واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دانش - با درد بدون خونريزي
دانش - با درد بدون خونريزي
بخش تحقيقات وزارت دادگستري ايالات متحده در حال بررسي دو سلاح غير كشنده است كه با استفاده از پرتوهاي ليزر يا امواج مايكروويو ميتوانند از مسافتي دور در بدن ايجاد درد كنند. قرار در صورت مثبت بودن نتايج تحقيقات، اين سلاحهاي جديد به منظور مطيع كردن افراد مظنون، در اختيار نيروي پليس آمريكا قرار گيرد.
اين دو دستگاه كه توسط انستيتوي ملي دادگستري مراحل پاياني كارشان را طي ميكنند، هر دو بر اساس دانشي ساخته شدهاند كه از پروژه بحثبرانگيز اخير پنتاگون موسوم به «سيستم انكار فعال» (ADS) به دست آمده است. اين سيستم كه در آن از يك پرتو دو متري امواج مايكروويو كوتاه براي داغ كردن لايه خارجي پوست فرد و در نتيجه ايجاد درد استفاده ميشود، نخستينبار در سال گذشته از سوي پنتاگون به نمايش عمومي درآمد.
اين دو سلاح قابل حمل جديد نيز درست مثل ADS، پوست بدن را داغ ميكند اما پرتوهايي دارد كه امتدادشان تنها چند سانتيمتر خواهد بود. در واقع اين سلاحها براي دستيابي به هدفي طراحي شدهاند كه پنتاگون آن را «واكنش بيزاري» ميخواند كه منظور از آن تمايل شديد شخص به خلاص شدن از دست پرتو است. سخنگوي انستيتوي ملي دادگستري، اثر اين سلاحهاي جديد را به آثار سطحي ناشي از گلولههاي پلاستيكي تشبيه كرد و در ادامه گفت: «اما برخلاف نمونههاي پيشين، آثار جراحت ناشي از اين سلاحها نبايد باقي بماند.» وي در ادامه افزود «اين تحقيقات با هدف كاهش جراحات وارده به مظنونين انجام ميشود.» در واقع سلاحهاي فعلي از اين دست كه به بدن نفوذ نميكنند و تنها آثار خارجي دارند، ميتوانند موجب شكستن دندهها و حتي مرگ شوند. با وجود عملكرد بسيار مطلوب ADS، در اين سيستم نيز مشكلاتي به وجود آمد كه البته بسيار كوچك بود؛ در جريان چند هزار آزمايشي كه روي نمونمههاي انساني انجام شد، تنها دو مورد وجود داشت كه اثر سلاح به سوختگيهاي درجه دو منجر شد.
مدل ليزري اين سلاح موسوم به PhaSR كه شبيه به يك تفنگ بزرگ و حجيم است، نخستينبار در سال 2005 و توسط نيروي هوايي ايالات متحده ساخته شد. هدف از طراحي اين سلاح، ايجاد كوري موقت در دشمن بود اما افزودن يك پرتو ليزر فروسرخ دوم به پرتو اوليه ميتواند قدرت داغ كردن پوست را نيز به سلاح بدهد. انستيتوي ملي دادگستري در حال حاضر اين سلاح را در سناريوهاي متفاوتي از موقعيتهاي احتمالي در زندانها گرفته تا اعمال قانون، مورد بررسي قرار داده است. در مقابل نمونه مبتني بر امواج مايكروويو اين سلاح تاكنون پيشرفت چنداني نكرده است.
بنا به اظهارات سخنگوي انستيتو، در حال حاضر يك نسخه روميزي از اين سلاح با برد كمتر از يك متر ساخته شده است و نمونه اوليه مدل رودوشي آن با برد 15 متر در سال آينده آماده آزمايش خواهد بود. البته با توجه به اين كه امواج مايكروويو در مقايسه با پرتو ليزر فروسرخ در لباس بهتر نفوذ ميكنند و عملكرد پرتو فروسرخ در برابر پوست لخت موثرتر است، به نظر ميرسد سلاح نهايي تركيبي از اين دو را داشته باشد. آنچه در مورد اين سلاحها مايه نگراني است، اين است كه نيروهاي امنيتي و پليس ايالات متحده از آنها به عنوان ابزاري براي شكنجه استفاده كنند.
New Scientist, Dec. 24, 2008
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]