واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با گزارش وضعيت شاخصهاي كارآفريني ايران از سوي ديدهبان جهاني كارآفريني؛ از هر 100 نفر ايراني 9 نفر به دنبال كسب و كار جديد ميروند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
مدير پروژه GEM در ايران با بيان اينكه با عضويت ايران در كنوانسيون ديدهبان جهاني كارآفريني انجام يك برنامه پژوهشي در كشور با متوليگري دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران در دستوركار قرار گرفت، گفت: هدف از اين برنامه پژوهشي ارزيابي و سنجش شاخصهاي كارآفريني در دنياست كه هر ساله به صورت همزمان در 42 كشورعضو اجرا ميشود كه بر اين اساس 16 شاخص ديدهبان جهاني كارآفريني در كشورهاي عضو محاسبه و امكان مقايسه هر كشور با ساير كشورهاي عضو فراهم ميشود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدرضا زالي در نشست خبري در دانشكده كار آفريني دانشگاه تهران با بيان اينكه 42 شهر كوچك، متوسط و بزرگ را براي اين پروژه در نظر گرفتيم و نمونه آماري خود را از جميع مناطق كشور و به گونهاي كه قابليت تعميم داشته باشد انتخاب كرديم، اظهار كرد: بر اين اساس پرسشنامهها به سه هزار و 262 نفر ارائه شد و نرخ بازگشت پرسشنامهها 97 درصد بود.
وي افزود: بعد از اصلاح دادهها، اطلاعات به كميته پژوهشي ديدهبان جهاني كارآفريني ارسال شد كه اين اطلاعات بدون هيچ خطايي پذيرفته شد و بالغ بر 40 روز است كه شاخصهاي اعضا محاسبه شده و در اختيار قرار گرفته است.
دكتر زالي با اشاره به نتايج حاصل از اين اطلاعات عنوان كرد: بر اين اساس 16 شاخص در ديده بان جهاني كارافريني وجود دارد كه از اين طريق امكان مقايسه هر كشور با ساير كشورهاي عضو فراهم ميشود.
وي شاخص كارآفريني نوپا را يكي از مهمترين شاخصها در اين حوزه بيان كرد و گفت: بر اين اساس ميزان افراد بالغ 18 تا 64سالهاي كه درصدد راهاندازي كسب و كار جديدي هستند و يا مسئول كسب و كاري كه بيش از 42 ماه عمر ندارد ميباشند، سنجيده ميشود كه رتبه ايران در اين شاخص بين 42 كشور 19 ميباشد و بر اساس شاخص به دست آمده از هر 100 نفر 9 نفر به دنبال كسب و كار جديد ميروند كه اين ميزان در مقايسه با ميانگين جهاني كه حدود10 است، رقم مطلوبي است.
وي با اشاره به سنجش كارآفريني نوپاي مردان و زنان نيز عنوان كرد: بر اين اساس كارآفريني نوپاي مردان در ايران حدود 14 درصد و كارآفريني نوپاي زنان 15/4 درصد بوده كه شاخصهاي جهاني ديده بان جهاني دراين باره به ترتيب 76/12 و 61/7 درصد بوده است.
وي با بيان اينكه درصد جمعيت 18 تا 64 سالهاي كه مديريت كسب و كارآفرينانه دارند و بيش از 42 ماه سابقه فعاليت دارند نيز بر اين اساس محاسبه ميشود، گفت: رتبه ايران در اين شاخص در بين 42 كشور 18 است و در مجموعه فعاليتهاي كارآفرينانه شامل فعاليتهاي كارآفريني نوپا و تثبيت شده، رتبه ايران 19 ميباشد.
زالي با اشاره به شاخص قصد كارآفرينانه مبني بر راهاندازي كسب و كار جديد طي سه سال آينده، گفت: بر اين اساس از هر 100 نفر 37 نفر خواستار راه اندازي كسب و كار جديد طي سه سال آينده هستند كه ميانگين جهاني در اين مورد 46 درصد است.
