واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سخنگوي وزارت امورخارجه خبرداد:گسترش ديپلماسي براي حل بحران غزه
دنياي اقتصاد -مجيد اعزازي: سخنگوي وزارت خارجه كشورمان ديروز در گفتوگوي هفتگي خود با خبرنگاران ضمن محكوم كردن جنايات رژيم اشغالگر قدس در غزه از ارسال محموله كمكهاي انساني و دارويي تهران به مصيبتزدگان اين منطقه خبر داد و با تحليلي از سخنان مقام معظم رهبري تاكيد كرد كه با استفاده از سرفصلهاي ارزشمند اين رهنمودها از همه ظرفيتهاي ديپلماتيك خود در ارتباط با غزه استفاده خواهيم كرد.
حسن قشقاوي همچنين درباره سخنان ابوالغيظ وزير خارجه مصر مبني بر اينكه ايران در امور كشورهاي عرب مداخله ميكند، دو دليل براي فجايع غزه برشمرد. به گفته وي در پس فجايع غزه توطئهاي گسترده، بينالمللي و همهجانبه كه از آناپوليس شروع شده و تا پس از نشست دو هفته گذشته نيويورك ادامه پيدا كرده است، وجود دارد. قشقاوي افزود: رژيم صهيونيستي با محاصره غزه به مدت شش ماه بيش از 157 مورد آتش بس را نقض كرده است. در همان ايام ادعاي آتشبس فلسطينيها 460 كشته دادند و 37نفر از آنان نيز دستگير شدند. اين موارد را بايد در كنار اقداماتي كه در كناره باختري رود اردن نيز صورت گرفته است، به حساب آورد.سخنگوي وزارت خارجه انتخابات پيش روي رژيم صهيونيستي را به عنوان دليل دوم وقوع فجايع غزه برشمرد و گفت: اساس دموكراسي اين رژيم بر تعرفههاي خونين استوار است. معتقديم كه تسامح، غفلت جدي از مساله فلسطين و رويكرد سازش و تسليم كشورهاي عربي در تشجيع رژيم صهيونيستي موثر بوده است. از اينرو، احساس ميكنيم كه ملتهاي منطقه بايد با همبستگي زمينههاي كمك به مردم غزه را فراهم كنند.
وي خبر داد كه يكشنبه شب نخستين محموله كمكهاي اوليه انساني- دارويي ملت ايران وارد فرودگاه قاهره شده است و قرار است به زودي دومين محموله هوايي كمكهاي ايران از طريق مصر به غزه ارسال شود. همچنين صبح روز دوشنبه، يك كشتي ايران حامل مواد غذايي و دارويي از بندرعباس عازم مصر شده است. قشقاوي اظهار كرد: انتظار ما از مصر اين است كه زمينه اعزام پزشكان و كادر درماني و انتقال مجروحان به غزه را فراهم كند. الان فرصتي است كه در يك همگرايي اسلامي بين ملتها، در شرايطي كه رويكرد سازش و تسليم شكست خورده است و رويكرد كنوني دفاع مشروع و مقاومت است، سازشكاران ديروز و خاموشان امروز كمكهاي خود را از مردم غزه دريغ نكنند.وي همچنين با اشاره به بيانات و پيام رهبر انقلاب درباره فجايع غزه اظهار كرد: بيانات رهبر انقلاب سرفصلهاي ارزشمندي براي تداوم مقاومت و مبارزات جهان اسلام عليه رژيم صهيونيستي داشته است. ما وظيفه خود ميدانيم كه اين سرفصلها را استخراج و با استفاده از همه توان و ظرفيت ديپلماتيك خود آن را عملياتي كنيم.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين از عدم حضور محمود احمدينژاد رييسجمهور در اجلاس نشست شوراي كشورهاي همكاري خليج فارس در مسقط خبر داد و ابراز اميدواري كرد كه در روند سازندهاي كه در شوراي همكاري خليج فارس آغاز شده است، پيشنهاد رييسجمهور به اجلاس دوحه مورد بررسي قرار گيرد.قشقاوي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران كه درخصوص بخشي از سخنان فرمانده سپاه پرسيده بود واكنش نشان داد و گفت: جنبش دانشجويي ايران استكبارستيز و ضداستعماري است. تجربه تاريخي آن در كشور نيز نشان ميدهد كه دانشجويان همواره در خط مقدم مبارزه با استكبار جهاني قرار داشتهاند، اما اين به معناي اين نيست كه خارج از سياستهاي رسمي اقدامي خاص صورت گيرد. دانشجويان آگاه هستند و مسوولان نيز همينطور.
وي با بيان اينكه در مبارزه با استكبار هيچچيز موثرتر از همبستگي ملي نيست، افزود: اينكه خارج از سياستهاي مدون و آرمانهاي ملي و اسلامي اقدامي بخواهد صورت گيرد، وجود ندارد.
سردار سرلشگر محمدعلي جعفري فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي هفته گذشته در مراسم افتتاحيه نشست همانديشي مسوولان بسيج دانشجويي 140دانشگاه كشور، با اشاره به حماسه 13آبان سال 1358 و تسخير لانه جاسوسي آمريكا از سوي دانشجويان پيرو خط امام گفته بود: ميخواهيم زمينهاي ايجاد كنيم كه اگر نياز شد، بسيج دانشجويي به اقداماتي مشابه 13آبان دست بزند. سردار جعفري تاكيد كرده بود كه سپاه موظف به حمايت و پشتيباني از اقدام انقلابي بسيج دانشجويي است، نه كند كننده و به وجود آورنده مانع بر سر اين راه.
قشقاوي همچنين درباره تاخير سفر نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران گفت: هيچ دليل سياسي براي آنچه كه تاخير سفر وي گفته شده است، وجود ندارد. بالاخره براي اين سفرها بايد زماني بين دو طرف تعيين شود كه اين مساله هم حل شده است و طبق هماهنگيهاي به عمل آمده، اوايل هفته آينده قرار است، اين سفر انجام شود.وي همچنين درباره اجرايي شدن خط لوله صلح ميان ايران، هند و پاكستان با توجه به حوادث تروريستي بمبئي و بحرانهاي شبه قاره هند گفت: خط لوله صلح افزون بر مزيتهاي روشن اقتصادي آن، مزيت سياسي كه همان پيگيري صلح و قانون در شبه قاره است نيز دارد.قشقاوي افزود: معتقديم كشورهاي شبه قاره در بستر رشد و توسعه هستند و تروريستها اين رشد و توسعه را هدف قرار دادهاند. از سوي ايران، مشكلي در اين همكاري سهجانبه وجود ندارد.
طبق گفتوگوهاي صورت گرفته ميان احمدينژاد و آصفعلي زرداري رييس جمهور پاكستان در نيويورك، براي همكاري با پاكستان مشكلي وجود ندارد. در همين حال، راهباز است تا هر لحظه هند به اين پروژه بپيوندد. فكر ميكنيم كه تمام موانع براي اين كه خط لوله صلح پابگيرد برطرف شده است.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]