واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: طرح تحول از آسيب پذيري اقتصاد كشور مي كاهد
سخنگوي طرح تحول اقتصادي:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: دبير و سخنگوي طرح تحول اقتصادي دولت گفت: كشور ما با پيمودن روبه رشد مسير توسعه داراي اقتصاد پويا و اميدواركننده اي است ولي از نوعي آسيب پذيري نيز رنج مي برد كه اين طرح از آسيب پذيري اقتصاد كشور به شكل وسيعي مي كاهد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، دكتر "محمدرضا فرزين" درهمايش تبيين طرح تحول اقتصادي دولت در ياسوج مركز استان كهگيلويه و بويراحمد افزود: اقتصاد كشور ما با مشكلات و كاستي هاي زيادي در دهه هاي گذشته دست به گريبان بوده است كه اگرچه در جريان برنامه هاي مختلف توسعه از ميزان آنها كاسته شده است ولي در بسياري از موارد آثار آن باقي مانده است.
وي بيان كرد: اين طرح جامع و كامل است ودر بردارنده اكثر قريب به اتفاق مسايل اقتصادي است و در صورت اجراي صحيح آن مي توان به شكوفايي همه جانبه اقتصاد كشور در چشم انداز 20 ساله نظام اميدوار بود.
فرزين اظهار داشت: در زمينه توزيع عادلانه درآمد اگرچه تلاش هاي زيادي اعمال مي شود ولي وجود برخي قوانين و قانون گذاري ها در كشور موجب توزيع ناعادلانه درآمدها در ميان اقشار مختلف جامعه مي شود كه طرح تحول اقتصادي از بروز اين مشكلات جلوگيري مي كند .
وي عنوان كرد: رفع مشكل بيكاري در جامعه و نرخ بالاي آن در طول سال هاي گذشته كه اركان جامعه و اقتصاد را زير سوال مي برد و نيز افزايش ميزان توليد كه به رشد در آمدها مي انجامد از جمله مواردي است كه طرح تحول اقتصادي دولت آنها را دنبال مي كند.
فرزين با اشاره به اينكه اجراي اين طرح به شناخت ريشه هاي مشكلات اقتصادي نيازمند است ابرازداشت: از ابتداي سال 85 آسيب شناسي اقتصاد كشور شروع شده و در طول اين مدت دولت مجبور بود برنامه اي تدوين كند كه با جريان برنامه چهارم توسعه مغايرتي نداشته باشد.
سخنگوي طرح تحول اقتصادي دولت با تاكيد بر اينكه عدالت و رشد دو هدف اصلي و كليدي طرح تحول اقتصادي دولت است افزود: اجراي عدالت بدون در نظر گرفتن رشد همه جانبه كه رفاه عمومي را به دنبال داشته باشد مورد توجه دولت نيست و عدالت و رشد در اين طرح لازم و ملزوم همديگرهستند.
فرزين گفت: هدفمند كردن يارانه ها، اصلاحات مالياتي، اصلاح قوانين گمركي، اصلاح نظام توزيع كالا، توجه به سيستم بانكي، ارزش گذاري پول ملي و بهره وري در زمينه هاي مختلف محورهاي هفت گانه طرح تحول اقتصادي دولت هستند كه ارتباط نزديك وتنگاتنگي ميان اين محورها وجود دارد.
وي بيان كرد: يكي از ضرورت هاي اجراي اين طرح دركشور زمينه سازي براي اجراي اصل 44 قانون اساسي و ورود بخش خصوصي به عرصه هاي مختلف توليدي و مديريتي است.
فرزين با اشاره به اينكه برخي از زواياي اين طرح در كشور شروع شده و برخي از آنها نيز تا پايان سال جاري خاتمه مي يابد اظهار داشت: طرح كد گذاري كالاها به منظور رديابي كالاها از زمان توليد تا چرخه توزيع و مصرف وهمچنين اصلاح برخي قوانين گمركي در حال انجام است كه اميدواريم تا پايان سال جاري خاتمه يابد.
وي عنوان كرد: اصلاح نظام مالياتي در طرح اقتصادي كه بار سنگيني را از دوش اقشار كم درآمد برخواهد داشت كشور را به سوي جايگاه مناسبي در زمينه اجراي عدالت و هدفمند كردن ماليات هاي گرفته شده سوق خواهد داد.
