واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: معرفى بهترين ها و بدترين ها در بازار خودروى آمريكا
در سالى كه قيمت بنزين به بيش از ۴ دلار به ازاى هر گالن رسيد و خودروسازان براى دريافت وام ۲۵ ميليارد دلارى دست به دامن كنگره شدند، براى همگان مسلم شد كه حاشيه سود پايين خودروهاى كوچك بر سودآورى خودروهاى بزرگ چربش پيدا كرد. به گزارش ايسنا، هفت مدل از ۱۰ مدل پرفروش خودرو در بازار آمريكا در سال جارى تاكنون جزو خودروهاى كوچك و يا سدان هستند كه مصرف بنزين پايينى دارند. اما زمانى كه بهاى بنزين به اوج رسيد، اقتصاد رو به تنزل نهاد و خريداران از آن چه كه آن ها مى خواستند، به آن چه كه آن ها نياز داشتند، تغيير رويه دادند. و آن چه هنوز بسيارى از خريداران به آن نياز دارند، باركش هاى پيكاپ بزرگ از جمله فورد ۱۵۰ -F و شورولت سيلورادو است كه اين دو خودرو در سال جارى تاكنون جزو پرفروش ترين مدل ها در بازار آمريكا محسوب شده اند. مدل ۱۵۰ -F حدود ۴۷۳ هزار و ۹۳۳ خريدار را امسال به سمت خود جلب كرد كه به اين ترتيب اين خودرو رده اول فروش را در سال ۲۰۰۸ در بازار آمريكا به دست آورد. اين خودرو در ۲۷ سال گذشته همواره در بازار آمريكا جزو خودروهاى پرفروش بوده است. فروش شورولت سيلورادو نيز امسال به ۴۳۱ هزار و ۷۲۵ دستگاه رسيد. از سوى ديگر مدل نيسان آرماندا در رده پنجم بدترين فروش در سال جارى قرار گرفت. فروش اين خودرو امسال ۴۹/۱ درصد نسبت به سال قبل افت كرده و به تنها ۱۴ هزار و ۷۵۳ دستگاه رسيد. مصرف سوخت اين خودرو حدود ۱۴ mpg است. اين خودرو دوديفرانسيلى است. خريدارانى كه بين انتخاب دوديفرانسيلى و خودرو كوچك مانده اند، معمولا مصرف بهينه سوخت به ملاك اصلى آن ها تبديل مى شود. در ليست پرفروش ترين خودروها در بازار آمريكا از آمار فروش خودروسازان از ژانويه تا پايان نوامبر بهره گرفته شده است. در اين ليست از بررسى خودروهاى لوكس و خودروهايى كه تعداد توليد آن ها در سال محدود است، خوددارى شده است.
ليست بدترين فروش ها
مينى ون انتوريج هيونداى كه امسال تنها ۵ هزار و ۴۰۵ دستگاه فروش داشت. در رده چهارم پاسيفيك كرايسلر قرار دارد كه تنها ۶ هزار و ۶۷۱ دستگاه از آن امسال فروخته شد كه كاهش ۸۷ درصدى را نسبت به سال قبل نشان مى دهد.
همچنين علاوه بر سه خودروى يادشده اينداور ميتسوبيشى تنها ۵ هزار و ۶۸۷ دستگاه تا پايان ماه نوامبر فروخت و هامر H2 نيز فقط ۵ هزار و ۷۲۱ دستگاه فروش داشت. هيچ برند دوديفرانسيلى امسال از كاهش فروش در امان نمانده است. در نيمه دوم ليست بدترين هاى فروش، همه ۵ مدل FJ تويوتا، جيپ كامندر، جى ام سى اينوى، دوج دورانگو و هامر H3 دوديفرانسيلى هستند. هر ۵ خودرو نيز كاهش فروش ۵۰ درصدى را نسبت به سال قبل تجربه كرده اند.
ليست بهترين فروش ها
اما در شرايطى كه بسيارى از خريداران از دوديفرانسيلى روى گردان شده اند، فروش خودروهاى بهينه سوز در سال جارى رشد پيدا كرده است. خريداران امسال ۳۵۲ هزار و ۲۴۸ دستگاه هوندا سيويك و ۱۸۴ هزار و ۱۵۲ دستگاه فورد فوكوس خريدند كه به ترتيب اين مدل ها رتبه هاى ۶ و ۱۰ ليست پرفروش ترين ها را كسب كردند. مصرف سوخت سيويك با وجودى كه ۲۹ mpg است، اما افزايش فروش اين خودرو عمدتا روى ورژن هيبريدى آن بوده است. مدل هاى تويوتا كمرى با فروش ۴۱۱ هزار و ۳۴۲ دستگاه و هوندا آكورد نيز با فروش ۳۵۰ هزار و ۶۳۸ دستگاه ديگر خودروى پرفروش امسال هستند. اما در حالى كه بهاى بنزين تاثير زيادى روى فروش خودروهاى كوچك و هبيريدى داشت، اما تاثير آن به اندازه تاثير بحران مالى اقتصادى نبود. به معناى ديگر فروش مدل هاى پرفروش بايد از ميزان فعلى بيشتر مى بود. در چند ماه اخير مشوق ها و تخفيفات زيادى به خريداران خودرو در آمريكا عرضه شد، اما جالب اين جاست كه افزايش فروشى مشاهده نشد. در واقع بحران اقتصادى مردم را از خريد خودرو منصرف كرده است.
