واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سردار رویانیان:طرح تابستانی پلیس راهنمایی و رانندگی از پنجم تیر اجرا میشود
منبع : خبرگزاری فارسرئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از اجرای طرح تابستانی پلیس از پنجم تیر خبر داد. به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، سردار رویانیان امروز در جمع خبرنگاران افزود: در تابستان پارسال 9هزار نفر در تصادفات رانندگی كشته شدند كه بیشترین رقم در شهریورماه و با كشته شدن 3240 نفر رقم خورد. وی با اشاره به افزایش یك میلیون خودرو و 900هزار موتورسیكلت در سال جاری گفت: تابستان امسال جهت جلوگیری از افزایش كشته های تصادفات رانندگی طرح تابستانی پلیس در سه مرحله اجرا می شود. وی افزود: مرحله اول این طرح از پنجم تا 20 تیرماه مرحله دوم از 10 مرداد تا 25 مرداد و مرحله سوم از 10تا 31 شهریور اجرا می شود. رویانیان گفت: در این طرح با تخلفات حادثه ساز خصوصا سرعت غیرمجاز برخورد جدی و بدون اغماض انجام می شود. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینكه بدون بستن كمربند ایمنی سرنشینان هیچ خودرویی حق تردد را ندارند گفت: از تردد وانت بارهایی كه اقدام به حمل مسافر در پشت بار می كنند به شدت جلوگیری شده و قطعا با آنها برخورد می كنند. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی به سفرهای سیاحتی كاروان های مسافرتی در ایام تابستان اشاره كرد و گفت: بسیاری از سازمان های دولتی برای رفاه كاركنان با اتوبوس اقدام به مسافرت های دسته جمعی می كند كه به تمامی این سازمانها اعلام شده است. جهت مسافرت های خود حتما از خودروها و رانندگان مجاز و دارای دفترچه استفاده كنند زیرا در غیر این صورت از تردد این اتوبوسها در جاده ها جلوگیری می شود. وی ادامه داد: گرفتن تست اعتیاد به صورت رندمی از رانندگان كامیون و اتوبوس و افرادی كه مرتكب تخلفات سنگین می شوند از جمله برنامه های طرح تابستانی پلیس است. وی گفت: به رانندگان هشدار می دهیم اگر نمی توانند خانواده خود را به سلامت به مقصد برسانند به هیچ عنوان رانندگی نكنند.
رئیس پلس راهنمایی و رانندگی با اشاره به نصب تجهیزات كنترل الكترونیكی در اتوبوس های مسافربری گفت: هم اكنون تمامی اتوبوس هایی كه در محورهای تهران-شیراز، تهران-تبریز و تهران-مشهد تردد می كنند مجهز به دستگاه GPS بوده و در غیر این صورت اجازه تردد در این مسیرها را ندارند. سردار رویانیان با اشاره به مرحله سوم طرح تابستانی پلیس گفت: مرحله سوم این طرح كه در شهریورماه اجرا می شود با استقرار بیشتر و فراگیرتر مأموران و ایجاد ایستگاه های فعال پلس در جادهها و مطابق ایام نوروز خواهد بود. وی گفت: در این فصل محدودیت های جدیتر نیز برای رانندگان كامیونها ایجاد می شود. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی كشور در ادامه با اشاره به وجود پاركینگ های اختصاصی كه توسط برخی ادارات و سازمانها و با اشغال حاشیه های خیابانها ایجاد می شود گفت: طرحی را در دست اجرا داریم كه بر اساس آن كلیه موانع فیزیكی كه تحت عنوان پاركینگ توسط ادارات و سازمان های مختلف ایجاد شده است جمع آوری شود. وی اضافه كرد: معابر متعلق به مردم است و هیچ سازمان و ادارهای حق اشغال خیابان را به عنوان پاركینگ ندارد. سردار رویانیان با اشاره به مشكلات در كمبود راه و عدم تناسب راه های كشور با خودروها گفت: هم اكنون راه های ما به علایم راهنمایی و رانندگی نیاز شدید دارند و در زمینه جداسازی رفت و آمدها خصوصا در شعاع 30 كیلومتری شهرها نیازمند جداسازی راه ها هستیم. وی با بیان اینكه هم اكنون 5/8 میلیون خودرو فعال در كشور وجود دارد گفت: 7 میلیون موتورسیكلت در كشور نیز شماره گذاری شده كه در این تعداد 5/4 موتور سیكلت فعال وجود دارد. وی ادامه داد:راه های ایمن نباید با زندگی مردم تعارض پیدا كند. به طور مثال در استان گیلان كلیه راهها از كنار مسیر شهری و روستایی عبور می كند. و این امر باعث شده كه 65 درصد مرگ و میر ناشی از تصادفات با عابر پیاده و موتور سیكلت های روستایی به وجود آید. سردار رویانیان رفتار پرخطر رانندگان را یكی از چالش های بزرگ رانندگی توصیف كرد و گفت: رفتارهای رانندگان متأسفانه در كشور پرخطر است و در این خصوص نیز از محضر آیات عظام استفتا نمودیم و پاسخ 63 سوال مربوط به مقررات راهنمایی و رانندگی و عدم رعایت آن را جمع آوری كرده ایم. وی گفت: به طور مثال در خصوص واجب بودن رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی پرسش شده و جواب گرفته ایم كه به لحاظ حفظ جان مردم مقررات راهنمایی و رانندگی واجب شرعی است.
وی با اشاره به كاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در ایام نوروز گفت: سعی كرده ایم تا با فضاسازی راندن صحیح را به عنوان دغدغه اصلی خود به مردم منتقل كنیم كه با این كار در فروردین ماه 86، 290 نفر كمتر كشته شده و 2300 نفر نیز كاهش مجروح داشتیم و این پدیده فقط به دست مردم رخ داد و وقتی خواستند كه درست برانند ما در این ایام با كاهش 10 درصدی تصادفات رو به رو شدیم. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی چالش سوم در زمینه ایمنی را نداشتن ایمنی لازم در خودروها ذكر كرد و گفت: ترمز ABS می تواند دو برابر منیت رانندگی را بالا ببرد و شدت تصادف را به نصف برساند و همچنین با نصب شیشه هوا نیز راننده در هنگام حادثه تا حدود زیادی ایمن می ماند. سردار رویانیان نداشتن مدیریت ترافیك واحد را از دیگر چالش های پیش رو توصیف كرد و گفت: در عرصه حمل و نقل باید یك مدیریت واحد و هدفمند و دارای ساختار تعریف شده باشد و باید بدانیم كه متولی یك حمل و نقل ایمن چیست. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به اهداف و راهبردهای دولت و مجلس در جهت رفع چالش های موجود گفت: دولت نسبت به توسعه حمل و نقل نگاه ویژه ای دارد. فقط باید این ارادهها اجرایی شود به طور مثال رئیس جمهوری در مهرماه سال 85 دستور عریض كردن پل جاجرود را صادر نمود ولی هم اكنون طی مدت 10 ماه از صدور این دستور هنوز این پل مشكل ساز است ما مجبور هستیم جهت جلوگیری از قفل شدن جادهها محدودیت های ترافیكی اعمال كنیم.
وی با اشاره به اقدامات پلیس راهنمایی در جهت حرفه ای ساختن پلیس گفت: خوشبختانه دولت در جهت استانداردسازی و حرفه ای كردن پلیس مبلغ یك صد میلیارد تومان اختصاص داد كه این امر در تاریخ پلیس بی سابقه بوده است. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در ادامه با اشاره به متوقف كردن خودروهایی كه بیش از 3 تخلف حادثه ساز انجام دهند گفت: مطابق ماده الحاقی به لایحه اخذ جرائم مأموران پلیس در تهران می توانند خودروهایی كه سه تخلف حادثه ساز شامل عبور از چراغ قرمز، عبور از محل ممنوع، سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، توقف در پیاده روها، حمل مسافر با وسیله نقلیه غیرمجاز، انحراف به چپ خیابان و تخلیه نخاله در معابر و پیاده روها صورت دهد از 24 ساعت تا یك هفته متوقف كنند. وی ادامه داد به موجب قانون جدیدی كه هم اكنون در مجلس مطرح است راننده ای كه مرتكب تخلف شود نمره منفی می گیرد كه این نمرات منفی موجب سلب رانندگی از وی از دو هفته تا شش ماه و یا ابطال گواهینامه می شود. روابط عمومی موسسه تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 366]