تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850045209




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سنت حسنه ازدواج در جامعه امروزي نيازمند تغيير نگرشهاست


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سنت حسنه ازدواج در جامعه امروزي نيازمند تغيير نگرشهاست
اردبيل- ازدواج به عنوان عامل اصلي بقاي نسلها و پايداري موزون جوامع به يكي ازموضوع ها و مباحث مهم انديشمندان و جامعه شناسان دردنياي پيچيده و پرهياهوي امروزي تبديل شده است.


ازدواج آسان، به موقع، آگاهانه و پايدارچهارهدفي است كه سازمانها و ارگانهاي دست اندركار درزمينه مسايل جوانان و خانواده ها با بهره گيري ازنظرات كارشناسان و متفكران ذيربط آن را دنبال مي كنند.
انسان برحسب غرايز و عواطفي كه دروجود او نهفته است ازابتداي آفرينش خود توسط پروردگار با لزوم و اهميت ازدواج و موضوع اختياركردن همسر براي خود آشنا بوده و متناسب با شرايط هر دوره اي اززمان از شيوه هاي گوناگوني براي اين منظور استفاده كرده است.
شيوه هاي مربوط به ازدواج دراديان و مذاهب گوناگون نيز متفاوت بوده و مي باشد و بدون شك شرايط مكاني و جغرافيايي هم بر اين موضوع تاثيرگذار است و مردم ساكن درنقاط مختلف اين كره خاكي بر حسب دستورات آسماني وديني و آداب و رسوم خويش ازدواج مي كنند.
ازسويي اين شيوه هاي همسرگزيني درطول تاريخ زندگي بشر با گذشت زمان متحول شده اند و با گذشت زمان تغيير شيوه زندگي انسان و بروز پديده هاي جديد علمي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، صنعتي و نظاير آن بر همه آداب و رسوم مردم كه ازدواج نيز يكي از آنها مي باشد تاثير گذاشته است.
افزايش جمعيت، گسترده شدن سكونتگاهها، كاسته شدن از تعداد روستاها به موازات توسعه شهرها و روي آوري از شيوه زندگي سنتي به زندگي پيشرفته دردوران كنوني نقش مهمي درايجاد تغيير درمراحل مربوط به همسرگزيني و يا پيامدهاي احتمالي پس از ازدواج دارند.
دين مبين اسلام آموزه هاي بسيار جالب و مهمي در زمينه اهميت ازدواج و شيوه هاي مربوط به آن دارد و حضرت محمّد(ص) در اين زمينه مي فرمايد : " هيچ كانوني در اسلام برپا نشده است كه نزد خداوند ازكانون ازدواج محبوب تر وعزيزتر باشد. "
دردين اسلام خانواده اساسي ترين و طبيعي ترين نياز انسان محسوب مي شود و درصورتي كه اين كانون از سلامت لازم برخوردار باشد اكثر مشكلات زندگي روزانه انسانها در آن برطرف مي شود.
علم كنوني نيز براهميت تشكيل خانواده تاكيد دارد و براساس تحقيقاتي كه انجام شده است افراد ازدواج كرده به طور معمول سالم تر و سرحال تر از زنان و مردان مجرد هستند .
اين سنت پسنديده درمنطق قرآن مجيد آغازگر زندگي همراه با شادابي و صميميت و از خود گذشتگي است و تقويت آن كه نياز فطري و طبيعي انسانها است و تلاش براي موفقيت جوانان در زمينه ازدواج از وظايف همه افراد جامعه مي باشد.
افرادي كه حدود پنج دهه ازعمرشان سپري شده است به ياد دارند كه زندگي بي آلايش و درعين حال پرآرامش پيشينيان در موضوع ازدواج و مجالس و مراسم مربوط به آن نيز جاري بود.
هرچند كه بعضي از شيوه ها و آداب و رسوم قديم مربوط به اختيار كردن همسر داراي معايبي بودند اما محاسن آنها بر معايبشان برتري داشت.
كارشناسان معتقدند با توجه به عوض شدن زمانه و تغيير شرايط اجتماعي به كارگيري بسياري از شيوه هاي مربوط به ازدواج دختران و پسران جوان كه درقديم بسيار پسنديده بودند درعصر حاضر نه تنها پاسخ نمي دهند بلكه ممكن است كه پيامدهاي نامطلوبي را داشته باشند.
معاون فرهنگي و اجتماعي سازمان جوانان مي گويد: نگاه جامعه به مقوله ازدواج بايد از حالت سنتي به شكل نگرش جديد تغيير يابد.