بيكارى سپر دفاع خودروسازان آمريكايى!
افزايش گسترده نرخ بيكارى در آمريكا به دولت بوش كمك مى كند تا از ورشكستگى صنايع خودروسازى اين كشور جلوگيرى كند. نانسى پلوسى رئيس مجلس نمايندگان آمريكا با بيان اين مطلب گفت: آمار جديد مربوط به بيكارى در آمريكا بسيار نگران كننده بوده و لزوم به كمك به صنايع خودروسازى را نشان مى دهد. وى با اشاره به اين كه بيش از ۵۰۰ هزار آمريكايى بر اساس آمار جديد شغل خود را از دست داده اند، تاكيد كرد: كارگران صنايع خودروسازى آمريكا به شدت دچار مشكل شده اند. به گزارش آسوشيتدپرس، وى اضافه كرد: حدود ۲ ميليون شغل در آمريكا به تصميم دولت براى حمايت يا عدم حمايت از صنايع خودروسازى اين كشور بستگى دارد.
ورشكستگى بهايى است كه شكست خورده ها بايد بپردازند!
اجازه ورشكستگى به خودروسازان در شرايط بحران اقتصادى كنونى نشانه بى مسئوليتى است. جرج بوش رئيس جمهور آمريكا با بيان اين مطلب گفت: نمى توانم به خودروسازان آمريكايى اجازه دهم تا ورشكست شوند. وى كه ارائه وام ۱۷/۴ ميليارد دلارى را به خودروسازان آمريكايى پيشنهاد كرده است، عنوان كرد: اجراى برنامه نجات اقتصادى به طور معنى دارى به شرايط شركت هاى خودروسازى و صنايع ديگر بستگى دارد و تصميم در اين باره بسيار دشوار است تا اصلاح نظام اقتصادى انجام شود. رئيس جمهور آمريكا در عين حال ورشكستگى خودروسازان آمريكايى را بهايى دانست كه شركت هاى شكست خورده بايد بپردازند. به گفته بوش آمريكا در شرايط ريسكى قرار داشته و ورشكستگى هريك از شركت هاى خودروسازى احتمال عميق شدن بحران را افزايش مى دهد. در همين حال سايت ادموند اعلام كرد: فروش خودروهاى نو در آمريكا در ماه دسامبر نسبت به ماه نوامبر ۱۵ درصد افزايش خواهد يافت، اما نسبت به مدت مشابه در سال گذشته كاهش ۳۸ درصدى را تجربه خواهد كرد. ادموند پيش بينى كرد كه امسال در مجموع حدود ۱۳ ميليون دستگاه خودرو در آمريكا فروخته مى شود كه نسبت به سال قبل ۱۸ درصد افت را نشان مى دهد.
ماه دسامبر ۲۶ روز فروش دارد
پيش بينى مى شود، فروش شركت هاى خودروسازى كرايسلر، فورد و جنرال موتورز در اين ماه به ترتيب ،۴۶ ۳۴ و ۳۹ درصد كاهش يابد. اما بلومبرگ گزارش داد: جنرال موتورز و كرايسلر براى ادامه فعاليت هاى خود ۱۳/۴ ميليارد دلار وام از دولت آمريكا دريافت خواهند كرد. بر اساس برنامه نجاتى كه توسط جرج بوش اعلام شد، قرار است، در ابتدا به دو شركت بزرگ خودروسازى آمريكا حدود ۱۳/۴ ميليارد دلار وام دولتى پرداخت شود. قرار است، ۴ ميليارد دلار ديگر نيز در ماه فوريه سال آينده به خودروسازان پرداخت شود. تزريق اين منابع نقدينگى باعث خواهد شد كه جنرال موتورز و كرايسلر دست كم تا ماه مارس سال آينده به فعاليت هاى خود ادامه دهند. اقدام بوش براى پرداخت كمك مالى به خودروسازان بحران زده اين كشور پس از آن انجام مى شود كه چندى پيش هم حزبى هاى او در كنگره با كمك مالى به خودروسازان آمريكايى مخالفت كردند.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]