فرزين ابرازداشت: اگرچه در اين طرح اصلاح قيمت ها مطرح است ولي موضوع جبران اين اصلاحات نيزبه عنوان يك مسووليت بر دوش دولت باقي خواهد ماند و دولت بايد جلوگيري از اعمال فشار به مردم را در دستور كار خود قرار دهد.
دبير طرح تحول اقتصادي دولت افزود: طرح هدفمند كردن يارانه ها كه در اين طرح پيش بيني شده است تنها به دولت نهم برنمي گردد بلكه در دولت هاي پيشين اين طرح پيشنهاد شده بود ولي به دلايل مختلف اين دولت ها از اجراي آن خودداري كردند.
فرزين گفت: براي تدوين اين طرح سعي شد تا از تمام سلايق و افكار گروه هاي تخصصي جامعه بهره برده شود و حتي موضوعات مطرح شده در آن با مديران دستگاه هاي مختلف استان هاي كل كشور مطرح شده است.
وي بيان كرد: البته هنوز نيز هيچ دري براي اظهار نظر توسط افراد متخصص و خبره در اين زمينه بسته نيست و دولت از اين اظهار نظرهاي كارشناسي استفاده و حمايت مي كند.
استاندار كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين همايش گفت: اولويت كاري مديريت اين استان توجه ويژه به اجراي اين طرح است و اميدواريم با اجراي صحيح اين طرح شاهد توسعه هرچه بيشتر استان ها باشيم.
مهندس قوام نوذري افزود: در زمان سرشماري طرح تحول اقتصادي برخي افراد با كم اهميت جلوه دادن اين طرح سعي در ناكارآمد نشان دادن آن داشتند كه خوشبختانه شركت 98 درصدي مردم در اين سرشماري نشان دادكه اين طرح در ميان مردم از اقبال بالايي برخوردار است.
وي با اشاره به اينكه مردم به ويژه اقشار كم درآمد جامعه جوياي عدالت پايدار هستند بيان كرد: كساني كه در مسايل اقتصادي تخصص دارند به خوبي مي دانند كه اجراي چنين قانون همه جانبه اقتصادي به جرات، شهامت و تدبير بالايي نياز دارد و دولت نهم به خوبي نشان داد كه از چنين شهامتي برخوردار است.
نوذري اظهار داشت: اجراي طرح تحول اقتصادي به آگاهي، شناخت و باور جمعي ميان مردم و مسوولان نيازمند است و لازم است براي اجراي هرچه مطلوب تر آن آموزش هاي لازم به مجريان آن داده شود.
وي عنوان كرد: در صورتي كه شناخت كافي دركارهايي كه انجام مي دهيم نباشد ترديد و دودلي كاذب خود را نمايان مي كند و نبود شناخت و آگاهي كافي در اجراي طرح تحول اقتصادي موجب بروز مشكلات وكاستي هايي در اين زمينه مي شود.
نوذري با اشاره به اينكه تبيين مطلوب اهداف و نقاط مثبت اين طرح براي مردم لازم و ضروري است ابراز داشت: بايد از طريق مراكزي همچون مدارس، مراكز دانشگاهي وحوزوي و نيز مراكزي كه با آحاد بيشتري از جامعه در ارتباط هستند به تشريح برنامه هاي اين طرح پرداخته شود.
امام جمعه ياسوج نيز در اين همايش گفت: موضوع اجراي عدالت در فطرت همه انسان ها وجود دارد و در تمام دوران ها اين فطرت خود را در ميان مردم نشان داده است.
حجت الاسلام سيد علي اصغر حسيني افزود: مردم بايد در نظام اسلامي طعم عدالت را بچشند و مسوولان در اين زمينه وظيفه سنگيني را بر دوش دارند.
وي بيان كرد: كشور ما تنها كشوري است كه مدعي اجراي احكام ناب اسلام وتشيع است كه براي رسيدن به اين مهم و اجراي عدالت هزينه هاي زيادي را نيز متحمل شده است.
حسيني اظهار داشت: مناطق مختلف كشور از جمله كهگيلويه و بويراحمد داراي منابع و ظرفيت هاي بالايي است كه با برنامه ريزي و استفاده از تدبير مي توان سرعت توسعه كشور و استان ها را با آنها سرعت بخشيد.
وي عنوان كرد: اجراي طرح تحول اقتصادي اگرچه كار بزرگي است ولي استفاده از تدبير و خودداري از عجله در آن لازم و ضروري به نظر مي رسد.
انتهاي پيام//
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]