واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: كروبي:تفكر سليقهاي نبايد بركشور حاكم شودبراي اجراي اصول معطل مانده قانون اساسي تلاش ميكنم
تهران- خبرگزاري كار ايران
دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اينكه شك و ترديد سم مهلكي براي جبهه اصلاحات است، خاطرنشان كرد:كسانيكه 4 يا 5 سال پيش صحبت از عدم شركت و يا تحريم ميكردند امروز تمام تلاش خود را براي حضوري مؤثر در انتخابات آينده به كار بستهاند و ديگر نه از تحريم خبري هست و نه از شرط و شروط .
به گزارش"ايلنا"، مهديكروبي در سفر به كردستان در جمع اقشارمختلف مردم سنندج با اشاره به اينكه همواره ارتباط خود را با تودههاي مردم و به خصوص نيروهاي فعال حفظ كردهام، تصريحكرد: به نظر ميرسد در حال حاضر مهمترين مشكل كشور مسائل اقتصادي همچون تورم و بيكاري است، كه تودههاي مردم را رنج ميدهد.
وي خاطرنشانكرد: اشتغال به معناي كارمندي و شاغل در ادارات جوابگوي مخاطبان نيست و ادارات ما ظرفيت تحصيلكردهها را ندارد.
كروبي ادامه داد: توليد شغل نيازمند امنيت و سرمايهگذاري است و براي جوابگويي به جمعيت مخاطبان اشتغال بايد مباحث اقتصادي را رونق بخشيد.
كانديداي دهمين دوره رياستجمهوري درادامه سخنان خود با بياناينكه كشورما سرشار از امكانات و استعدادهاي بي نظير سرزميني است، تصريح كرد: با برنامهريزي و استفاده از نيروهاي فراوان كارآمد و شايسته ميتوانضمن تغيير وضع موجود زمينههاي شتاب بخشيدن به حركت توسعه همه جانبه كشور را فراهم ساخت.
رئيس مجلس ششم با اشاره به جمعيت 70 ميليوني كشور و جمعيت سه ميليون نفري دانشجويان، ادامه داد: همه مردم از هرقوم و مذهبي بايد خودشان را در سرنوشت كشور شريك بدانند، همه بايد احساسكنند، ايران سرزميني متعلق به همه مردم است و بايد برنامهريزيها و تصميمگيريها به گونهاي انجام شود كه زمينههاي بهرهمندي مردم از حقوق اساسي آنها فراهم گردد.
دبيركل حزب اعتمادملي در بخش ديگري از سخنان خود، تصريحكرد: همانطور كه مردم با هر قوميت و مذهبي در سختيها و تنگناها، رنجها را به جان خريدند و سينه خود را سپر تيرهاي دشمنان كشور و ملت نمودند، اينك نيز بايد بسترهاي لازم براي حضور و مشاركت آنان در عرصههاي مختلف فراهم شود. وجود قوميتهاي مختلف در جامعه نه تنها تهديد نيست، بلكه فرصتي است كه بايد با تكيه بر آن براي توسعه و پيشرفت هر چه بيشتر تلاش كرد ،بايد از پتانسيل و نيروهاي انساني تمامي قوميتها و مذاهب مختلف براي ساختن جامعه بهره گرفت.
كروبي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه وجود وحدت در جامعه ثمرات فراواني دارد، اظهار داشت: وحدت بدون تحمل و سعه صدر بوجود نميآيد ، ضمن آنكه نقد و انتقاد نيز زمينههاي تقويت نقاط قوت و بر طرفكردن نقاط ضعف را فراهم ميكند. تا زمانيكه در جامعه فضاي نقادانه وجود نداشته باشد، نميتوان به توسعه و پيشرفت اميدوار بود، زيرا وجود انتقاد باعث پويايي هر چه بيشتر هر جامعهاي خواهد شد. امام (ره) ميفرمودند نقد كردن تحفه آسماني است و مقام معظم رهبري نيز بارها بر ايجاد فضاي سازنده براي نقد و انتقاد تأكيد داشتهاند، آنچه در اين ميان مهم است، اين است كه تفكر سليقهاي نبايد بركشور حاكم شود، قانون و ضوابط بر كنشها و واكنشهاي سياسي و اجتماعي و فردي حاكم شود.
