واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: معاونت شهرسازى بركنار شدانتقادات شورا از شهردارى شدت گرفت
ندا گنجى – جلسه علنى شوراى شهر تهران ديروز به اظهارات گلايهآميز اعضاى شوراى شهر پيرامون روند پيشرفت احياى بافتهاى فرسوده و البته آلودگى هوا سپرى شد؛ انتقاداتى كه از مدتها پيش معاونت شهرسازى را هدف گرفته و به واسطه آخرين تذكراتى كه اعضاى شوراى شهر در يك جلسه خصوصى به شهردار تهران گوشزد كردند، اتفاقات مهمى در اين حوزه رخ داد كه مىتوان به بركنارى كاشاني، كسى كه كسوت معاونت شهرسازى شهردارى تهران را بر تن داشت،در هفته اخر اشاره كرد. به نحوى كه برخى اين بركنارى را مصداق احترام قاليباف به اعضاى شورا قلمداد مىكنند؛ اما دامنه انتقادات اعضاى شوراى شهر تنها به شهردارى محدود نيست، چرا كه وقتى شورا روز گذشته « دو فوريت طرح پيشنهاد تامين اعتبار مورد نياز احيا و نوسازى بافتهاى فرسوده در سال 88 به دولت» را بررسى مىكرد دولت را هم از انتقادات خود بىنصيب نگذاشت؛ چنانكه حسن بيادى نايبرئيس شوراى شهر، يك نيروى بازدارنده سياسى را مانع پيشرفت احياى بافتهاى فرسوده دانست كه انتظار بحرانى مانند زلزله را مىكشند تا از اين بحران به سود كلان دست يابند.
به اعتقاد او، احيا و نوسازى بافتهاى فرسوده از توان شهردارى خارج است و در شرايطى كه بيش از 10 ارگان در اين زمينه دخيل هستند، موضوع بافتهاى فرسوده، تنها در حد «حرف» باقى مانده است.
بيادى تاكيد كرد: «بافتهاى فرسوده از مشكلات جدى نظام است؛ به نحوى كه در چندين جلسهاى كه در حضور مقام معظم رهبرى بودهايم، ايشان نيز تذكرات جدى در اين زمينه داشتهاند.»
او به اينجاى سخنانش كه رسيد نقبى هم به آلودگى هوا زد و گفت: وارونگى هوا كه ديگر سياسى نيست، پس چرا براى رفع مشكل آلودگى هواى تهران اقدامى نمىشود؟ هوا آنقدر آلوده شده كه برج ميلاد از اتوبان يادگار امام يا همت مشخص نيست.
بيادى البته انتقادى را هم به همكارانش در شورا وارد كرد و گفت كه مصوبه را تصويب مىكنيم، بدون آنكه پيگير مصوبههايمان باشيم، در عوض مديريتها را محكوم مىكنيم، در حالى كه همه با هم مقصر هستيم و توانايى حل جداگانه مشكل بافتهاى فرسوده را نداريم.
بيادى بر اين باور است كه مشكل بافتهاى فرسوده، تنها با وقوع يك زلزله قابل حل است چرا كه دولت نيز با وجود در اختيار داشتن پول نفت، در حل اين معضل عاجز است و شوراى شهر هم البته با وجود امتيازاتى كه در اين بخش داده در اين امر ناموفق نشان داده است.
پس از اظهارات بيادي، محمدعلى نجفى نيز رشته كلام را به دست گرفت و در قالب تذكري، فروش املاك و مستغلات شهردارى تهران را نگرانكننده دانست.
او گفت كه املاك و مستغلات شهردارى تهران به شدت در حال فروش هستند و آن را با تامين درآمد و در شرايط ركود بازار مسكن مرتبط دانست؛ به همين سبب خواستار حضور قاليباف در شوراى شهر تهران شد تا در اينباره توضيحاتى ارائه كند.
در اين ميان اما، توكلي، مدير كل املاك و مستغلات شهردارى تهران خود را به صحن علنى شورا رساند تا بگويد نگرانى اعضاى شوراى شهر چندان با واقعيتها تطابق ندارد. چنانكه او به آمار و ارقام استناد كرد و گفت: «درآمدهاى شهردارى از فروش املاك و مستغلات از ابتداى سال جارى تاكنون تنها 65 ميليارد تومان بوده است.» اما از چهره منتقدان عملكرد اين نهاد پيدا بود كه از توضيحات او قانع نشدهاند.با اين حال و پس از تذكرات اعضاى شوراى شهر، آنان در قالب طرحى دو فوريتى از دولت خواستند صددرصد عوارض ساخت 20 هزار واحد مسكونى در بافتهاى فرسوده را كه معادل پنجهزار ميليارد ريال است پراخت كند؛ بدين معنا كه دولت علاوه بر پرداخت پنجهزار ميليارد ريال، سال آينده بايد 5 درصد از منابع مالى مورد نياز براى تامين زيرساختها و سرانههاى خدماتى و عمومى توليد 20 هزار واحد مسكونى در بافتهاى فرسوده را كه معادل 25 ميليارد ريال است را پرداخت كند؛ تامين 50 درصد هزينه توليد واحدهاى تجارى معادل واحدهاى موجود واقع در بافت فرسوده كه معادل 3 هزار و 500 ميليارد ريال است نيز در اين طرح پيشنهاد شد.
وضعيت اضطرار آلودگى هوا
در ادامه اين جلسه، بحث آلودگى هوا دوباره از سوى معصومه ابتكار، رئيس كميته محيط زيست شورا مطرح شد. او گفت: بايد جلوى ورود خودروهاى بدون معاينه فنى گرفته شود، چرا كه آن را ميانبرى براى كاهش آلودگى هوا دانست.
او با اشاره به ادامه وضعيت آلودگى هوا در شهر تهران، افزود: آلودگى هوا از مرز هشدار گذشته و به اضطرار رسيده و وضعيت ذرات معلق بسيار بالاتر از سطح استاندارد است.
ابتكار با اشاره به نتيجهبخش نبودن جلسه كميته اضطرار آلودگى هوا گفت كه جان بيش از 10 ميليون از شهروندان تهرانى در معرض آسيب است و نبايد به اين شكل در مورد وضعيت آلودگى هوا مماشات كرد، چرا كه گذشتن از كنار آن، گناهى نابخشودنى است.
او كاهش محدوده طرح ترافيك و ايجاد محدوديت براى خودروهاى بدون معاينه فنى در محدوده طرح زوج و فرد در حيطه اختيارات شوراى شهر تهران دانست و گفت: در شرايطى كه دستگاههاى مسئول تصميمگيرى نمىكنند، وارد عمل شود و حداقل شرايط را براى مردم شفاف كند. او گفت: در آئيننامه كاهش آلودگى هوا تدابير خاص و كارشناسى شدهاى براى مواقع آلودگى هوا نظير تعطيلى مدارس، محدوديت طرح ترافيك و محدوده زوج و فرد و معاينه فنى خودروها پيشبينى شده است كه بايد هر يك از اين راهكارها به طور جدى مورد بررسى قرار گيرد.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]