واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: كلهر:اراده زنده بودن و زنده ماندن حرف اول را در ساخت مناطق جنگزده ميزنداز مساله افسردگي بعد از جنگ غفلت شده است
تهران- خبرگزاري كار ايران
مشاور رئيسجمهور گفت: شرايط منطقه در استانهاي جنگزده و استانهايي كه جنگ را لمس نكردهاند ، كاملًا متفاوت است و حساب اين مناطق را بايد از مناطق ديگر جدا كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي"ايلنا"، مهدي كلهر در نشست مشترك خبري با استاندار كرمانشاه اظهار داشت: ابتدا بايد روحيه زندگي، سازندگي و نشاط ساخته شود و پول و بودجه در رده دوم يا سوم قرار دارد. اراده زنده بودن، زنده ماندن و سرپا ايستادن حرف اول را در ساخت مناطق جنگزده ميزند.
وي با بيان اينكه اكنون كرمانشاه پس از 8 سال دفاع مقدس، سرزنده، با نشاط و رو به جلو است، ادامه داد:از يك مساله مهم در مناطق جنگي كشور غفلت شده و آن اين است كه بعد از جنگ همه دولتها و كساني كه براي سازندگي استانهاي جنگزده كار كردهاند، از مساله مهم افسردگي بعد از جنگ غافل شدهاند؛ البته اين مساله تنها مخصوص جنگ ايران نبوده، حتي بعد از جنگ جهاني اول و دوم نيز اين مساله مشاهده شده است.
كلهر با اشاره به شرايط استانهاي جنگزده افزود: براي مثال در استان خوزستان به نظر ميرسد آثار آن ميزان بودجهاي كه براي بازسازي اين استان اختصاص داده شده است، به عينه و پيش روي چشم ديده نميشود.
وي مناطق جنگزده را به خانوادههايي تشبيه كرد كه كسي را از دست دادهاند و توضيح داد: هنگامي كه خانوادهاي فردي را از دست ميدهد، تايك هفته در آن خانه رفتوآمد است و پس از يك هفته، خالي بودن خانه، دل آنان را خالي ميكند.
كلهر اضافه كرد: اين مسايل در مناطق جنگزده يك مساله فرهنگي و اجتماعي است و قبل از آن كه به بودجه و پول مرتبط باشد، به يك مساله حساس و ظريف باز ميگردد كه سازوكار ويژه خود را ميطلبد. معتقدم ما در بازسازي تمام مناطق جنگي در اين امر غفلت كرديم.
مشاور رئيسجمهور ادامه داد: بايد روحيه ستيزه با آوار و ويراني را ادامه داد و به گمان من، جدا از تلاشهايي كه در تمام ادوار براي بازسازي شده است، جاي يك مساله خالي به نظر ميآيد كه آن نيز رفع افسردگي است كه جزو لاينفك بعد از جنگ به حساب ميآيد.
كلهر انسان را مجموعهاي پيچيده از احساس، عقل و عاطفه عنوان و تاكيد كرد: افرادي كه در مناطق جنگي بتوانند درصد بيكاري را يك درصد كم كنند، در مناطق ديگر ميتوانند بيكاري را تا 10 درصد كاهش دهد و افرادي كه مناطق جنگي يك كارخانه تاسيس كنند، قادر به تاسيس 10 كارخانه در مناطق ديگر هستند.
وي ادامه داد: از استاندار مرزي خواهش داريم كه به اين بعد توجه كنند و اگر تجربياتي دارند، آن را ضبط كنند. در حال حاضر برخي مناطق مرزي خوزستان با جمعيت 400 هزار نفري زندگي خود را از دست دادند و حاشيه نشين اهواز شدهاند و آنان زندگي تاريخي خود را از دست دادند و نمي شود گفت كه اين جمعيت دچار افسردگي رواني نميشود ، حال هر چه پول دهيد مشكل حل نميشود لذا از اين جهت غفلت داشتهايم.
كلهر با اشاره به مقاومت كرمانشاه در زمان دفاع مقدس يادآور شد: در استاني قرار داريم كه اگر در زمان جنگ تحميلي تسليم ميشد، خوزستان قطعاً از دست ايران ميرفت.
وي ادامه داد: چند استان جنگ زده تفاوت جدي با ساير استانها دارد. تنها ساختن يك بيمارستان و مدرسه در اين مناطق كافي نيست و در اين استانها، هركاري ميكنيد يك لبخند به وجود نميآيد و همواره يك دلشوره حاكم است. بازسازي مناطق جنگي از ساير مناطق ديگر متفاوت است و حتي آوردن مقاطعهكار و سرمايهگذار مشكل محسوب ميشود.
كلهر ادامه داد: متاسفانه برخي فرمانداران و مديران تصور ميكنند با پول همه مسايل حل ميشود اما اول از همه، روحيه رو به جلو ، زندگي و سازندگي بايد ساخته شود و بايد براي حفظ روحيه رو به جلو و تغيير روحيه تلاش كرد.
مشاور رئيسجمهور با بيان اينكه همه مسوولان بايد تجارب خود را در اين زمينه بنويسند، گفت: همه مشكلات ما بيپولي نيست بلكه اراده زنده بودن، زنده ماندن و سرپا ايستادن است كه حرف اول را ميزند .
پايان پيام
كد خبر: 465635
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]