وي با اشاره به امكانات و پتانسيلهاي استان كردستان ابراز اميدواريكرد كه با برنامهريزي درست و تصميمات كارشناسي ضمن رفع نارساييها، شاهد حركت و توسعه اين استان باشيم.
كروبي با اشاره به اينكه كردها از كهنترين اقوام ايران هستند، تصريح كرد: قوميتهاي موجود دركل كشور بايد ايران را از آن خود بدانند و برخورداري از قانون اساسي آن را احساس كنند و اگر در دوران مسند رياست كاري را براي مردم كردستان انجام دادهام، وظيفه بوده و جز اين كاري ديگر انجام ندادهام.
دبير كل حزب اعتماد ملي در ادامه برنامههاي سفر خود به سنندج با شيخ الاسلام ، نماينده اهل سنت مجلس خبرگان رهبري ديدار وگفتوگو كرد.
در اين ديداركه مدنيفر، رئيس شوراي استفتائات فقه اهل سنت نيز حضور داشت، مهمترين مسايل جاري كشور مورد بحث وگفتگو قرارگرفت.
در اين جلسه پرسش و پاسخ دانشجويي، دانشجويان بارها و بارها دبيركل حزب اعتماد ملي را تشويق كردند.
قبل از سخنان مهمان اين نشست، دبير انجمن اسلامي كردستان با قرائت بيانيه اي ضمن انتقاد از عملكرد دولت به خصوص در زمينه برخورد با دانشجويان حمايت اين تشكل را از كروبي به عنوان اصلاح طلبي عملگرا اعلام كرد.
كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در جمع دانشجويان با بيان اينكه درسال آينده انتخابات رياست جمهوري در پيش است، اظهار داشت: در حال حاضر شرائط به گونهاي است كه من هم مثل شما از وضع موجود ناراضي هستم و ضمن احترام به همه عزيزان به منظور آنكه بتوانيم گامي در جهت تغيير شرائط كنوني برداشت، به صحنه انتخابات وارد شدهام. اكنون مهمترين وظيفهاي كه بر عهده داريم اين است كه تلاش كنيم مردم حضور حداكثري در صحنه انتخابات داشته باشند. 22 خرداد انتخابات برگزار ميشود، دو روز بعد از ان براي چهارمين سال رئيسجمهور انتخاب ميگردد ، چه بخواهيم و چه نخواهيم شخصي كه برگزيده ميشود براي چهار سال سكان مقدرات كشور را در دست خواهد گرفت و همه اختيارات قانوني را در اختيار خواهد داشت و همانطوركه شاهد بوديم هيچ تغييري نخواهد كرد در آن صورت اوضاع چه خوب شود و چه بد، نتيجه كار خودمان خواهد بود.
آيت ا... كروبي با بيان اينكه شك و ترديد سم مهلكي براي جبهه اصلاحات است، خاطرنشان كرد :كسانيكه 4 يا 5 سال پيش صحبت از عدم شركت و يا تحريم ميكردند امروز تمام تلاش خود را براي حضوري مؤثر در انتخابات آينده به كار بستهاند و ديگر نه از تحريم خبري هست و نه از شرط و شروط .
وي ادامه داد:هر چه مردم بيشتر شركت كنند به نفع جريان اصلاح طلب خواهد بود، بالاخره رقيب ما يك كف رأي دارد و اگر شرائط به گونهاي پيش رفت كه برخي افراد تنگ نظر و ناآگاه به نحوي عمل كنند كه مردم به صحنه نيايند، همه چيز در صندوق رقيب ما خواهد رفت.متأسفانه جرياني در كشور حضور دارد كه حضور گسترده مردم را مضر ميداند چرا كه ديگر نيروهاي غيبي نميتوانند كاري از پيش ببرند.
كروبي گفت: از الان به گونهاي عمل نكنند كه به جريان رقيب كمك شود و اگر به نتيجه نرسيدند، سكوت كنند. اين مباحث نتيجهاي ندارد و به ضرر منافع ملي خواهد بود و همين مباحثي كه نماينده انجمن اسلامي دانشجويان ارائه كرد بوجود آيد.
كانديداي دوره دهم رياست جمهوري با اشاره به بيانيه ابتدايي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه كردستان كه در آن به مسئله بازداشت دانشجويان اشاره كرده بود، تصريح كرد: بالاخره شما شاهد وضع سياست خارجي و اقتصادي كشور هستيد و در دانشگاه هم وضع مشابه است. خود من از سال 68 به بعد تمام تلاش خود را براي دفاع از زندانيان سياسي، دانشجويان انجام دادهام و بارها به انحاء مختلف از مسوولين خواستهام كه سليقهاي عمل نكنند و با ديد وسيع نگاه كنند.
كروبي يادآورشد:در همايش كارگزاران سازندگي كه همه شخصيتهاي سياسي اصلاح طلب و مديران سابق كشور حضور داشتند آقاي كرباسچي ضمن انتقاد شديد از وضع موجود در كشور گفتند آنچه شاهد آن هستيم نتيجه عملكرد خود ماست و ما باعث شديم احمدي نژاد رئيسجمهور شود.
وي گفت: بارها و بارها خواستيم سنگين و مؤدبانه به آسيب پذيري اصلاحات بپردازيم كه چرا به وضع موجود دچار شديم و امروز بايد مراقب باشيم كه دوباره اشتباه گذشته را تكرار نكنيم.
در ادامه اين مراسم ايت ا... كروبي پاسخ گوي سؤالات دانشجويان بود.
دبيركل حزب اعتماد ملي در پاسخ به پرسشي كه آيا اصلاح طلبان به اجماع ميرسند، اظهار داشت: شما ميدانيد ما حزبي تشكيل دادهايم و البته به خوبي ميدانيد خدمتگذاري من فراتر از حزب است، در دوره گذشته نيز كه حزبي نداشتم وضع را مشاهده كرديد.
وي افزود:از ابتدا تأكيد كردم حزبي كار ميكنيم و براي جلوگيري از تفرقه، موضوع شوراي حكميت مطرح شد و كسي تا مقطع 20 آذر اعلام آمادگي نكرد و رقبا هم با تمام امكانات دارند، كار ميكنند و فرصتهاي ما در حال از دست رفتن است، مگر ميشود نشست و انتظار كشيد. بنابراين من در صحنه هستم و هر عزيز ديگري بيايد، استقبال ميكنم.
رئيس مجلس ششم در پاسخ به سؤال دانشجوي ديگري در رابطه با برنامههاي وي در مورد حقوق اقليتها و اقوام اظهار داشت: در طول سي سال گذشته مواضع عملي و گفتاري مرا در دفاع از حقوق اقليتهاي قومي و مذهبي ديدهايد، تمام تلاش خود را براي تحقق اين امر به كار خواهم بست تا بتوانم مدافع خوبي براي حقوق مردم باشم و اگر هم نتوانستم، توجيه نميكنم صاف و پوست كنده از مردم عذرخواهي خواهم كرد.
كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ادامه اين مراسم در پاسخ به پرسش يكي از دانشجويان در خصوص موضوع روزنامه ايران و اهانت به آذري زبانان اظهار داشت:اينكه حالا دقيقا چه اتفاقي افتاده من حضور ذهن ندارم، ولي هميشه ايستادهام و دفاع كردهام شما در قضيه لقمانيان ديديد يك كلمه گفتم و بر روي آن ايستادگي كردم.
كروبي در خصوص تعريف آزادي در ايران كه سؤال يكي از دانشجويان حاضر در سالن بود، تصريح كرد: آزادي كه در چارچوب قانون باشد، مزاحمتي براي ديگران ايجاد نكند، آزادي كه ديدگاههاي خود را براحتي مطرح كنيم، آزادي مورد نظر ما آن است كه هيچ كس بر ديگري سلطه نداشته باشد.
وي در خصوص موضوع محدوديتهاي تدريس زبانهاي قوميتها در ايران نيز گفت: تلاش ميكنم اصول معطل مانده قانون اساسي را اجرا كند.
دبيركل حزب اعتماد ملي در پاسخ به اين سؤال كه نظر شما در خصوص طرح دولت وحدت ملي چيست؟ گفت: اول آنكه بگويم اين طرح را اصولگرايان مطرح كردهاند و از روي دلسوزي بوده و به نظرم آنچه در ذهنشان بوده به اين جهت است كه احساس ميكردند مشكلاتي هست كه با حضور همه جريانات دلسوز قابل حل ميباشد كه اگر عمل ميشد اشكالي نداشت ضمن آنكه من در اين قضايا حضوري نداشتم.