به گفته وي، مطالعات GEM نشان ميدهد كه كساني كه تحصيلات بالاتري دارند به سمت كارآفريني فرصتگرا تمايل دارند و در واقع با تشخيص فرصت به سمت راهاندازي كسب و كار ميروند.
وي با بيان اينكه كارآفريني فرصت گرا در برابر كارآفريني قهري و اجباري باعث رشد و توسعه كشور ميشود، اظهار كرد: شاخص كارآفريني فرصت گرا در ايران بيش از 5 درصد است كه رقم جهاني آن حدود 7 درصد است و همچنين شاخص كارآفريني قهري براي ايران تقريبا سه برابر مقدار جهاني است.
وي افزود: در اين مطالعات همچنين شاخصهاي كارآفريني براي شهرهاي كارآفرين نيز محاسبه ميشود كه بر اين اساس دو شهر تهران و تبريز را به عنوان جامعه آماري در نظر گرفتيم و در سال جاري روي اين مسئله كار ميكنيم.
زالي، نرخ خروج از كسب و كار را در ايران 15/3 درصد و با رتبه 29 بيان كرد و گفت: در ارتباط با شرايط و محيط كسب و كار نيز شاخصهاي مورد نظر ارزيابي ميشوند كه از اين شاخصها ميتوان به پشتوانه مالي، سياستها و برنامههاي دولت، فضاي آزاد بازار و زير ساختهاي فيزيكي، هنجارهاي اجتماعي و فرهنگي و غيره اشاره كرد.
وي افزود: در اين حوزه نظرسنجي از خبرگان كارآفريني هر كشور صورت ميگيرد كه بر اين اساس با حداقل 50 نفر مصاحبه ميشود.
زالي ادامه داد: ايران در حوزه شاخص پشتيباني مالي در بين 31 كشوري كه دادههايشان را در اين حوزه ارائه كردهاند رتبه 17، در حوزه شاخص سياستهاي دولتي رتبه 27، در حوزه برنامههاي دولت رتبه 19،در حوزه تعليم آموزش كارآفريني 21، انتقال تحقيق و توسعه 16، فضاي آزاد بازار 23، زير ساختهاي فيزيكي رتبه 28، منزلت اجتماعي كارآفرينان رتبه16و شاخصهاي فرهنگي اجتماعي رتبه 16را داراست.
مدير پروژه GEM در ايران در خاتمه تصريح كرد: بر اين اساس در مجموع شاخصهاي محيط كارآفرينانه نشان ميدهد كه وضعيت خيلي هم نامطلوب نيست و در بسياري از موارد در حد متوسط قرار داريم كه اين نتايج بر خلاف نتايج ارائه شده از سوي بانك جهاني است.
رييس دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران:
در نمونهگيري از روشهاي جهاني استفاده شد
همچنين دكتر رضوي رييس دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران نيز با بيان اينكه روش نمونه گيري در اين تحقيق در تمام كشورها يكسان است، گفت: در متدولوژي و نمونه گيري از روشهاي جهاني استفاده شده است.
وي درباره بودجه در نظر گرفته شده براي اين طرح عنوان كرد: حدود 170 تا 180 ميليون براي اين طرح در نظر گرفته شد كه اين فعاليت با بودجه حدود 80 ميليون از سوي ستاد كارآفريني شهرداري انجام شد.
دكتر رضوي با بيان اينكه سالانه 7هزار و 500 دلار حق عضويت به ديدهبان جهاني پرداخت ميكنيم، خاطر نشان كرد: هياتي از ايران در اجتماع ساليانه جهاني ديده بان كارآفريني شركت ميكنند كه اين نشست امسال 15 ژانويه با حضور دو نفر از اعضاي ايراني برگزار ميشود بر اين اساس خواهيم توانست در تصميم گيريهاي اين ديدهبان تاثير گذار باشيم.