علي اكبر عصارنيا درجشنواره اي كه به مناسبت روز خانواده با عنوان مطلع عشق درسالن اجتماعات فرهنگسراي سوم خرداد اردبيل برگزارشد، افزود: دردوران كنوني شيوه هاي سنتي رايج در موضوع ازدواج جوانان جوابگو نيستند و بسياري از والدين در دادن مشاوره به فرزندان خويش در زمينه ازدواج توانايي كافي ندارند.
وي اظهارداشت: براساس تحقيقي كه از سوي سازمان جوانان كشور انجام شده است 70 درصد از پسران، موانع ازدواج خويش را نداشتن شغل پايدار، مسكن و مشكلات مالي ذكر كرده اند.
وي گفت: همچنين 70 درصد از دختران نداشتن اعتماد به طرف مقابل را عامل اصلي در تحقق نيافتن ازدواجشان قيد كرده اند.
وي با اشاره به اينكه منكر وجود مشكلات بيكاري، مسكن و تنگناهاي مالي در جامعه نيستيم، افزود : به نظر مي رسدعلت اصلي ايجاد اين موانع براي ازدواج پسران تصوير نادرستي است كه با توجه به شرايط فعلي جامعه در ذهن آنان نقش بسته است.
او گفت: همه اين 70 درصد از پسراني كه مشكلات مالي را به عنوان موانع ازدواج ذكر مي كنند در واقع دچار اين مشكل به معناي واقعي نيستند، بلكه تشريفات و ظواهر موجود در زمينه ازدواج اين تصور نادرست را در ذهن آنان ايجاد كرده است.
وي تصريح كرد: با تاسف، پديده نادرستي در جامعه ما رفته رفته به هنجار تبديل مي شود و خانواده ها فرزندان خود را در ارتباط با دادن مشاوره رها كرده ا ند و علت آن فاصله اي مي باشد كه بين فرزندان و والدين در اين زمينه ايجاد شده است.
وي تاكيد كرد: اگر همين آمار را كه 30 درصد از جوانان در زمينه ازدواج مشكل مالي ندارند درست فرض كنيم در حاليكه به دلايلي كه ذكر شد اين رقم بسيار بيشتر است، خود اين موضوع نقطه قوت و مثبتي مي باشد.
عصارنيا اضافه كرد: بعضي از اين جوانان اعلام مي كنند كه ما قصد ازدواج داريم ولي در يافتن همسر مناسب با مشكل روبروهستيم.
وي افزود: در زمانهاي قديم يافتن دختر مناسب براي پسران به سن ازدواج رسيده توسط والدين و بزرگان فاميل انجام مي شد اما در دوران حاضر با توجه به پيچيدگي و گستردگي جوامع اين روش پاسخگو نيست و بايد مراكز همسريابي در كشور توسعه يابند.
وي مشاركت افراد خير براي تامين نيازهاي اساسي ازدواج جوانان را ضروري توصيف كرد و گفت: دولت نهم اقدامات موثري براي تسهيل در ازدواج جوانان تدارك ديده است و با اجراي برنامه هاي اقتصادي مختلف سعي بر به حداقل
رساندن مشكل بيكاري، مسكن و مسايل مالي جوانان دارد.
وي گفت: با اقدامات انجام شده توسط دولت نهم ميزان ازدواج طي سه سال اخير بين چهار تا هشت درصد در هر سال رشد يافته است.
وي با اشاره به اينكه سازمان جوانان فراهم كردن شرايط لازم براي ازدواج آسان، به موقع، آگاهانه و پايدار را دردستور كار خويش قرارداده است، افزود: علاوه بر قوانين و مقرراتي كه براي ارگانها و دستگاههاي ذيربط توسط مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي جوانان تنظيم شده اند، رسانه ها و افرادي كه مديريت افكارعمومي را بر عهده دارند بايد به شكل جدي در اين زمينه فرهنگ سازي و اطلاع رساني نمايند.
وي همچنين ورود سازمان يافته گروههاي مرجع و تاثيرگذار جامعه از جمله روحانيان، اساتيد و مربيان را براي عملي شدن چهار هدف مزبور در زمينه ازدواج جوانان بسيار ضروري ذكر كرد.
مدير موسسه امين و استاد دانشگاه نيز در اين زمينه مي گويد: بر اساس روايتي از اميرالمومنين علي (ع) بايد فرزندان خويش را متناسب با شرايط زمانه تربيت كنيم.
حجت الاسلام جعفر ساوالان پوراردبيلي افزود: اين به معني رواج فرزند سالاري در جامعه و يا تهديدي براي از بين رفتن ارزش و احترام والدين نيست، بلكه به معني تربيت محكم و چفت فرزندان با لحاظ قرار دادن حفظ ارزشهاست وهر چند در دنياي كنوني كار سختي است اما به لحاظ اهميت بايد به آن توجه جدي شود .
