واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشائي: پاسداشت زبان فارسي امروز يك تكليف شرعي، ملي و بينالمللي است
فرهنگي. ميراث فرهنگي. ساير
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: هويت و بقاي كشورهاي فارسي زبان، در گرو حفظ زبان فارسي است و پاسداشت اين زبان اكنون يك تكليف شرعي، ملي و بينالمللي است.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار ميراث فرهنگي ايرنا، اسفنديار رحيم مشائي در همايش بزرگداشت يك هزار و صد و پنجاهمين سالگرد ولادت پدر شعر فارسي، ابوعبدالله محمد رودكي افزود: زبان فارسي كليد گنج عظيم و بيكرانه اي است كه در طول ساليان طولاني از سوي انديشمندان و مصلحان ايراني و غيرايراني به عنوان ميراث بزرگ ملتهاي بزرگ به ارث رسيده است.
وي با بيان اين كه در سدههاي گذشته شاهد افول زبان فارسي از نظر وسعت جغرافيايي در سرزمينهاي ديگر بوديم، اظهار داشت: امروز كه به مدد پيشرفت انساني و آشكارشدن نگاههاي كوته بين برخي مكاتب ، فرصتي پديد آمده است، براي اعتلاي مجدد زبان فارسي و استفاده از ظرفيتهاي آثار باقي مانده به اين زبان، بايد همت گمارد.
رحيم مشائي خطاب به دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري كه در اين مراسم حضور داشت، گفت: شما كه جلوههاي اين زبان عميق و وسيع را ميشناسيد، دولت جمهوري اسلامي ايران را موظف كنيد تا با نگاه جديد، فصل نويني را براي زبان فارسي در همه ابعادش ايجاد كند.
وي به اشتراك زبان فارسي بين كشورهاي ايران، افغانستان و تاجيكستان اشاره كرد و افزود: اين سه كشور با پژوهش و تحقيق در موضوع انديشه ها، آرا و نقاط قوت و برجسته شاعر بزرگ پارسي گوي رودكي، ميتوانند اين ميراث ارزشمند فرهنگي را بيش از پيش در معرض بهره جهانيان قرار دهند.
رحيم مشائي گفت: ابتكار اين كشورها براي برگزاري بزرگداشت رودكي نشان دهنده آن است كه ملتهاي با ريشه و تمدن بر ارزشهاي معنوي خود پامي فشارند و اصرار دارند در كنار تكنولوژي براي سلطه بر طبيعت و بهرهگيري از ظرفيتهاي خدادادي جهان، آنچه كه بايد پايدار و ارزشمند بماند، انسان و انسانيت است.
وي افزود: اين محفل شكوهمند نشان بارزي از يك تاكيد جمعي و يك عزم بين المللي و نقطه مشترك سه ملت بزرگ و بسياري از پارسي گوياني است كه امروز در نقاط مختلف جهان زندگي ميكنند كه ما بر انسانيت پامي فشاريم و هيچ راهي براي بهره از ظرفيتهاي جهان وجود ندارد مگر آنكه موجوديت خود را پاس بداريم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي گفت: رودكي نشانه بارزي از ظرفيتهاي متعالي يك انسان است كه زبان، بيان، نگاه، قلب و فكر او امروز در بيان، زبان و قلب ميليونها نفر نماد يافته و ماندگار شده است.
دبير اجرايي همايش بزرگداشت رودكي در مورد اهداف برگزاري اين همايش گفت:
همايش با هدف معرفي شايسته مفاخر ايراني در سطوح ملي و بينالمللي ، توسعه برنامههاي فرهنگي و الگوسازي براي نسل كنوني، تعميق مناسبات گردشگري فرهنگي و صيانت از ميراث معنوي برگزار ميشود.
محمدحسين برزين افزود: در پي برگزاري اين همايش اميدواريم شاهد شكلگيري تحولات جديد ادبي و جرياني باشيم كه منجر به معرفي مفاخر ايراني و توسعه گردشگري فرهنگي شود.
وي ادامه داد: با برنامه ريزيهاي كلان سازمان ميراث فرهنگي براي توسعه پايدار صنعت گردشگري، بايد راهي نو براي رونق پرطرفدارترين شاخه صنعت گردشگري يعني گردشگري فرهنگي بگشاييم كه استفاده از ظرفيت مفاخر ايران به ويژه در سبد تبليغات جهاني موثرترين نماد تحقق اين هدف به شمار ميرود.
برزين گفت: ۲۵۰مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شده است كه ۶۰مقاله متعلق به پژوهشگراني از ۲۷كشور تاجيكستان، افغانستان، ازبكستان، روسيه، هندوستان، پاكستان، تركيه، قزاقستان، اردن، فرانسه، سوريه، چين، ارمنستان، لبنان، گرجستان، آلمان، هلند، استراليا، قرقيزستان، سوئد، آذربايجان، ايتاليا، عراق، كانادا، مراكش، مصر و بلغارستان و بقيه مربوط به پژوهشگران داخلي است.
وي با بيان اين كه در اين همايش پانصد تن از انديشمندان و صاحب نظران داخلي و خارجي حضور دارند، افزود: اين همايش از سوي سازمان مركزي ميراث فرهنگي و سازمان گردشگري خراسان رضوي، بنياد رودكي و جمعي از اعضاي هيات علمي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و اساتيد برگزار شده است.
همايش بزرگداشت يك هزار و صد و پنجاهمين سالگرد ولادت پدر شعر فارسي رودكي، امروز در تالار وحدت در تهران گشايش يافت.
اين همايش دو روزه، فردا (دوشنبه) در مشهد به كار خود پايان ميدهد.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]