وي با بيان اينكه در حوزه كارآفريني زنان و جوانان پيشنهاداتي ارائه كردهايم، اظهار كرد: شاخصهاي مربوط به سنجش كارآفريني زنان با پيشنهاد ايران امسال به مجموعه فعاليتهاي ديده بان جهاني كارآفريني اضافه ميشود.
وي همچنين با بيان اينكه وزارت كار نتايج اين طرح را جدي گرفته و سياست گذاريهاي حوزه كارآفريني بر اين اساس صورت ميگيرد، گفت: قطعا اين نتايج علمي بايد جايگزين استنباط هاي شخصي در حوزه كارآفريني شود كه شهرداري يكي از اين مراكزي است كه در حال حاضر از اين برنامهها استفاده ميكند.
وي افزود: مقرر شده تا برنامه پنجم توسعه با توجه به اين نتايج نوشته شود و به عنوان مثال تا پايان اين برنامه به ميانگينهاي مورد نظر جهاني برسيم و فاصلهها را كم كنيم.
رييس دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران با اشاره به اجراي پروژه ديده بان جهاني كارآفريني به طور همزمان در شهر تهران، اظهار كرد: بر اين اساس حجم نمونه آماري تهران 2 هزار و 200 نفر در نظر گرفته شده و در حال محاسبه شاخصهاي كارآفرينانه شهر تهران هستيم.
دبير ستاد كارآفريني شهرداري تهران:
40 تا 45 درصد مردم تهران تمايل به فعاليتهاي دولتي دارند
دكتر عبادتي دبير ستاد كارآفريني شهرداري تهران نيز با بيان اينكه پيدا كردن شاخصهايي كه بتوان به ميزان فعاليتهاي كارآفريني شهروندان دست يافت مدنظر قرار دارد، گفت: آمارهاي قبلي نشان ميدهد كه 40 تا 45 درصد مردم تهران تمايل به فعاليتهاي دولتي دارند كه اين رقم در آمار ارائه شده در اين پروژه نيز تاييد شده است.
وي با بيان اينكه فعاليتها را بر اساس نتايج طرح و نيازهاي مناطق مختلف طبقه بندي ميكنيم عنوان كرد: همچنين طرحهايي چون اندازهگيري شاخصهاي كارآفرينان فرهنگي، بررسي اثر بخشي فعاليتهاي كارآفريني در شهر تهران، فعاليتهاي كارآفرينانه زنان، فارغالتحصيلان و گروههاي خاص از جمله برنامههاي ماست.
وي افزود: راهاندازي زير ساختها و مراكز كارآفريني در كل مراكز، ايجاد خانههاي كارآفريني در نواحي مختلف شهرداري، ايجاد فعاليتهاي مجازي، راهاندازي مركز مجازي كارآفريني، آموزش شهروندان در حوزه كسب وكار، تهيه طرحهاي حمايتي براي ايجاد فعاليتهاي اقتصادي، آشنايي مردم با توسعه كارآفريني و ميل به كارآفريني، ترويج آموزش و فناوري اطلاع رساني و برگزاري نشستهاي كارآفريني، سمينارها و كارگاههاي آموزشي، ايجاد فضاهاي رشد در مراكز كارآفريني براي نخبگان از جمله برنامههاي اين ستاد است.
عبادتي با بيان اينكه ستاد كارآفريني شهرداري تهران دو سال است كه راه اندازي شده، گفت: كاهش فقر بيكاري و افزايش اشتغال در سرفصلهاي برنامههاي اين ستاد است.
دبير ستاد كارآفريني شهرداري تهران در خاتمه گفت: مراكز كارآفريني در هر منطقه با توجه به بافت آن منطقه به فعاليت ميپردازند كه بر اين اساس به عنوان مثال منطقه 2 و 3 فعاليتهاي الكترونيكي و مجازي و كارآفريني IT و همچنين منطقه 13 فعاليت كانونهاي دانش آموزي و كارآفرينان محلي در حوزه خدمات فني و صنعتي را در دستور كار خود قرار داده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]