيم برگزار شد و دو تيم اول به مرحله بعد اين مسابقات راه يافتند.
اسامي تيم فوتسال بهمن نوين: حسين حمامي، رضا علي پور، حميدرضا نوري، داوود غلامي، سيدمحسن مؤمني، سيدهادي چگونه، سعيد محمودآبادي، علي عابد، رضا رهنما سرپرست و مربي تيم: مرتضي غلامي و احمد محمدي.
* انتصاب رئيس هيأت موتورسواري و اتومبيل راني
همچنين از سوي محمدرضا سعيدي، رئيس تربيت بدني طي حكمي محمدرضا بابايي به عنوان سرپرست هيأت موتورسواري و اتومبيل راني شهرستان چناران منصوب شد. بابايي پيش از اين رئيس هيأت تكواندوي شهرستان بود.
خبرديگري نيز حاكي است، تيم جودو منطقه يك خراسان در مسابقات مناطق مختلف كشور كه در تهران برگزار شد، عنوان سوم را با يك مدال طلا، يك نقره و 3 برنز احراز نمود.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]
-
گوناگون
پربازدیدترینها