تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831121235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كاهش قيمت فولاد ادامه مي يابد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كاهش قيمت فولاد ادامه مي يابد


سرمايه : كاهش تقاضاي فولاد در بورس باعث ركود كم سابقه در هفته هاي اخير شده است. اين در حالي است كه اوايل آبان ماه و بعد از ركود چندماهه با افزايش تقاضا در تالار انتظار مي رفت اين ميزان تقاضا كاهش نيابد.هفته گذشته حجم معاملات فولاد حدود 52 هزار تن بود به طوري كه حجم متوسط معاملات فولاد هرگز به پايين تر از صد هزار تن نرسيده بود.

كاهش دادوستد فولاد در تالار بورس موجب كاهش شديد معاملات بورس شد اما اكثر كارشناسان پيش بيني مي كنند ذوب آهن اصفهان در هفته هاي آتي حجم عرضه خود را افزايش دهد.
رونق بورس كالا وابسته به رونق بازار فولاد است. هرگاه ميزان عرضه و تقاضاي بازار فولاد تغيير كند حجم دادوستد بورس كالا نيز تغيير مي كند اين در حالي است كه تعداد كالاهاي پذيرش شده در بورس كالا به بيش از 30 مورد رسيده است؛ انواع محصولات كشاورزي، معدني، فلزي و فرآورده هاي نفتي و پتروشيمي. قرار است تا پايان سال 50 محصول پتروشيمي نيز در بورس پذيرفته شود در عين حال كه مساله پذيرش محصولاتي همچون كاغذ و روغن خوراكي و ساير كودهاي شيميايي، سكه (در معاملات نقدي) در بورس مطرح است.
برخي كارشناسان معتقدند بايد با ايجاد سازوكارهاي مناسب رونق معاملات ساير كالاها را در بورس فراهم كرد تا نسبت وابستگي بورس به فولاد كاسته شود و در عين حال در مجموع حجم معاملات بورس افزايش يابد.
حسيني پور كارشناس بازار سرمايه در اين خصوص به سرمايه گفت: «با توجه به ركود اقتصاد جهاني و بازار داخلي در كوتاه مدت نمي توان براي فعال كردن تمام گروه هاي معاملاتي راهكاري ارائه داد. در عين حال كه فعال كردن گروه هاي معاملاتي محصولات كشاورزي در اختيار بورس نيست و در اين خصوص بايد تحولي عميق در اقتصاد كشاورزي و سياست هاي دولت ايجاد شود در صورتي كه اين تحول اتفاق بيفتد و انگيزه هاي فعاليت در بورس براي فعالان بازار كشاورزي فراهم شود در آن صورت معاملات كشاورزي رتبه اول بورس را به خود اختصاص خواهند داد.»
حسيني پور با اشاره به اينكه معاملات آتي هويت بورس هاي كالايي هستند و اكثر بورس هاي كالايي محدوديت فعاليت شان معاملات آتي است، گفت: «تا زماني كه محوريت فعاليت بورس كالاي تهران معاملات فيزيكي باشد، ميزان عرضه و تقاضاي كالايي همچون فولاد حرف نخست را در رونق بورس خواهد زد اما مي توان با فرهنگ سازي، گسترش معاملات آتي در ساير كالاها و مجاب كردن سرمايه داران و مردم به حضور در بازار، معاملات آتي بورس كالا را در مقابل ركود بازار كالاها بيمه كرد.»
وي با اشاره به اينكه بورس نشان دهنده وضعيت اقتصاد كشور است، خاطرنشان كرد: «در مجموع نمي توان در شرايطي كه ركود بر اقتصاد ايران و جهان حاكم شده انتظار داشت بورس رونق داشته باشد.»

