واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختصاصي فارس/موانع ميانجيگري روسيه در آتشبس حماس و رژيم صهيونيستي
خبرگزاري فارس: كارشناسان فلسطيني ورود روسيه به عنوان ميانجي را چندان موفق نميدانند و معتقدند آمريكا هرگز اجازه نميدهد و بايد در سطح جهاني براي توقف مقاصد تجاوزگرانه اين رژيم فشار آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در غزه، با وجود آنكه آتشبس ميان مقاومت فلسطين و رژيم صهيونيستي آخرين نفسهاي خود را كشيد و در پي آن طوفان داغي به راه افتاد و با تهديدات صهيونيستها درباره اجراي عمليات گسترده عليه نوار غزه براي متوقف كردن شليك موشكها به شهركهاي صهيونيستنشين همراه بود، اما ناظران امور سياسي معتقدند كه همه اينها صرفاً هياهوي توخالي براي آرام كردن افكار عمومي صهيونيستها و عدم در تنگا قرار گرفتن سران رژيم صهيونيستي است.
برخي كشورهاي عربي و منطقهاي با حضور خود از دو طرف ذيربط در آتش بس خواستهاند كه اقدامات خود را تشديد نكنند و روسيه، حماس را كه اداره كننده نوار غزه است، ترغيب كرد تا در تصميم خود در تمديد نكردن آتش بس با رژيم صهيونيستي بازنگري كند كه اين امر پرسشهايي را درباره امكان ورود ميانجيگر جديدي براي ايجاد آتش بس تازه و حل پروندههاي باقي مانده نظير پرونده "گلعاد شاليت" نظامي اسير رژيم صهيونيستي مطرح ميكند و چه بسا اين امر گروههاي مقاومت فلسطين را به عدم تمديد آتشبس با اشغالگران سوق داد.
حماس تاكيد كرد كه طرف مصري به عنوان ناظر بر آتشبس موضع ضعيفي در برابر رژيم صهيونيستي دارد كه آتشبس را بارها نقض كرد و مصر در قبال اين موارد نقض آتشبس به عنوان ناظر كاري نكرد.
"عاطف عدوان" از رهبران حماس و نماينده مجلس قانونگذاري فلسطين در سخنان تلويزيوني خود خواستار ميانجيگري سالم براي تمديد آتشبس شد.
عدوان درباره اينكه آيا حماس قصد تغيير دادن ميانجيگر مصري را دارد، اظهارداشت: اين امر به ماهيت كار و نقشي كه ميانجيگر بازي خواهد كرد، مرتبط است و اگر اين ميانجيگر سالم نباشد، هر طرفي حق دارد تا ببند كه منفعت كلي خودش كجاست؟
وي تاكيد كرد: ما خواهان ميانجيگري سالم هستيم حتي اگر يك كشور اروپايي باشد.
در همين حال، نقطه نظرات كارشناسان درباره دعوت روسيه از حماس براي ادامه آتشبس با اشغالگران صهيونيست متفاوت بود و دكتر "نعيم بارود" كارشناس در امور رژيم صهيونيستي گفت: اسرائيل به روسيه پيام داده است كه براي زنده كردن آتش بس رو به مرگ مداخله كند.
وي افزود: دشمن در ابتدا (براي تمديد آتش بس) به مصر متوسل شد اما به علت شكست و عقب نشيني قاهره در اداره امور خاورميانه به دنبال ميانجيگري گشت كه ارتباط قويتري با حماس دارد.
عدوان گفت: مسائل باقي مانده ميان دوطرف داراي بار سياسي در خاورميانه است و اگر روسيه در ايجاد آتشبس جديدي موفق شود ميتواند ساير پروندهها نظير پرونده شاليت را بگشايد.
بارود در صورت ناتواني روسيه در انجام اين ماموريت گفت: اسرائيل به احتمال زياد مجبور خواهد شد تا به دنبال نامزدهاي ديگري نظير قطر كه رابطه محكمي با حماس دارد، بگردد.
در همين حال، "حسن عبدو" تحليلگر سياسي فلسطيني معتقد است كه نبود يك عمليات مشخص در نزد صهيونيستها درقبال نوارغزه علت آرامش كنوني آن است و رژيم صهيونيستي در ورود به درگيري با غزه براي پايان دادن به اين مرحله كه هزينه سنگيني براي اين رژيم به همراه نداشت، ترديد دارد.
عبدو ورود طرفهاي منطقهاي به بازي را اينگونه بيان كرد كه عامل بينالمللي براي تثبيت وضعيت موجود به منظور رسيدن به حالت آرامش به علت عدم قدرت رژيم صهيونيستي در كسب پيروزي در نوار غزه مداخله ميكند و وضعيت موجود را شرايط محلي تحميل كردهاست.
وي معتقد است كه روسيه خود را به عنوان يك قدرت مسلط تحميل نخواهد كرد بلكه از طريق روابط خوب خود وارد عمل خواهد شد بويژه كه انسجامي در مواضع با حماس وجود دارد و همه تلاش خود را بعد از شكست در اثبات خويش و جايگاه خود در شماري از مسائل، بكار خواهد بست.
دو تحليلگر ياد شده اتفاق نظر دارند كه روسيه شيوه جديدي را در مسير روابط بينالملل دنبال ميكند كه بر ابتكار عمل، به چالش كشيدن سلطه آمريكا و ايفاي نقش فعالتري درخاورميانه استوار است و منافعي وجود دارد كه مسكو را به سمت حضور به عنوان يك قدرت مخالف سلطه غرب سوق ميدهد.
اين درحالي است كه "ناصر اللحام" تحليلگر سياسي فلسطيني معتقد است: ميانجيگري روسيه به هيچ وجه به موفقيت نخواهد انجاميد و علت شكست اين تلاشهاي مسكو، آمريكا خواهد بود.
وي افزود: آمريكا هرگز اجازه ورود روسيه به منطقه را نخواهد داد و در نتيجه بايد در سطح جهاني براي توقف مقاصد تجاوزگرانه اسرائيل فشار آورد.
اين تحليلگر درپايان گفت كه سياستمداران و نظاميان صهيونيست در ريختن خون شهروندان فلسطيني اتفاق نظر دارند.
انتهاي پيام/ق
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]