وي در خصوص كانديداتوري خاتمي نيز گفت: آمدن يا نيامدن حق هر عزيزي است و من در مقامي نيستم كه در اين خصوص اظهار نظر كنم.
كروبي در پاسخ به اين سوال كه نظرشما در خصوص موضوع شاه سلطان حسين كه از سوي رهبري مطرح شده چيست، اظهار داشت:طبيعي است كه در اين رابطه هر كس از ظن خودش تفسير ميكند. اگر نظر مرا ميخواهيد (با خنده) منظور ايشان بنده يا كس ديگري بودهاند.
دبيركل حزب اعتماد ملي در خصوص روشن شدن قتلهاي زنجيرهاي اظهار داشت:شما برويد و يك مدركي بياوريد كه ميخواستند در مورد قتلهاي زنجيرهاي پيگيري كنند و من بگويم نه، وقتي موضوع مطرح شد من بيرون مجلس بودم و هر چه در اين قضيه بود ما مستمع بوديم و اگر كسي جبران كرده ديگران كردند.
كروبي در ادامه در رابطه با موضوع شهرام جزايري نيز تصريح كرد: اول من تشكر ميكنم كه فضايي بوجود آمد كه برخي ابهامات برطرف شود. من يك روحاني بوده و هستم و آنقدر اجازه نامه از امام داشتهام و از اطراف پول ميرسيد كه حد نداشت و ما آنرا با اختياراتي كه داشتيم در مصارفي كه مشخص بود و با اجازه مراجع تقليد و رهبري، هزينه ميكرديم.آقاي جزايري هم آمد و در چند نوبت پول داد آنهايي هم كه او را معرفي كردند، انسانهاي خوش سابقهاي بودند.شما بدانيد كه اين آقا خوشبختانه از من چيزي نخواست و البته به خيلي جاهاي ديگر از جمله چپ و راست پول داده بود و اين هم كه به ما ميرسيد سرريزش بود.
و البته بگويم كه اين موضوع به قضيه لقمانيان بر ميگردد، حكم دادفر هم در راه بود و فقط خانم حقيقت جو به دستور رهبري آزاد شده بودند چون فرموده بودند كه خانم است.
من گفتم كه نميتوانم مجلس را اداره كنم. به خاطر اين مطلب بود كه اين موارد مطرح شد،طرح آن به مسائل سياسي بر ميگردد. البته پس از طرح اين موضوع رهبري مكاتبه كردند كه اين چه مباحثي است، مطرح ميكنيد. يك پولي به كسي بدهيد و هيچ سوء استفاده اي نباشد. آيا جز زير سؤال بردن افراد چيز ديگري است.
كروبي در مورد توزيع سكه در روز عروسي دختر خود گفت:اين ديگر از آن چيزهاي عجيب است كه من چهار پسر دارم كه يكي از آنها هم جانباز بسيجي است و پايش را در جبهه از دست داده است.البته من و همسرم بخاطر اينكه دختر نداريم ناراحتيم. به شما عزيزم ميگويم برويد به دوستانتان بگوييد دنبال طرح مسايل جديد باشند،اينها ديگر قديمي شده است.
كروبي در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص محروميت استان كردستان تصريح كرد: اولويت من توسعه استانهاي محروم خواهد بود.
وي در ادامه اين مراسم در خصوص موضوع سلامت انتخابات نيز اظهار داشت: سلامت انتخابات را من تضمين نميكنم ولي تلاش ميكنيم تا در جوي سالم برگزار شود و به ياري خدا اين امر محقق خواهد شد.ضمن آنكه من آدم بي دست و پايي نيستم و از حقوق مردم دفاع خواهم كرد.
دبيركل حزب اعتماد ملي در خصوص نحوه عملكرد دستگاههاي زير نظر رياست جمهوري نيز در رابطه با مسايل دانشجويان اظهار داشت: آنچه مربوط به قوه مجريه است معلوم است كه چگونه رفتار خواهيم كرد، چون اين قوه در اختيار ماست مشكلي وجود ندارد، در آن بخش نيز كه در اختيار قواي ديگري است سعي ميكنيم با مذاكره و رايزني تا حدي مشكلات احتمالي را برطرف كنيم.
پايان پيام
كد خبر: 465078
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]