تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848480944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جعفري به مهر خبر داد:آخرين مستندات حاكي از اصالت تاريخي خانه شيخ بهايي است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جعفري به مهر خبر داد:آخرين مستندات حاكي از اصالت تاريخي خانه شيخ بهايي است
مدارك و اسناد نشان دهنده اصالت تاريخي خانه شيخ بهايي است و در اين مورد ترديدي وجود ندارد و با توجه به ارتباط زيرزميني اين خانه با حمام شيخ بنابراين قطعا اين خانه متعلق به شيخ بهايي است.

مديرعامل سازمان نوسازي و بهسازي اصفهان با اعلام اين مطلب به خبرنگار مهر گفت: قطعا چنانچه مدارك و اسناد ما اصالت تاريخي خانه شيخ بهايي را مورد ترديد قرار مي داد هرگز نسبت به خريد اين خانه پافشاري نمي كرديم.

حسين جعفري افزود: سازمان متبوع ما براي پي بردن به اصالت تاريخي اين بنا مدتهاست تمامي فرايندهاي تحقيقاتي لازم را با كمك و مشاوره گرفتن از خبره ترين كارشناسان تاريخي انجام داده است و چنانچه در اين فرايند نسبت به اصالت تاريخي اين اثر ثبت ملي شده ترديد وجود داشت هرگز درباره خريد آن تصميمگيري نمي كرديم.

مدير عامل سازمان نوسازي و بهسازي اصفهان اظهار داشت: خانه شيخ بهايي در نزديكي مسجد جامع اصفهان و حمام شيخ بهايي واقع شده است به همين دليل مستندات موجود نشان دهنده اين است كه اين خانه متعلق به شيخ بهايي است.

جعفري با اشاره به اينكه خانه ديگري منتسب به شيخ بهايي وجود دارد ادامه داد: آخرين مستندات به ما مي گويد كه اين خانه تاريخي خانه شيخ بهايي است و به همين دليل ما قصد خريد اين خانه را داريم.

خانه شيخ بهايي متعلق به عمه شاه عباس ( مريم سلطان بيگم ) بوده كه پس از آن شاه عباس اين بنا را به شيخ بهايي واگذار مي كند و تاريخچه اين خانه در كتاب زندگي شاه عباس اول تاليف دكتر نصرالله فلسفي در صفحه 563 ذكر شده است.

مدير عامل سازمان نوسازي و بهسازي اصفهان تاكيد كرد: قصد داريم پس از خريد و مرمت خانه را به مكان فرهنگي تبديل كنيم و براي سال آينده كنگره شيخ بهايي كه در اصفهان برگزار مي شود آن را آماده كنيم.

اين در حالي است كه مسئولان سازمان ميراث فرهنگي طي روزهاي گذشته نسبت به اصالت خانه تاريخي شيخ بهايي ابراز ترديد نموده و عنوان كرده بودند كه مدركي كه ثابت كند اين خانه متعلق به شيخ بهايي است وجود ندارد.

در تحقيقاتي كه مهرداد قيومي كارشناس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و از اعضاي فعلي فرهنگستان هنر در سالهاي گذشته در مورد خانه شيخ بهايي انجام داده و براي مهندس موسوي رئيس فرهنگستان هنر نيز ارسال شده و هم اكنون نيز مستندات آن وجود دارد آمده است كه "اين خانه در غرب مسجد جامع اصفهان قرار گرفته و بنا بر شواهد مختلف و منابع تاريخي متعلق به عمه شاه عباس بوده و اين بنا بعد از فوت عمه شاه عباس به شيخ بهايي داده مي شود و همچنين در كتاب زندگي شاه عباس اول تاليف نصرالله فلسفي در صفحه 563 نيز در ارتباط با تاريخچه خانه مطالبي عنوان شده است ."

قيومي در ادامه عنوان كرده است كه اين خانه در سال 75 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و در سال 78 نيز از سوي سازمان ميراث فرهنگي به عنوان زيبا ترين خانه تاريخي آسيا و اقيانوسيه معرفي شد و در اين مدت خانه الگويي براي خانه هاي تاريخي اصفهان بوده است.

از سوي ديگر حميدرضا حسيني كارشناس امور ميراث فرهنگي در مورد اظهارنظر بقايي قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري مبني بر اينكه خانه شيخ بهايي منتسب به شيخ نيست به خبرنگار مهر گفت: نقدي كه بر رفتار قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي صورت مي گيرد اين است كه وي مطالبي را كه بايد توسط متخصصين و كارشناسان امر نظر داده شود بدون اطلاع از موضوع نظر مي دهند.

وي با اشاره به اينكه در مورد خانه مدرس نيز چنين اتفاقي رخ داده است ادامه داد: در مورد خانه مدرس سازمان ثبت پس از استعلام به سازمان ميراث فرهنگي اعلام كرده بود كه اين خانه متعلق به مدرس است و 2 نفر از نوادگان مدرس كه هم اكنون نيز زنده هستند اين امر را تائيد مي كنند كه در همين خانه بدنيا آمده اند.

حسيني اظهارداشت: همچنين تعداد زيادي سند تاريخي نيز در اين ارتباط وجود دارد و همچنين كميته ويژه ميراث فرهنگي استان تهران نيز راي داده كه خانه مربوط به مدرس است اما هنگامي كه از بقايي قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سوال مي شود كه چرا خانه مدرس به ثبت ملي نمي رسد عنوان مي كند كه خانه متعلق به مدرس نيست.

اين كارشناس ميراث فرهنگي گفت: سازمان ميراث فرهنگي خانه مدرس را كه براي 80 سال قبل است و اين همه اسناد در مورد تائيد آن وجود دارد نفي مي كند چه برسد به خانه شيخ بهايي كه متعلق به 400 سال قبل است و طبيعي است كه سندي آنچناني نيز ندارد.

حسيني افزود: خانه شيخ بهايي در زماني شكل گرفته كه سند تاريخي مبني بر اينكه متعلق به شيخ است وجود نداشته اما دلايل ديگري وجود دارد كه مشخص مي كند اين خانه تاريخي براي شيخ بهايي بوده است.

وي تصريح كرد: چند سند وجود دارد كه انتساب اين خانه به شيخ را تائيد مي كند و اسناد تاريخي و كتابي كه اشاره به بخشش خانه به شيخ توسط شاه عباس و همچنين تعيين حدود خانه است نيز وجود دارد.

كارشناس ميراث فرهنگي تاكيد كرد: نزديك بودن اين خانه به حمام شيخ نيز سند ديگري است كه مشخص مي كند اين خانه متعلق به شيخ بهايي است و همچنين تعدادي از بازماندگان شيخ بهايي نيز تائيد كرده اند كه خانه متعلق به شيخ است و همسايگان اين محدوده نيز از پدران و اجداد خود اين موضوع را شنيده و تائيد مي كنند.

حسيني ادامه داد: يكي از منابع ما در تاريخ اظهارات شفاهي و نقل قولهايي است كه وجود دارد بنابراين نمي توان به راحتي تمام اين موارد و مستندات را نفي كرد.

وي اظهارداشت: در هنگام مرمت بنا در سالهاي 73 و 74 تن بوشه هاي سفالي شبيه آن چيزي كه در حمام شيخ بهايي بوده از خانه بدست آمده است و از تمام اين موارد مهمتر راه يا تونلي است كه از حمام به اين خانه تاريخي وجود دارد و از هيچ خانه تاريخي ديگري راهي به حمام نيست، بنابراين تمام اين موارد نشان مي دهد كه اين خانه متعلق به شيخ بهايي است.

كارشناس ميراث فرهنگي گفت: موضوع خانه شيخ بهايي حداقل 5 يا 6 سال است كه مطرح شده پس چرا سازمان ميراث فرهنگي تا الان منكر اين موضوع نشده است.

وي ادامه داد: در سال 83 استاندار اصفهان براي رسيدگي به مشكل لوله هاي آب خانه شيخ بهايي كميته اي 3 نفره متشكل از رئيس آب و فاضلاب ، رئيس ميراث فرهنگي و رئيس دفتر فني استانداري اصفهان تشكيل داد در آن زمان اگر خانه متعلق به شيخ بهايي نبود چرا كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي اصفهان همان موقع اين موضوع را گزارش نكردند.

حسيني گفت: كارشناسان ميراث فرهنگي اصفهان اين خانه را ديده اند اما بقايي قائم مقام سازمان خانه شيخ بهايي را نديده است.

كارشناس امور ميراث فرهنگي افزود: با اين همه باز هم ما حتما نمي گوييم كه خانه شيخ بهايي است اما وقتي گمان غالب اين است پس بهتر است مسئولان سازمان ميراث فرهنگي قبل از بررسي اظهار نظر نكنند.
 چهارشنبه 4 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن