واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ويژهنامه "مباهله" را در فضاي مجازي بخوانيد
خبرگزاري فارس: پايگاه اينترنتي شهيد آويني در تازهترين بهروزرساني خود به مناسبت فرارسيدن روز "مباهله" ويژهنامهاي با اين عنوان ارائه كرده است.
، ويژهنامه «مباهله» شامل مطالبي با عناوين "گواه روشن حقانيت اهل بيت(ع)"، "زهرا(س) در عرصه سياست"، "اعمال و دعاي روز مباهله"، "شعر"، "داستان مباهله و يادگاري" است.
غسل، روزه، دو ركعت نماز با قرائت آيةالكرسى تا هُمْ فيها خالِدُونَ و در ادامه خواندن دعاى مباهله كه شبيه به دعاى سحرهاى ماه رمضان از اعمال و دعاي روز مباهله از ديگر بخشهاي اين ويژهنامه است.
از ديگر امكانات ويژهنامه مباهله پايگاه اينترنتي شهيد آويني ميتوان به شعر با عنوان "نور هل اتي" و والپيپر با اين موضوع اشاره كرد.
معنا و اصل ماجراي مباهله
مباهله به معناي رهاكردن و قيد و بند چيزي را برداشتن است، همان طور كه ابتهال در دعا يعني تضرع و زاري به درگاه باريتعالي و واگذاري امور به او تا خود هر طور كه صلاح ميداند به كارها سر و سامان دهد.
مفهوم متداول مباهله به معناي نفرين كردن دو نفر به يكديگر است و اينكه وقتي در بيان حقيقت مسألهاي از دين، عقل و استدلال و آيات روشن الهي كارگر نميافتد دو گروهي كه هر كدام نظر خود را دارند در محلي جمع ميشوند و به درگاه خداوند دعا و تضرع ميكنند تا خود حقيقت را آشكار و دروغگويان را رسوا سازد و مجازات كند.
واقعه مباهله در ميان عرب سابقه نداشت و با به وقوع پيوستن آن ايمان و صدق دعوت پيامبر(ص) بر همگان آشكار گشت و پيامبر(ص) به وسيله آن خاصان و نزديكان خود را كه نگاهدارنده دين الهي بودند به مردم شناساند، هيئتي از مسيحيان نجران به اتفاق چند نفر از روسا و بزرگان خود به نمايندگي براي گفتگو به نزد رسولالله آمدند تا درباره دعوت پيامبر(ص) آگاهي يافته و سؤالات خود كه اساسيترينشان درباره جايگاه حضرت عيسي بود را با ايشان در ميان گذاشته و پاسخي لازم و قانعكننده را دريافت كنند.
اما وقتي پيامبر(ص) با منطق و استدلال و بيان آيات الهي چگونگي دعوت و رسالت خويش را بر آنها عرضه و ديدگاه صحيح و به حق را درباره ابعاد وجودي حضرت عيسي بر ايشان بيان كرد، مسيحيان نپذيرفته و بدون هيچ دليل قانع كنندهاي بر حرف خويش پافشاري كرده و راه لجبازي را در پيش گرفتند. رسول خدا از آنها خواست تا به مانند خود ايشان فرزندان و زنان و نفوسشان را در محلي گرد هم آورند و در آنجا در مقابل همگان از خداوند بخواهند تا حقيقت را روشن كرده و دروغگويان را به عذاب برساند.
در روز موعود پيامبر(ص) تنها با اهلبيت خود علي(ع) و فاطمه(س) و حسنين بدون اينكه جمعيت را همراه خود كنند در محل مقرر حضور پيدا كردند. مسيحيان كه از پيش قرار گذاشته بودند كه اگر پيامبر(ص) با جمعيتي بزرگ و سر و صدا پا به عرصه مباهله نهادند به هيچ عنوان عقبنشيني نكرده و مبارزه كنند وقتي آرامش و قاطعيت رسول خدا كه تنها به همراه اهلبيتش به سراغ آنها آمده بود مشاهده كردند مباهله نكردند و راه مصالحه در پيش گرفته و به شرايط ذمه تن در دادند.
اينگونه شد كه پيامبر(ص) به مانند بسيار صحنههاي ديگر مواجهشان با شكاكان پيروز شدند و ثمره آن را براي هميشه براي اسلام و پيروان آن باقي گذاشتند.
براي مشاهده ويژهنامه مباهله به نشاني اينترنتي زير مراجعه كنيد.
http://www.aviny.com/
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 529]