واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: تشديد حملات رژيم صهيونيستي عليه حماس
آفتاب-دكتر محمدمهدي مظاهري: تهديد تازه رژيم صهيونيستي ضد ساكنان و گروههاي فلسطيني مستقر در باريكه غزه به ويژه جنبش حماس (مقاومت اسلامي فلسطين) در حالي صورت ميگيرد كه به رغم اعترا مدافعان حقوق بشر و تظاهران مردمي در برخي از كشورهاي مسلمان منطقه تاكنون جهان اسلام از اتخاذ مواضع متحد در مقابل حملات ضد بشري صهيونيستها عليه كودكان و زنان فلسطيني بازمانده است. سكوت برخي از كشورهاي عرب منطقه و چراغ سبز آمريكا و كشورهاي اروپايي براي تداوم حملات جنايتكارانه صهيونيستها اين فرصت را به رهبران اين رژيم داده است كه ضمن دهنكجي آشكار به قوانين و اهداف منشور سازمان ملل و حتي مصوبات نشست آناپوليس درصدد تسلط كامل بر نوار غزه و خلع سلاح كامل جنبش حماس باشند. بطوريكه به نقل از رهبران رژيم صهيونيستي گفته شده است، اين رژيم جنگ واقعي را از زمين و هوا و دريا به عنوان يك «هدف راهبردي» تا سقوط حماس در غزه ادامه خواهد داد.
در بررسي دلايل تشديد حملات صهيونيستها به نوار غزه و پيامدهاي آن ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود.
1- به رسميت نشناختن رژيم صهيونيستي از طرف جنبش حماس و عدم پذيرش موافقتنامه امضاء شده ميان حكومت خودگردان فلسطين و مقامات تلآويو از دلايل اصلي تشديد حملات نظامي و گسترش محاصره كامل نوار غزه است. بطوريكه به گفته كارشناسان مسائل سياسي منطقه نابودي حماس پس از 14 ماه اوت 2007 (32 خرداد) زماني كه اين نبش بر باريكه غزه تسلط پيدا كرد، آغاز شده است.
2- ناظران امور فلسطين و منطقه بر دخالت و مشاركت برخي طرفهاي غيرصهيونيستي براي ضربه زدن به حماس صحه گذاشتهاند. بطوريكه اطلاعاتي روشن در دست است كه حماس به عنوان خطر بزرگ و مانع اصلي سر راه عملي شدن روند سازش و به ثمر نرسيدن توافقنامه آناپوليس در منطقه معرفي شود. اين در حالي است كه جنبش مردمي حماس به رغم حملات كور و گسترش تهديدات ايذايي رژيم صهيونيستي، براي حفظ و آرامش در منطقه به آتشبس قبلي پايبند مانده بود.
3- رهبران رژيم صهيونيستي در تلاشند در سايه لشكركشي گسترده نظامي آمريكا به منطقه خاورميانه و حضور نظامي در عراق و افغانستان تحت لواي مقابله به تروريسم و «اشاعه دموكراسي» جنبش حماس را نيز بخشي از اهداف راهبردي مبارزه تروريسم معرفي كنند. اين در حالي است كه جنبش مردمي حماس به رغم گسترش تهديدات و محاصره نوار غزه نه تنها محبوبيت سياسي خويش در ميان مردم فلسطين را حفظ كرده، بلكه تداوم مقاومت و تن ندادن به طرحهاي سازشكارانه موجب ارتقاي منزل سياسي و اجتماعي آن در كل منطقه نيز شده است.
4- جنگ و تهديد تازه مقامهاي تلآويو به نوعي بيانگر عمق مشكلات دروني حكومت و جامعه نظامي اسرائيل است. اعتراف آشكار مقامات سابق اين رژيم به زوال و همپاشيدگي دروني آن، نشانگر عمق اختلافات دروني و گرفتاريهاي اجتماعي اين رژيم است. از اين رو «رژيم آپارتايد صهيونيستي» براي فراكني مشكلات و ايجاد وحدت ظاهري داخلي، گسترش حملات عليه ساكنان بيدفاع نوار غزه را به عنوان تنها گزينه پيشرو براي حفظ بقاء جستجو ميكنند».
5- گسترش حملات برنامهريزي شده به باريكه غزه و تهديد ترور رهبران حماس با هدف ايجاد فتنه بيشتر و تشديد اختلاف ميان گروههاي فلسيني به ويژه حماس با حكومت خودگردان صورت ميگيرد. جالب اين است كه مقامات تلآويو براي ابراز حسن نيت و پيگيري توافقنامههاي پيشين با حكومت خودگردان در يك اقدام فريبكارانه تعدادي از زندانيان فلسطيني را آزاد نمود».
6- تقويت بازدارندگي رژيم صهيونيستي يكي ديگر از اهداف گسترش حملات صهيونيستها به نوار غزه است. بطوريكه جنبش حماس برغم فشارهاي سياسي و نظامي رژيم صهيونيستي توانسته است ضمن حفظ سلاح مقاومت در صورت لزوم ضربات موثري بر ارتش اشغالگر قدس وارد سازد، ترس از حملات انتقامجويانه سران اين رژيم را بر آن داشته است كه بر اساس قاعده معروف شائول موفاز «مبني آنچه را با قدرت عملي نميشود بايد با قدرت بيشتر محقق شود» به اجرا درآيد. تا عقبنشيني اجباري از نوار غزه مشابه عقبنشيني از جنوب لبنان قلمداد نگردد»
7- منابع امنيتي صهيونيستي از گسترش نفوذ نظامي و معنوي حماس در سراسر سرزمينهاي اشغالي فلسطين و نيز تضعيف جايگاه تشكيلات حكومت خودگردان نزد افكار عمومي مردم فلسطين به شدت نگرانند از اين رو، با تهديد حملات و محاصره نوار غزه درصدند ضمن فراهم نمودن شرايط تسليم اين جنبش، زمينه را براي تقويت تشكيلات خودگردان فراهم سازند.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]