پيش بيني ادامه كاهش قيمت فولاد

به گزارش فارس يك كارگزار بورس كالا گفت: پيش بيني مي شود با توجه به كاهش رشد اقتصاد جهاني و بازارهاي راكد و كاهش قيمت مواد اوليه، سير نزولي قيمت فولاد در بورس هاي كالاي داخل و خارج ادامه يابد.
يك كارشناس فولاد در رابطه با وضعيت قيمت هاي فولاد ودلايل كاهش تقاضا در بازار اظهارداشت: «اگر وضعيت تجارت فولاد به عنوان بزرگ ترين تجارت بعد از نفت معلوم شود، مي تواند به سوالات بسياري در خصوص ادامه ركود پاسخ دهد.»
وي ادامه داد: «در نگاه اول مي توان گفت چشم اميد فولادسازان به صنايع خودرويي، ساختماني، لوازم خانگي، نفت، گاز و خطوط لوله و تاسيسات است كه با نيم نگاهي به وضعيت جهاني اين صنايع مشخص مي شود اين سه صنعت در بحران و ركود به سر مي برند. از طرف ديگر مصرف لوله هاي نفت و گاز و خطوط انتقال در حالي در سه سال گذشته افزايش يافته بود كه در حال حاضر تقاضا در اين بخش نيز با كاهش روبه رو است و توليدات بدون مشتري مانده كه پيش بيني مي شود اين وضعيت تا دو سال آينده ادامه داشته باشد.»
اين كارشناس در برابر اين سوال كه چه پيش بيني اي از قيمت هاي محصولات فولادي دارد پاسخ داد: «در سال آينده همچنان شاهد كاهش رشد اقتصاد جهاني و بازارهاي راكد خواهيم بود. الان نيز شاهد كاهش بهاي مواد اوليه از جمله نفت تا 35دلار، زغال سنگ، سنگ آهن و قراضه هستيم پس سقوط قيمت آهن و فولاد منطقي است.»
وي ادامه داد:«با اين اوصاف نه تنها نبايد منتظر افزايش آن باشيم بلكه بايد منتظر برگشت قيمت هاي آهن و فولاد به سال 1382 يعني حدود 300 دلار در هر تن بمانيم چرا كه فراموش نكرده ايم در چند ماه اول سال قيمت فولاد به تنهايي 40 درصد افزايش داشته و به علت افزايش قيمت نفت تا 130 دلار، قيمت هاي فولاد تا بيش از هزار دلار در هر تن رشد كرد. »
وي افزود: «البته نا گفته نماند با توجه به اينكه موجودي انبارها روبه كاهش و طرح هاي توسعه نيز زير سوال است و انگيزه ادامه آن در برخي كشورها از بين رفته اگر با توجه به بحران مالي موجود يكي پس از ديگري شاهد تعطيلي يا كاهش توليد كارخانجات فولاد باشيم در صورت عدم توازن عرضه و تقاضا بعيد نيست به علت عدم توليد با سرعت قبلي و مصرف موجودي انبارها به جان گرفتن قيمت ها در مقطعي كمي كمك شود.»
به گفته اين كارشناس با توجه به شرايط موجود نمي توان به آينده بازار چندان خوشبين بود و كارخانجات فولاد به اين راحتي دوباره طعم سودهاي ميلياردي را نمي چشند.
وي درخصوص طرح هاي توسعه در داخل و خارج گفت: با نگاه به برنامه هاي افزايش و توسعه فولاد مي بينيم كه حتي كشور هند به عنوان پنجمين توليدكننده برتر جهان قصد داشت تا سال 2010 توليد خود را به 60 ميليون تن برساند و چين نيز 70 ميليون تن افزايش براي عبور از مرز توليد 490 ميليون تن را هدف گذاري كرده بود.
وي ادامه داد: فولادسازان آمريكايي با نويد سال بهتر براي سال آينده ميلادي طرح هاي متعددي براي سرمايه گذاري در بخش توليد فولاد آمريكا داشتند كه برعكس با كسادي بازار و بحران داخلي روبه رو شدند. احداث كارخانه براي توليد يك ميليون تن در كويت و طرح هاي احداث كارخانه توليد در اطراف ايران به سرعت در اوج قيمت فولاد پيگيري مي شد. ايران نيز در اين مسير بيكار نمانده و علاوه بر طرح هاي توسعه كارخانجات موجود هشت طرح فولادي ديگر را پيگيري مي كند. حال اگر اين همه توليد مشتري مناسب نداشته باشد به بازار فولاد ضربه ديگري وارد مي شود و بر همين اساس است كه كارخانجات كاهش توليد را در برنامه هاي خود دارد.
اين كارشناس فولاد در ادامه سخنانش يادآور شد: به نظر مي رسد فولادسازان داخل بايد براي عبور از اين گردنه خطرناك با تكيه بر بهره وري، مديريت علمي، كاهش هزينه ها، ارتباط بيشتر با مشتري وفروش هاي نسيه اي، روند توليد و كسب و كار خود را بهبود بخشند و دولت نيز با برنامه هاي حمايتي از جمله پرداخت وام كم بهره نقدينگي مورد نياز كارخانجات فولادي را فراهم كند و با برنامه هايي چون مسكن مهر و راه اندازي طرح هاي عمراني بزرگ و ادامه فعاليت بيشتر در زير ساخت ها به اشتغال كمك كرده و سبب بهبود اوضاع شود.
 يکشنبه 8 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن