واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 20 درصد زوج ها در ايران نابارور هستند
رييس پژوهشگاه ابن سينا با استناد به آمارهاي سازمان بهداشت جهاني در ناباروري گفت: ميانگين ناباروري در جهان حدود 10 تا 15 درصد گزارش شده است در حالي كه در ايران اين آمارها بيش از 20 درصد است.
دكتر "محمد مهدي آخوندي" در آستانه برگزاري سمينار بيمه و ناباروري در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اينكه آمار قطعي از ميزان زوجهاي نابارور در كشور وجود ندارد و گزارشهاي پراكندهاي در اين مورد ثبت شده ، اعلام كرد: پژوهشكده ابن سينا طرحي را براي آمار قطعي ميزان ناباروري در كشور آغاز كرده است.
رييس پژوهشگاه ابن سينا تصريح كرد: علاوه بر اين در تهران ميزان ناباروري حدود 21 درصد و در گزارش هاي ديگر حدود 26 درصد ثبت شده است كه اين مقدار از معدل جهاني بسيار بالاتر است.
به گفته وي به طور كلي حدود 5/13 ميليون زوج در كشور وجود دارد كه دو تا دو و نيم ميليون زوج نابارور هستند و از بين آنها 150 تا 200 هزار زوج به درمانهاي سالانه ناباروري نياز دارند.
آخوندي اضافه كرد: اگر 30 درصد از اين زوجها به خدمات درمان ناباروري در پروتكلهاي لقاح خارج رحمي نياز داشته باشند ميتوان گفت حدود 500 تا 750 هزار زوج به اين خدمات نياز دارند.
وي با تاكيد بر ضرورت گسترش مراكز درمان ناباروري در كشور، گفت: بايد شرايطي فراهم شود كه همه بتوانند از پيشرفتهاي به وجود آمده در درمان ناباروري بهرهمند شوند.
وي گفت: حدود 20 سال پيش كه مراكز درمان ناباروري در ايران وجود نداشت دولت به ازاي هر زوج كه براي درمان به خارج از كشور فرستاده ميشد، حدود 10 هزار دلار براي هر دوره درماني هزينه ميكرد.
رييس پژوهشگاه ابن سينا يادآور شد: تا چندي پيش امكاناتي از جمله يارانه داروها براي زوجهاي نابارور در كشور وجود داشت و گرانترين داروي مورد نياز اين زوجها حدود پنج هزار تومان فروخته ميشد كه در حال حاضر اين داروها حدود چهار برابر افزايش قيمت يافته است.
وي با بيان اينكه زوج هاي نابارور در صورت عدم آگاهي از وجود مراكز درماني فوق تخصصي و امكان تشخيص و درمان صحيح به تخصصهاي مختلف و پراكنده مراجعه ميكنند، گفت: در اين بين با انجام كارهاي غير ضروري، داروها و جراحيهاي غير صحيح، علاوه بر صرف هزينه هاي گزاف تاخير در توليد مثل، از لحاظ رواني نيز آسيب هايي بوجود مي آيد.
آخوندي با بيان اينكه قدرت باروري زنان با افزايش سن كاهش مي يابد گفت: بارداري در سنين بالاي 35 سالگي احتمال بروز نقايص ژنتيكي در فرزند را بالا مي برد علاوه بر اين با افزايش سن ميزان موفقيت لقاح خارج رحمي نيز كاهش مي يابد.
وي با بيان اينكه با اطلاع رسانيهاي مناسب انجام شده در حال حاضر زوجها در سنين پايين هم براي درمان ناباروري مراجعه ميكنند، گفت: پس از گذشت 20 سال از ورود فناوري هاي درمان ناباروري به ايران، نيازي به فرستادن زوجها به خارج از كشور نيست.
رييس پژوهشگاه ابن سينا در پايان در خصوص برگزاري سمينار «بيمه و ناباروري» در 12 دي ماه گفت: در زمينه دسترسي قشر محروم جامعه به خدمات درمان ناباروري، پژوهشكده ابن سينا با همكاري وزارت رفاه اقدام به برگزاري اين سمينار در روز 12 دي ماه كرده است.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]