وي با اشاره به اينكه از بدو خلقت انسان تاكنون روشهاي سنتي، برقراري ارتباط دوستانه دختر و پسر و نيز تلفيقي از اين ها براي انتخاب همسر به كار گرفته مي شوند، گفت: هيچ روشي را نبايد به دور انداخت و بايد براساس موقعيت مكاني و زماني از آنها استفاده كرد.
او گفت: دو هزار فقره ازدواج طي 10 سال گذشته توسط اين موسسه انجام شده است و موضوع مهم در زمينه اين تعداد ازدواج انجام شده آن است كه حتي يك فقره از آنها به طلاق كشيده نشده است.
وي افزود: مردم ايران چه ساكن داخل كشور و چه مقيم كشورهاي خارج مي توانند با مراجعه و ثبت نام در اين موسسه از طريق سايت اينترنتي نسبت به انتخاب همسر مناسب خود با ارايه مشخصات و خواسته ها و ويژگيهاي همسر آينده شان شخصا و يا با مشاركت والدينشان از طريق سايت موسسه اقدام كنند.
وي تلاش براي ارتقاي سطح كمي و كيفي موضوع ازدواج جوانان را از برنامه ها و فعاليتهاي مهم اين موسسه ذكر كرد
و افزود: كمبود سازمانها و مراكز مربوط به مشاوره ازدواج دركشورمشكل اساسي در زمينه ازدواج جوانان است.
او گفت: جامعه ما در گذر جامعه از شكل سنتي به پيشرفته و در برزخ بين اين دو شيوه قرار دارد و لذا بايد با گسترش موسسات همسريابي در كشور به موضوع ازدواج به موقع، آسان، آگاهانه و پايدار جوانان بيشتر توجه شود.
مديرسازمان جوانان استان اردبيل هم مي گويد: شيوه زندگي ماشيني و پيچيده امروزي سبب سخت شدن موضوع ازدواج جوانان شده است.
عليرضا عبدي افزود: دردوران كنوني با تاسف داشتن استقلال مكاني جايگزين استقلال شخصيتي در افرادي كه قصد ازدواج دارند، شده است و به عبارتي ديگر خانواده ها موضوع داشتن منزل مسكوني مستقل رايكي از شرايط اوليه ازدواج جوانان تلقي مي كنند.
وي اظهارداشت: نداشتن شغل و مسكن مشكل اصلي ازدواج جوانان نيست و نمي توان همه تقصيرها را در اين ارتباط بر گردن تنگناهاي مالي انداخت.
وي با تاكيد بر اينكه البته داشتن شغل و مسكن نيز در جامعه امروزي از نيازهاي جوانان براي ازدواج است، گفت: در زمانهاي گذشته زندگي ساده و سرشار از آرامش و طراوت بود و پسران پس از متاهل شدن بدون داشتن دغدغه ها و فشارهاي اقتصادي در كنار والدين خويش و در يك فضاي كوچك زندگي مي كردند.
عبدي تاكيد كرد: با مقداري انجام كار فرهنگي و بازگرداندن داشته هاي با ارزشي كه در زمينه فرهنگ ازدواج از دست داده ايم مي توان موضوع ازدواج جوانان را از شرايط سختي كه بر آن حاكم است خارج كرد.
وي گفت: بعضي از كاستيهاي فرهنگي در زمينه ازدواج درزمان حاضر باعث شكستهاي بعدي از جمله طلاق و ازهم پاشيدن خانواده ها در سالهاي پس از ازدواج جوانان مي شود.
وي با اشاره به اينكه براي بسياري از موضوع هاي جامعه از جمله بيماريها و ساخت مدارس مراكز خيريه تاسيس شده اند افزود: جاي خالي يك چنين مركزي در زمينه سنت مقدس ازدواج در استان اردبيل احساس مي شود.
وي گفت: قصد داريم با ايجاد يك مركز خيريه از كمك افرادي كه دنبال كارهاي خير هستند در پرداختن به مراسم و تشريفات عروسي جوانان استفاده كنيم.
وي يكي از اهداف تاسيس مركز خيريه براي ازدواج جوانان را كاستن از تشريفات زايد و چشم و هم چشمي ها در مراسم عروسي كه با تاسف در جامعه امروزي رواج يافته اند، از طريق فرهنگ سازي ذكر كرد.
براساس سرشماري سال 1385 ازيك ميليون و 225 هزار نفر جمعيت استان اردبيل 715 هزار نفر در شهرها و بقيه در روستاها سكونت دارند.
592 /618/587
 يکشنبه 8 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن