واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سايه ركود بر بازار لوازم خانگي؛ مصرف كنندگان در انتظار كاهش قيمت
بردبار و عرفانيان- سايه سنگين ركود در بازار لوازم خانگي مشهود است. در حالي كه قيمت اقلام لوازم خانگي در بازارهاي جهاني به دليل بحران اقتصادي غرب در حال كاهش است، اما در كشور ما قيمت برخي از اقلام لوازم خانگي مثل يخچال و لباس شويي طي يكي ٢ ماه گذشته افزايش محسوسي داشته است كه با پي گيري خبرنگاران خراسان مشخص شد كه دليل اين مسئله اعمال پنهان ماليات بر ارزش افزوده از سوي برخي از فروشندگان اين كالاها مي باشد، اين در حالي است كه طبق دستور رئيس جمهور قرار بود اجراي اين قانون براي اصناف به تعويق بيفتد اما گويا اين قانون براي واردات كالاها از سوي گمرك اجرا مي شود و بعضي از فروشندگان نيز روي قيمت كالاهاي خويش مي آورند. البته پي گيري بيشتر نيز نشان داد كه قيمت برخي از انواع ديگر لوازم خانگي مثل اجاق گاز ثابت مانده است. در هر حال به نظر مي رسد خريداران منتظر كاهش قيمت ها در بازار هستند.
افزايش قيمت يخچال
گرچه در آستانه زمستان قرار داريم اما حدود يك ماه پيش قيمت برخي از انواع يخچال رشد محسوسي داشته است. يك فروشنده لوازم خانگي با بيان اين كه از يك ماه قبل ٢٠ تا ٣٠ هزار تومان قيمت برخي از مدل هاي يخچال به ويژه انواع وارداتي آن مثل سامسونگ افزايش يافته است، دليل اين امر را در اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده مي داند و به گزارشگر ما مي گويد: ظاهرا اجراي اين قانون موجب شد كه يك ماه پيش قيمت يخچال چنين رشدي را داشته باشد.
وي در پاسخ به اين كه قيمت جهاني اين كالا به دليل بحران اقتصادي كاهش يافته است و بايد انواع وارداتي آن نيز كاهش قيمت داشته باشند، مي گويد: اين قاعده در ايران حكم فرما نيست و تاكنون اتفاقي در زمينه كاهش قيمت اين كالاها نيفتاده است و قيمت ها پس از رشدي كه حدود يك ماه پيش داشت تغييري نكرده است.
افزايش قيمت انواع لباس شويي با وجود كاهش قيمت هاي جهاني
در همين حال خبرگزاري فارس نيز گزارش داد كه قيمت انواع لباس شويي توليد داخل با وجود كاهش قيمت هاي جهاني بين ١٠ تا ٢٠ درصد در سال جاري افزايش يافته و قيمت انواع لباس شويي وارداتي ثابت مانده است. به گزارش فارس در تحليل قيمت گروه كالايي لوازم خانگي و در بررسي قيمت انواع لباس شويي توليد داخل و وارداتي در حالي كه لباس شويي وارداتي مدل ٣٥٢٢ فيلور در ابتداي سال ٨٦ به قيمت ٣٦٨ هزار تومان عرضه مي شد، در پايان سال ٨٦ به ٣٧٩ هزار تومان رسيد و در ارديبهشت سال ٨٧ به ٢٩٥ هزار و ٧٠٠ تومان و در مرداد ماه سال ٨٧ به ٤٠٧ هزار و ٥٠٠ تومان رسيده است كه با توجه به بحران مالي جهاني و كاهش قيمت مواد اوليه قيمت ٤٠٧ هزار و ٥٠٠ تومان در سال جاري نمي تواند براي مصرف كننده منطقي باشد. بنابراين گزارش قيمت ماشين لباس شويي٣٥٣ آبسال كه در مردادماه سال ٨٦ به قيمت ٣٢٧ هزار و ٢٥٠ تومان عرضه مي شد از ابتداي سال ٨٧ به ٣٥٢ هزار و ٩٣٠ تومان رسيده است و اين قيمت هم چنان ادامه دارد. افزايش ١٠ تا ٢٠ درصدي قيمت انواع ماشين لباس شويي در ساير محصولات آبسال نيز مشهود است به طوري كه ماشين هاي لباس شويي تك شير و دو شير از قيمت ٣٥٢ هزار تومان تا ٤٤٧ هزار تومان عرضه مي شود. طبق اين گزارش، لباس شويي ٤٢٦٠ p پارس كه در شهريور ماه سال ٨٦ به قيمت ٣٤٤ هزار و ٧٤٠ تومان عرضه مي شد در ابتداي سال ٨٧ به ٣٥٥ هزار تومان رسيد و از تيرماه سال ٨٧ تاكنون نيز به همين قيمت عرضه مي شود و هيچ گونه كاهش قيمتي در آن ملاحظه نشده است. بنابراين گزارش ماشين لباس شويي SE.٣٨٤ سپهرالكتريك كه در سال ٨٦ به قيمت ٣٣٦ هزار و ٥٠٠ تومان عرضه مي شد در سال ٨٧ با ٣٥٦ هزار و ٩٠٠ تومان رسيده و اين قيمت ها تاكنون ادامه دارد و دستخوش هيچ گونه كاهش قيمت نشده است. بنابراين گزارش قيمت انواع لباس شويي نيمه اتوماتيك حاير از ١٦٥ هزار تومان تا ١٧٣ هزار تومان، لباس شويي ١٠كيلويي آمريكايي ٩٠٩ هزار و ٥٠٠ تومان، لباس شويي ١٢كيلويي هيتاچي ٦٢٠ هزار تومان، لباس شويي ٧ كيلويي مجيك ٤٥٥ هزار تومان و انواع لباس شويي LG از قيمت ٤١٠ هزار تومان تا ٥٧٥ هزار تومان عرضه مي شود.
وضعيت قيمت ها در بازار لوازم خانگي مشهد
به گزارش خبرنگار خراسان برخي از فروشندگان لوازم خانگي در بازار مشهد دليل افزايش قيمت تعدادي از لوازم خانگي وارداتي را در ٢ ماه گذشته نوسان قيمت دلار و يورو دانسته اند و برخي ديگر از فروشندگان معتقدند كه قيمت اكثر اقلام لوازم خانگي خارجي و داخلي ثابت مانده است، اما آن چه كه وجه مشترك نظر هر دو گروه است، ركود سنگين حاكم بر بازار لوازم خانگي است به گونه اي كه از يك طرف قدرت خريد اكثر مصرف كنندگان و خريداران لوازم خانگي پايين است و عده اي از خريداران دست نگه داشته اند تا شايد قيمت ها در بازارهاي داخلي به تبعيت از بازارهاي جهاني پايين بيايد. يكي از مسئولين نمايندگي پاناسونيك در مشهد به خبرنگار ما گفت: تلويزيون هاي پلاسماي LCDمارك پاناسونيك كاهش قيمت قابل توجهي داشته است و بعضي از مدل هاي پلاسماي ژاپن تا حدود ٢٧٠ تا ٣٠٠ هزار تومان كاهش قيمت داشته است كه اين كاهش قيمت متاثر از ٢ عامل، يكي از اين عوامل كه هميشگي است پيشرفت تكنولوژي و آمدن مدل هاي جديدتر است و ديگري كاهش قيمت هاي جهاني است. وي در ادامه گفت: ولي تعجب ما از اين است كه لوازم خانگي برقي كاهش قيمت نداشته و برخي اقلام افزايش قيمت نيز داشته است مثلا جاروبرقي پاناسونيك ٢٠٠٠ وات ژاپن ١٠ تا ١٢ هزار تومان افزايش قيمت داشته است و تلويزيون معمولي ٢١ اينچ حدود ٣ تا ٤ هزار تومان و برخي از مدل هاي مايكروويو پاناسونيك از ٤٨٠ هزار تومان به ٥١٥ هزار تومان افزايش يافته است و برخي ضبط صوت ها ٧ تا ٨ هزار تومان گران شده است.
يكي از فروشندگان لوازم خانگي نيز ليست قيمت هاي دو ماه قبل و حال حاضر را به شرح زير اعلام كرد
دو ماه قبل قيمت فعلي
سرخ كن دلونگي ١٧٠ هزار تومان ١٨٠هزار تومان
مايكروويو دلونگي ٢٤٠ هزار تومان ٢٥٢ هزار تومان
هم زن (با كاسه) ويداس ٥/٤٣ هزار تومان ٥/٤٦ هزار تومان
بخارشوي ويداس ٢١٥ هزار تومان ٢٣٠ هزار تومان
تاثير ماليات بر ارزش افزوده روي قيمت ها
مسعود دانشمند، نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران، با بيان اين كه در شرايطي كه بحران اقتصادي جهان را فراگرفته است، طبيعتا بايد قيمت كالاهايي مثل لوازم خانگي كاهش يابد، به گزارشگر ما مي گويد: قيمت جهاني آن بخشي از كالاهاي لوازم خانگي كه وارداتي است كاهش يافته است و حقوق و عوارض گمركي نيز تغيير نيافته است بنابراين نبايد قيمت آن ها افزايش يابد. ولي موردي كه مي تواند در افزايش برخي از قيمت ها موثر باشد اعمال ٣ درصد ماليات بر ارزش افزوده حداقل در ٢ نوبت است. يكي هنگام واردات اين كالاها توسط گمرك و ديگري هنگام فروش آن ها به مشتري توسط اصناف. وي مي افزايد: البته قاعدتا نبايد اين گونه باشد زيرا وارد كننده سابقا تجميع عوارض پرداخت مي كرد و الان همان رقم را در قالب ماليات بر ارزش افزوده مي پردازد. نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران در پاسخ به اين كه دليل افزايش قيمت ١٠ درصدي برخي از اقلام لوازم خانگي چيست، مي گويد: اتفاق خاصي نيفتاده است و اتحاديه هاي واردكنندگان و توزيع كنندگان كالاها بايد نظارت كنند تا اين گونه نشود. وي مي افزايد: با وجود اين كه اعلام شد كه اصناف نبايد ماليات بر ارزش افزوده بدهند، ولي عملا دارايي آن ها را معاف نكرده است. دانشمند در پاسخ به اين كه آيا چنين كاري برخلاف دستور رئيس جمهور براي تعويق ماليات بر ارزش افزوده انجام مي شود، مي گويد: لغو ماليات بر ارزش افزوده براي اصناف نيازمند قانون است. به گفته وي عملا قانون ماليات بر ارزش افزوده دارد اجرا مي شود و وزارت اقتصاد رسما تعويق آن را بخش نامه و ابلاغ نكرده است و آنچه كه اعلام مي شود در حد تعارفاتي است كه در سطوح بالا صورت مي گيرد وگرنه هم اكنون در گمركات نيز اين قانون اجرا مي شود و مسئولان گمركي مي گويند كه گرفتن ماليات بر ارزش افزوده طبق قانون اجرا مي شود و براي نگرفتن آن بايد ابلاغيه يا نامه اي از طرف وزير بيايد.
رئيس اتحاديه لوازم خانگي تهران: حق مصرف كننده است كه از كاهش قيمت هاي جهاني برخوردار شود
با اين حال رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تهران از احتمال كاهش قيمت لوازم خانگي در آينده خبر داد و گفت: با توجه به كاهش جهاني قيمت مواد اوليه، امكان كاهش قيمت كالاهاي لوازم خانگي به خصوص وارداتي ها وجود دارد. محمد طحان پور در گفت و گو با ايسنا با اشاره به كاهش قيمت فلزات و مواد اوليه ساخت انواع لوازم خانگي اظهار كرد: به همين دليل امكان كاهش قيمت مصنوعات لوازم خانگي وجود دارد اما بايد منتظر ماند و ديد كه چه هنگام مواد اوليه در انبار كارخانه ها كه با قيمت هاي بالا طي چند ماه پيش خريداري شده اند به اتمام مي رسد.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]